Verkiezingen en angst

Screenshot_45

(Door: “BeWiseman”)

De verkiezingen zijn geweest en er is weer massaal gestemd op de traditionele partijen. Partijen waarbij je bij voorbaat weet dat er meer EU en meer immigratie zal komen. De PVV stond vrij lang hoog in de peilingen, maar als de verkiezingsdatum naderbij komt dan wordt het ruggengraatje van veel Nederlanders weer erg week en wordt er uit angst maar weer traditioneel gestemd.

Andere partijen geven na de verkiezingen altijd wel aan dat de populistische stemmer aandacht verdient. In de praktijk merk je dat eigenlijk nooit, maar op tv klinkt het wel lekker. Ook Mark Rutte was van mening dat de populist niet vergeten moest worden. Volgens hem hebben sommige groepen te weinig gemerkt van de economische groei en daarom hebben ze populistisch gestemd. Volgens mij zijn er ook veel populisten die populistisch stemmen vanwege de EU, de immigratie en het idee genegeerd te worden. Maar op die vlakken rekening houden met de populist is vaak toch wat teveel gevraagd.

Bron:
www.bewiseman.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Verkiezingen en angst

 1. Charles zegt:

  Men hief het glas, deed een plas en alles bleef zoals het was……….. zucht

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  ………EN te ongemakkelijk om de realiteit onder ogen te zien; dat staat namelijk haaks op een carriëre in Brussel!
  Maar de lafaards en de baantjesjagers zullen op een dag de prijs voor hun houding betalen!

  Like

 3. Jade zegt:

  Het is al eerder gezegd, de PVV stond tijden lang
  als grootste partij in de peilingen, en als puntje bij paaltje
  komt gaat de VVD er met de zetels vandoor.
  Wat nou als het verzamelbureau van alle stemmen
  knoeit met de uitslag. Wat voor controle is hierop???

  Like

  • Robby E. zegt:

   Precies, dat roep ik al sinds de wonderlijke wedergeboorte van de PvdA in 2012!
   De verkiezingen worden gemanipuleerd!
   En dat is niet sinds kort, tijdens Janmaat is er al geknoeid!

   Like

 4. koddebeier zegt:

  De meesten van de huidige Nederlanders zijn weekdieren !!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Maar let op de echte angst komt nog U kan er ten volle van genieten !!

  Like

 6. Harrie Vaes zegt:

  Door deze uitspraken van Rutte bewijst hij dat hij het totaal niet begrepen heeft of niet wil begrijpen….ik denk het laatste.
  De PVV kiezer is inderdaad ontevreden . Maar dan ontevreden over de EU…de toestroom van islamitische gelukszoekers…..het terroriserende Marokkaanse tuig……de onleefbaarheid in islamitische wijken…..de stromen belastinggeld die gelukszoekers …..gratis…..wordt toebedeeld ten kostte van onze verworvenheden……geldverkwisting aan de klimaathysterie.
  Nee Rutte ….we worden door jouw uitspraken ….zelfs op verkiezingsdag ….belazerd .
  Het wordt de komende tijd weer van hetzelfde ….of zelfs nog erger met Pechtold er bij.
  Ben ook benieuwd of het Cda zijn rug recht houdt…..maar ik weet zeker dat ze dat niet zullen doen.

  Like

  • Thom zegt:

   Buma en Rutte zijn niet bepaald vrienden. Ik mag ze geen van de twee. Buma heeft wel als voordeel, dat hij Rutte maar niks vindt en de oplossingen van Rutte bedenksels vindt om er vanaf te zijn, in plaats van een zaak werkelijk aan te pakken. Het nietszeggende inlegvelletje bij het Oekraine-referenfum was daar een voorbeeld van. Buma vond duidelijk dat Rutte de zaak belazerde en wou daar in feite niet mede schuldig aan zijn.

   Like

 7. Williaan zegt:

  het was te verwachten ik ben niet verbaast.

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Het begint zo langzamerhand een traditie te worden. Al heel wat jaren stemmen we op de PVV. Maar komen er verkiezingen, dan staat de PVV er florisant voor tot na de verkiezingen. Keer op keer wordt het dan weer een zeperd. Met zulke klaplopers van kiezers word het nooit wat. Ons uitgezonderd. Wij van het forum en nog wat anderen zullen altijd de PVV verkiezen. Maar de vaste kern waarvan wij deel uitmaken is helaas te klein om een vuist te maken.
  Moeten we nu wachten tot dat de Sharia in Nederland zijn intrede doet ? Maar dan is het voor ons en de PVV al te laat. Dit komt nooit meer goed !

  Like

  • Robby E. zegt:

   John, ik ben er heilig van overtuigd dat de gemiddelde PVV-stemmer trouw is!
   Net zo heilig overtuigd als ik ben dat er fraude gepleegd wordt om de PVV weg te houden van regeringsmacht!

   Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  We leven op de rand van een vulkaan en praten over CO2 en de toon van het debat, het lijkt wel of Nederland collectief gek is geworden!

  Like

 10. GT zegt:

  En veel stemvee van die naïef zijnde domme Nederlanders zullen spijt krijgen, maar ze zullen het weten, en als er straks een aanslag komt, mogen je weer geschokt zijn nu is het een woord straks werkelijkheid …..je hadden de kans op een betere en veiligere maatschappij maar je hebben het weg gegeven, aan de leugenaar Rutte hoe……….dom kun je zijn en wat staan jullie ver van de werkelijkheid.

  Like

 11. Anneke zegt:

  Wat ik eigenlijk het ergste van alles vind is dat wij, als PVV stemmers, derderangs burger zijn geworden, wij moeten door Rutte gered worden, omdat wij “verkeerde” populisten zijn. Rutte gaat, zoals hij zegt, met de populistische kiezers in gesprek. Nou, van mij mag hij praten tot hij een ons weegt, maar ik blijf bij mijn besluit. Wij, de kiezers van Geert Wilders, horen er vanaf vandaag niet meer bij, en dit heeft mij zeer gekwetst. ik kan mij erbij neerleggen dat Rutte het weer voor het zeggen krijgt, maar ik leg mij er niet bij neer dat ik behandeld word als derderangs burger omdat ik toevallig op de PVV heb gestemd……..

  Ik ben er nog niet klaar mee en ik hoop dat ik de kans krijg om dit persoonlijk ooit eens aan Rutte te vertellen wat hij met de gevoelens van heel veel mensen heeft gedaan……

  Fijne avond allemaal van

  een gekwetste “verkeerde” populist…….

  Like

 12. Willie zegt:

  BROEKSCHIJTERS !!!! Ga met zoiets naar de oorlog

  Like

 13. D. G. Neree zegt:

  Als Rutte de klachten van de “populisten” serieus neemt, dan neemt hij de PVV op in zijn nieuwe kabinet. Ik word acuut onpasselijk als ik bedenk, dat die man weer 4 jaar met zijn grijnzende rotsmoel Nederland kan uitleveren aan Brussel en de binnengelaten barbaarse horden. En de horror van een Pechtold als minister… gruwelijk! Ik zie het erg somber in.

  Like

 14. Giny zegt:

  Al die onzin praat dat hij meer zichtbaar had moeten zijn, zien jullie hem al zitten bij Pauw, tegenover hem Peter R de Vries, Dolf Jansen een paar BNers, die al die arme vluchtelingen
  in huis hebben genomen?
  Meneer Wilders, hoe gaat het nu met uw broer? U weet toch wel dat niemand met u wil regeren?
  Voordat hij ook maar de kans krijgt ergens op de reageren. wordt hem gelijk de mond gesnoerd, hij was weggelopen uit het Catshuis en had zijn verantwoording niet genomen,
  Rutte heeft het tijdens het laatste debat, wel drie keer herhaald met zo’n smerige grijns!
  Het is jammer dat hij geen congressen kan geven, omdat hij dan zelf de beveiliging moet betalen, daar heeft hij het geld niet voor!
  De anderen gooien miljoenen belastinggeld over de balk voor de campagnes!
  Ik vind het een held, hij heeft gewonnen en Rutte heeft dik verloren, die zou eigenlijk
  af moeten treden!!!

  Like

 15. Steven zegt:

  Uw vrouw en dochters zijn straks leedvermaak voor de verrijkende multiculturele samenleving.
  R.I.P. NEDERLAND, met dank aan den DOMME Nederlander!!

  Like

 16. Qvic zegt:

  Dat de VVD weer de grootste politieke partij is geworden, omdat er zogenaamd veel kiezers erop zouden hebben gestemd. Dacht het niet. Maar Rutte is de willige malloot die met alle gemak zonder na te denken of iets te vragen zijn handtekening bij elk kruis wil zetten, wat de E.U. betreft. Dus deze manipulatie van de verkiezingen door de elite is wel opvallend. Zo ook van de D’66, want die partij is met volksverraad, maar wel trouw aan de Bilderbergers beloont van 4 zeteltjes in 2010 naar 19 zetels gegaan nu in 2017, dit te opvallend. Zo ook het CDA die nu met 7 zetels wint t.o.z.v. de vorige keer. Terwijl de aanhang van de PVV zogenaamd met de verkiezingsuitslagen teleurstellend weinig krijgen. Deze manipulatie is in 2012 in gezet, want daarvoor gingen ze van 9 zetels naar 25 en dat moest en zal gestopt moeten worden door de elite. Hun werkelijke behaalde aantal zetels worden vanaf toen aan de VVD gegeven en min of meer verdeeld over de gewenste kabinetsvorming door deze elite. Daar Nederland een voorbeeld land is voor de rest van de E.U. moest de PVV gekleineerd worden en de VVD als winnaar uit de bus komen. Want anders valt het E.U. project in het water.

  Like

 17. Jan zegt:

  De dierensekte van Thieme:

  Partij voor de Dieren droomt na winst al van 25 zetels

  In het eerste verkiezingsgeweld ging het een beetje ten onder: de sprong van de Partij voor de Dieren van twee naar vijf zetels. ‘Een historisch keerpunt’ volgens mede-oprichter en senator Niko Koffeman. ‘Nu kunnen we naar 20-25 zetels doorstoten’.

  http://www.ad.nl/dossier-verkiezingen-tweede-kamer/partij-voor-de-dieren-droomt-na-winst-al-van-25-zetels~a791fc07/

  Like

 18. Jan zegt:

  PVV zoekt echter gewoon boerinnen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s