“Wilders is terug aan de ketting: Europese politici kunnen opnieuw hun hoofd in het zand steken”

Screenshot_60

(Door: Jean-Marie Dedecker)

Een gamechanger is een crisis die net voor de stembusgang de kiezers zodanig raakt dat ze hun kiesgedrag bijsturen. Net zoals de dioxinecrisis Verhofstadt in 1999 aan de macht bracht, hebben de – door Erdoğan – uitgelokte rellen in Rotterdam premier Rutte terug in het zadel gehesen. Vorig jaar sloot Rutte samen met Merkel nog een dubieus verdrag met de Turkse sultan om 250.000 (of zijn het 500.000?) “vluchtelingen” naar de EU te halen, maar door zijn rug te rechten in Rotterdam, en op een nationalistische manier de Turkse dictator af te bekken, heeft hij die deal verdoezeld en zijn mantel van besluiteloosheid kunnen afgooien.

Het spreeuwengedrag en het korte-termijn-geheugen van de kiezer deden de rest. Wilders kaartte al jaren het probleem aan en Rutte kreeg de bloemen. Hij mag een boeketje tulpen opsturen naar Ankara. Niettegenstaande het feit zijn beleid door de kiezer meedogenloos werd afgestraft, werd Mark Rutte zo de winnaar met een verkiezingsnederlaag (van 41 naar 33 zetels), en werd Geert Wilders de verliezer met een verkiezingsoverwinning (van 15 naar 20 Kamerzetels). Perceptie is realiteit. Rutte´s coalitiepartner, de PvdA, werd zelfs vermorzeld.

Lees verder>>>
(h/t “omaha omaha”)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Geert Wilders, Nederland, Rutte, Turkije. Bookmark de permalink .

23 reacties op “Wilders is terug aan de ketting: Europese politici kunnen opnieuw hun hoofd in het zand steken”

 1. Leo zegt:

  Lees ook de comments van HLN

  Like

 2. Dicksy zegt:

  Het is zoals in het bewuste artikel gezegd en geschreven wordt. Erdogan heeft met de partij DENK 3 zetels in het Nederlands parlement. De voet staat tussen de deur en zal er niet meer tussenuit te krijgen zijn.
  Nederland op weg om een provincie van Turkije te worden maar nu zal pocorutte zich niet kunnen verschuilen achter ” Das haben wir nicht gewust. “

  Like

  • elisah zegt:

   Pechmannetje sluit Wilders totaal uit maar wil eventueel wél onderhandelen met denk.
   Wat een waardeloze volksverrader is dat kereltje toch!

   Like

 3. danny zegt:

  Wilders laat zich niet aan de ketting leggen. Heeft hij nooit gedaan, dus waarom nu wel.

  Like

 4. ildiko zegt:

  het volk werd dus totaal misleid door die Turkse poppenkast, dus het volk zou nieuwe verkiezingen mogen eisen????waar zijn de patriotten en het elan? dit is gewoon niet meer te tolereren.

  Like

 5. ildiko zegt:

  Ze jammeren over de PVDA maar niet over die miljoenen Nederlanders die doodgewoon uitgespuugd worden.

  Like

 6. IkBenHet zegt:

  De “situatie” is gelijk alweer als van ouds:
  http://www.ad.nl/binnenland/aboutaleb-stemt-in-met-pro-turkse-demonstratie-tegen-politiegeweld~abc5698d/
  Het verraderlijke booslim bloed kruipt toch waar het niet gaan kan…
  Snap bij God niet over welk “Politie Geweld” zij het eigenlijk hebben.
  Wéér de slachtoffer rol spelen. Verkiezingen zijn geweest; dus “we” trappen er weer met beide voeten in.

  Geliked door 1 persoon

 7. Driek zegt:

  Ik las zojuist op de site van Geen Stijl een reactie waarmee ik het volledig eens ben.

  “Het gaat niet alleen om de aantallen achteraf. Het gaat om het gevoel / momentum dat er rond december nog was dat Wilders echt in staat was om een veel grotere groep kiezers aan te spreken als hij iets meer morele steun had gehad van Geenstijl / geenpeil, Roos en Baudet. Deze heren hadden een verbond met Wilders moeten sluiten ipv te versplinteren en elkaar te gaan bashen.
  En opportunistische leugenaar Rutte maar lachend toekijken”.

  Geliked door 1 persoon

 8. tippelaar zegt:

  Volgens Erdogan staat er in Europa een godsdienstoorlog voor de deur. Ik vind dat het NL.volk zich daarom mag bewapenen om huis en haard te verdedigen tegen de moslims. Deze nieuwe regering moet daarom de wapenwetgeving veranderen, want van de politie hebben wij geen bescherming te verwachten. Ook geen bescherming van het leger want die hebben de mensen en de middelen niet en wat er is zit in het buiteland de islam te verdedigen. Als de Turkse regering zegt dat er in Europa een godsdienstoorlog op handen is dan moeten we niet wegkijken maar ons daarop voorbereiden. Wij krijgen te maken met koppesnellers van de ergste soort. Ik zou iedereen willen advisere om eens bij wijze van proef en voor de ervaring, in het slachthuis een varken te doden dan weet men in elk geval hoe dat gaat. De moslims zijn gewend aan rituele slachtingen wij westerlingen niet en dat zal ons opbreken.

  Geliked door 2 people

 9. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 10. Pieter G zegt:

  Wilders ligt niet aan de ketting maar loopt los rond en bijt diegene die er een potje van maken.
  Links is weggevaagd. Het CDA en ook de VVD gaan een heel eind richting de PVV omdat de samenleving anders teveel onder druk komt te staan. Nog meer dan het al is. De onrust voor nog meer opvang van islamieten en een steeds gevaarlijker leefomgeving zet druk op de partijen.
  Faalt Rutte en zijn ploeg dan staat de PVV weer als de buldog klaar om zijn tanden in het zachte vlees van Rutte te zetten. Mogelijk is dan PVV 35 zetels en VVD 20 waarna de samenleving het niet meer pikt dat de PVV buitengesloten wordt. Ook is er de Fvd die als de intelligente bijwagen van de PVV nog wat druk opvoert. Het plan om van buiten mensen met echte kennis op te halen om het baantjes kartel te breken plus alle amateurs die nu fout op fout stapelen af te serveren is iets wat ik al jaren naar voren breng. De Fyra mislukkingen rijgen zich aaneen. Door omhoog gevallen amateurs die omhoog komen vallen door braaf lid te zijn van een grote partij….

  Geliked door 3 people

 11. BigLJohn zegt:

  Binnenkort in het theater. En eindeloos herhalend, gelijk de theater-voorstelling, de soldaat van Oranje. Rutte dus alweer minister president, Ik voorspelde het vorig jaar al op basis van een rare uitspraak die Rutte toen deed. Hij voerde toen al iets in zijn schild ! En zo ook naar Rutte 4 in 2021. Wilders is door manupulaties van links buitenspel gezet. Iedereen stemde op Wilders als je de mensen hoort, maar deze kwam niet verder dan een schrale 20 zetels. In twee maanden tijd stortte de PVV als een kaartenhuis in elkaar. Van 37 zetels naar 20 zetels. In het nieuwe kabinet Pechtold als minister van buitenlandse zaken, Buma als minister van economische zaken, en Klaver als minister van sociale zaken en immigratie. De hand van het kwaad is hierin heel duidelijk zichtbaar. En dan ook nog eens berichten over de aanstaande heilige oorlog in Europa. Sjefke van Oekel zei het al; Ik word niet goed, REEDS !

  Geliked door 2 people

 12. exmarineman zegt:

  Tja en het zijn de Russen met Poetin die de verkiezing heeft gehackt, sarcasme uit. Ik vermoed dat er ook wel een opzetje samen met Soros heeft plaatsgevonden want die is tenslotte heel goed bevriend met Merkeltje….en wil zijn NWO-idee niet stuk laten lopen.

  Like

  • elisah zegt:

   Ik hoor zojuist bij de herhaling van DWDD, dat Wilders begon te zakken in de peilingen nadat Rutte verklaarde dat de kans volkomen nul was dat hij met de PVV zou gaan regeren.

   Like

 13. koddebeier zegt:

  De lapzwansen denken dat ze weer wegkomen met : “wir haben es nicht gewusst” !!
  Deze keer zullen jullie je straf niet kunnen ontlopen !!

  Like

 14. GT zegt:

  En wanneer hebben we een kabinet crisis, of dachten de heren dat het nu allemaal zal lukken met deze surrogate regering, een aanslag en de heren vliegen de gordijnen in en aan de andere kant laat het ziet hoe ongelooflijk stom die Nederlanders zijn, ze gaan straks janken als kleine kinderen!
  Nogmaals het grotere plaatje de EU staat aan de vooravond van een ramp!
  En vroeg of laat is het met de Elite gebeurd, het komt er aan.

  Like

 15. N.E. Derlander zegt:

  Premier Rutte van het minuscule landje Nederland is veel machtiger dan President Erdogan van het grote Turkije, dat is vorige week in Rotterdam wel gebleken.

  Like

 16. Joop Sigaar zegt:

  Maar wat gaan we doen als we met 1.3 – 1.4 miljoen kiezers genegeerd worden ?
  Blijven we thuis of gaan we de barricades op ?
  Dit zou toch een democratie moeten zijn , als dan de 2e partij van NL niet mag en kan regeren moeten de rapen maar gaar zijn wat mij betreft ……

  Geliked door 1 persoon

 17. Sjaak zegt:

  Vandaag in de Televaag !
  Nederlandse subsidie Erdoganmedia

  Turks-Nederlandse media die op hand zijn van de Turkse president Erdogan zijn jarenlang overeind gehouden met Nederlands belastinggeld, dat schrijft Het Parool. In totaal gaat het om tonnen subsidie uit de koker van het ministerie van OCW.

  Een groot deel van de pro-Erdoganmedia is na de ontvangst van de subsidie failliet gegaan. Volgens het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek omdat er te weinig aandacht werd besteed aan de zakelijke kant van ondernemen. Dat is een probleem voor de overheid omdat door de faillissementen de subsidie niet kan worden teruggevorderd.

  Een van de genoemde bedrijven is Sonhaber. Dat medium riep Turken afgelopen week op te gaan protesteren bij het Turkse consulaat in Rotterdam. Sonhaber kreeg in 2009 115.000 euro aan subsidie !

  Like

  • tippelaar zegt:

   de partijen van de landverraders PvdA en de VVD, financieren hun eigen ondergang en de rest van Nederland. logisch dat alle moslims minachting voor ons hebben. gelijk hebben ze. als je dat in Turkije of Marokko zelfs zou proberen om subsidie te krijgen voor subjectieve activiteiten tegen hun regering, word je zonder meer gevangen gezet waarna je voor jaren achter de tralies verdwijnt. Nederlanders zijn dhimmys, nuttige idioten, varkens. de moslims hebben gelijk. heel Nederland is geschift. waarom? omdat er krankzinnige zijn die nog steeds op de VVD stemmen. het lachen zal ze vergaan binnen zeer korte tijd..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s