Nederland vertegenwoordigd

Screenshot_14

(Door: Drs. E.N. Schilder)

In het Vara-programma ‘Het Lagerhuis’ komen mensen met verschillende inzichten en afkomst met elkaar in debat over thema’s die Nederland beheersen. Daarnaast zijn er op uitnodiging van het programma twee politici uit de Tweede Kamer die aan het eind van het programma tegenover elkaar komen te staan. Op zich een aardig programma, maar ik moet toch steeds weer lachen om diverse figuranten op de banken.

Bij een van de mee debatterende figuren vraag ik mij bijvoorbeeld elke aflevering weer af of hij de vleesgeworden in Drenthe wonende, niet al te snuggere eigenaar is van een wereldbekende striphond. In Drenthe wonend, omdat hij de hele uitzending heftig ja zit te knikken (en jaknikkers staan in Drenthe), niet al te snugger, omdat er werkelijk geen touw aan zijn betogen vast te knopen is en qua voorkomen vraag ik me telkens weer af waar de fok hij in vredesnaam Scooby Doo heeft gelaten…

Ook staat er, alsof hij zijn kont verbrand heeft zo snel, een als 30er jaren heertje geklede, jonge, van Marokkaanse afkomst zijnd springveer op bij werkelijk èlk punt. Welbespraakt en zeker niet dom, maar helaas erg kortzichtig door zijn erg beperkte levenservaring. Zo weet hij te vertellen dat het tot je pensioen door moeten blijven leren en van flex-contract naar flex-contract te gaan een geweldige oplossing is voor de economie, voor zowel de werkgever als werknemer. En dat weet hij, omdat een broer van hem een uitzendbureau heeft… Door zijn nog erg jonge leeftijd kan hij zich overduidelijk totaal niet inleven in oudere werknemers voor wie het vreselijk zwaar is om naast een volwaardige baan, reistijden, een volledig huishouden en een mantelzorg plicht ook nog eens je hele leven te moeten leren en examens te moeten doen. Voor de gemiddelde oudere mens wordt het sowieso al steeds moeilijker om steeds te moeten veranderen en daarnaast heeft gewoon niet iedereen de capaciteit om daar aan te kunnen voldoen. Dat dit een vreselijk zware last is voor mensen die eigenlijk heel goed zijn in hun werk, maar nu op straffe van ontslag (en dus in hun levensomstandigheden) bedreigd worden als zij daar niet aan mee willen of kùnnen doen, levert alleen maar stress en zwaar overbelaste mensen op waar zowel de maatschappij als de economie helemaal niet mee gediend zijn. Als je jong bent oké, maar als je ouder bent of het door wat voor omstandigheden niet kunt, laat die mensen dan gewoon hun werk doen en stop met deze mensen, zowel fysiek als geestelijk, extra te belasten. Jochie, ik zou zeggen, begin dan maar eens met o.a. je ouders en grootouders en iedereen van Marokkaanse afkomst hun leven lang fatsoenlijk Nederlands te laten leren…

Nog hilarischer is een met hoofdbedekking getooid, van Turkse afkomst zijnd meisje dat (uiteraard) met opgeheven vingertje tegen Sybrand Buma zegt NIETS te moeten als hij een (sociale) dienstplicht wil voor jongeren. NIETS! Moslims die niets moeten… ik lig alweer helemaal in een deuk! Ze MOET een hoofddoek op en ze MOET vijf keer per dag op haar knieën naar het oosten Allah de grootste liggen vinden maar ze MOET niks… hoe hypocriet! Gisteren was ze na het betreffende weekend overigens opvallend rustig… Na de toenemende Turkse ellende, die achterlijke Turkse vlaggenparades en de ontmaskerde DENK-strategie, lees; hun typische islamitische dictatoriale en overheersende moslimgedrag zeg ik: En terecht!

Als laatste, hoe kan het ook anders, zit er ook een absolute Kerk en Jezus fan die wanneer het maar even kan roept dat God alles heeft geschapen en Jezus de redder van de wereld is. Nu zijn gelovigen door hun door kerk en ouders opgelegde hersenspoeling sowieso al ernstig beperkt in hun denken, maar dit was wederom een uitermate komische vertoning. Een geloof hebben kan op zich best werken voor sommige mensen, maar als ‘God’ al bestaat (wat ik niet geloof), heeft hij mijns inziens een door en door zieke humor. Daarnaast zijn z´n grootste fans over het algemeen ronduit eng. En helaas heeft het allemaal stemrecht.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Nederland vertegenwoordigd

 1. Golden Girl zegt:

  Een foto op Facebook Turks Grietje misschien 15 jaar, Nederland is stom en de Nederlanders zijn stom, wat houdt je tegen om in Turkije te gaan wonen,we zitten hier niet op mensen te wachten die ons haten Erdogan is goed zei de dame , weg wezen zo gauw je 18 bent,weer 1 minder in dit kutland

  Like

  • Cynicus zegt:

   Ja zeur niet Turks grietje als je zo voor Erdogan bent ga dan naar Turkije en meldt je aan in de dienstplicht al is het om te gaan koken in kazernes of daar te gaan schoonmaken. Vast wel wat te doen daar.

   Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Juist! Ze geloven bijna allemaal klakkeloos wat Adolf Erdohan zegt; dus wegwezen hier en nooit meer terugkomen! Veel te gevaarlijk in Nederland; we zijn nazi’s, fascisten en massamoordenaars! Geen gastarbeider uit Turkije die hier nog binnen durft te komen: thanks Adolf Erdohan; je lost een groot deel van onze problemen al zelf voor ons op!!!

   Like

 2. Harry zegt:

  Hier , over de laatste alinea , gaan een aantal vrome kloten weer boos worden ………………………….

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat is onderhand hier vaste prik geworden.
   Soms denk je dat je hier per ongeluk op een EO site bent beland.
   We kunnen er dus weer op wachten.
   Ze hebben de vrijheid en dat zullen wij weten ook.

   Like

   • scheermes zegt:

    Bert g zegt : Precies bert ,vrijheid BLIJHEID!!

    Like

   • Asgard zegt:

    Geloof vind ik zelf een persoonlijke zaak,…een band met de schepper die heb je of die heb je niet,..het nieuwe testament waarin Jezus word besproken samen met zijn apostelen is een prachtig gegeven waar de een zuinig mee om gaat en de ander het tot een sprookjesverhaal bombardeerdt, ik heb daar geen probleem mee want het is niet mijn zaak om daar te over oordelen,….wel vind ik het een wereld van verschil wanneer je in Jezus gelooft of in de Islam,…..Jezus spreekt voornamelijk over liefde en barmhartigheid,….de Islam (Mootje) is voornamelijk dood en verderf,….Ik zie echt niet de Bijbelbelt op de Veluwe aanslagen plegen,….dus het komt van 1 kant vandaan,..en daar kunnen we vandaag iets tegen doen,….Ik vind gewoon dat ieder burger verplicht op Geert moet stemmen, deze man leeft 12 jaar lang met beveiliging, en we weten waarom dat is,…Geert voor President en voor Koning erbij!

    Like

  • scheermes zegt:

   Harry zegt; Hier over de laatste alinea enz ;Jammer harry dat jij veel omgaat met vals geld !! Daar word je zelf ook TERECHT woest van !!Maar er is ook nog ECHT geld ,en daar word je VROLIJK van ,en je kunt er ook nog AL je rekeningen mee betalen !!Hopelijk kom je met ECHT geld in contact !! Word je echt vrolijk van !!GR. scheermes !!

   Like

 3. Asgard zegt:

  Prachtig verwoord, Schilder!!

  Gelukkig zijn we hier maar 70 of 80 jaar op deze kookplaat en dan op naar de volgende halte!

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Voor degenen die zich willen ergeren:

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Markje gaat de “opwarming van de aarde” aanpakken, de gek.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Geert Wilders staat/zit zich bij elk debat/tv-programma te ergeren, het stráált van hem af. Terecht en heel begrijpelijk, omdat HIJ DE ENIGE IS met oprechte bedoelingen. Hij vreet zich helemaal op ten overstaan van al die leugenachtige vlot-babbelbekken.

    Ik wens hem heel veel succes voor morgen!!!

    Like

   • Cynicus zegt:

    Niet nodig want eventuele klimaatverandering kan door de zon worden veroorzaakt en die kan Mark als machtswellusteling niet aanpakken. Dusssss….

    Like

  • BertG. zegt:

   Nee, dank je.
   Ik heb alleen die van gisteren bekeken.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    BertG. 14 maart 2017 om 21:35

    Heel verstandig, want het is weer afgrijselijk.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat: Dacht ik wel. Sorry, Tis’, ik heb alweer gegeten en gedronken van dat peilingsbericht in de Televaag.
    Die pretenderen toch, niet links te zijn en steken ons tegelijkertijd keer op keer wéér een dolk in de rug!
    Zeker omdat ze doorhebben, dat de PVV grotendeels níet monarchistisch is, of zoiets.

    Like

 6. Sjaak zegt:

  Zelfs velen uit Duitsland staan achter Wilders !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Niet ècht verwonderlijk: Frauke Petry doet wel haar best, maar heeft nog bij lange na niet de gedurftheid van Geert!
   Trouwens, welke Europese politicus heeft die wèl?
   (Ja, Paul Weston, maar helaas heeft dat weer als keerzijde, dat hij te “sterke kost” blijkt te zijn voor die met multikul vergroeide Britten!)
   Eeuwige zonde en jammer, maar helaas….!

   Like

 7. Doc zegt:

  Kijkt mark dit is nu 42e staat : https://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2017/03/Screen-Shot-2017-03-14-at-3.17.17-AM.gif en dadelijk gaan ze er met een snowboard door heen net zoals vorig jaar weet je nog mark hoe lollig dat was vorig jaar?

  Volgend jaar weer mark want de gehele zooi koelt als een tierelier af mark, Mark over vijf jaar rijdt ik met jou lekker over de bevroren Waal,hoe vindt je dat mark?

  Trouwens mark waarom heb je je stemmers niet verteld dat duitsland vorig jaar 47 kolen centrales heeft bijgebouwd?Weet je waarom Mark? Ze kwamen erachter die die panelen een molentjes toch niet geheel afdoende waren!

  Geliked door 1 persoon

 8. Cynicus zegt:

  Het zou wel duidelijk zijn dat de olieboer van Hoogeveen; de auobrandstoffenhandelaar Ewout Klok van Hoogeveen zich eens uitsprak tegen dat klimaatsprookje.

  De propaganda van het klimaatsprookje vertaald in zeer zeer verveldend ambtenaren regel rotbeleid zou ook meneer Ewout Klok zijn fossiele brandstoffen handel kapot kunnen maken !

  Het klimaatsprookje is flauwe kul !

  CO2-uitstoot verandert het klimaat niet want;

  Het klimaat verandert door de zonne-activiteit en (helaas voor linkse dictatoren) de zon kun je niet belasten en van daar dat linkse machtwellustelingen hebben besloten om de mensheid te belasten met een verzonnen klimaatprobleem.

  en meer uitstoot van CO2 doet planten beter en sneller groeien

  Dat is de waarheid en de omdraaiing ervan is ene grote vieze vuile leugen

  CO2 IS GOED !!

  DE LEUGEN IS DAT MEN ZEGT DAT CO2 FOUT IS EN DAT IS DE GROTE VUILE LEUGEN !

  CO2 IS GOED !!

  CO2 IS GOED !!

  CO2 IS GOED !!

  Geliked door 3 people

 9. boorzalf zegt:

  Doet me denken aan het praatprogramma van Jan Lenferink die gebruikte figuranten voor zijn programma.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Morgen allemaal een bord meenemen naar stemlokaal en daarop schrijven:

  “De Islam is er op uit om U te vernietigen en wat doet U ?
  U reikt ze de hand door op de verkeerde Partijen te stemmen.
  En dan de volgende foto eronder…..

  Like

  • elisah zegt:

   Die gore beesten kan je geen mens meer noemen, de islam maakt meer kapot dan je lief is.

   Like

  • Cynicus zegt:

   Echt een satanische religie die islam. En alle partijen die de islam de reet likken zijn ook verkapte satanisten. Ook iedereen die op die partijen stemt is onder invloed wetend of onwetend van het kwaad van satan.

   Like

 11. scheermes zegt:

  E.N Schilder zegt;GOD heeft alles geschapen!! Klopt!! En jezus de redder van de wereld !! Klopt niet !! Dit MOET zijn dat GOD de wereld ZELF heeft gered DOOR zijn zoon JEHOSHUA!! VR gr Scheermes !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s