Wie echt verslagen is: de PvdA

Screenshot_47

(Door: “Taljaard”)

En dat hebben de partij-bobo’s, die de beginselen van de sociaaldemocratie al in de jaren `90 bij het grofvuil hebben gezet, helemaal aan zichzelf te wijten. De traditionele achterban van wat eens een brede en echte volkspartij was (veel meer dan de VVD, hoewel die de naam voeren), is enerzijds uitgeweken naar de PVV en anderzijds naar de SP. Hun op onbeschaamd clièntelisme gebaseerde en, naar het voorbeeld van Blair en Labour, binnen geharkt allochtoon stemvee is grotendeels naar DENK overgelopen. En de idealistische oude luchtfietsers van zgn. ”nieuw links” hebben hun heil gezocht bij GL.

Wanneer de PVV in 2012 haar beginselen en uitgangspunten op eenzelfde manier in de uitverkoop had gedaan, en haar rug niet recht had gehouden, zou haar vrijwel zeker hetzelfde lot zijn beschoren als nu de PvdA. En gezien het feit dat zij geen ledenpartij is, en lang niet zulke diepe wortels in de instituties en het bestuur heeft als de PvdA, zou dit het einde van de PVV hebben betekend. Want deze Lubberiaans-Jezuïtische ”gedoogconstructie” was niets meer of minder dan de kus des doods. Dat wist men bij de uitgeslapen ras-intriganten van het CDA ook bliksems goed. Het was gewoon een andere manier om de door wijlen Fortuyn in het leven geroepen stroming op een zijspoor te rangeren en op termijn de nek om te draaien.

Overmoedig geworden door een mooie verkiezingsuitslag is de PvdA in 2012 in het gat gesprongen waaruit de PVV was ontsnapt. En voor deze arrogantie heeft zij nu duur moeten betalen. Ze is op sterven na dood en er rest haar niets anders dan haar wonden te likken in de oppositie. De PVV is echter nog springlevend en heeft haar electorale basis in ieder geval weten te consolideren na de schade die zij in 2012 had opgelopen. En dat ondanks een gebrek aan geldelijke middelen en, het moet gezegd worden, een nogal matige campagne.

Wanneer Erdoğan c.s. vorige week geen diplomatieke rel zouden hebben getrapt, waarin Rutte kon schitteren, zou het resultaat voor de PVV zeker iets beter zijn geweest. Hoewel het te betwijfelen valt dat zij de grootste partij zou zijn geworden. Het CDA heeft zonder meer een zeer goede campagne gevoerd met een voor conservatieve Nederlanders aansprekend programma, waarmee zij zelfs ondergetekende nog even aan het twijfelen heeft gebracht. Zij heeft hierdoor in feite de zetels weg gekaapt die in de meeste peilingen van januari en februari van dit jaar nog aan de PVV werden toegeschreven. Wanneer zij echter met D’66 in een kabinet gaat zitten, blijft er van dat mooie CDA-programma, waarmee zij minstens 200.000 kiezers die anders PVV zouden hebben gestemd een rad voor de ogen hebben gedraaid, natuurlijk helemaal niks over.

Maar dit was het doel ook niet. Hoofdzaak is dat de EU-agenda niet in gevaar is gekomen en Nederland een wingewest van de as Brussel-Berlijn blijft. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat de PvdA terecht is afgestraft en dat de islamisten/Erdoğanisten zichzelf hebben gemarginaliseerd en op de doodlopende weg van DENK terecht zijn gekomen. Het andere goede nieuws is dat links, ondanks de winst van GL, een flink aantal zetels is kwijtgeraakt. En het daarom zeer moeilijk zal worden voor deze luchtfietsers van Klaver c.s. om een coalitie te kunnen vormen. Het zal sowieso een lange en moeizame formatie worden. En met een PVV als tweede partij, behorend tot de grootste, zal men hoe dan ook blijvend rekening moeten houden.

Nederlanders zijn niet revolutionair en spelen over het algemeen op zeker. Vanuit dit land en dit volk heeft men dan ook geen revolutie tegen de EU te verwachten. Heel anders ligt dit in Frankrijk. Wanneer men daar Marine Le Pen als president naar voren schuift, en de kans daarop bestaat, betekent dat WEL de doodklap voor de EU. En ook daar zal een derde kabinet Rutte terdege rekening mee moeten houden.

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PvdA, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Wie echt verslagen is: de PvdA

 1. Er blijven een aantal dingen hangen na gisteravond: om 23.00 uur sloten de laatste stembureaus pas in Den haag. Merkel had Rutte al voor die tijd gefeliciteerd met de overwinning. Rutte die zegt dat we moeten afrekenen met fout populisme en opeens is D66 ( de rechters die WIlders veroordelen) gegroeid.

  Studenten ( de gehersenspoelde jeugd heeft de toekomst nietwaar) stemden op Groen Links, moslims op zowel DENK als D66 ( kijk waar de aangiften vandaan kwamen)

  Like

  • koddebeier zegt:

   De landverraders komen mee aan het roer !

   Like

   • paulzwueste zegt:

    De PVV staat inmiddels op 20 zetels (en zal er wellicht voor as. dinsdag nog een bij krijgen)…
    De linkse jubelroepers willen dit niet weten.
    Vooral bij de VVD zijn ze helemaal gek geworden.
    De VVD verliest bijna een derde van haar zetels en roept dat zij als overwinnaar op Wilders uit de strijd is gekomen.
    Rutte zingt op een wel héél bijzondere toonhoogte.
    Hij is namelijk de grote winnaar… want het is ‘m voor de derde keer op rij gelukt om MP te worden…!
    Dit alles ter meerdere eer en glorie van het Nederlandse volk…
    En het meest verbazingwekkende is dat het Nederlandse volk dit alles voor zoete koek slikt want… Alles beter dan die enge Wilders! Liever dood dan Wilders !
    Je zou het bijna geloven.

    Als de pleuris binnenkort ècht zal uitbreken zullen we nog wel zien of het volk dan
    nog zo flink zal schreeuwen.
    Links vergeet een heel belangrijk ding, en dat is dat de PVV bij haar oprichting nul
    zetels had. Nu zijn dat er maar liefst 20 !
    En het bijzondere is dat de PVV de afgelopen jaren nog nooit een zetel verloren heeft !

    Brussel en de laffe volksvertegenwoordigers van de meeste Europese landen weten héél goed dat rechts onweerstaanbaar op rukt en dat zal blijven doen zolang als de islam voor haar werkt.
    Juist die oprukkende islam zal er voor zorgen dat partijen als de PVV zullen overwinnen.
    Geen links internationaal complot van laffe regeringsleiders geholpen door de media zal er voor kunnen zorgen dat rechtse partijen gestopt worden…!!!

    De absolute waanzin regeert. Hoe lang nog…?

    Geliked door 1 persoon

 2. wim zegt:

  Beste Taljaard hoe heb ik het nou? Nog even getwijfeld bij het CDA? Hét CDA bestaat helemaal niet. Er zijn minstens twee CDA’s. In de eerste plaats (ook de meest dominante stroming) de haters van Wilders en zijn stemmers, de verachtelijke intriganten die een mes in de rug van Wilders staken. Dat mes heette beloven en niet leveren, precies wat we ook van Buma kunnen verwachten (Herinner je zijn slap gedraai bij het euthanasie dossier.) En die andere groep CDA-ers (bloedgroep CHU?) kon men vroeger nog goedwillend noemen, maar na gisteren moet je eerlijk zeggen dat zijn gewoon lieden die ziende blind zijn en dat nog eens willens en weten ook.
  Ongelofelijk Taljaard dat je ook maar een serieuze gedachte aan Christenen Dienen Allah besteed hebt!

  Geliked door 1 persoon

  • Cvk zegt:

   Volkomen mee eens.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @wim
   Vanouds ”bloedgroep ARP”, waar ook wijlen mijn ouders tot behoorden.
   En in mijn jeugd nog CDA gestemd ook.
   Heb dus een zwak voor de christen-democraten en hun verkiezingsprogramma bevat een aantal goede ideeen. Maar bij nader inzien wist ik ook wel dat daar in de praktijk geen snars van terecht zal komen. Alleen maar opgesteld om christelijke en conservatieve Nederlandse mensen bij de PVV en de SGP vandaan te houden.

   Like

  • BertG. zegt:

   En toch blijven al die streng geloven op een partij stemmen zo las ze gewend zijn.
   Wat ga jij daar aan denken te veranderen?
   Iets met en denkbeeldig vriendje, dat is het probleem.

   Like

  • Drs.P. zegt:

   Het CDA is net een soort uitdrukkingsloos gezicht van vleesch noch visch.
   Deze ratten hebben gezamelijk met bakvolellende ons gigantisch genaaid in 2005 en daarna een aantal jaren geleden door de formatie te laten standen en Wilders de schuld te geven. Het CDA heeft altijd in het centrum van de macht gezeten en is ook de club van: “houd jij ze arm, dan houd ik ze dom”!!! Het is net zo’n smerige zakkenvullende grafpartij als de VVD!!!! Mensen die op het CDA stemmen hebben mijns inziens behoorlijk last met hun lange termijn geheugen.

   Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Vrij naar een Amerikaanse president” Its de EU stupid” de EU is een blok aan het been van alle Noordelijke Europese landen. Als we het voor elkaar krijgen dat de EU met z’n dikke kont van de landen afgaat krijgen we weer lucht om diep adem te halen en de verloren tijd beter te besteden.
  Uit de EU NU!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Hè hè,eindelijk een zowel nuchtere als objectieve analyse! Wat een opluchting!
  Dank je, Taljaard!

  Geliked door 1 persoon

 5. guusvelraeds zegt:

  Le Pen als president naar voren schuift, en de kans daarop bestaat, betekent dat WEL de doodklap voor de EU. En ook daar zal een derde kabinet Rutte terdege rekening mee moeten houden.

  Zijn ook mijn gedachten. De EU zal door de hoeven zakken. Een NEXIT is niet nodig. Als het gebouw EU dat zwaar op stutten leunt aangebracht door Merkel en voor een deel Frankrijk en vooral Nederland als netto betaler dan is het slechts nog een kwestie van tijd wanneer een stut weggetrokken wordt. Het hele gebouw zal instorten en opnieuw zal Geert Wilders het gelijk aan zijn kant krijgen. PVV over 4 jaar de grootste!? We gaan het zien.

  Vanaf het moment dat de EEG omgetuigd werd tot EU begon de rot. De elite starte met het project zonder ruggespraak met de bevokingen. De instorting zal damatisch zijn.

  Like

 6. Roeland zegt:

  Laten we nu alle PVDA burgemeesters, bestuurders etc. in kaart brengen. Wellicht brengen deze verkiezingen dan nog iets goeds..Overigens vond ik de opmerking van Henk Krol vanavond op de NPO geweldig. Hij zei; in augustus komen er wellicht alweer verkiezingen. Met andere woorden; een kabinet krijgen ze toch niet voor elkaar of het valt binnen een paar weken. Laten we het hopen!

  Like

 7. kraftavilqa zegt:

  Tot m’n spijt constateer ik dat de Nederlandse kiezer (klaarblijkelijk nog veel dommer dan ik al wist) in meerderheid voor z’n eigen ondergang gestemd heeft en dan zijn ze er nog trots op en blij mee ook. Nou ja ieder z’n meug maar ’t is wel rotvervelend dat wij door het stomgedrag van de naïeve goedgelovige kiezer in die ondergang worden meegesleept. Voorts hoop ik van ganser harte dat straks de Franse en Duitse kiezers verstandiger zullen blijken dan dat wezenloze stemvee hier, hoe gestoord moet je wel niet wezen om op zo’n louche loverboy als yasser feraz te stemmen; ik zag ‘m per ongeluk op TV en plots viel me op dat-ie gluiperige oogjes heeft. Tot slot wens ik U allen sterkte want we gaan zware tijden tegemoet met dit zooitje, weer een knetterlinks kabinet alsof NL. zich dat kan veroorloven na tientallen jaren links ‘beleid’.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @kraftavilqa
   Hij is zelfs nog met zijn kop op CNN geweest, waar ze hem ”Jessie Kleffer” (nomen est nomen) noemden. In tenenkrommend Ruud Gullit Engels (”Ai fink”) mocht mooiboy Jesse daar uitleggen dat hij nog geen MP van Nederland was.

   Dat wordt hij ook nooit, maar bij het Clinton News Network zijn ze toch wel zoooh blij dat Wilders niet de grootste is geworden.

   Like

 8. Harry zegt:

  Interessant verhaal , Taljaard .
  Zolang je inzendingen niet doorspekt zijn van gemekker over god , geven ze blijk van een goed analytisch verstand .

  Alleen een opmerking als : “dat wist men bij de uitgeslapen ras-intriganten van het CDA ook bliksems goed ” , en even verderop : ” waarmee zij zelfs ondergetekende zelfs nog even aan het twijfelen heeft gebracht ” , wat betreft eventueel stemmen op het CDA ,
  dat vind ik verontrustend !

  Zie je nou hoe hardnekkig die religie doctrine invreet op iemand’s denkpatroon ?
  Je weet dat het smeerlappen zijn en toch ……………….

  Kun je nagaan hoe erg dat bij moslims moet zijn , die nooit iets negatiefs over hun eigen “religie” zullen aan kunnen horen .

  Ik kan de parallel maar niet van me afschudden met een verslaafde .
  Hij weet dat het niet goed voor hem is , maar toch blijft ie er naar verlangen .

  Geliked door 2 people

  • Taljaard zegt:

   @Harry
   CDA programma gelezen.
   Daar stonden best een paar goede punten in.
   Maar realiseerde mij, na enige reflectie, dat er in de praktijk toch geen snars van terecht zal komen en dat zij hiermee alleen maar in de electorale vijver van de PVV en de SGP aan het vissen waren.

   Like

 9. Jan zegt:

  Die Revolution frißt ihre Kinder:
  PvdA-Kamerlid levert felle kritiek op Spekman en Asscher

  Hans Spekman, voorzitter van de PvdA, moet opstappen. Hij organiseerde een campagne die niet aansloot bij de tijdgeest en wil terug naar de negentiende eeuw. Dat schrijft Jan Vos, een van de vertrekkende Kamerleden van de PvdA, in een ingezonden stuk in de Volkskrant.

  http://www.ad.nl/dossier-verkiezingen-tweede-kamer/pvda-kamerlid-levert-felle-kritiek-op-spekman-en-asscher~aa50e510/

  Vertrekkend PvdA-Kamerlid Jan Vos: ‘Spekman moet opstappen’

  Hans Spekman, voorzitter van de PvdA, moet opstappen. Hij organiseerde een campagne die niet aansloot bij de tijdgeest en wil terug naar de negentiende eeuw. Dat schrijft Jan Vos, een van de vertrekkende Kamerleden van de PvdA, in een ingezonden stuk in de Volkskrant. De PvdA verloor bij de verkiezingen 29 van de 38 Kamerzetels, een historische nederlaag.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/vertrekkend-pvda-kamerlid-jan-vos-spekman-moet-opstappen~a4475300/

  Like

 10. N.E. Derlander zegt:

  Ik hoor het minister Van der Laan (nu burgemeester van Amsterdam) nog zeggen; we hoeven ons geen zorgen te maken over dat partijtje, de PVV, dat implodeert vanzelf…………..en zoals ik hier op E.J. Bron al zo vaak geschreven heb: Eberhard van der Laan van de PvdA bedoelde natuurlijk de PvdA. Die Eberhard van der Laan is een man met visie.

  Like

 11. Thomasson zegt:

  De Nederlanders hebben de PvdA massaal en op een elegante wijze gestraft voor decennialange waanpraktijken tot zelfs (indirecte) misdaden tegen de autochtone bevolking. Het gaat niet zo zeer over het beleid van Lodewijk Asscher en Dideriek Samsom. Eerlijk gezegd waren ze het minste kwaad als men ze vergelijkt met duistere types zoals Wim Kok. De PvdA heeft bijna de hele geschreven en visuele media geïnfiltreerd en veranderd in een soort Sovjet-achtige Pravda. Op de kosten van de belastingbetaler werden de publieke omroepen tot wat men in het Duits noemt “Leugenpresse”. PvdA is op indirecte wijze verantwoordelijk (samen met andere partijen) voor het kapotmaken van tienduizenden of misschien wel honderdduizenden levens over het hele land. Mensen die slachtoffers worden van fysiek islamitisch geweld en etnische zuiveringen in steeds groter wordende Sharia-wijken. Ze liet het monster van Allah ongehinderd gedijen ten koste van de Nederlandse autochtonen en niet moslims. Moslims en negers uit Afrika zijn voor de PC partijen – met PvdA voorop – de belangrijkste bevolkingechelon. Met hen gingen Cohen en anderen thee drinken in de moskeeën. Maar slachtoffers van onophoudelijke grove treiterpraktijken, fysiek geweld, doodsbedreigingen en verjagen uit de Sharia-buurten is voor hen VANZELFSPREKEND. Daar wordt geen aandacht aan besteed. De slagzin luidt: men mag moslims niet kwaad maken. Ze hebben altijd gelijk. Zelfs als ze een homo of een homo’s stel halfdood slaan. Ook op andere vlakten heeft de PvdA (samen met andere PC partijen) zware verraad gepleegd op haar kiezers. De christelijke tradities van Nederland moeten plaats maken voor de Islam. Geen kerstboom in de aula van een school, anders voelen de islamitische leerlingen of studenten zich gekwetst. Voor dezelfde reden worden nu ook geen kerst- of paasontbijt voor schoolkinderen georganiseerd. Sinterklaas moet samen met Zwarte Piet opdonderen omdat de Sint is racistisch. De moslimkinderen en hun ouders vragen er niet om. Maar de PvdA gedraagt zich net als de WA-mannen van de NSB ..Laten zien dat ze nog beter nazi’’s zijn dan de Duitsers zelf. Voor de Nederlandse bevolking heeft de PvdA geen enkele waarde meer. Dus de partij gaat zachtjes naar de plek waar ze hoort: in de vuilnisbak van de geschiedenis.

  Like

 12. Dat heb je ervan als je van de ware Nederlanders tweederangs burgers maakt en de gelukzoekers omarmt.

  Like

 13. Jan zegt:

  Als je veel zetels verliest vanwege je stompzinnige programma, ga je terug naar de tijd van Joop den Uyl:

  Pleidooi Paul Tang: PvdA moet strijd tegen het kapitalisme weer oppakken

  De strijd tussen kapitaal en arbeid, is dat ouderwets? Helemaal niet, vindt Paul Tang, Europarlementariër voor de PvdA. Die strijd is actueler dan ooit.

  https://www.trouw.nl/democratie/pleidooi-paul-tang-pvda-moet-strijd-tegen-het-kapitalisme-weer-oppakken~a7b8553e/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s