Daarom dragen ze die Turkse vlag om hun schouders

Screenshot_32

(Door: Theodor Holman)

Eén van de Molukse jongens die ik interviewde – inmiddels meer dan dertig jaar geleden – zei tegen mij: “Ik ben de Molukken.” “Wat bedoel je?” vroeg ik. Hij legde uit: “Ik ben nood­gedwongen in Nederland. Maar ik ben geen Nederlander. Ik ben een Molukker. En mijn lichaam is een deel van de Molukken.”

Ik ben daar toen niet op in­ gegaan. Ik was het met hem eens dat de Molukkers zeer slecht zijn behandeld; Nederland had ze verneukt en ik snapte hun agressie wel, al keurde ik die niet goed. Maar die zin ‘Mijn lichaam is een deel van de Molukken’, die ik hield voor een poëtische ­regel, snap ik nu beter: hij voelde dat vermoedelijk letterlijk zo. Omdat hij gedwongen uit de Molukken moest vertrekken en hij Molukker was, was zijn lichaam dus een deel van de Molukken dat verhuisd was.

Hoe kon hij zich nu Nederlander voelen?

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
het-parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

15 reacties op Daarom dragen ze die Turkse vlag om hun schouders

 1. Nemesis zegt:

  Turken met de Molukkers vergelijken, dat gaat niet echt op. Voor de Molukkers was het toen de dood of de gladiolen, m.a.w. gedwongenermate mee naar Nederland. De Turken, die zijn dus echt helemaal vrijwillig gekomen en dat doen ze nog steeds. Bovendien genieten ze zoveel extra’s die nog de Nederlanders of de Molukkers toekomen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Turken zijn toch geen Molukkers? Zij hèbben een staat, waar ze naar terug kunnen, dus wat let ze?
  (Antwoord: Wat ze lèt? Hun opdracht van allah!)

  Like

 3. Er zit een kern van waarheid in.

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Typisch misselijk links georiënteerd, vals-sentimenteel Parool-verhaaltje van Holman weer.

  Hij ziet gemakshalve over het hoofd dat Turken als volk extreem gewelddadig zijn en geweld als middel zien om heel Europa plus alle Arabische landen te onderwerpen met als einddoel een Turks kalifaat te vestigen.
  Ik kan me niet herinneren Ambonezen op de geestelijke afwijking te hebben kunnen betrappen
  om hier eerst 70 jaar lang te profiteren van onze gastvrijheid met alles waar ze direct alle rechten op ontvingen, zoals gratis dit, dat, hier, daar achter, voor onder en boven…!
  Om ons nu in het gezicht te schreeuwen dat wij Nazi’s, racisten, moordenaars, en mensenrechtenschenders zijn, en dat zij géén Nederlanders maar Turken zijn die alleen Erdogan als hun leider erkennen.
  En dit alléén omdat wij deze “Turkse Nederlanders” er aan herinnerd hebben dat dit òns land is, en niet eigendom van een vreemde dictator, dat hij mag misbruiken om vrijelijk zijn leugens te uiten om als absolute dictator verkozen te worden!

  Ik zie het verband dus absoluut niet tussen Ambonezen die door Nederland op de meest vuige wijze werden bedrogen en zich mede daardoor Ambonees voelden, en Turken die op de meest
  schaamteloze wijze hebben geprofiteerd van onze goede bedoelingen.
  Die alles gratis en cadeau ontvingen… daar waar de Ambonezen, waarvan velen van hun volk hun leven gegeven hebben in onze krijgsdienst, nooit recht hebben gekregen op datgene wat hun beloofd was.
  Erdogan is een misdadige dictator die zijn volk opzweept om het gastland, waar ze geboren zijn en alle kansen hebben gekregen, te verloochenen en hèm alleen als leider te erkennen…!

  Nee, grote bullshit en tevens schaamteloos vereenzelvigen van een gewelddadig volk met duidelijke Nazi-sympathieën, met de identiteit van het te goeder trouw bekend staande Ambonese volk..

  Geliked door 3 people

 6. scheermes zegt:

  Snel maar weer naar de mislukten dan als je hart daar ligt !!

  Like

 7. Mary zegt:

  Turken zijn naar uit eigen beweging naar Nederland gekomen om er beter van te worden, de Zuid Molukse mensen die hier terecht zijn gekomen zijn KNIL beroepssoldaten geweest en aan de zijde en in opdracht van Nederland gevochten, daar Nederland zijn beloftes niet na kon komen (de Molukse mensen hun eigen vrije staat geven) zijn ze hier gebleven, dat hadden ze zelf liever anders gezien. Deze “Erdogan” Turken echter kunnen gewoon terug naar Turkije naar hun geliefde Erdogan en hun Islamitische cultuur, heel snel doen zou ik zeggen!!!!,

  Geliked door 1 persoon

 8. Luchtpint zegt:

  Ooit ben ik wel eens naar Gent moeten rijden met de wagen, en zoals iedereen in Vlaanderen wel weet zijn het overgrote deel van immigranten daar Turken, en geen Noord-Afrikanen. Welnu, ik rijd door een landelijke randgemeente naar het centrum van de stad. En op een bepaald moment sta ik daar stil: auto’s aan twee kanten van de weg zodat ik in eerste versnelling vooruit kruip. Er komen allemaal mannen en vrouwen uit die wagens die zich naar een grote vrijstaande woning begeven. Er hangen ook Turkse vlaggen tussen de gesloten raampjes van de achterste deuren: allemaal Turken. Uiteindelijk, terwijl ik voorbij kruip aan een slakkengang zie ik dat daar aan het huis een Turkse vrouw in het wit getrouwd staat met haar Turkse echtgenoot en staan ze aan het uiteinde van de oprit, die al vol geparkeerd staat, alle andere gasten te verwelkomen die nog de poort aan het binnen gaan zijn en die hun auto’s aan de twee kanten van de weg hebben geparkeerd. En wat zie ik ? Op het balkon op de eerste verdiep hangt een Turkse vlag over de reling zo breed als het balkon zelf !

  Na gedane zaak ga ik in een café wat drinken aan de toog en vraag de autochtone Gentenaars of dat vaker gebeurt. “Ja”, zeggen ze, “die mensen moeten altijd een reden hebben om de Turkse vlag uit te hangen voor een reden die ik niet versta, elke keer dat er zich een privé-aangelegenheid voordoet. Zijn ze getrouwd ? Vlag uithangen ! Is er iemand dood ? Gaan ze de vlag uithangen ! Zijn er kinderen geboren ? Dan gaan ze de vlag uithangen ! Het is allemaal privé en toch moeten ze zo nodig tonen dat ze Turken zijn ! Dat doen wij toch ook niet, de Belgische vlag uithangen bij elke privé aangelegenheid en dan nog het verkeer zitten hinderen op de koop toe ? Snappen wie kan !”

  Maar goed: Nederlanders of Belgen zouden dan vuige nationalisten zijn volgens die nationalistische Turken ?

  Like

 9. Anna zegt:

  Naar mijn mening ligt het niet willen integreren, op religieus vlak.
  Het is voor een islamiet ONMOGELIJK!!!!!!!

  Hoe kun je nu jezelf als islamiet onderwerpen aan onze wetten en regels…..
  Onze wetten zeggen dat je niet mag doden de islamitisch wetten gooien homo’s van daken.
  En wreken de geschonden eer van de familie op hun dochters door ze te laten vermoorden door broer of vader……( liefs in het thuisland op vakantie want hier krijg jestraf)

  Onze wetten zijn voor vrouwen en mannen hetzelfde; de islamiet zegt als een vrouw telt maar voor de helft bij de rechtbanken als een vrouw met een andere man omgaat moet ze worden gedood…..( stenigen)

  De islam is geen uitsluitend religieus systeem, maar het strafrecht zit helemaal verweven in de religie….
  Het is een doctrine met een religieus sausje en op grond van dat sausje eist de islam hun ruimte op… en dat gaat steeds verder…..tegenover ons westerlingen wordt dan gezegd dat dit vrijheid van religie is…..

  In Engeland zijn er al sharia rechtbanken om dat de islam het niet eens is met de wetgeving van de overheid…… integreren;;; Nee, nooit, dat is verloochenen van de islam , en dat staat gelijk aan afval van religie en daar staat de doodstraf op…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s