De fatale aantrekkingskracht van de islam in Frankrijk

Screenshot_16

(Door: Giulio Meotti – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

In plaats dat zij vechten om te redden wat er te redden valt, stellen de Franse opiniemakers nu al de voorwaarden tot overgave op. Door culturen te mengen en het christendom af te wijzen, zal er in Frankrijk binnenkort niet alleen Arabisch worden onderwezen, maar zelfs alleen maar Arabisch en zal er aandacht worden geschonken aan Ramadan in plaats van aan Pasen. In plaats van hun tijd te verspillen door te proberen een ‘islam van Frankrijk’ [Franse islam] tot stand te brengen, zouden de Franse politieke leiders, opiniemakers en denktanks manieren moeten vinden om de sluipende islamisering van hun land tegen te gaan. Anders zullen we binnenkort niet alleen een “Grand Imam de France” meemaken, maar ook getuige zijn van geselingen en stenigingen op de Champs Élysées.

Gatestone Institute

Twee jaar geleden stelde de rector van de Grote Moskee van Parijs, Dalil Boubakeur, voor om lege kerken om te bouwen tot moskeeën, om de groeiende islamitische gemeenschap onder te brengen in verlaten christelijke locaties. Nu lijken veel mensen in Frankrijk die gedachte zo serieus genomen te hebben dat een rapport dat is uitgebracht door de stichting Terra Nova, Frankrijk´s belangrijkste denktank, die de regerende Socialistische Partij van ideeën voorziet, in overweging geeft dat, om de moslims beter te integreren, de Franse autoriteiten de twee feestdagen – Paasmaandag en Pinkstermaandag – zouden moeten vervangen door een islamitische feestdag en, om het helemaal oecumenisch te maken, ook door een Joodse feestdag.

Het rapport, “De emancipatie van de islam in Frankrijk”, dat geschreven is door Alain Christnacht en Marc-Olivier Padis, beweert:

“Om alle denominaties gelijk te behandelen, moeten er onder meer twee belangrijke nieuwe feestdagen, Yom Kippur en Eid el Kebir, worden toegevoegd en de twee extra christelijke feestdagen [de maandagen], die niet in overeenstemming zijn met de bijzondere plechtigheid, moeten worden verwijderd”.

Zo kunnen het katholieke Pasen en Pinksteren worden opgeofferd om de steeds wegglippende multiculturele ‘vrede’ te bewaren.

Het voorstel van Terra Nova werd verworpen door de bisschoppenconferentie van Frankrijk, maar het werd onderschreven door de Unie van Islamitische Organisaties van Frankrijk, die nauw met de Moslimbroederschap is verbonden en die ook graag de islamitische feestdagen Eid al-Fitr en Eid al-Adha aan de kalender willen toevoegen. Het idee van het vervangen van de christelijke feestdagen werd ook gesteund door het Waarnemingscentrum voor Secularisme, een orgaan dat opgericht is door president François Hollande om seculier beleid te coördineren. Het Waarnemingscentrum voor Secularisme heeft ook voorgesteld om een aantal christelijke feestdagen op te heffen, om plaats te maken voor  islamitische, Joodse en seculiere feestdagen. “Frankrijk moet twee christelijke feestdagen vervangen om plaats te maken voor Yom Kippur en Eid”, zei Dounia Bouzar, een lid van het Waarnemingscentrum.

“Frankrijk is niet langer een katholiek land”, schreef Frederic Lenoir, de hoofdredacteur van Le Monde des Religions. De krant Le Figaro vroeg zich af of de islam al kan worden beschouwd als “de eerste/voornaamste religie van Frankrijk”. In plaats dat ze vechten om te redden wat er te redden valt, zijn Franse opiniemakers al de voorwaarden van overgave aan het opstellen. Dat is de strekking van het voorstel van Terra Nova.

Een soortgelijk schokkend idee kwam van een andere denktank, het Montaigne Instituut, dat een andere presidentskandidaat, Emmanuel Macron. van gedachten voorziet. In zijn rapport, geschreven door Hakim El Karoui, heeft het Montaigne Instituut maar liefst voorgesteld om tot de oprichting van een “Grand Imam of France” te komen, alsof Parijs en Caïro dezelfde historische wortels zouden hebben. Macron verontschuldigde zich voor het Franse kolonialisme, daarmee voedde hij een defaitistisch gevoel van schuld, dat islamitische extremisten van brandstof voorziet voor hun eisen.

Het Montaigne Instituut heeft ook voorgesteld om op openbare scholen les te geven in het Arabisch. Dit idee werd tevens gesteund door Jack Lang, de voorzitter van het Instituut voor de Arabische wereld, die verklaarde dat “de Arabische wereld een onderdeel van ons is”. Door culturen te mengen en het christendom af te wijzen, zal Frankrijk binnenkort zover zijn dat er niet alleen Arabisch wordt onderwezen, maar zelfs alleen maar Arabisch en zal er aandacht worden geschonken aan Ramadan in plaats van aan Pasen.

Als het doel is de moslims in de Franse Republiek een plaats te geven in plaats van hen te assimileren, waarom zouden we dan niet varkensvlees in de scholen verbieden, gevoelige onderwerpen zoals de kruistochten en de Holocaust vermijden, mannen en vrouwen in zwembaden gescheiden houden, cartoonisten oproepen tot “verantwoordelijkheid” en islamitische sluiers toestaan in het openbaar bestuur? In feite vinden al deze dingen al plaats in het Frankrijk van vandaag. En het resultaat is niet ‘emancipatie’, maar religieuze segregatie.

Het is in deze Apartheid dat islamitische extremisten in aantal groeien en doordringen in de harten en geesten. De Franse directeur-generaal van de inlichtingendienst, Patrick Calvar, is duidelijk geweest: “De confrontatie is onvermijdelijk”, zei hij. Er zijn naar schatting 15.000 Salafisten onder de zeven miljoen Franse moslims, “waarvan de radicaal-fundamentalistische geloofsovertuiging veel van de overwegend islamitische woningbouwprojecten aan de randen van steden zoals Parijs, Nice en Lyon, domineert. Hun predikers roepen op tot een burgeroorlog, waarbij alle moslims de opdracht krijgen om de ongelovigen weg te vagen van de straat”.

De socialistische voorman voor de presidentsverkiezingen, Benoit Hamon, aan wie het rapport van de Terra Nova was gericht, heeft zelfs de verdwijning van Franse vrouwen uit de cafés in de gebieden waar de moslims in de meerderheid zijn, gerechtvaardigd: “Historisch gezien waren er in de cafés van de arbeiders geen vrouwen”, zei hij.

In plaats van hun tijd te verspillen door te proberen een ‘islam van Frankrijk’ [Franse Islam] tot stand te brengen, zouden de Franse politieke leiders, opiniemakers en denktanks manieren moeten vinden om de sluipende islamisering van hun land tegen te gaan. Anders zullen we binnenkort niet alleen een “Grand Imam de France” meemaken, maar ook getuige zijn van geselingen en stenigingen op de Champs Élysées.

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, katholieke kerk, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op De fatale aantrekkingskracht van de islam in Frankrijk

 1. Theresa Geissler zegt:

  De redenering van die Hamon vind ik nog het meest tekenend (En dus het ergste):
  Die vent wil dus zogezegd de klok terugdraaien! Hoe haalt-ie het in z’n kóp!
  (Enfin, ik vermoedde al een hele tijd, dat Socialisten in wezen de meest verstokte seksisten zijn.)

  Geliked door 2 people

 2. Perfide Albion zegt:

  De komende presidentsverkiezingen is er waarschijnlijk 1 te vroeg. Het Front Nationaal zal die waarschijnlijk-nipt- verliezen. De daarop volgende- die over 5 jaar- is de alles beslissende stembusstrijd. Er moet dus binnen 6 jaar een FN president komen anders zie ik het somber in voor Frankrijk.

  Verder wens ik iedereen hier morgen een mooie uitslag toe! Zet em op..

  Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  Nou, nou daar is toch wel veel tegen in te brengen.
  In NL is er eigenlijk hoofdzakelijk maar één man die tegen de islam ageert ( we hebben 2 weken geleden op hem gestemd )
  In Fr zijn er meerdere, ook burgemeesters [ worden door de grootste partij aangesteld ].
  o.a. die uit Beziers en dan een heel jonge man uit Hyange, N- Frankrijk. Goed bevriend met Marine le Pen.
  Hij was nog nauwelijks burgemeester of heeft in zijn gemeente het feest;”Fête du Cochon” ingevoerd.

  Er wonen daar veel muslims, die………uiteraard protesteerden.
  Dat wat die hoofdman van de Fr moslims, Boubakeur voorstelde, de Kerken ombouwen tot mosqees, werd afgewezen.
  Die Hamon, Benoît is van de PS en bezoekt graag de moskee om er “klanten” te winnen.
  Zo ongeveer als in NL. Zijn bemoeienis met de islam heeft hem de Bijnaam “Bilal” gegeven.
  Daar is hij trots op WANT, “Bilal” was de eerste muezzin = omroeper van Mohammed voor de Islam.

  Bij een bezoek aan Brest, West Fr liet hij zich ontvallen:”ik zie hier veel-te-veel blanken”, er moeten meer allochtonen komen”. ( lijkt Asscher wel )
  Maar net als in NL worden de tegenstanders ALLEMAAL tegengewerkt.
  Christine Tasin van de anti-islam site:”Resistance/Republicaine”moet voor gerecht komen want zij had een aanslag in Fr in verband gebracht met de………..”Islam”.
  Dat arabisch als leervak op school werd door de Minister van Onderwijs Najat Belkacem, van Marokaanse afkomst ! !, voorgesteld en….weggehoond.
  Er zijn verder veel Franse burgers van oorsprong moslim, die op de gevaren van de islam wijzen en er over schrijven. Een soort Afshin Elian.
  Het is te veel om op te noemen.

  Geliked door 1 persoon

  • Edjan zegt:

   Met die Afshin Elian moet je een beetje uitkijken. Geestelijk is hij zowat de baas van Elsevier. Hij schrijft artikelen die heel goed klinken, althans voor een moslim klinkt het gewaagd om enige kritiek op de islam te uiten, maar meestal zijn het waarheden als koeien, waar zo ongeveer iedereen (behalve de mohammedanen) het mee eens is.

   Maar nou komt de aap uit de mouw: we moeten geen ruzie maken met de hele islam maar alleen met die paar terroristen. Het is geniepig als je zijn artikelen slordig leest.

   Geliked door 2 people

 4. Feniks zegt:

  Nuttige idioten.

  Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. Anna zegt:

  Kunnen we a.s zomer nog wel tour de France kijken?

  Geliked door 1 persoon

 7. Marlies zegt:

  Onvoorstelbaar! voor een redelijk denkend mens,

  Like

 8. Marlies zegt:

  Iemand vanavond nog de moed gehad om Asscher vs Wilders te beluisteren met de topic “Nederland is van ons allemaal”? Wilders was fenomenaal; vaagde Asscher compleet van het veld. Wat een afgang voor de PvdAllochtonen.

  Geliked door 1 persoon

 9. delamontagne zegt:

  Ik had het voorgaande geschreven toen ik op een van de vele Fr “sites” een artikel las dat Uw artikel bevestigde.
  Maar wat ik hiervoor schreef is wat de diverse mensen, sites, etc, etc over de islam schrijven/ vinden.
  Dit is dus totaal verschillend met wat Politici zeggen.
  Het is eigenlijk net als in NL.
  (( p.s. Wat Marine le Pen over de Islam zegt is niet bepaald in overeenstemming met wat hetgeen de Heer Wilders zegt……))
  ////////////
  De opstelling van de Presidents Kandidaten t.o.v. de ISLAM.

  In de serie”Weet wie U stemt “, hier een samenvatting en citaten hetgeen zij hebben gezegd over de islam als kandidaats President voor het Elysée.
  De kandidaten worden in alfabetische volgorde
  geciteerd.
  Let op dat in het algemeen de kandidaten de richting gaan naar hetgeen zij zeggen.
  Op dit gebied houden ze in ieder gevan hun woord.
  ////////////

  Benoit Hamon: Islam is niets anders dan vrede, liefde en vooruitgang. Ik hoop President van Frankrijk te worden en me dan in te kunnen zetten in de strijd tegen het fascisme.

  Emmanuel Macron:Er is in Frankrijk geen enkel geloof dat voor problemen zorgt.
  De Islam is met de Republiek te verenigen.

  Francois Asselineau: Er is een verradelijke stigmatisatie gaande tegen onze medeburgers van het islam-geloof.
  Het terrorisme dat zegt tot het Jihadisme te behoren vertegenwoordigt 0 procent van de aanslagen in de afgelopen 5 jaar.

  Francois Fillon: Als ik deze grote moskee zie, Dames en Heren, die in het centrum van de stad open is gegaan, bekend en bewonderd door de Parijzenaars en moslims en NIET-moslims gezellig met elkaar in deze plaats van gebed zo warm met elkaar zie omgaan, deze plaats van gebed, cultuur
  en verrijking, dan weet ik dat de islam helemaal op zijn plaats is in de Republiek.
  Ik weet ook dat dit alles bijdraagt aan ons gevarieërd volk dat broederlijk met elkaar omgaat en welks President en ikzelf hier opnieuw gestalte aan willen geven.

  Jean-Luc Mélenchon: Er zijn helemaal geen problemen met de islam in ons land.
  De islam heeft helemaal NIETS te maken met de aanslagen in ons land.

  Marine Le Pen:Ik geloof dat de islam te verenigen is met de Republiek.

  Nathalie Arthaud:Door olie op het vuur te gooien en de moslims te stigmatiseren helpt moslima,s niet maar verstikken hun aspiraties.
  Het zijn de politici die hiertoe hebben bijgedragen door het verbod op de sluier.

  Nicolas Dupont-Aignant: Men moet er alles aan doen om de islam met de Republiek te verzoenen.

  /x/x/x/x/x/x/

  Is het niet hetzelfde in NL ? Het is om depressief van te worden.
  Politici zeggen niet wat mensen denken, meemaken.\
  Noch in Nederland, noch in Frankrijk

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, dan is er toch nog één klein verschil tussen beide landen, delamontagne, en dat verschil is, alweer, Geert!
   Maar dit laat dan ook alweer zien, dat wij, Nederlanders, heus niet zwijm hoeven te vallen van welke andere Nationalistische politicus dan ook in Europa, want WIJ hebben de toonaangevende: WILDERS.
   (Als Paul Weston – daar ga ik weer – in GB mee voet aan de grond zou krijgen, viel daar nog weer meer over te discussiëren, maar nu niet.)

   Like

   • delamontagne zegt:

    Geert wilders is hier meer bekend dan alle andere NL-politici bij elkaar.
    Héél vaak in ,t nieuws en ook op de anti-islam-sites wordt hij steeds “aangehaald”.
    Zoals ik vertaalde, al die politici hier heulen met de islam.
    Helaas heeft Marine le Pen gezegd dat islam [ eventueel ] met Franse epubliek is te verenigen.
    Daar wordt zij wel op aangevallen.
    Wij hebben trouwens 2 weken terug al op Wilders gestemd.

    Like

 10. r en s zegt:

  werk genoeg te doen voor Marine Le Pen ! Zijn ze helemaal gek geworden in Frankrijk !

  Like

  • Wachteres zegt:

   Bedankt, delamontagne, voor je informatieve bijdrage. Volgens mij ken ik je al van Artikel 7, dat helaas ter ziele is gegaan. Gelukkig heeft E.J. Bron de draad weer opgepakt en met groot succes.

   De ‘elite’ weet donders goed hoe de vork in de steel zit met de islam, maar zij heeft andere [eigen] belangen, waar zij meer rekening mee moet houden dan met de zorg om het volk.

   Wij worden verkocht en verraden waar wij bijstaan.

   Een ieder die op één van de EU partijen stemt, is mede verantwoordelijk voor de terugval van de EU naar de voormiddeleeuwen en hij/zij moet niet verbaasd kijken als hun dochters of kleindochters verkracht worden of ander geweld meemaken.

   Trouwens van de IS kunnen wij nog veel meer gruwelijk geweld verwachten.

   STEM PVV OM DE ISLAMHEL TEGEN TE GAAN!.

   Like

 11. boorzalf zegt:

  Als we de praktische wereldsituatie op dit moment bekijken, is het niet zo moeilijk te constateren dat er een burgeroorlog zal uitbreken in Europa, te beginnen in Frankrijk. De massale immigratie in West-Europa onder de vlag van de islam gaat steeds meer aanleiding geven tot een etnische burgeroorlog.

  Geliked door 2 people

 12. tippelaar zegt:

  hoe voer je een burgeroorlog zonder wapens?

  Geliked door 2 people

 13. Qvic zegt:

  Intrigeren is je aanpassen aan de meerderheid, daar de autochtonen Fransen in de meerderheid zijn. Zouden de moslims in dit geval moeten aanpassen en niet andersom. Intrigeren in je eigen en enige vaderland is niet mogelijk. Dat moslims zich nooit willen aanpassen is een heel ander verhaal. Zo lang zij steeds meer ruimte krijgen van de desbetreffende landen, hoe meer eisen zij gaan stellen. Voor moslims moet je nooit 1mm ruimte geven en ook nooit hun gaan voederen e.d., alleen idioten die levensmoe zijn doen dat en dat zie ik bij de socialisten. Die daardoor alle levens van de autochtonen Fransen op het spel zetten, door hun eigen zelfmoord pogingen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ron zegt:

  Wel kenmerkend. Socialisme is overal dikke vriendjes met de islam. Twee handen op een buik.
  Nuttige idioten voor ISIS, die socialisten.

  7 miljoen moslims in Frankrijk op 67 miljoen inwoners. Dat is nogal wat. Meer dan 10%.

  Ik snap overigens nog steeds niet dat er zoveel vrouwelijke kiezers zijn die deze socialistische idealen ondersteunen die zich zo makkelijk met de islam laten verenigen. Die dames snappen niet dat ze tegen hun eigen vrijheid en rechten stemmen, en dat ook hun dochters daardoor groot gevaar lopen als de islam de macht krijgt.

  Geliked door 1 persoon

 15. Tistochwat zegt:

  De islamisering zal doorzetten, er is geen ontkomen aan.
  Dat zullen de vele dwaze landverraders – de kiezers – vandaag wel weer laten zien. Hopelijk worden zij straks als eerste onthoofd. Kunnen wij, die al vele jaren tegen de islam waarschuwen, tenminste één keer iets leuks zien. Nou ja, leuk…

  Geliked door 1 persoon

 16. tippelaar zegt:

  Ik hoop dat Israel de kans krijgt om haar vijanden in het middenoosten voor eens en voor altijd te elimineren. Daar hoort voor mij nu ook Turkije bij. Van Europa mag dan verwacht worden dat zij de in Europa levende moslims voor haar rekening neemt. Laat men daar niet te lang mee wachten anders is het te laat.

  Like

 17. Jan zegt:

  Straatterreur van moslims

  Like

 18. Jan zegt:

  Frankrijk krijgt retro-look. Met dank aan de koranimals

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s