Bedrijven mogen hoofddoek op werkvloer verbieden

Screenshot_5

Bedrijven mogen hun werknemers verbieden om een hoofddoek te dragen op de werkvloer als dit expliciet is opgenomen in de bedrijfsregels. Indien werknemers zich niet aan de regel houden, mogen zij worden ontslagen. 

Daarover oordeelde het Europese Hof van Justitie dinsdag. Volgens de hoogste Europese rechtbank mogen ondernemers in hun reglement opnemen dat het dragen van kleding of symbolen die uiting geven aan politiek, filosofie of religie niet is toegestaan. Volgens de Europese rechters is hiermee geen sprake van discriminatie.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, gezond realisme, Islam, Islamisering, Justitie, Moslims. Bookmark de permalink .

25 reacties op Bedrijven mogen hoofddoek op werkvloer verbieden

 1. BertG. zegt:

  Niet te geloven dat hier een rechter aan te pas moet komen.
  Elk bedrijf heeft nog altijd het recht om huisregels op te stellen en daar heb je je dan maar aan te houden, anders zoek je maar wat anders, als die je niet bevallen.
  Als ik met een sinterklaas mijter op mijn kop achter de kassa wil verklaren ze mij direct voor gek, en dit zouden we dan wel moeten accepteren.

  Geliked door 2 people

 2. Gelijk verbieden, we leven wel in Nederland. Ze willen toch met ons gelijk zijn.

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Die booslim kudt is alleen al dat kopvod gaan dragen om ontslagen te worden en zodoende een uitkering te krijgen. het blijven parasieten van de bovenste plank!!!

  Like

 4. Anna zegt:

  Als ik ooit on een ziekenhuis opgenomen moet worden eis ik ook een verpleegkundige zonder hoofddoekje……. ha ha ha!
  Eindelijk gaat ,men nadenken.
  Dat hoofddoekje is er om mannen niet sexueel te prikkelen….. nou die tijd zijn wij al lang voorbij…. de islamitische mannen kennelijk nog niet…. die moeten nog naar een opleiding hiervoor…. Goedelieke… iets voor jou????

  Geliked door 1 persoon

 5. Pietersen zegt:

  Dus de EU rechters hebben 10 jaar nodig gehad om een vonnis uit te spreken.

  Hoofddoekjes hoeven dus in werksituaties helemaal niet geaccepteerd te worden, dus weg met die krengen bij de overheid, ziekenhuizen en gemeente-balies en AH.
  Neutraliteit dat willen wij zien!

  Like

 6. Thoth zegt:

  Nou, even kijken of ze ook bij Appie gaat invoeren…

  Like

 7. tippelaar zegt:

  Al jaren stoor ik mij aan kassieres van Albert Heijn, die een hoofddoek dragen. Ik wens door dit soort mensen niet geholpen te worden. Ik heb dit ook laten weten aan de chef van de winkel maar die reageerde daar niet op. Ik ga nu een email sturen aan het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam, met het verzoek om het dragen van een hoofddoek in hun bedrijfskledingreglement op te nemen. Moet het dan toch en hoofdbedekking zijn vanwege de hygiëne, dan een ding met het AH.logo dan kunnen de klanten zien dat dat door het bedrijf verstrekt is. Ik nodig u uit om mee te doen.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Vreemd, je stoort er aan, en besluit dan om er over na te denken hoe die storende hoofddoek beter bij de kleding zou kunnen passen.
   dan is het niet erg meer. Je aanpassen heet dat, wat jij doet.
   Ook wel dhimmy gedrag genaamd, oftewel kruipen.
   Je bent de enigste Nederlander niet die dat niet door heeft.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik denk zelfs nog AH wel blij met jou zal zijn.
    Een goede reden om er nog veel meer aan te nemen dan.
    Maar je snapt toch wel dat ik niet mee ga doen aan zulke belachelijke uitingen van kruiperig gedrag, en ik hoop vele met mij.

    Like

  • Annette/Gerald zegt:

   Ik kom al zeker twee jaar niet meer bij Albert Heijn. Vanwege de hoofddoeken, maar ook vanwege Pasen, Pinksteren, het weglaten van Zwarte Piet. Om die reden koop ik ook niet meer bij de HEMA, Jumbo. Het leuke is dat ik me er dan ook niet aan hoef te ergeren.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Annette.
    Hèt middel om je geld te sparen…
    Meer hoofddoeken in de winkels en we worden rijk!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Maar daar heb je het toch weer, hè: Ik herhaal het nog maar eens: Bij de AH’s in Alkmaar: Geen enkele hoofddoek!
   Nou geef ik best wel toe, dat ik in niet alle filialen kom -ik zou er tóch nog eens een dag voor moeten uittrekken om dát eens speciaal te gaan checken- maar ik ben er toch zeker wel in drie geweest en: niente.
   Vomar, Jumbo, hetzelfde laken en pak, ik zweer het jullie.
   Ik kan er nog aan toevoegrn, dat je er heel soms wel eens één ziet – dan denk je: Oh, jé, hier begint het ook al- maar één of twee dagen later is die weer verdwenen.
   Klachten gekregen, vermoed ik, en dan geven ze het weer op.
   Ik blijf erbij, dat Alkmaar de zaken tot nu toe aardig in de hand heeft.

   Like

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het begint erop te lijken dat de geluiden van de PVV, het Front National, de AfD en de ÖFP langzamerhand tot de botte koppen in Brussel door gaan dringen. Volhouden, op het einde winnen WIJ.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 9. Mary zegt:

  Ja juist en ik wil als klant bij een supermarkt, ziekenhuis, gemeentehuis (waar ik allemaal voor betaal) of waar dan ook in Nederland niet geconfronteerd worden met (het symbool van Islamitische onderdrukking) een hoofddoek in een land waar vrijheid en gelijkheid hoog in het vaandel zou moeten blijven staan. Bedrijven weten al jaren hun selectie van personeel zo te voeren dat ze er niet eens inkomen, sollicitatie formulier zonder hoofddoek op de foto, eenmaal in dienst komt de hoofddoek ineens tevoorschijn en dan moord en brand schreeuwen als men aangeeft dat niet te wensen, altijd garant voor problemen, het is nu lekker duidelijk, hoeven ze ook geen poging meer te doen.

  Like

 10. Armani zegt:

  Geweldig , eindelijk recht gesproken , als je naar een Europees land komt behoor je de normen en waarden te respecteren die in dat land gelden , eerlijk gezegd is zo,n KOPVOD toch niet representatief voor je bedrijf , nogmaals aanpassen en respect tonen , anders opsodemieteren naar land van herkomst , DAN HOOR JE HIER NIET

  Like

 11. Sabeltant zegt:

  Hoofddoek aan de kassa, andere rij, allemaal hoofddoeken, andere winkel.

  Het hoofddoeken probleem? We lossen het samen wel op!

  Geliked door 1 persoon

 12. Claudia M. zegt:

  Het zou alleen al verboden moeten worden vanwege het feit het dragen van een hoofddoek een soort vrijwaring is om als vrouw: niet lastig gevallen, verminkt, mishandeld, aangerand, verkracht en zelfs vermoord te worden.

  Like

 13. Jan zegt:

  Reactie geitenneukers Mèèèèè

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s