Erdoğan en het teken van de Moslimbroederschap

Screenshot_21

(Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

Het democratische masker van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan valt af. Kort voor zijn grote doel om een islam-fascistische eenmansdictatuur naar het voorbeeld van de profeet in Turkije te installeren, komt zijn oorspronkelijke overtuiging tevoorschijn. Zo laat hij bijvoorbeeld steeds weer het “R4bia” teken van de Moslimbroeders zien. De uitgestrekte vier vingers symboliseren: “De koran is onze grondwet. De profeet onze leider. De Jihad onze weg. De dood voor Allah onze nobelste wens.” De media berichten weliswaar over dit teken, ze verzwijgen echter zijn gevaarlijke betekenis.

PI News

Zo noemt de “taz” alleen de verbinding met de Moslimbroeders:

Vier uitgestrekte vingers in de lucht, duim op de handpalm gedrukt. De mensen die in de nacht daarvoor op zijn oproep voor de tanks waren gaan staan, begrepen het teken: het herinnerde aan het Rabaa-al-Adawiya-plein in Caïro, waar het Egyptische leger op 14 augustus 2013 de zit-blokkade van de radicaalislamitische Moslimbroederschap met geweld had neergeslagen.

 Het was niet de eerste keer dat Erdoğan dit teken liet zien. Al in die bewuste dagen in augustus 2013, de politie had juist op brute wijze de Gezi-protesten neergeslagen, pakte Erdoğan de Rabia-groet op om zich solidair te verklaren met de Moslimbroeders die in opstand waren gekomen tegen de militaire putsch. Door de Egyptische demonstranten te ondersteunen, terwijl hij keihard tegen de Turkse demonstranten optrad, suggereerde hij dat zijn partij alleen burgerrechten zou verdedigen voor praktiserende moslims.

 Gestes zoals de Rabia-groet transporteren een politieke uitspraak, die in Europa lange tijd niet waargenomen werd – omdat westerse waarnemers het teken niet konden lezen. En dat Erdoğan zich een voor het Westen onbegrijpelijk teken eigen maakt, is geen toeval. Moslims van Tunesië via Egypte tot in Irak begrijpen het teken per slot van rekening. Met de Rabia-groet reduceert de Turkse president bewust de reikwijdte van zijn politieke uitspraak tot de Arabischtalige wereld en laat hij zien dat de politieke mening van het Westen hem weinig interesseert.

Screenshot_22

De “taz” vindt het vermoedelijk te hachelijk om het uiterst explosieve motto van de Moslimbroeders uit te leggen, die de Heilige Oorlog als hun weg, de martelaarsdood voor Allah als hun wens, de met geweldbevelen gevulde koran als hun grondwet en de oorlogszuchtige profeet als hun leider zien.

Screenshot_23

Er zit systeem in dit verdoezelen: ook afgelopen zomer na de putsch in Turkije noemde geen enkele krant wat de vier uitgestrekte vingers van Erdoğan in detail betekenen, bijvoorbeeld “Bild” en “Focus”. Terwijl het zelfs in het Wikipedia-artikel over de voormalige Egyptische staatspresident Mohammed Morsi is vastgelegd:

Vooral tijdens de eerste ronde van de campagne voor de presidentschap-verkiezingen liet Morsi meerdere malen het teken van de Moslimbroeders zien: “De koran is onze grondwet. De profeet is onze leider. De Jihad is onze weg. De dood voor Allah is onze nobelste wens.”

Screenshot_24Op de voorpagina van de actuele editie van “Stern” wordt Erdoğan voor de Turkse vlag afgebeeld, waarvan de halvemaan zich niet toevallig als de hoorns van de duivel boven zijn hoofd verheft. Het verleden van deze fundamentele moslim doet zo´n afbeelding wel degelijk begrijpelijk overkomen. Als burgemeester van Istanbul zei Erdoğan in 1994:

“Laïcistisch en tegelijk moslim zijn, is niet mogelijk.”

In een interview met de krant “Milliyet” noemde hij zichzelf een aanhanger van de sharia. Over de EU liet hij zich uit vanuit het oogpunt van een moslim:

“De EU is een vereniging van de christenen, waarin de Turken niets te zoeken hebben.”

Erdoğan keert terug naar zijn duistere islam-fascistische wortels. Onderstaande ontmaskerende aankondiging wat hij van plan is te gaan doen, leverde hem in april 1968 een gevangenisstraf van tien maanden op:

“De democratie is slechts de trein waar we opstappen totdat we bij het doel zijn. De moskeeën zijn onze kazernes, de minaretten onze bajonetten, de koepels onze helmen en de gelovigen onze soldaten.”

Duidelijker kun je de militaire betekenis van de islam niet uitdrukken. Al in januari 1998 had het Turkse constitutioneel gerechtshof Erdoğan´s Welvaartspartij verboden. Zij werd beschuldigd van sympathieën voor de Jihad en van de invoering van de sharia, wat tegenstrijdig was met het toenmalige staatsprincipe van het laïcisme in Turkije. Critici vermoeden dat hij al in deze tijd de heerschappij van de islam in Turkije wilde doordrukken. Dit staat nu, bijna 20 jaar later, op het punt te gebeuren.

Screenshot_25Turkije onder zijn leiding heeft absoluut niets in de EU te zoeken, ook niet in de NAVO. De Duitse regering zou het net als de Nederlandse streng moeten verbieden dat politici van de AKP hier in het land hun totalitaire propaganda onder hun Turkse landgenoten verbreiden, die daardoor steeds meer radicaliseren. Turken in Duitsland zouden ook moeten beslissen: of het Duitse of het Turkse staatsburgerschap. Allebei kan niet. En wie per se Erdoğan wil hebben, zou naar Turkije moeten emigreren. De foto op de voorpagina van de actuele “Spiegel” symboliseert treffend de donkere wolken die zich op dit moment door de islam boven Duitsland samenpakken.

Screenshot_26

Want Erdoğan wil niet alleen van Turkije een islam-fascistische staat maken, hij heeft ook nog expansieve plannen. Al in 2010 beschouwde hij Turkije als “wereldmacht”, die zou bepalen wat er in de wereld gebeurde. Tijdens een congres op 27 februari 2010 in Istanbul, waar ongeveer 2000 Turkse politici en functionarissen uit het buitenland waren uitgenodigd, stond hij op het podium voor een wereldkaart waarop niet alleen Turkije, maar ook het aangrenzende Europa en het Midden-Oosten rood was ingekleurd:

 

In zijn toespraak riep hij de Turken van alle landen ertoe op zich te verenigen en de Europese cultuur met de Turkse te ”injecteren”. Dat betekent Europa te “Turkiseren”. Hierbij zou Duitsland het eerste land zijn dat daardoor geïslamiseerd zou worden. Erdoğan heeft heel duidelijk grootheidswaanzinnige wereldmacht-fantasieën en wil vermoedelijk zoiets worden als een Ottomaanse sultan, die naar het voorbeeld van het Ottomaanse Rijk andere landen beheerst. Van de minstens 3 miljoen Turken in Duitsland wil hij bij zijn veroveringsplannen zijn 5e colonne maken. En onze regering kijkt daarbij alleen maar toe als een konijntje voor de slang . . .

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Europa, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslimbroederschap, Moslims, Turkije. Bookmark de permalink .

9 reacties op Erdoğan en het teken van de Moslimbroederschap

 1. Gert Jan Reitsma zegt:

  Heel goed Michael. En de sukkel van een paus snapt zelfs dit nog niet. Laat staan links in Europa. Als iemand denkt dat er met zo een mens te praten valt dan begrijpt hij/zij Erdogan niet.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Erdogan kijkt vooruit.
   Turkijë wil héél Europa en de Arabische landen overheersen.
   Dat weten we. Dàt is het doel van Erdogan…
   Hij zal dit proberen te realiseren met behulp van zijn 5e collonnes in Europa.

   De islamisering van Turkije was slechts het begin.
   Na 16 april as. heeft hij onbeperkte macht en zal hij op nòg agressievere wijze druk
   gaan uitoefenen op Europa.
   Alle middelen zullen daartoe geëigend zijn.
   Elke aanleiding, hoe klein ook, zal hij gebruiken om zijn Turken gewelddadig te laten optreden.
   Hij verwacht dat IS met hem samen zal doen door massaal aanslagen te plegen…
   Zijn doel is chaos en paniek te veroorzaken.

   Dat is in het kort het duivelse scenario van Erdogan…

   Geliked door 2 people

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Erdogan verbeeldt zich dat hij straks aan het hoofd zal staan van het WERELDKALIFAAT. Geert Wilders heeft gelijk dat de ISLAM bestreden moet worden.
  Daar mag niet mee gewacht worden. Wie dit inziet moet niet thuis op de bank gaan zitten afwachten want voor dat je het weet is het te laat.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 3. Kees zegt:

  De vijfde vinger stond voor inteelt, maar die hebben ze later verwijderd, dat mocht niet bekend worden, moest binnen de familie blijven.

  Geliked door 2 people

 4. Aegolius cs zegt:

  Die vreemde duimpje had ik al waargenomen op het nieuws. Nu nog die groene handjes dat het hernieuwde tijdperk zou inladen ten zuiden van de Middellandse-Zee.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Erdogan op de eerste plaats moslim………………….

  Like

 6. troubadour zegt:

  En die sukkel van een Geert Jan Segers had gisteren noch commentaar op Wilders over zijn stelling van de Islam.Is deze man in naam van het Christendom blind ????Van de rest van de politici met uitzondering van de SGP en delen van de CDA mag je dit verwachten .

  Geliked door 1 persoon

 7. Pietersen zegt:

  Toch nog weer wat bijgeleerd over de islam.

  Like

 8. Ik zag een partijgenoot van Erdogan dit gebaar maken. Er bestaat er ook een voor de grijze wolven

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s