Leraren basisonderwijs in Hessen slaan alarm

Screenshot_52

(Vertaling: E.J. Bron)

Op basisscholen in de Duitse deelstaat Hessen, die als voorbeeld gelden voor heel Duitsland, bestaan steeds grotere problemen met migrantenkinderen. Diegenen, die ons volgens Martin Schulz iets brengen “dat waardevoller is dan goud”, brengen in plaats daarvan heel veel problemen met zich mee.

Die Freie Welt

Basisschoolleraren in de Duitse deelstaat Hessen komen in verzet tegen het aan hen opgelegde zwijggebod en stellen luidkeels de problemen op de basisscholen van de deelstaat aan de kaak. Meer dan 100 directeuren van basisscholen uit Frankfurt en Darmstadt zouden al langere tijd geleden brandbrieven hebben geschreven aan de minister van Culturele Zaken Alexander Lorz (CDU), bericht de “Frankfurter Neue Presse”. Nu hebben ook leerkrachten uit Wiesbaden zich bij deze eis aangesloten.

Veel klassen bestaan voor tot 90% uit kinderen met een migratieachtergrond, bericht een leerkracht. “Er zijn nog maar heel weinig die uit een Duits gezin komen.” De leerlingen zijn overwegend afkomstig uit gezinnen met als thuisland Marokko, Rusland, Albanië, Arabische landen, EU-landen en Turkije. En hoewel de kinderen deels in de derde generatie in Duitsland zijn, spreken ze nauwelijks Duits of Duits “dat steeds slechter wordt”.

Daar zou bovendien nog bijkomen dat de kinderen inmiddels helemaal niet naar de leerkrachten zouden luisteren. De ouders zouden zich niet voldoende met de kinderen bezighouden, maar ze al voor schooltijd voor de tv zetten. Door waarden waarop de kinderen zich kunnen richten, zouden kinderen ook grote moeite hebben om zich aan te sluiten bij groepen en hierin opgenomen te worden. Daardoor zou al op de basisschoolleeftijd de agressie op het schoolplein en in de klaslokalen enorm toenemen. Een lerares letterlijk: “Bij ons vinden enorme vechtpartijen op het schoolplein plaats, die ver boven het normale uitstijgen.”

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Duitsland, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Multiculti, political correctness, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Leraren basisonderwijs in Hessen slaan alarm

 1. ieznogoedh zegt:

  “Bij ons vinden enorme vechtpartijen op het schoolplein plaats, die ver boven het normale uitstijgen.”^

  Nou … bij mislims zijn dat soort vechtpartijen anders wel normaal, en daarmee op veel Duitse scholen nu dus ook.

  Like

 2. joga zegt:

  Ja maar wel een enorme verrijking volgens Merkel. Ja, voor de kickbox-scholen denk ik dan. Met een IQ onder de 80 red je het op geen enkele school en blijft over het oefenen voor de komende gevechten met de oorspronkelijke Duitse bewoners t.b.v. de door Kalief Erdogan gewenste overname van Europa.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Ieder volk krijgt de regering die het verdient, ook in Nederland !

  Like

 4. Cathja zegt:

  Heerlijk toch, zo’n multicultureel land? Wie zou daar nu niet willen wonen…?

  Nou, ik pakte mijn biezen en zou definitief Duitsland achter me laten. Dit is werkelijk niet meer normaal. Wat moet er van terechtkomen als dit niet stopt?
  Wat bedoelt Schulz met de woorden dat deze migrantenkinderen ‘waardevoller zijn dan goud’?

  Wat dat klatergoud precies inhoudt, daar komt hij wellicht spoedig achter!

  Like

 5. Jade zegt:

  -iets brengen “dat waardevoller is dan goud”-
  Waar heeft kapo Schulz het over?
  Onze dood misschien?

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  905 = 90% ?

  Like

 7. Qvic zegt:

  Ga met die kinderen die niet voldoende of geen Duits kunnen enkel praktische vakken geven i.p.v. theorie lessen. Met de overige kinderen die wel voldoende Duits kunnen, kunnen ze wel theorie lessen geven. Anders zakt het standaard onderwijs op het niveau van de Bijzonder Laag Onderwijs of nog lager dan dat. De huidige normen voor de diploma’s zijn al constant naar beneden bij gesteld. Anders konden de meeste moslims niet eens het niveau van de lagere school behalen. Dit geldt net zo goed voor Nederland.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Een paar jaar geleden haalden twee islamitische lagere scholen de hoogste score’s van ons land bij de CITO-toets. Als we dus meer onderwijs op islamitische grondslag toestaan stijgen de onderwijsresultaten vanzelf. (Zolang de leraren zelf de cito toets maar kunnen maken)

   Like

   • elisah zegt:

    Dat was geloof ik vorig jaar zo en inderdaad, het is verdacht, de kans bestaat dat de kinderen begeleid zijn bij het maken van de toets. Misschien is het tijd voor toezicht bij officiële toetsen en examens.

    Like

   • hendrikush zegt:

    De Inspectie heeft vergelijkend onderzoek bij 46 niet-islamitische scholen gedaan waaruit bleek dat de problemen op islamitische scholen veel groter waren dan op vergelijkbare niet-islamitische scholen. Op de niet-islamitische scholen trof de Inspectie één fraudegeval aan, terwijl er op 86% van de islamitische scholen sprake was van fraude. (Ibn Ghaldoun o.a.)

    Like

  • ieznogoedh zegt:

   Misschien de vroegere BLO-scholen nieuw leven inblazen?
   Dan zijn die lieverdjes fijn onder elkaar en worden normale kinderen niet lastig gevallen met mislimische problemen.

   Like

 8. En ze blijven er maar hardnekkig in geloven.

  Like

 9. BertG. zegt:

  Moslimkinderen dreigen lerares te onthoofden.
  Op de Punchbowl openbare basisschool in zuidwest Sydney zijn zeer jonge kinderen sterk geradicaliseerd. Leraren zijn bedreigd.
  Kinderen van groep 5 intimideren klasgenoten om de koran te gaan lezen.
  Een lerares en haar familie werden bedreigd met onthoofding door kinderen van groep 5 en 6. Eerder kwam ze in problemen omdat ze leerlingen had verboden om een Syrische vlag in het lokaal op te hangen
  Ze werd in een hoek gedrukt terwijl de leerlingen al koran citerend om haar heen liepen.
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6768

  Like

 10. Antivenin zegt:

  Newspeak: verdomming = verrijking!

  Like

 11. Jan zegt:

  Socialistische puinhoop Nederland:

  Lerarentekort: Nijmeegse school wil ouders voor de klas

  Er is zo’n groot tekort aan invalleraren op de basisschool dat scholengroep Conexus in Nijmegen aan ouders vraagt om voor de klas te gaan staan. Wie bevoegd is als leraar mag lesgeven en anderen kunnen als vrijwilliger de opvang van kinderen verzorgen als er geen vervanger is voor een zieke juf of meester.
  …..
  http://www.ad.nl/binnenland/lerarentekort-nijmeegse-school-wil-ouders-voor-de-klas~a867c97c/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s