VVD ruim de grootste, PVV naar plek twee

Screenshot_40

Na 95,3% geteld: Rutte op 33 zetels, Wilders op 20; CDA en D66 op 19

UPDATE 4:51 De VVD is met een straatlengte voorsprong de grootste partij bij de Tweede Kamerverkiezingen geworden. De PvdA is compleet weggevaagd.

Screenshot_41

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

70 reacties op VVD ruim de grootste, PVV naar plek twee

 1. Astrid zegt:

  Volgens mij is er enorm gefraudeerd, deze uitslag is zeer vreemd. Die Turkse toestand in Rotterdam is ook in scène gezet, zodat Rutte nog even kon doen alsof hij het beste met de Hollandse burger voorheeft. Ik trap er niet in, deze verkiezingen rieken naar fraude. Ik ga emigreren, denk ik.

  Like

  • Peter selie zegt:

   Kan je nog ergens terecht, want je bent blank en niet islamitisch?

   Like

  • Prince Casio zegt:

   Enkele weken voor verkiezingstijd het grote nieuws dat VVD niet met PVV zal regeren, alsof ze op voorhand wisten dat ze de grootste gingen worden. Verder ook die ongelooflijke neppeilingen, hoe kan het dat de expertvoorspellers er zo’n slordige vijftien zetels naast zitten? Allemaal dwaalsporen… Overigens, dat niemand het vreemd vindt dat je met de dubbele nationalteit even in twee landen kunt gaan stemmen.

   Like

  • Willie zegt:

   Gefraudeerd ?? Denk ik niet , gewoon een domme bende laffe honden ja , groot lawaai , maar als t er op aankomt ? Homaar !!

   Like

 2. Japio zegt:

  Klopt niet, uitslagen zijn vervalst dat kan niet anders. Nu.nl, Rutte is de held van Europa, Rutte is de verrader van de EU net als het klootjesvolk die op hem gestemd hebben. Buitenlandse media: Rutte is held van Europa
  http://nu.nl/verkiezingen-2017/4545006/buitenlandse-media-rutte-held-van-europa.html

  Like

 3. BertG. zegt:

  Zal dan wel een formatie worden tussen de VVD, CDA, D66 en GroenLinks.
  Dan komen ze op 85 zetels.
  Het ergste wat een land kan meemaken, de ellende zal niet te overzien zijn.

  Like

 4. elisah zegt:

  In veel Limburgse gemeenten stond de PVV helemaal bovenaan, zelfs in Maastricht en de gemeente waar ik woon.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  VVD, CDA, D66 en Groen Links, deze partijen zullen ons verder naar de verdoemenis jagen. Eurofieler/islamofieler kun je het niet hebben. Het jongste alfamannetje Klaver (of hoe die snotneus ook mag heten) zal verrukt zijn. Alfamannetje Pechtold zal ook zwellen van trots.
  En die verlopen alfa-homo? Ach, die is in zijn nopjes omdat hij nu nóg vier jaar van zijn hobby – liegen – zijn beroep kan maken.
  Autorijden en een verwarmd huis zullen onbetaalbaar worden en over de zorg zal ik maar niet eens beginnen. Psychopaat Rutte stond tijdens een debat te beweren dat hij helemáál niet had “bezuinigd” op de thuiszorg voor ouderen. Nee hoor, hij had alleen maar bezuinigd op de huishoudelijke hulp. !@#$$%$#@ Alsof een hoogbejaarde stumper zélf zwaar huishoudelijk werk kan verrichten! Dat moeten de buren, familie en vrienden dan maar doen! En wat als je die “mantelzorgers” niet tot je beschikking hebt?!

  Het zou me trouwens helemaal niet verbazen als “denkende” Turk Kuzu ook gaat meedoen met de club. Past juist goed in de “multikul” “samenleving”.

  Like

 6. Loebas zegt:

  Het verkwanselen van Nederland aan de EU kan gewoon doorgaan …Een volk krijgt de leiders dat het verdiend..Zo ook de slappe Nederlander

  Like

 7. BertG. zegt:

  Nou begrijp ik ook met wat ze bedoelen dat al dat import een verrijking zou zijn.
  Ik woon hier in een land met allemaal verstandelijk beperkte mensen, die er wel op lijken te kicken om in de zeik genomen te worden, en daar nog van genieten ook.

  Like

 8. Harry zegt:

  Wat een ellende !
  We zagen de bui wel een beetje aankomen , maar dit grote verschil valt bitter tegen .
  Zou Rutte dit nou alleen aan die Erdogan affaire te danken hebben ?

  Like

  • Nemesis zegt:

   Vergeet die affaire met de beveiligers ook maar niet. Was volgens mij ook een voorop gezet plannetje om dat juist nu te laten escaleren. Wilders kon daardoor ook niet veilig naar buiten om z’n campagne te voeren.

   Like

 9. hslot4 zegt:

  Wie hadt het kunnen raden de voormalige SDAP de verkiezingen zijn net als in America een farce

  Like

 10. edwin vissers zegt:

  Gay Verhofstadt.daar heeft nl voor gekozen,een man die de identiteit van landen geheel wil afschaffen ,ik zal het onthouden voor de toekomst .

  Like

 11. Lee zegt:

  vvd de grootste, maar ook tegelijkertijd verliezer. PVV wint, maar helaas niet genoeg. Ach ja, ieder volk krijgt de regering die ze verdient. Binnen 4 jaar meer dan 200000 immigranten erbij. Tel uit je winst!

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  De PvdA heeft een voltooid leven; ze hebben de moslim alles gegeven en nu is de moslim voor zichzelf begonnen. Weg stemvee, weg zetels, weg idealen, weg Nederland. Neem een pilletje en stap er uit, jullie taak is volbracht.

  Geliked door 1 persoon

 13. Tistochwat zegt:

  Eigenlijk zouden wij nu ook zo moeten gaan rellen als de linksen als ze hun zin niet krijgen, maar zo zitten beschaafde realisten niet in elkaar.

  Geliked door 1 persoon

 14. Cathja zegt:

  Waarom Rutte “de held van Europa” genoemd wordt is me een raadsel! Rutte heeft handig gebruik weten te maken van de trammelant met Turkije, en nu hij opeens wel ‘stevig’ heeft opgetreden zou hem dat wel eens een aantal zetels extra opgeleverd kunnen hebben.
  De ruzie met Turkije kwam hem dus zeer goed van pas!
  Vergeten zijn velen de beloften die hij bij de vorige verkiezingen heeft gedaan. Vergeten zijn ‘ze’ dat ons land er dan economisch wel (wat) beter voorstaat, maar dat deze verbeteringen zijn behaald door de burger verder financieel uit te kleden, en door ONVERANTWOORDE bezuinigingen door te drukken!

  En zo iemand noemt men dan “de held van Europa”, enkel en alleen omdat hij wist te voorkomen dat Geert Wilders de meeste zetels in de wacht zou slepen? Als je hier en daar wat reacties uit het buitenland leest, overheerst toch de blijdschap dat het ‘populisme’ een halt is toegeroepen! Als dit maar geen gevolgen heeft voor de verkiezingen in Duitsland en Frankrijk! Als ook daar hetzelfde gebeurt als hier heeft de EU weer nieuwe wapens in handen om ons te bestrijden.

  Voor Geert Wilders vind ik het heel mooi dat hij er 5 Kamerzetels bij krijgt! Het volk heeft toch laten zien dat ze hem en zijn inzet waarderen. Als je de tweede partij wordt, dan heb je het in mijn ogen goed gedaan! Hoe je het ook bekijkt: de VVD heeft zetels verloren, maar de PVV heeft zetels gewonnen. En winnaars verdienen een felicitatie.

  Proficiat, Geert! Geniet van deze winst!

  Geliked door 1 persoon

 15. Tistochwat zegt:

  PvdA weggevaagd, was dát maar waar, de PvdA-geest heerst nog overal. Neem als gruwelijkste voorbeeld Aboutaleb, de taqiyya-mohammedaan, die o zo aardig, vriendelijk en “geïntegreerd” overkomt. Laat me niet lachen!!!

  Like

 16. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:
  Fop en Nep verkiezingen

  Like

 17. Thoth zegt:

  Ik denk dat de Turkije rel + strategie – Grutte wilde niet met de PVV in het kabinet – de VVD een voorsprong heeft gegeven. Ik denk dat Bosma wat voorzichtiger moet opereren… Maar goed, op naar de volgende verkiezing, ik hoop dat die snel komt met zoveel partijen in het kabinet…

  Geliked door 1 persoon

  • Thoth zegt:

   Wat betreft Turkije : Cavusoglu, minister van Buitenlandse Zaken gaf het volgende aan : “heilige oorlog (jihad) zal zo snel mogelijk starten in Europa….”

   Like

 18. Johan zegt:

  Er zijn 2 zorgelijke ontwikkelingen aan te geven bij deze verkiezingsuitslag :

  Allereerst de belachelijk grote winst voor GL van Jesse Klaver. Het betekent dat het denkvermogen bij Nederlandse jongeren ernstig is aangetast. Onvoorstelbaar, hoe naïef idealisme kan kleiden tot een gevaarlijk grote groeit van de club van Klaver. Afgezien daarvan verkleint dit ook de kans op een stabiel kabinet.

  Ten tweede opkomst van DENK met 3 zetels in de Tweede Kamer. Dat betekent een gigantisch aantal staatsgevaarlijke landverraders. Merendeels allochtonen met een dubbel paspoort. Ondanks de Turkije-rel van afgelopen week stemden zij op deze partij van Kuzu. Hun denkwijze mag duidelijk zijn : Zij staan niet voor Nederland, maar voor Turkije en diens megalomane dictator.

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Johan

   Ik denk dat het belangrijker is hoeveel bijval van de Kamerleden DENK zal krijgen als zij voorstellen indienen. Het gedachtegoed van deze ‘partij’ zit vol kronkels, en zij zullen weinig steun krijgen van andere politieke partijen. De meest bizarre plannen hebben ze, en daarvoor krijgen ze echt de handen niet op elkaar.

   Wat Jesse Klaver betreft: die heeft veel jonge kiezers aan zich weten te binden. Ik weet bijna zeker dat zijn uitstraling meer de doorslag heeft gegeven dan zijn partijprogramma, want jongeren die nog maar net mogen stemmen hebben nog geen huis, auto, gezin, en zullen de zware lasten die hij wil opleggen dan ook niet hoeven te dragen.
   Was dezelfde boodschap door een andere/oudere politicus gebracht, dan had dit de jongeren niet erg aangesproken waarschijnlijk.

   Like

  • Jean zegt:

   Johan, vandaar mijn oproep “al jaren lang” , geen DENK, geen klaver/marokkaan, geen kopvodden in het parlement, geen soepjurken enz.
   Blijkbaar moeten er eerst nog meer gewelddelicten en verkrachtingen gaan plaatsvinden voor de ogen opengaan…, wees er maar zeker van “die komen er”…
   Oh wat had ik het toch graag meegemaakt ‘de exodus richting Afrika van heel die islamitische rotzooi’.

   Like

 19. Guardiacivil zegt:

  RTL Nieuws wilde absoluut niet dat er een bericht door mij werd geplaatst op hun site direct nadat bekend werd dat de VVD gewonnen had en de PVV tweede werd.
  NEDERLAND HEEFT ZICH VAN ZIJN SLECHTSTE KANT LATEN ZIEN, EN DAARBIJ BEDOEL IK DE BURGERS DIE WEER HEBBEN GEKOZEN VOOR DE GEVESTIGDE ELITE/ORDE.
  HIERMEE IS DUS DUIDELIJK DAT NEDERLAND VERDER ZAL AFGLIJDEN NAAR HET KALIFAAT…..NAAR DE ISLAM….NAAR HEEL VEEL KOMENDE ELLENDE.
  IK DACHT DAT ZWEDEN WEL HET VOORBEELD ZOU ZIJN VOOR DIT POLDERLAND OM DIT LAND NIET ALS KEIHARD VOORBEELD TE WILLEN VOLGEN.
  ECHTER DOOR HET STEMGEDRAG, DE ELITE DIE BEURZEN BELANGRIJKER VINDEN DAN HET WELZIJN VAN DE NEDERLANDSE BURGERS, DE GEVESTIGDE ORDE DIE GEHEIME AFSPRAKEN MET ERDOGAN BELANGRIJKER VINDEN, HET VERDRAG VAN LISSABON, STRAATSBURG EN MAASTRICHT BELANGRIJKER VINDEN EN DAARMEE DE …….
  OLIE IN RUIL VOOR HONDERDDUIZENDE GELUKZOEKERS…….
  DIE NU AL EEN LAND ALS ZWEDEN EEN MACHTENLOZE NATIE MAKEN WAAR POLITIE EN LEGER GEEN INVLOED MEER OP HEBBEN, DE VERKRACHTINGEN AAN DE LOPENDE BAND PLAATSVINDEN, DE BEROVINGEN EN MOORDEN IN HOOG TEMPO ELKAAR OPVOLGEN, DAT ALLES DIENT VOOR NEDERLAND GEEN VOORBEELD.
  HIERVOOR HEEFT NEDERLAND VANDAAG OOK GEKOZEN, VOOR ONBELEMMERDE TOEGANG VAN GELUKZOEKERS EN ZELFS JIHADISTEN DIE TERUG KEREN EN NIET TERUG GESTUURD MOGEN WORDEN.
  32.000 JIHADISTEN STAAN KLAAR IN EUROPA OM AANSLAGEN TE PLEGEN.
  TUSSENDOOR HOOR IK IEMAND VAN EEN PARTIJ ZEGGEN …EEN DROOM DIE WERKELIJKHEID IS GEWORDEN…..TERWIJL IK DIT SCHRIJF EN LUISTER NAAR DE LIFEUITZENDING VAN DE NEDERLANDSE VERKIEZINGSUITSLAGEN.
  DEZE DROOM ZAL IN EEN TIJDSBESTEK VAN 5 A 10 JAAR BELANDEN IN EEN VERSCHRIKKELIJKE NACHTMERRIE.
  FRANKRIJK IS HET DAGELIJKSE VOORBEELD VAN HELE WIJKEN WAAR DE POLITIE NIET MEER DURFT TE KOMEN, WAAR AL NO GO ZONES ZIJN, WAAR VROUWEN MOGEN VREZEN VOOR HET VROUW ZIJN, OMDAT ZE ZOWEL OVERDAG EN ZEKER IN DE AVOND BESPRONGEN WORDEN EN WORDEN VERKRACHT.
  NEDERLANDSE VROUWEN MET DOCHTERS DIE NU PAS 1 OF 2 JAAR OUD ZIJN, U HEEFT OP DEZELFDE PARTIJEN GESTEMD ALS U AL EERDER DEED. U KUNT ER DUS ZEKER VAN ZIJN DAT UW DOCHTERS STRAKS DE KINDSBRUIDJES MOGEN ZIJN, DAT UW DOCHTERS DOOR UW STEMGEDRAG LEVENDE OBJECTEN ZIJN VOOR DE ISLAM EN MOSLIMS DIE ONGESTRAFT MOGEN AANRANDEN EN VERKRACHTEN. U KUNT ER ZEKER VAN ZIJN DAT DIT BEELD ZICH IN NEDERLAND GAAT VOLTREKKEN.
  DE GROTE TOESTROOM VAN MOSLIMS ZAL DE OORSPRONKELIJKE NEDERLANDSE BURGERS VERDRINGEN, ZAL ZIJN CULTUUR ZOALS WIJ DIE AL EEN PAAR HONDERD JAAR KENNEN, VERNIETIGEN.
  NEDERLAND HEEFT GESTEMD EN HEEFT VANDAAG GETEKEND VOOR ZIJN ONDERGANG.
  NEDERLAND MIJN VADERLAND GAAT RAP TER ZIELE.
  DE WINNAARS ZULLEN HIER STRAKS OP PROOSTEN EN DE KURKEN GAAN VAN DE FLES………….TEGELIJKERTIJD ZAL DE GEEST UIT DE FLES ZIJN.

  Geliked door 4 people

 20. scheermes zegt:

  Beste GEERT VAN HARTE GEFELICITEERD met deze overwinning van vijf zetels!!Deze regering fiert wel feest ,maar de werkelijkheid is dat DEZE regering naar HUIS gestuurd is !!Zij zijn WEGGESTEMD door de kiezer !!Zij hebben het liefst samen ZEVENENDERTIG zetels verloren !! Wat ik rutte ZEER kwalijk neem, dat hij zegt dat een verkeerd soort populisme heeft gewonnen, waarbij dit niet alleen een schoffering is jegens geert wilders, maar ook jegens de kiezer!! Echt een SCHANDE en een premier onwaardig !! Ik hoor deze huigelaar niks zeggen over de islam zoals wilders dit wel doet ,waardoor rutte als premier de nederlanders in de steek laat ,en dan ons betichten dat wij niet deugen ,door ons nederlanders te betichten van een verkeerd soort populisme is echt te gek voor woorden !!Hoeveel ministers zijn tijdens deze regerings periode van zijn eigen partij naar huis gestuurd vanwege leugens en bedrog ?? De afrekening voor rutte en ook voor de andere volksverlakkers gaat ABSOLUUT komen !!Aangezien geert wilders een werkelijke TOP prestatie heeft geleverd,gezien het wilders bashen en demoniseren door de npo en de hele linkse kerk plus bijna alle kranten heeft RECHTS OVERDUIDELIJK gewonnen!! Als LINKS uit deze roes ontwaakt (wat nog maar te bezien is)zullen ze met een kater ontwaken ,aangezien rechts DUIDELIJK gewonnen heeft!! Rutte heeft samen met de andere fractie leiders de nederlanders een smerige streek geleverd door een cordon sanitaire te plaatsen,waardoor de mensen uit angst op rutte gestemd hebben( DAAROM RUTTE!! ALLEEN DAAROM) omdat zij dachten dat links anders de leiding zou krijgen waardoor wij overspoeld zouden worden met de islam en de asiel instroom !!ECHT WALGELIJK !!Verheugend nieuws is voor ons dat de f.v.d ook in de tweede kamer komt ,met twee zetels !!Tegen de bron lezers zou ik willen zeggen ,laten wij vooral doorgaan met onze steun aan geert wilders, en houd goede moed ,want de overwinning ZULLEN wij behalen !!Geert wilders heeft GEWONNEN!! Dat is de WERKELIJKHEID!!!!!

  Geliked door 2 people

 21. Cathja zegt:

  Nog even een aanvulling op mijn reactie van 10:05 uur

  Volgens berichten op RTV-Oost wonen in mijn stad de meeste PVV-stemmers van heel Nederland!
  Toch iets om trots op te zijn! 🙂

  Like

 22. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 23. Cathja zegt:

  Oh ja…., en dan nog even dit:

  Turkije zet Nederlandse koeien uit! Ze zullen per boot naar Europa worden gebracht. Die gekke Erdogan weet echt niet meer waarmee hij ons denkt te kunnen sarren.
  Wanneer begint Rutte (“de held van Europa”) met het uitzetten van vervelende Turken?

  Die Nederlandse koeien schijnen daar niet te voldoen, hoewel ze veel opleveren.
  Veel vooral jonge Turken voldoen hier ook niet, en in plaats van iets opleveren, kósten ze ons geld! Dus graag terug naar vadertje Erdogan.
  Ook het liefst per boot.

  Ik stel voor: laten we er een uitwisseling van maken. Turken sturen ons onze geliefde koeien terug, en Erdogan krijgt zijn criminele Turkjes terug.

  Deal?

  🙂

  Geliked door 3 people

 24. H J zegt:

  We zullen nog mogelijk 4 jaren moeten wachten.
  Een van de bloggers hier schreef dat Wilders het een beetje aan zichzelf te danken heeft. Ik hoop dat u dat ook gelezen heeft, want ik ga hier niet opsommen waarom.

  Echter, er is wel degelijk een trend gezet. VVD uiteindelijk toch MIN 20 procent en Wilders na alle tegenvallers toch PLUS 25%.
  Rutte heeft het vals, maar toch ook wel een beetje slim gespeeld. De rancune van het Catshuis debacel zit diep bij Rutte, maar in het maandag j.l. debat speelde hij wel erg op de man.
  Daarbij was het publiek weer eens gekozen/gemanipuleerd als zijnde anti Wilders klapvee.
  Alles bij elkaar zijn er nog voldoende bange schapen die op de VVD hebben gestemd. Misschien maar goed ook want we zijn in ieder geval verre van een links meerderheidskabinet.
  Wilders lijdt maar half gezichtsverlies. Immers, had hij een kabinet mogen formeren, wat was het dan een blamage geweest als hij uiteindelijk de formatie had moeten terug geven vanwege gebrek aan medewerking.

  Naar mijn mening is het succes van D66, Groen Links en het CDA te danken aan afhakende PvdAérs. Verlies van de VVD is waarschijnlijk naar D66 en CDA gegaan, fifty-fifty.
  Het resultaat had anders moeten zijn. De Nederlanders hebben nog niet genoeg Islam over hen heen gekregen. Wacht maar eens af wat er nu snel gaat gebeuren. Met de steun van Groen Links in het nieuwe kabinet (4 partijen voor een meerderheid, wat een gotspe) en die andere zeveraars zoals D66 en CDA, zal er niet veel terecht komen van grenzen dicht en de kwaaien er zo snel mogelijk uit. Het wordt weer pappen en nathouden en de Islam spint er garen bij. De Koran verbiedt assimilatie en hoezo zullen zij Europa aan meer inwoners helpen. Toch niet door Europese vrijwilligsters mag ik hopen. Het woord van de katholieke kerk is niet meer “gaat heen en vermenigvuldigt u”, maar “gaat naar Europa en verkracht”

  Zoals we hier op E.J. onderhand wel allemaal weten, is de massa immigratie een set-up om de globalisering af te dwingen. Brussel is niets anders dan New World Order en wie het woord democratie nog in de mond durft te nemen is een grote huichelaar. Jawel, we hebben verkiezingen gehad, maar dat betekent tegenwoordig zo goed als niets meer. De politieke charlatans hebben hun ziel en zaligheid al lang verkocht aan de globalisten elite.

  Het is on- en on- en onvoorstelbaar dat de zittende elite het grote probleem van de immigratie en de Islam niet wil inzien of mag inzien. Ben je wel tegen massa immigratie, dan wacht je een ellendig leven in een cordon sanitair (Wilders en straks ook wij) of kogels van van een of andere fanaat (FvdG) in opdracht van de Illuminati dan wel tegenwoordig de Jihad.

  Sorry, ik liet me even gaan. Tijd om te kappen, maar ik heb nog zoveel te schrijven.

  Sterkte allemaal na een mislukte verkiezing. Het volk heeft gekozen, maar wel met poep in de broek. Stelletje angsthazen.

  Geliked door 1 persoon

 25. Harry zegt:

  Rob Oudkerk stelt voor om de PVDA maar op te heffen .
  Als huisarts weet hij als geen ander wanneer het tijd is voor euthanasie .

  Geliked door 1 persoon

 26. Onschuldige Bijstander zegt:

  Opvallend toch ook weer VVD 33 zetels , 33e graad freemasonry deep state manipulatie ten top, anyone?

  Geliked door 1 persoon

 27. Taljaard zegt:

  @H.J.
  Mislukte verkiezingen?
  De PVV is N.B. de tweede partij van het land.
  De PvdA is weggevaagd en links heeft over de hele breedte ook flink moeten inleveren.
  Wanneer GL zo dom is met VVD en CDA in een coalitie te gaan zitten blijft er bij een volgende verkiezing (en dat duurt dan echt geen 4 jaar) niets van ze over.
  Dat weten ze zelf ook wel en dat zullen ze daarom niet zo snel doen.

  Bij D’66 staan ze wel te trappelen.
  Maar voor een meerderheidscoalitie met VVD/CDA hebben ze de CU nodig.
  En die gaan, samen met het CDA, zeker wel een aantal voorwaarden stellen richting Pechtold c.s..
  De enige stabiele factor in zo’n kabinet Rutte III van VVD/CDA/D’66 en CU is de VVD.

  Want D’66 drijft grotendeels alleen maar op de weerzin tegen de PVV.
  Het CDA is, met de hete adem van die zelfde PVV in de nek, met veel conservatiever programma gekomen dan in 2010 en 2012. En bij de CU zal men hun huid duur verkopen om deze coalitie aan een meerderheid te helpen, onder meer waar het de houding jegens Israel en de radicale islam betreft. Ken ze vrij goed, want het is mijn oude club.

  De EU kan zomaar imploderen wanneer Frankrijk de kont tegen de krib gooit en Le Pen in het Elysee helpt. Dan staan de eurofielen van D’66 ook in hun hemd en komt de PVV weer in zicht. Daarom zal men de formatie van zo’n kabinet hoogstwaarschijnlijk ook over de Franse presidentsverkiezingen van mei a.s. heen tillen.

  Mislukt?
  Niet echt.
  Het had beter gekund, maar ook veel slechter.

  Like

  • H J zegt:

   @Taljaard
   Dank voor je reactie

   Like

  • Johan zegt:

   Inderdaad. De verkiezingen zijn voor de PVV niet echt mislukt. Natuurlijk had men een grotere zege gewenst. Maar kijk eens, hoe moeilijk Geert Wilders het heeft om campagne te voeren. Dan is ondanks al die problemen het huidige resultaat eigenlijk heel goed.
   De nu aftredende coalitie heeft in feite een gigantisch pak slaag gekregen en is zowat gehalveerd. De PVV daarentegen gaat er meer dan 30 % op vooruit. De huidige verkiezings-uitslag is dan ook eerder als een transitie te beschouwen. In een volgende ronde zal de PVV er nog sterker uitkomen en de overige partijen nog meer verzwakt.
   Dat moment zal niet lang meer op zich laten wachten. De nu verzwakte VVD zal in een volgend kabinet meer en meer concessies moeten doen richting allerlei andere partijen en zodoende niet lang meer stand kunnen houden. Mijn inschatting is : 6 maanden na aantreden is het alweer over. Samen met een langdurige formatie betekent dit mijns inziens dat we over 9 maanden alweer naar de stembus mogen.

   Like

 28. Henk.V zegt:

  De stem uitslag lijkt – wat de uiteindelijke positie van de PVV betreft- wat teleurstellend, ook wanneer wij in gedachten houden, dat de partij die eigenlijk had moeten winnen, bij net gelijk welke uitslag ook door de politiek correcte partijen zou zijn tegengewerkt, of totaal; zijn buiten gesloten..

  De gang van zaken bij de laatste twee verkiezingen voor de Tweede Kamer laten vreemde overeenkomsten zien, die ons te denken moeten geven.

  In beide gevallen zagen wij in de aanloop tot de verkiezingen – in de enquêtes- de PVV tot grote hoogte stijgen ( zoals het betaamt wanneer het volk dat nog niet hersendood is),

  Op miraculeuze wijze schrompelde -volgens de opiniepeilers…- deze voorsprong razend snel ineen en leek de PVV in een vrije val te zijn geraakt.. Dit tot grote vreugde van de aanhangers van politiek correct, die zich nu konden gaan uitleven op het ”verwerpelijke gedachtegoed” van de PVV en ”zeer foute persoon” van Geert Wilders.
  Inhoudelijk waren geen van die opmerkingen en negatieve kwalificaties nieuw. Links treedt altijd in herhaling wanneer het gaat om de intenties van Wilders en de opvattingen van de PVV.

  Deze extreme afweerreactie duidt er op dat in diepste wezen politiek correct geen wezenlijk verweer heeft tegen de analyse die Geert, de PVV en wij, die zijn opvattingen delen, hebben. De waarheid staat echt volkomen aan onze kant.

  Gelijktijdig met de politiek correcte hoek werd ook ditmaal uit de hoed weer een invloedrijke persoon tevoorschijn getoverd, een gebeurtenis die de ernst van de politieke situatie in Nederland kennelijk moest benadrukken : Paul.W. Zijn plotselinge vierjarige verschijning was kennelijk bedoeld als een ernstig signaal ..Hoe potsierlijk wil je het hebben?.
  Deze gezaghebbende ”denker” ,de ”invloedrijke broer van Geert Wilders”, liet dus voor de voor de tweede keer in successie het Nederlandse volk weten dat hij het volstrekt oneens was met zijn broer. Naderhand kroop deze man waarschijnlijk weer tevreden onder zijn steen, waaronder hij nu bijkomt van de bijval die hem ten deel viel uit de links-liberale hoek..

  Als vaste ingrediënt in de politiek correcte maaltijd die ons bij de Tweede Kamerverkiezing ook nu weer voor zette kwam de politieke stunt van goochelaar Rutte waarmee hij altijd voor een kort moment scoort: vaderlandslievend gedrag ,gepaald aan vertoon van wat politieke spierballen, deze keer richting Turkije. Rutte staat voor heel even weer klaar om OP TE KOMEN VOOR ONS LAND!! Jawel!.
  Naderhand zal blijken hoe kortstondig het Nederlands gevoel van Rutte duurde.. Zijn haar ligt immers in de EU! Zijn kiezers hebben dat kennelijk nog steeds niet door.

  Maar verloor de PVV WERKELIJK deze verkiezingen, of WAS DE WINST VAN DE PVV MINDER GROOT dan wij hadden gehoopt?
  De PVV verwierf de electorale meerderheid in Maastricht en in meerdere steden in Limburg. De PVV werd de tweede partij in Den Haag en in Rotterdam. Veelzeggende successen en landelijk bezien WON de PVV vijf zetels, in vergelijking met de verkiezingen in 2013.

  De PVV verloor geen aanhang maar WON aan invloed. En ongeacht wat de politieke tegenstanders van Geert Wilders ook mogen hopen te bereiken , DE STEM VAN DE TWEEDE PARTIJ IN NEDERLAND zal blijven doorklinken in de maatschappij.

  Dat besef moet tot ons doordringen en blijven motiveren.
  Wij voeren immers geen strijd tegen bevolkingsgroepen die wij zouden willen uitsluiten, maar tegen een ons vijandige ideologie en tegen allerlei instanties en politieke partijen die daarmee willen collaboreren. Wij zijn niet niet in eerste instantie TEGEN IETS zijn, maar bovenal voor iets heel belangrijks : onze vrije samenleving met al haar verworvenheden en wij strijden voor ons recht op nationale ZELFBESCHIKKING.

  Tegen alle haat ,belediging en bedreiging in is Geert Wilders niet van zijn juiste koers afgeweken, omdat hij de waarheid spreekt, omdat hij het gelijk aan zijn kant heeft.

  Gisteravond was ik zeer teleurgesteld en ontmoedigd bij het zien van het optische politieke bedrog dat mij wilde doen geloven dat de waarheid die wij zien ,het toch zou afleggen tegen de krankzinnige leugen van de multiculturaliteit…
  De mist is nu echter opgetrokken en wat zien wij? Dat de PVV tegen de verdrukking in DOORGROEIT..
  En zou ik dan het bijltje er bij neerleggen? Ik denk het toch van niet 🙂

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   Goed gezegd, Henk.V

   Wilders is geen verliezer, maar winnaar. Als je met gevaar voor eigen leven tóch de straat op gaat omdat je weet dat de mensen je graag willen zien, dan neem ik mijn pet af voor deze strijder. En ondanks het feit dat hij minder op straat, en weinig op TV te zien was (groot gelijk; ze zouden hem toch alleen maar afbranden) heeft hij geheel op eigen kracht (en dus niet via allerlei kruiwagentjes) bereikt dat de PVV nu 20 Kamerzetels heeft. De tweede plaats. Heel goed gedaan. We mogen trots op hem zijn!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zo denk k er dus immers ook over, Henk, precies zó!
   De winst was minder dan we hadden gehoopt, MAAR HET WAS WINST EN GEEN VERLIES!
   Tegen de verdrukking in, zoals jij zegt! Dat is toch zeker een prestátie!
   Is dat nou een reden om alle moed te verliezen? Ik probeer, daar begrip voor op te brengen, maar elke vezel in me schreeuwt keihard: Néé, néé en néé!
   Kan er niets aan doen: Dat is zo en dat blijft zo!

   Like

  • Harry zegt:

   Het probleem is , denk ik , dat we ons vanwege de peilingen van een paar maanden geleden al rijk gerekend hadden en dat valt nu tegen .
   Zeker omdat de PVV nu zeer hoogstwaarschijnlijk geen deel van de regering uit zal gaan maken .
   Weet dat het anderszins ook niet mee zou vallen , maar dan was er meer hoop .
   Gaan we het nog redden tot de volgende verkiezingen ?
   De islam woekert verder en we hebben , althans het laffe zootje in Den Haag , heeft er geen antwoord op .

   Like

 29. Hoe kan je al de uitslag binnen hebben om 20.30 uur. Terwijl de stemlokalen om 21.00 uur sluiten?????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Like

 30. G. de J. zegt:

  De landverraders partijen, daarmee bedoel ik de partijen die ons land willen vernietigen door massa immigratie, hebben als blok tien zetels verloren: PvdA (-29), SP (-1), D66 (+7), GL (+10) en Denk (+3).

  De vaderlandslievende partijen, daarmee bedoel ik de partijen die ons land willen beschermen tegen massa immigratie, de PVV (+5) en FvD (+2) hebben zeven zetels gewonnen.

  In totaal zijn er dus 17 zetels de goede kant uitgegaan, dat is 11% van de bevolking. Hulde voor de Nederlandse kiezer! En het allerbelangrijkste: dit is gebeurd in een land waar de leugenpers bijna het monopolie op de massamedia heeft. Door partijdige berichtgeving mag je deze overwinning met een factor twee vermenigvuldigen! Het is een prachtige uitslag maar de overwinning had drie maal zo groot moeten zijn.

  Ik zie twee oplossingen om ons land te redden:
  a) Gebed. In een land dat in grote nood verkeert kan God ingrijpen. Dit lees je bijvoorbeeld in het Oude Testament van de Bijbel, bijvoorbeeld in het boek Rechters. De geschiedenis van Gideon is een prachtig voorbeeld, hun vijanden de Midianieten vernederden de Israëlieten, plunderden hun land waardoor ze tot armoede vervielen. Vergelijk dit met ons land, de buitenlanders vernederen en vervloeken ons, verkrachten meisjes (ook jongens en mannen trouwens) en vrouwen, kosten ons miljarden waardoor wij ernstig verarmen, Nederlanders worden overal achter gesteld (school, werk, huisvesting etc.), ontwapend (letterlijk en mentaal), blanke kinderen worden in elkaar geslagen of drugsverslaafd gemaakt en door de massamedia wordt verteld dat er niets aan de hand is. Gideon versloeg een groot leger met slechts 300 man omdat het recht en omdat God aan zijn kant stond. Laten we bidden om zulke mooie overwinningen over onze vijanden in deze tijd. Met vijanden bedoel ik ook de landverraders, beter gezegd hoogverraders, die samenspannen met de buitenlanders. Tip: schakel regelmatig de TV uit en ga de Bijbel lezen en bidt God om uitredding van Nederland en tevens voor de andere Europese landen.

  b) Massamedia. President Richard Nixon heeft gezegd dat mensen pas iets geloven wanneer ze het op de TV hebben gezien en President Donald Trump heeft gezegd dat de leugenpers de grootste vijand van het volk is, twee presidentiële waarheden De ellende is dat veel mensen niet meer zelfstandig nadenken maar zich laten beïnvloeden door de massamedia. Adolf Hitler besteedde veel aandacht aan propaganda maar zijn methoden zijn inmiddels achterhaald, de massa beïnvloeding is nu veel geraffineerder dan toen, daarom is Merkel veel gevaarlijker dan Hitler, er is geen wederwoord op haar leugens mogelijk. De leugenpers bepaalt de keuzes van de mensen en zolang dat het geval is kan er geen sprake zijn van vrije verkiezingen, denk maar aan de verkiezingen van 15 maart 2017 in Nederland: wekenlang voor de verkiezingsdag werd de bevolking opgehitst tegen Geert Wilders. In Groot Brittannië was ongeveer de helft van de kranten voor een Brexit, in de V.S. was er bijvoorbeeld steun van Fox News tijdens de presidentsverkiezingen. In Nederland heb je weliswaar de Telegraaf maar die is pro VVD en dus anti PVV. In Nederland ontbreken helaas de conservatieve media. Kunnen we een actie op touw zetten en Fox vragen om rechts politieke programma’s in Nederland te gaan uitzenden? Russia Today is wat mij betreft ook een optie. Kunnen we zelf iets nieuws opzetten? Internet is een mooie aanvulling maar het gaat om de TV, radio en de kranten.

  Trump heeft gewonnen door het gebed uit de Biblebelt en door steun van o.a. Fox News. Deze twee essentiële voorwaarden ontbreken, op dit moment, helaas, in Nederland. Het kan nog goed komen maar dan moet er wel iets gebeuren, de klok tikt door in ons nadeel, elke maand komen er tienduizenden bedriegers die zich vluchtelingen noemen de EU binnen.

  Laten we hopen en bidden dat het nieuwe kabinet in Nederland de bootjes op de Middellandse Zee “return to sender” stuurt en de illegalen daadwerkelijk uitzet. De marine is er immers om Nederland te verdedigen, niet om aan haar vernietiging mee te werken. De leugenpers en de hele linkse kerk zal knarsetanden maar de bevolking zal de regering dankbaar zijn.

  Like

 31. Jan zegt:

  Simons: alle blanke Nederlanders zijn vuile racisten

  Like

  • Jan zegt:

   Goor, racistisch kutwijf!

   Like

  • Harry zegt:

   Gelukkig komt ze niet in de kamer .
   Ze zal nu wel een roemloze politieke dood sterven .
   Óp naar de vergetelheid !

   Like

   • elisah zegt:

    Misschien mag ze nog ergens in een kapsalon haar ‘vak’ uitoefenen, een zwarte kapsalon dan wel, want de blanke mensen willen deze racist niet in hun buurt hebben.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Daar zal ze nú waarschijnlijk wel helemáál zo over denken –
   Onzichtbaar en onhoorbaar voor ons! Hahahahaha!

   Like

  • Harry zegt:

   Die vreselijke mond van dat mens , net een pratende vagina met opgezwollen schaamlippen .

   Like

   • Jan zegt:

    Dat dat mens zich met haar pornobril, want zo heet die in haar geval, onsterfelijk belachelijk maakt, dringt niet door. Logisch, want een socialist baseert zijn ideologie op gevoel, emotie, hij is anti-rationeel en bedient zich van list, bedrog en leugens, iets wat je ziet bij de global warming leugen. Ieder standpunt waar hij achter staat dient dan dan ook door de ander geaccepteerd te worden anders ga je de cel in, verlies je je baan, wordt je geliquideerd, in elkaar geslagen enz. Iedere socialist is een dictator, een fascist vanwege zijn ideologie. Simons zal nooit iets wetenschappelijk onderbouwen maar roept maar wat ‘alle Nederlanders zijn racisten; maar dat Creolen in Suriname zelf racisten zijn naar de Indiërs toe om van de indianen al helemaal niet te spreken, daar wil zij niets van weten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s