EVP-fractiechef tegen financiële ondersteuning voor EU-kritische partijen

Screenshot_34

(Vertaling: E.J. Bron)

“Europa-vijandige” partijen zouden geen openbaar geld van de EU meer moeten krijgen, zei de CSU-politicus Manfred Weber dinsdag in het Europees Parlement.

De chef van de conservatieve EVP-fractie in het Europees Parlement, Manfred Weber (CSU), eist een hervorming van de partijfinanciering op EU-niveau: “Europa-vijandige” partijen zouden geen openbare gelden van de EU meer moeten krijgen, zei de CSU-politicus dinsdag in het Europees Parlement. Iedereen zou het recht hebben “tegen Europa” te zijn. De vraag zou echter zijn of Europa ook “zo dom” zou zijn haar tegenstanders te financieren.

Weber zei dat hij zijn voorstellen voor een wetswijziging zou hebben overhandigd aan de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. De details zouden de komende maanden uitgewerkt moeten worden. Het thema zou vandaag in het Europees Parlement bediscussieerd worden.

De chef van de anti-EU-partij UKIP, Paul Nuttall, bekritiseerde Weber´s initiatief. Er zouden helemaal geen “EU-gelden” bestaan, het zou veelmeer gaan om belastinggeld uit lidstaten, “en Europa-sceptische partijen hebben een mandaat van hun kiezers gekregen die deze belasting betalen.”

De door UKIP gedomineerde EVDD (Europa van Vrijheid en Directe Democratie), waartoe ook de Duitse AfD behoort, kreeg in 2015 bijna € 821.000,- aan EU-subsidies. Honderdduizenden euro´s stroomden in de kassen van de andere partijen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, christendemocraten, democratie, dictatuur, establishment, Europees Parlement, Europese Commissie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op EVP-fractiechef tegen financiële ondersteuning voor EU-kritische partijen

 1. ieznogoedh zegt:

  De vraag zou echter zijn of Europa ook “zo dom” zou zijn haar tegenstanders te financieren.

  Ik begreep dat turkije meer ontwikkelingsgeld van de EU krijgt dan bijna alle andere landen bij elkaar. Hoe moet ik dat dan zien.

  Enfin, een eerste stap is geen EU-geld meer voor EU-kritische partijen. En de volgende stap is waarschijnlijk ht heropenen van Kamp Dachau. Daar was men gewend aan het opbergen van politiek tegenstanders.
  Het is duidelijk dat er velen in Duitsland zijn die nog steeds niets geleerd hebben van de tweede wereldoorlog. Dat terwijl je in Duitsland toch bijna elke week wel een documentaire over de “weldaden” van de nazies op TV kan zien.

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Ach ja, politici moeten ook leven….
  Ik heb de indruk dat velen hier in de tweede Kamer zitten voor andere doeleinden dan het heil van het volk.

  Like

 3. scheermes zegt:

  Steek jullie judas penningen maar in jr reet!! Stelletje landverraders !!

  Like

 4. OphEUffen zegt:

  ““Europa-vijandige” partijen zouden geen openbaar geld van de EU meer moeten krijgen”

  Dezelfde EU die mensen die een Europa vijandige ideologie aanhangen met open armen verwelkomt. Om hen vervolgens miljarden te schenken. Europeanen kunnen verrekken, dat is wat hij zegt.

  Like

 5. Ron zegt:

  *****Iedereen zou het recht hebben “tegen Europa” te zijn. De vraag zou echter zijn of Europa ook “zo dom” zou zijn haar tegenstanders te financieren.*****

  Mag ik even recht doortrekken dan?
  Dan stel ik ook voor iedere immigrant die tegen de democratie is, en dat geldt voor 90% van de moslim immigranten, niet meer met uitkeringen te financieren. Dat zou namelijk net zo dom zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. kruisridder zegt:

  De EU zou geen contributie meer moeten ontvangen van leden die voortdurend kritiek leveren op de EU. Moge de islamieten dan zo gauw mogelijk zonder huis, werk en uitkeringen komen te zitten en het land uitgezet worden, zoals die Turken die voor Erdogan zijn.

  Like

 7. Ja Ron. dat lijkt mij ook zo.

  Like

 8. tippelaar zegt:

  Er horen geen moslims in Europa te zijn. Ze zijn er helaas wel en ik word gedwongen om ze van mijn centen te vreten te geven. Ze kunnen verrekken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s