Geert Wilders en het echte verhaal achter de verkiezing

Screenshot_66

(Door: Daniel Greenfield – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

 De patriottische revolutie gaat verder

De Nederlandse Partij van de Arbeid had een overheersende invloed in Maastricht. De oude stad gaf zijn naam aan het Verdrag van Maastricht dat de Europese Unie tot stand bracht. In deze verkiezing is de Partij van de Arbeid gedaald van een kwart van de stemmen tot een twintigste deel ervan. De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders, die ervoor pleit dat we ons terugtrekken uit de EU, is nu de grootste partij in de geboorteplaats van de Europese Unie.

En de groeiende kracht van de PVV wordt niet alleen aan de oevers van de Maas gevoeld, maar langs alle oevers van de Nederlandse waterwegen. Een nieuwe wind van verandering is over de Noordzee geblazen en heeft de veren in Belgisch Park [wijk in Den Haag] door elkaar geschud.

In Den Haag, waar in het Vredespaleis van Carnegie het Internationale Gerechtshof is ondergebracht, terwijl het nederiger Paleis Noordeinde onderdak biedt aan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, waar de internationale instituten met de nationale botsen en de Verenigde Naties, het Nederlandse parlement en het Hooggerechtshof elkaar tegenkomen, is de Partij voor de Vrijheid uitgegroeid tot de tweede grootste partij, ondanks een moslimbevolking van 15%.

In Rotterdam, waar de islamitische relschoppers “Allahu Akbar” en antisemitische laster schreeuwden en waar Hamas frontgroepen een conferentie organiseren, is de Partij voor de Vrijheid nu de op één na grootste politieke partij. In die oude stad aan de Rotte, die de eerste islamitische burgemeester heeft in een grote Europese stad, burgemeester Ahmed Aboutaleb van de Partij van de Arbeid, die werd voorbereid op het minister-presidentschap, zijn er schattingen dat de Partij van de Arbeid is gedaald van 32% naar slechts 6%. Dat is opvallend vergelijkbaar met wat plaatsvond in Maastricht.

Maar bijna de helft van Rotterdam bestaat uit immigranten. Moslims maken 13% van de bevolking uit. De verkiezingsopkomst bereikt echter 72% en na de islamitische rellen ligt de Partij voor de Vrijheid maar ternauwernood achter op de regerende VVD.

De PVV is uitgegroeid tot de grootste partij in Venlo, terwijl de Partij van de Arbeid nagenoeg verdwenen is.

Dat is het echte verhaal achter de Nederlandse verkiezingen.

De exacte definitieve resultaten zullen pas de volgende week bekend worden. Maar de huidige cijfers laten zien dat de PVV is uitgegroeid tot de tweede grootste politieke partij in het parlement, met vijf zetels winst, terwijl de Partij van de Arbeid op een rampzalige manier 29 zetels heeft verloren.

De Partij van de Arbeid bereikt een naoorlogs dieptepunt. De media geven er een draai aan dat minister-president Rutte Geert Wilders heeft verslagen, maar de Partij van de Arbeid – de helft van het tweede kabinet Rutte – ging gewoon in vlammen op. De VVD verloor een flink aantal zetels, maar blijft de grootste partij, alleen omdat zoveel mensen van het totale electoraat strategisch hebben gekozen. Rutte staat nu voor de lastige taak om een instabiele coalitie van vier partijen te moeten samenstellen, alleen maar om te voorkomen dat hij zaken moet doen met Wilders.

Het is echter heel goed mogelijk dat Rutte de enigszins gematigde Partij van de Arbeid inruilt voor GroenLinks, die onder andere is voortgekomen uit de Communistische Partij van Nederland. Wanneer de media juichen dat de “gematigden” die verschrikkelijke extremist, Geert Wilders, hebben verslagen, vermelden ze niet dat de dochter-partij van de Communistische Partij deel kan gaan uitmaken van de alternatieve ‘gematigde’ coalities.

De verkiezingen werden in zekere zin altijd in elkaar geflanst. Het politieke systeem van Nederland fragmenteert de stemmen en voegt die dan weer samen in regeringscoalities. De demonisering van Wilders en de PVV was bedoeld om ervoor te zorgen dat, zelfs als zijn politieke partij een meerderheid had gekregen, die niet de mogelijkheid zou hebben om een regering te vormen. En dus heeft Wilders meer winst gemaakt door op de tweede plaats te eindigen dan wanneer hij de meerderheid had gekregen die sommige peilingen hadden voorspeld, terwijl de PVV niet in staat was geweest om [dan] een regering te vormen.

Ondanks de pogingen om haar om te brengen, verdacht te maken/te bekladden en te vernietigen, blijft de PVV stijgen. En haar vijanden worden gedwongen om te reageren op haar ideeën. De gevaarlijke campagne van de Turkse islamitische slager, compleet met bedreigingen en intimidatie, hielp Rutte zijn regering te redden. Maar niet zijn coalitie.

De centralistische politiek [van gematigde middenpartijen], die de regering van Rutte mogelijk maakte, klapt in elkaar. De daling van de VVD van Rutte en de Partij van de Arbeid is een onmiskenbare afwijzing van de huidige situatie. De winst in deze verkiezing stroomde naar rechts en links, naar partijen die verder van het centrum verwijderd zijn. De traditioneel gematigde Nederlanders verliezen hun geduld. De polarisatie schakelt het midden uit en vervangt die door een aantal harde keuzes.

Geert Wilders en de PVV blijven de belichaming van die keuze.

Wilders had gesproken over een “Patriottische Lente” die het Westen een schoonmaakbeurt zou geven. Na de verkiezingen zei hij dat de verkiezingsresultaten iets waren om trots op te zijn. “De Patriottische Lente blijft doorgaan. Die is nog maar net begonnen”.

Het feest dat in de media wordt gevierd, kan ook om een andere reden erg misplaatst zijn. In de nasleep van Brexit waren de media grotendeels vergeten hoe zij UKIP en Farage hadden bespot als mislukkingen. Maar een politieke partij hoeft niet altijd de verkiezingen te winnen om een schokeffect te hebben. Het systeem opzetten tegen UKIP heeft er niet voor gezorgd dat het Verenigd Koninkrijk in de EU bleef. In plaats daarvan had het uiteindelijk het tegenovergestelde effect. Wilders en de PVV weren, kan averechts werken.

Geert Wilders heeft de discussie over de islam en de immigratie fundamenteel veranderd. En de politieke partijen in Nederland reageren steeds vaker op hem. Wilders voerde een verkiezingsstrijd in een land waarvan de politieke verschuivingen in het algemeen weinig interessant zijn voor degenen die buiten Nederland wonen en hij maakte die tot een zaak van internationaal belang. Zijn moed en gezond verstand hebben hem tot een wereldleider gemaakt.

Wilders had de moed om de sluipmoordenaars en de moordenaars, de politiek-correcte schreeuwlelijkerds en de bloedende harten [pro-Europa conformisten], de kleurloze mannen en vrouwen die te allen tijde matiging in alle zaken aanraden, te trotseren en om de waarheid over de islam en de islamitische migratie te zeggen. Dat is wat hij zal gaan doen, zelfs als hij onder bedreiging leeft. En zijn moed inspireert tegenstanders van de jihad in Nederland en in de hele wereld.

Deze verkiezing was een uitholling van het geloof in het establishment en een overduidelijke blijk van steun voor Wilders. Om premier Wilders te worden, zal de PVV ofwel een enorme overwinning moeten behalen of er moet een fundamentele verandering in het politieke klimaat komen. Wilders begrijpt dit. Hij weet dat het de rol van zijn partij is om te strijden tegen een falende gevestigde orde. Alles wat hij doet creëert draagvlak en momentum [daadkracht] voor beide wegen.

De media juichen bij een nederlaag die nooit heeft plaatsgevonden. En net als bij Brexit zullen zij ontdekken dat zij de zaden van hun eigen vernietiging, vanwege hun vuile politiek van eigen makelij, over het hoofd hebben gezien.

“Deze patriottische revolutie”, zei Geert Wilders, “zal – of het nu vandaag of morgen is – hoe dan ook plaatsvinden”.

Bron:
www.frontpagemag.com
Auteur: Daniel Greenfield

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Patriottisme, PVV. Bookmark de permalink .

52 reacties op Geert Wilders en het echte verhaal achter de verkiezing

 1. ed zegt:

  Geen woord turks aan.

  Like

 2. N.E. Derlander zegt:

  Mark Rutte van de VVD heeft niet de PVV verslagen, maar de PvdA!
  Dit zou een les moeten zijn voor de partijen, die hijgerig wachten op een uitnodiging van de VVD om mee te regeren: de VVD vreet u leeg……………..

  Like

 3. Japio zegt:

  Straks wanneer de aanslagen komen en de gruwel over ons land komt dan pas zullen de oogjes open gaan. Als hun dochters en vrouwen verkracht worden zullen ze de haren uit hun kop trekken van spijt. De overgrote meerderheid van de bevolking is in diepe slaap. Ze dromen over multi-culti over hoe fijn het is om je land te delen met die fijne en begripvolle moslims. Weg met onze Nederlandse cultuur weg met onze normen en waarden. Iedereen moet hier kunnen wonen want ze zijn toch zo een verrijking voor ons land. De Joodse en christelijke fundamenten moeten vernietigd worden vinden ze. Ze hebben er zo een afkeer van dat ze de islam met open armen ontvangen. Onze vijanden bestaan niet alleen uit moslims maar erger nog, onze eigen Nederlanders hebben zich tegen ons gekeerd. De uitslag van de verkiezingen zijn het keiharde bewijs.

  Geliked door 3 people

 4. Marlies zegt:

  Zo bezien, geeft dit de burger toch weer moed…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zo zie je maar weer: Oog hebben voor de andere kant van de medaille kan een stimulans zijn om het hoofd NIET te laten hangen!

   Like

 5. Fred zegt:

  Mooi stuk.
  In dit licht kun je ook bezien de uitspraak van Wilders dat hij wil meeregeren ondanks dat Rutte dat niet ziet zitten.
  En waarom niet?
  De PVV heeft 33% gewonnen, van 15 naar 20 zetels.
  Dat kunnen de regeringspartijen niet zeggen.
  Bij lange niet.
  Ook CDA en D66 zullen moeten kiezen.
  Of ze willen of niet.
  Ik gok op een VVD-CDA-D66-PVV kabinet. (50%) 91 zetels.
  Maar we wachten het af.
  Wie er ook gaat regeren, ze moeten allemaal water bij de wijn doen, allemaal, altijd.

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Het is goed dat Wilders na deze verkiezingen vertrouwen uitstraalt. Vertrouwen in het gelijk van zijn eigen partij en vertrouwen in wat de toekomst zal brengen.
  Ik ben in tegenstelling daarmee niet zo gerust. Als het van het democratisch proces af moet hangen kan het wel eens te laat zijn. Stel dat de te vormen coalitie ook 4 jaar blijft zitten. Wat kan er in 4 jaar allemaal fout gaan. De dreiging van de groei van de islam in Nederland neemt met de dag toe. DENK, die eerst op gestolen zetels in de Kamer zat, komt er nu op wel gekozen zetels met 3 leden in. Dat zal de moslims in Nederland moed geven om hun positie te versterken.
  Daarom mijn bezorgde vraag: Hoeveel tijd hebben we als Nederland nog om het tij te keren?
  En, als we van mening zijn dat de nog resterende tijd kort is, hoe organiseren we dan het broodnodige verzet tegen de op ons afkomende ontwikkeling? Wie doet wat? Of blijven we allemaal achterover leunen? Het antwoord daarop is bepalend voor de toekomst van ons, onze kinderen en kleinkinderen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 3 people

  • Theresa Geissler zegt:

   En wáárom zou Wilders nou géén vertrouwen uitstralen, M. A. L.? Waaróm niet?
   Voor zover het nog niet tot sommigen doorgedrongen is: Hij heeft nog altijd gewónnen, hoor!
   Weet je wat wij volgens mij met z’n allen volgens mij eens zouden moeten gaan doen, mensen?Bij voorbaat alle peilingen negeren, óók als ze er gúnstig uitzien:
   Ik krijg namelijk de indruk, dat dat over het algemeen ons reële waarnemingsvermogen aanzienlijk zou vergroten!

   Like

  • Harry zegt:

   Helemaal eens met M.A.L. Sion !

   Ik geloof nooit dat we nog een keer vier jaar hebben , zie maar hoe de frequentie van het islamitische gedram toeneemt , zie maar hoeveel brutaler en agressiever ze geworden zijn , de laatste twee jaar !
   Daarbij komt nog de directe steun en hulp uit Turkije , ze denken al onoverwinnelijk te zijn .
   Wat kunnen wij daar tegenoverstellen ?

   Geliked door 1 persoon

  • Karin zegt:

   Wij de pvvers we zijn krachtig slim en loyale genoeg om iets te verzinnen om daar halt tegen te roepen en Geert te blijven steunen. Ik denk dat we de komende tijd gelijk demostraties moeten organiseren zodra we met iets niet eens zijn. Gelijk de kop indrukken en zo stevig in onze schoenen moeten staan net als Geert en daadkrachtig moeten zijn. Als we serieus genomen willen worden. Wij moeten dat doen en blijven volhouden en elkaar als pvvers blijven steun door dik en dun en blijven vechten voor ons rechten.

   Like

 7. Anna zegt:

  Goed artikel met een juiste analyse…… het is nog ” te vroeg” de Nederlander begrijpt het islamitisch kwaad nog niet voldoende…..

  Like

 8. Johan zegt:

  Mijn respect voor u dhr G. Wilders u blijft doorgaan om voor Nederland en de Nederlanders te blijven vechten zoals mijn grootouders en vader in WO2 en ik als gewezen VN soldaat.

  Geliked door 1 persoon

 9. louis portugal zegt:

  Geweldig verwoord.
  Ik zag dikkertje Gabriel en Schulz vertellen dat het rechtspopulisme gestopt was in Europa.
  Geen enkel woord over de geweldige uitslag van hun zusterpartij in Nederland.
  En wat kijken ze zuur.
  Dat ze dit stuk maar eens gaan lezen.

  Like

 10. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  vind het nogal een erg optimistisch halleluja verhaal tav de uitslag van de pvv.
  ik zie het niet zo positief, ik zie dat het volk ( of de stemmentellers, want laten we fraude niet uitvlakken) voor nog eens 4 jaar pro eu, pro “vluchtelingen”, pro islam en pro open grenzen beleid heeft gekozen.
  we mogen 4 jaar tenenkrommend genieten van een kabinet van vvd, cda, d66 met hoogst waarschijnlijk gl of een paar kleintjes, (ik denk dat het toch gl wordt).
  .
  nederand kan weer fijn door polderen, geheel in lijn met het kalergi project……

  Geliked door 1 persoon

 11. scheermes zegt:

  Goed geschreven stuk!! De mensen hebben uit angst dat links aan de macht zou komen,maar op rutte gestemd !! Het zetel aantal van de vvd is derhalve niet een echte weerspiegeling van de echte werkelijkheid, wat rutte ook drommels goed weet !! Geert wilders was 100% zeker de eerste geworden met RUIME AFSTAND als de andere partijen hem niet uigesloten hadden !! Mijn overtuiging is dat indien de islam en moslim instroom niet spoedig een halt toe geroepen wordt, het spoedig met de democratie en vrijheid gedaan zal zijn !! De regerings leiders hebben de mond altijd vol over vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting ,en dat de moslims ook recht hebben op vrijheid van meningsuiting en beleving van hun godsdienst??terwijl de moslims met hun geloof in de koran geen andere mening of geloof naast zich dulden !! De democratie luidt de ondergang van het vrije ??westen in door het toelaten met de islam instroom!!Iemand die een belangrijke positie bekleed en de waarheid verteld over de islam ,moet streng beveiligd worden ,zoals ook aan wilders is te zien !! Dit toont DUIDELIJK aan dat wij onze vrijheid al KWIJT ZIJN !!Als de huidige partij leiders de waarheid omtrent de islam vertellen zijn zij hun vrijheid ook kwijt,wat zij drommels goed weten !! Rutte en buma hebben de woorden aangaande de asiel instroom gedeeltelijk van wilders overgenomen wat vooral buma extra zetels opgeleverd heeft ,al zal hij dit glashard ontkennen uiteraard!! Geert heeft DUIDELIJK gewonnen, al had ik ook liever wat meer zetels gezien ,wat geert ook verdient heeft !! Het gedonder wat ZEKER komt in de tweede kamer met de moslim partij van de turken,zal de pvv veel extra zetels opleveren komende tijd !!Dit zal de mensen wakker schudden wat maar te hopen is ,anders zal het zetel aantal van de kuzu turken verveelvoudigen ,wat wij beslist niet moeten hebben uiteraard !!De NEP feesten van links zullen terzijne tijd veranderen in een vreselijke nachtmerrie !! Dat is een ding wat ZEKER is !!gr

  Like

 12. hendrikush zegt:

  Hij verdient grote bewondering en respect voor het feit dat hij met rechte rug en gevaar voor eigen leven een probleem heeft geagendeerd dat door de andere politici wordt genegeerd of ontkent. Hij is een “jongen van Jan de Wit” die pal staat voor ons erfgoed en dat met moed, beleid en trouw verdedigd.

  Geliked door 1 persoon

 13. Japio zegt:

  Beste heer Bron, elders op deze mooie site las ik tot m’n grote schrik dat u overwoog om er mee te stoppen. Ik en ik denk alle andere reageerders zouden u met klem willen vragen om dat idee te her overwegen. U suggereerd dat het weinig zin heeft om door te gaan maar daar slaat u de plank volledig mis. Hoe moeizaam ook hr Bron maar de waarheid moet gebracht worden en daar bent u erg goed in. Het nieuws dat u plaatst iwordt in de MSM heel vaak niet verteld. Vele mensen vinden het fijn om het echte nieuws te lezen/horen en daarop te kunnen reageren en anticiperen. Aan de reacties van de reageerders is vaak af te leiden welke stroming ze volgen en dat kan nog wel eens botsen. Maar wat we gemeen hebben is, het inzien van het gevaar dat islam heet. Mede door uw tomeloze inzet en energie verkrijgen wij de juiste informatie. Gaat u vooral door aub.

  Geliked door 5 people

  • OphEUffen zegt:

   Zeer, zeer, zeer mee eens! Heb echter geen profiel om te mogen ‘liken’

   Like

   • Helena zegt:

    Geachte heer Bron, juist nù is het belangrijk om door te gaan. Wij kunnen u ècht niet missen want dankzij u weten wij wat er in de echte wereld te koop is, daar zijn we u erg dankbaar voor. De gemiddelde Nederlander wordt in coma gehouden door de elite en de staatsmedia die ze een droombeeld voorschotelt van – de wereld is van iedereen en allemaal samen – maar die leugen wordt toch wel ontrafeld als het zo doorgaat ! De islamisering van Europa gaat gestaag voort en we kunnen het niet aanzien dat ons mooie land naar de verdommenis gaat. De Patriottische lente komt langzaam op gang en dat zal wellicht pas in de herfst of winter of misschien pas volgend voorjaar merkbaar zijn maar eens gaat het gebeuren. Zolang Geert Wilders nog staat voor òns land, ondanks de beperkingen in zijn dagelijks leven en de vrijheid die hem is afgenomen, moeten wij dat zéker doen. Nogmaals heer Bron blijf ons het nieuws brengen dat anders voor ons verborgen blijft, u kunt het als geen ander 🙂

    Like

 14. Er werden terdege gefraudeerd bij deze verkiezingen. Hoger Heren die Volkert v d Graaf de zwijgen deed opleggen gun Wilders niet om te regeren. Wat zouden Volkert geheim moeten houden? Dat Pechtold en Rutte erachter zitten? Waarschijnlijk wel. Voor heel Nederland is vertrouwen in Rutte ernstig geschaad en deze verkiezing had dat moeten uitwijzen mits het eerlijk zouden verlopen. Dat is dus niet gebeurd. Als Nederland een ware Democratie is dan zouden een digitaal herverkiezing moeten plaatsvinden waarbij er niet kan worden gefraudeerd.

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   als er IETS is wat gevoelig voor fraude zou kunnen zijn dan is het wel digitaal stemmen !
   .
   er zouden gewoon verplicht elke verkiezing waarnemers bij het stemmen tellen moeten zitten, dan is de kans op fraude aanzienlijk kleiner.

   Like

 15. Jean zegt:

  In Vlaanderen gebeurd net hetzelfde a.g. Het Vlaams Belang.
  Niemand wil er mee regeren maar IEDEREEN gebruikt wel de sterke punten van Het Vlaams Belang.
  Moest IEDEREEN naar zijn eigen geweten stemmen resp. gestemd hebben dan waren de volgende partijen de absolute overwinnaars:
  Nederland > PVV
  Vlaanderen > VB
  Frankrijk > FN
  Duitsland > AfD
  Oostenrijk > FPÖ
  Dan zaten nu die EU volksverraders thuis aardappelen te schillen “zonder inkomen”.
  Alleen al het gedacht maakt mij overgelukkig, nergens nog een wandelende zuipschuit die altijd iedereen staat te bepotelen kwestie van rechtop te kunnen blijven staan, nergens meer die huichelaar uit het Gentse maar overal veiligheid, identiteit, nationaliteit en blijheid want dan hadden we nu geen overlast van achterlijke perverse gewelddadige barbaarse islamieten.
  Het kan nog steeds want m.i. gaat rutte het niet ver schoppen want er zal “zoveel” toegegeven moeten worden dat iedere weldenkende Nederlander schreeuwt om herverkiezingen om een einde te kunnen maken aan die gigantische puinhoop, stel je voor “turken of Marokkanen op ministerpostjes”!!!!! Ik krijg nu al koude rillingen.
  Voor de aardigheid, ga eens rustig lezen op:
  http://nageltjes.be/wp/ en lees dan het artikel: Rutte II werd door de kiezer gedecimeerd.

  Geliked door 1 persoon

 16. colin de Jong zegt:

  Er is een heel smerig spel gespeeld en er is gefraudeerd. Dat staat als een paal boven water want in Enschede, een rood bolwerk vondt men een doos bij het vuil met PVV stemmers. En in Amsterdam West was DENK de grootste partij. Heb er zelf tijdelijk gewoond en snel verkast naar Spanje en later naar Thailand, want het was er levensgevaarlijk met die allochtonen gangs. En politie was er nooit,en als je belde kwamen ze veel te laat. Een keer gebeld na een inbraak en men kwam na 55 minuten, en toen waren de daders gevlogen.Heb er nog een een rotklap kunnen geven op de vlucht met een honkbal knuppel, en gelukkig werden ze niet gepakt, want dan zaten zij niet vast maar ik, in dat labiele land..

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ colin de Jong 17 maart 2017 om 14:39

   (…) in Enschede, een rood bolwerk vondt men een doos bij het vuil met PVV stemmers. (…)

   Als het waar is dat er bij het vuil een doos stond met daarin stembiljetten waarmee op de PVV is gestemd, dan is de fraude verschrikkelijker dan ik al dacht. Waar heeft u deze informatie vandaan? Het moet toch niet kunnen dat die liegende lintworm door schandalig bedrog aan de macht blijft?!

   Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   Dat er is gezwendeld, verbaast me niks. Dat had ik wel verwacht.

   Geliked door 1 persoon

  • J. v/d Berg zegt:

   En waar is die doos nu ? waar zijn alle bewijzen van fraude ? als dat hard gemaakt kan worden dan is er ook meer kans op herverkiezingen.

   Like

  • Helena zegt:

   Het zou me niets verbazen in Enschede wat een K*^%#-stad, maar waar is die doos nu? Wat is ermee gedaan en wie heeft hem gevonden?

   Like

  • Leeh zegt:

   Als zij 53% van de 10 miljoen stemmen kunnen tellen in een uur na de verkiezingen, dan mogen zij bij mij op het accountantskantoor komen werken!
   Den Hagers lachten zich rot dat Rusland er drie weken over deed met het tellen van stemmen en toen nog regio’s had die niet klaar waren (zeg: Rusland is achterlijk land daarom). Ja zei Rusland, wij tellen de stemmen namelijk echt! Kent iemand dat verhaal nog?
   Mijn vader zei een half jaar?geleden dat GroenLinks hip was in Friesland. Kent iemand het verhaal nog dat er debatten zijn gevoerd op scholen tussen GroenLinks en SP om te peilen wie zou winnen en waar populair was. Uit de bus kwam SP in Groningen en GroenLinks in noord Friesland. En raad eens: de avond van de verkiezing kwam al uit de bus dat noord Friesland regio’s massaal voor GroenLinks hadden gestemd en de grootste was. Gelooft u dat ze zoveel biljetten hebben kunnen tellen?
   Als ik de kostenrekeningen 4000ev van een geboekte boekhouding moet doornemen, alleen doornemen, en dan praten we over 1 of 2 dikke multomap, dan doe ik daar een paar uur over.

   Like

 17. Japio zegt:

  nu.nl; Turkije dreigt migranten naar Europese Unie te sturen
  http://nu.nl/buitenland/4549128/turkije-dreigt-migranten-europese-unie-sturen.html

  Like

 18. Tistochwat zegt:

  Reken maar dat die gluiperige kontenkruiper/leugenaar Rutte dolblij is dat de PvdA zo is uitgedund. Hij is er op ‘democratische’ wijze van verlost.
  De (mohammedaanse) PvdA-geest heerst echter nog overal. Neem als gruwelijkste voorbeeld ‘burgervader’ Aboutaleb, de taqiyya-mohammedaan, die o zo aardig, vriendelijk en ‘geïntegreerd’ overkomt.

  Like

 19. Pieter G zegt:

  Ik kan me wel vinden in deze analyse.
  Als de nood hoog is kan de PVV wel eens de enige reddingsboei blijken te zijn. Uitsluiten helpt niemand. Integendeel.

  Like

 20. 4sjun zegt:

  Ook hiervoor moeten we weer te rade gaan bij de buitenlandse media. Gelukkig dat er op deze weblog mensen actief zijn die de moeite nemen om de INFORMATIE en VISIE voor diegenen te vertalen die slechts in het Nederlands behoorlijk uit de voeten kunnen. Zo sijpelt de informatie toch door en komen we voorbij aan eurofiele, islamofiele en bovenal politiekcorrecte poortwachters naar de mainstream media.
  .
  Hulde

  Geliked door 1 persoon

 21. joga zegt:

  Zeer goede analyse, zie ook de verkiezing van Donald Trump in de USA. Er is een grote anti-islam reactie in de maak over de gehele wereld, die alleen maar groter wordt zolang die Gek in Turkije maar blijf schreeuwen en dreigen. Het is ook niet voor niets, dat Trump de bijdrage aan de UN met 50 %(miljarden) heeft verlaagd, aangezien ook daar de restanten van de islam (tijdelijk tot de olie zijn bijna op is) de baas zijn geworden. Ze zijn daar nu helemaal in shock, want die idioterie in New York drijft alleen maar op subsidie, maar niemand zich nog wat aantrekt van hun pro-islam besluiten. Kan volledig worden opgeven, is alleen maar geldverspilling

  Like

 22. Cynicus zegt:

  We hopen maar van harte dat er de volgende keer nog meer mensen op de PVV gaan stemmen. Aan mij zal het niet liggen en ook anderen in mijn omgeving hebben PVV gestemd.

  Like

 23. Dit geeft de burger weer moed!

  Like

 24. Stef zegt:

  Nu de verkiezingen magertjes zijn verlopen voor de pvv zal het weer enkele jaren voortduren en de nodige mensenlevens kosten door aanslagen die weldra weer kunnen aanvangen.
  Of we na de volgende vier jaren nog verkiezingen hebben valt te betwijfelen.
  Maar dat anders de pvv eens de grootste wordt van de Nederlandse partijen is zeker.
  Eens zal de PVV recht en alleen tegenover Denk staan.
  Ik voel mee met Geert.Maar ben eigenlijk wel blij dat hij niet belast wordt met het opruimen van de rotzooi die nu zal ontstaan.
  Ondanks alle wens ik hem en partijgenoten veel sterkte en frisse moed om door te gaan.
  Hopelijk als leden partij zodat het geen failliete boedel wordt.

  Like

 25. Heer M zegt:

  2021 gaan we afrekenen met de VVD.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Ik hoop al veel eerder, @Heer M

   Like

  • bigljohn zegt:

   Heer M 17 maart 2017 om 15:32. Als u wilt afrekenen met de Mafia baas, de capo di tutti capo Rutte, dient u dat geheel in Mafia stijl te doen. Andere manieren zijn er niet om die vuile rat op te ruimen ! Protesteren tegen de oude politiek en stemmen op de PVV is een eerste vereiste, maar over 4 jaar komt van uit het niets alweer een Rutte 4 kabinet aanzeilen ! Het is niet anders !

   Geliked door 1 persoon

 26. D. G. Neree zegt:

  Benieuwd of Edith Schippers de PVV nog gaat uitnodigen (al is het voor de bühne) of dat de partij bij de formatie helemaal buitengesloten wordt.

  Geliked door 1 persoon

 27. Theresa Geissler zegt:

  BRAVO, DANIEL GREENFIELD! Wat een fantastische, vlijmscherpe waarneming, nota bene vanaf de overzijde van de oceaan!!!
  Heeft Pechtold dit al gelezen? Duw het hem dadelijk eens onder z’n weerzinwekkende schelvis-ogen! “Het einde van het populisme!” Ha!
  En iedereen hier – en buiten de site, die nog niet helemaal uitgejammerd mocht zijn: Zó worden de zaken goed voorgesteld! Deze briljante publicist ziet het duidelijker, dan menigeen hier!
  Dank, dank, dank, Wachteres en Henk, voor het vertalen van dit uiterst belangrijke stuk! (Opmerkelijk toch, dat buitenlandse publicisten -Mannheimer immers ook al- de prestatie van de PVV zoveel beter op waarde weten te schatten, dan verschillenden van ons!

  Geliked door 2 people

 28. Wachteres zegt:

  Ik ben het met je eens, @Theresa. Ik was bitter teleurgesteld en had ook het gevoel: “Waar doen we het nog voor, het is zinloos om je verder in te spannen”.

  Daniel Greenfield liet mij de andere kant van het verhaal zien en ik dacht meteen: “Dit moet worden vertaald”.

  Stel dat de PVV had gewonnen en dat Wilders een regering had kunnen samenstellen – wat de vraag is en blijft – dan had hij zoveel water in de wijn moeten doen dat hij ongeloofwaardig was geworden en uiteindelijk had hem dat – en de PVV – waarschijnlijk opgebroken.

  “Om premier Wilders te worden, zal de PVV ofwel een enorme overwinning moeten behalen of er moet een fundamentele verandering in het politieke klimaat komen”.

  Zo is het, het is helaas niet anders.

  Met dank aan Vederso, die mij het artikel doorstuurde.

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik ben er met name zo blij mee, omdat ik er vanaf het begin precies hetzelfde in he gestaan als Daniel Greenfield. (En Mannheimer immers óók al, afgaande op mijn vertaling van gisteren!)
   Ik had zo’n beetje in arren moede die vertaling aangepakt, in een poging, een tegengeluid van enig gewicht te laten weerklinken op al die bepaalde reacties hier (namen zal ik niet noemen) die mij, eerlijk gezegd, vertwijfeld deden afvragen: Ben ik hier soms in de Twilight Zone beland? -En jij maakte daar óók al deel van uit, lees ik nu.
   Maar vandaag dringt dan toch definitief de realiteit door met deze geweldige beschouwing! En doorgestuurd door Vederso? Ja, dat verbaast me bepaald niet: Als er íemand is, die voor zoiets óóg heeft…..vul maar in.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Ik zal je artikel nog even gaan lezen. Ik was gisteren de hele dag bezig met vertalen.

    Mannheimer is ook iemand waar we trots op kunnen zijn.

    Als ik Pechdrol maar op een foto zie dan word ik al kotsmisselijk.

    Like

 29. Hendrik M. zegt:

  Wilders heeft dik gewonnen en Rutte is (te licht) afgestraft en moet een kwart van z’n zetels inleveren…

  Like

 30. Wachteres zegt:

  https://decorrespondent.nl/6425/de-grote-winnaar-is-geert-wilders-en-waarom-groenlinks-niet-moet-meeregeren/247009125-253628cc

  De grote winnaar is Geert Wilders (en waarom GroenLinks niet moet meeregeren)

  Een duidelijk linkse figuur – hij heeft het over bruggenbouwen, in plaats van muren optrekken – die erkent dat Wilders gewonnen heeft.

  Jammer dat hij niet door heeft dat de weg over de brug altijd maar in één richting loopt: naar de islam.

  Like

 31. Henk.V zegt:

  Greenfields verhaal is logisch en bemoedigend! Voor de PVV en voor ons.
  De vraag wordt nu of binnen de PVV de partijstructuur slagvaardig wordt, de toegankelijkheid tot de PVV overal maximaal; wordt en de boodschap die Geert brengt zo glashelder en onweerlegbaar zuiver kan worden geformuleerd dat kwaadwillende krachten die Wilders HOE DAN OOK WILLEN MISVERSTAAN door de klank van de volle waarheid definitief tot zijgen zullen worden gebracht. Daar gaat het om!
  Het gaat er bovendien niet in de komende tijd in de eerste plaats meer om de politiek correcte tegenstanders van Geert volledig met de mond vol tanden zullen staan, maar of bij het overgrote deel van de bevolking binnenkort de schellen van de ogen zullen vallen.
  De vraag is immers allang niet meer om de vraag of Wilders gelijk heeft, maar of de stem van de waarheid door niemand in het land meer kan worden weersproken.
  De waarheid maakt vrij, zegt de Bijbel. En dus kan ons land alleen maar de vrijheid herwinnen wanneer het volk de waarheid ZIET en accepteert.

  Like

 32. hans-e-pans zegt:

  Zouden we hem niet beter Mark Turke kunnen noemen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s