Baudet (FvD) blijft (helaas) irriteren

Screenshot_108

Theo Hiddema (links) en Thierry Baudet van het Forum voor Democratie (FvD).

(Door: Frans Brassens)

Ik las: Thierry Baudet niet verbaasd over zetels: “IQ van onze kandidaten anderhalf tot twee keer zo hoog als de rest”. Kijk eens aan! Dit is een nogal domme cijfermatige arrogantie van onze ijdeltuit die hem er niet sympathieker op maakt. Volgens zijn ‘rekenmethode’ (anderhalf tot twee keer) zouden de FvD-kandidaten dan allemaal een minimaal IQ van tegen de 200 en in veel gevallen zelfs veel meer hebben. Rekenen is kennelijk geen sterk punt van Baudet, zoals ook gebleken is uit zijn begroting.

Voorbeeld-sommetjes? 100 Is het gemiddelde IQ van alle Nederlanders. Stel een Kamerlid op zo’n 120. Dat komt daar voor, en dat is voldoende voor een serieuze middelbare schoolopleiding en vervolgstudies. Dan is de anderhalf-tot-twee-keer-zoveel-kandidaat van Baudet begiftigd met 180 tot 240 puntjes op de IQ-schaal. Dat is me nogal wat en dat klopt dus gewoonweg niet. Reken je vanuit een IQ van 140 (komt daar ook voor) dan is het nog fraaier. We komen uit op 210 tot 280. Onvoorstelbaar voor Tweede Kamerleden.

Baudet is kennelijk toch een stukje minder intelligent dan hij zich voordoet, want deze ijdeltuit begrijpt nog altijd niet dat hoog van de toren blazen en – onder meer – zijn vaak ‘intellectuele’ woordgebruik geen enkele aantrekkingskracht heeft op de massa van de kiezers. Hij is daarvoor te ‘elitair’ bezig en begaat daarmee een ernstige fout. Zijn publiek blijft dan namelijk te beperkt om van FvD een machtsfactor van betekenis te maken. Wilders heeft dat beter begrepen en spreekt de ‘taal van het volk’ als geen ander.

Let wel, ik spreek hier niet over zijn denkbeelden, die zijn voor een flink deel best goed. En hij zal zelf best redelijk intelligent zijn, maar dat dan op bepaalde punten, én hij mist hier en daar wat…. Daarover heb ik het trouwens niet zozeer.

Ik heb het over zijn presentatie, en die voldoet niet voor ‘de grote groep’, van geen kanten. Arrogantie en hoog van de toren blazen vallen daarbij ook zelden goed. De hoop voor FvD is wat mij betreft gevestigd op Hiddema. Die probeert de ‘taal van het volk’ te leren, naar ik uit een interview kon opmaken. Hij zei dat in wat onhandige bewoordingen, maar oké, alle begin is moeilijk….

Door:
Frans Brassens
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

96 reacties op Baudet (FvD) blijft (helaas) irriteren

 1. Thom zegt:

  De statistieken zeggen misschien nog wel dat het gemiddelde IQ in Nederland 100 is. Ik twijfel daar toch ten sterkste aan. Als je ziet dat de bevolking er geen ene reet van blijkt te snappen, dan kan het niet anders zijn dan dat de Nederlanders niet bijster begaafd zijn. Als je bedenkt dat het gemiddelde IQ in Eritrea 60 is en dat deze mensen allemaal recht hebben op asiel kan zich voorstellen hoe het Nederlandse onderwijs over enkele jaren gegeven wordt. Ik denk dat het dan als volgt gaat in de klaslokalen. De onderwijzer wijst op zijn billen en zegt Prrrrt en dan Bah. Daarna op zijn mond en maakt kauwbewegingen en zegt: Hummmm.
  Zo worden onze toekomstige gynecologen en tandartsen binnen enkele jaren opgeleid.

  Geliked door 3 people

  • Annette/Gerald zegt:

   Ik ben inmiddels bijna 68 jaar en heb het onderwijs eigenlijk al tientallen jaren achteruit zien gaan. En dan te bedenken dat die neerwaartse spiraal nog lang niet voorbij is. Met al dat volk dat hier binnen komt kun je verwachten dat het onderwijs alleen maar slechter zal worden de komende jaren. Ik houd mijn hart vast. Ik heb kinderen en jonge kleinkinderen. Wat moet er in vredesnaam gebeuren om het tij te keren?

   Geliked door 2 people

   • Thom zegt:

    Het onderwijs ging al achteruit voordat de grote massa import op gang kwam. Tot ongeveer 1965 had ons onderwijs een behoorlijk niveau. Daarna kwam de ene onderwijsvernieuwing na de andere. Bij geen enkele vernieuwing werd het beter. Vroeger waren onderwijzers goed opgeleid en hadden gezag en mochten daadwerkelijk optreden.
    Op een gegeven ogenblik gingen diegenen die geen HBS konden halen naar de toenmalige kweekschool om onderwijzer te worden. Deze kweekscholen (nu PABO) kregen subsidie voor het aantal klassen. Leerlingen die onvoldoende niveau hadden werden toegelaten en vervolgens werden ze onderwijzer. Er waren klassen met leerlingen met (M)ULO zonder wiskunde in hun pakket. Die kregen dan als wiskunde op de kweekschool les uit het boek: “Cijferen voor de vijfde klas van de lagere school”.
    Dan moesten ze breuken optellen. Dat was voor veel leerlingen te moeilijk. Dan haalden ze bij een proefwerk een drie. Bij de herkansing haalden ze een Twee. dan kregen ze een vijf op hun rapport, want drie plus twee is gelijk aan vijf. Ik wou dat ik on zeggen, dat wat hierboven staat gelogen is. helaas pindakaas, ik heb het zelf meegemaakt in 1967.

    Geliked door 1 persoon

   • Heer M zegt:

    Laten we in Nederland eerst eens de mensen accentloos Nederlands aanleren voordat we daar de buitenlanders de schuld van gaan geven.. Als ik naar Limburg of de Achterhoek op vakantie ga, versta ik er ook geen reet van.

    Like

   • Mirjam zegt:

    @Heer M
    Er bestaat geen enkele Nederlander die géén accent heeft. Dat wat u niet verstaat in Limburg is een dialect en niet een accent.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Baudet is totaal geen ijdeltuit.
   Hij is bijzonder spontaan en inderdaad enigszins studentikoos te noemen.
   Hij is recht voor de raap en totaal eerlijk en onbevangen.
   Hij kan ook zonder enige moeite excuses aanbieden omdat hij graag leert.

   Laat die man!
   Wees blij dat zo’n vent de moeite neemt om zijn inzicht, doorzicht en intelligentie ten doel te stellen aan de verandering van het NL-democratisch moeras.
   En eventuele jaloerse minderwaardigheidscomplexen van achtergebleven misantroop Brassens kan deze op de bekende plaats van achteren steken…!

   Geliked door 1 persoon

   • Luchtpint zegt:

    Geen ijdeltuit ? Een narcistische praatjesmaker die met veel fake nonchalance op een piano gaat liggen met een hele pot brillantine in zijn haar. 34 jaar, en nog altijd ‘studentikoos’, net zoals de laatste lichting millennials uit het secundaire onderwijs, die continu met hun roze,groen, blauw of paars geverfd haar een debiel spektakel van hun zgn getormenteerde “rechtvaardigheidsgevoel” maken met hun puberale hobby-betogingen tegen van alles en nog wat waar ze niets van begrijpen.

    Dat moet je dan ernstig nemen ?

    Like

   • Volkomen mee eens Paul, FVD is een broodnodige partij op rechts, jammer is dat de FVD twee zetels afsnoept van de PVV. Maar wanneer men het over ijdeltuiterij heeft zal men eerst de hand in eigen boezem moeten steken, want realistisch Nederland kan niet zonder Thierry in mijn opinie. Een stem tegen Baudet is een stem voor Denk.

    Geliked door 1 persoon

   • Een stem of een totaal niet ter zake doende mening over Baudet is een stem voor het de traditionele, politiek correcte partij kartels en voor het establishment die het Nederlandse volk naar de islamitische, sharia slachtbanken leidt.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Luchtpint.
    Je bent weer eens aan het luchtfietsen.
    Lees mijn reactie op 15.52 uur en schaam je.

    Like

 2. hslot4 zegt:

  Kijk als meneer Thierry Baudet inderdaad zo intelligent is dan zou dat natuurlijk een strategische uitlating kunnen zijn een marketing strategie .
  Kijk bv naar de tv comercial een dating site voor hoger opgeleiden zomaar een voorbeeld je wil natuurlijk op een blind date met je driedelige pak tegenover ma Flodder komen te zitten in het restaurant.
  Het rekensommetje is natuurlijk kull tot bepaalde hoogte dat snapt iedereen ook rond de 100 maar het is wel een feit dat als FVD zich op deze manier profileert dat er inderdaad hoger opgeleiden die niet geasocieerd willen worden met de PVV ivm sociale reprocussies dan is het best wel slim om ze zo vor zich te winnen.
  En de heer Hiddema heeft al aangegeven dat ze een mooie ondersteunende rol voor de PVV zouden kunnen betekenen.
  Dus is dat hoog opgeleide geroeptoeter zo gek nog niet .
  En nog even over het rekensommetje kan best kloppen in de huidige maatschappij :
  Ik las: Thierry Baudet niet verbaasd over zetels: “IQ van onze kandidaten anderhalf tot twee keer zo hoog als de rest.
  IQ per land:
  Morocco 85
  Iran 84
  Egypt 83
  Ethiopia 63
  Uganda 73
  Jamaica 72
  Kenya 72
  South Africa 72
  Sudan 72
  Suriname 89
  Turkey 90
  Netherlands 102
  En we hebben het hier dan over gemiddelden als je asielzoekers en immigranten meerekent komt het best wel uit en zit je met een IQ van 160 dus inderdaad twee keer of anderhalf keer zo hoog als de gemiddelde bobo was zeker even de medelandertjes vergeten met stemrecht ? lol.

  Geliked door 3 people

 3. Roeland zegt:

  Wat is dit toch een mooie site! EJ Bron, mijn serieuze complimenten! Dit item is precies waar ik op hoopte. Ook de toon in dit geschrift geeft te denken. Ik ben in verwarring gebracht door FVD. Een redelijk alternatief voor de PVV. Of toch niet? Andere alternatieven zijn er niet (meer) in Nederland voor mij. De rest is sowieso “not done”, al vind ik 50+ ook niet zo verkeerd. Overtuig me maar mede forumleden met goede argumenten , waarom de PVV te verkiezen is boven FVD.
  FVD is een partij. Dat vind ik werkelijk een pluspunt. De PVV is zo afstandelijk. De PVV moet ook een partij worden! Leden werven , avonden organiseren, mensen binden.
  Ik heb PVV gestemd. Daar dus geen twijfel over.

  Geliked door 2 people

  • Drs.P. zegt:

   @Roeland,
   Twee weken geleden naar een “voorstelling” van ene Thierry Baudet in Delft geweest en dat was het dus niet. We doen ff dit en we regelen ff dat, straks in de kamer en alles via referenda’s. Afijn het bleek gewoon meer van hetzelfde te zijn, niets anders dan rattenclub Demonen666 van voor de tijd van de ranzige pechdrol. Bij het eerste beste debat met de klaver booslimrat zal Baudet helemaalde grond in worden geboord. Tja gewoon een omhooggevallen studentje met wat arrogantie. Ik gun hem de twee zetels, maar helaas ben ik bang dat dit geen geen goede partij voor NL is.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Drs. P.
    Grote onzin!
    Volkomen bezijden de realiteit. U ziet het niet scherp.
    Geef die mensen een kans en roep niet voor uw beurt!

    Like

   • tinekevanschagen zegt:

    Wilders is niet geworden wat we met zijn allen zo graag wilden!
    Was de campagne geweldig?
    Absoluut niet!
    Nu mankeert er van alles aan hem, daar hoorde ik VOOR de verkiezingen
    niemand over!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ha, een medestander op dit punt! Want ik ben, wat dat betreft óm vanaf nu. Dat wil zeggen: Ik kom er vanaf nú recht voor uit. Die gein met dat besloten karakter heeft lang genoeg geduurd. Mensen moeten gewoon líd kunnen worden, erbij betrókken kunnen raken!
   Wie weet wat dat zou schelen met betrekking tot het aantal kiezers!

   Like

   • Thom zegt:

    Dan worden allerlei trollen lid en drukken er op ledenvergadering hun linkse agenda door. Nee Wilders weet precies wat hij doet. Kijk wat Hero Brinkman probeerde te flikken, die wilde leden. het vreemde is, dat ex-PVV-ers nergens meer aan de bak komen en Brinkman kon gewoon terugkomen bij de Amsterdamse politie. Een vreemde zaak die behoorlijk stinkt. waarschijnlijk was Brinkman een infiltrant om de PVV te vernietigen. Nee leden binnenhalen bij de PVV, begin er nooit aan.

    Geliked door 2 people

   • Republikein zegt:

    Een lid inbrengen was vroeger een hobby voor mij.
    Kwam er ook echt voor uit.
    Waar blijft de tijd vind je niet?
    K ben trouwens net zo oud als de DDR, nou, dan begrijp je het wel.

    Like

   • MS zegt:

    Helemaal mee eens. Ik heb het ook gehad met de PVV. Vooral door de laatste lauwe, slappe campagnevoering en het nooit contact kunnen hebben met Geert Wilders of enige andere PVV-politicus. Het werkt niet meer, de PVV had Rutte kunnen verslaan door meer inzet te tonen en meer te communiceren met hun sympathisanten. Ik heb begrip voor de veiligheidsproblemen, maar ze zijn gewoon zwaar tekort geschoten. Ik houd nog een slag om de arm, eerst kijken hoe het FvD het gaat doen in de kamer. Maar ik ben heel blij dat er nu een alternatief is.

    Like

  • Annette/Gerald zegt:

   De PVV heeft er bewust voor gekozen om geen leden te werven. Wilders heeft goed gekeken wat er met de PvdA is gebeurd. Daar kwamen ook zeer foute leden die zich op een gegeven moment afsplitsten van de rest. Wij zitten nu met de gebakken peren. Ik heb dus wel sympathie voor de manier waarop hij probeert zijn partij zuiver te houden.

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Er zou best wat te zeggen zijn voor een partij waar men lid van kan worden .
    Meer geld en minder argumenten voor de tegenstanders van de PVV .

    Maar als ze dan mee mogen stemmen , dan kan er wel eens heel iets anders uit komen dan Wilders in gedachten had . Tweespalt , stammenstrijd .
    En dat is lastig , zeker gezien de omstandigheden waaronder Wilders moet leven .
    Ben er van overtuigd dat Wilders alles nu goed geregeld heeft .

    Neem nou die drol van een politieagent , Hero Brinkman .
    Die probeerde zelfs BINNEN DE GESLOTEN CLUB nog een soort van coup te plegen .
    Door op eigen houtje met een jeugdafdeling aan de gang te willen gaan en door zich op te werpen als opvolger van Wilders “omdat die toch mogelijk wel voortijdig dit aardse zou verlaten ” , even in mijn eigen woorden .
    Iemand moest dat toch doen en dat was HIJ !

    Schandalig natuurlijk , maar zie , op eigen benen bakt ie er totaal niks van .
    Met meesteroplichter Scheringa aangepapt , in no-time hadden ze mot , hoor je niks meer van .
    Heb de naam in de verkiezingsperiode niet één keer horen vallen !

    Of VNL , ook mislukt ondanks de zeer spraakmakende Roos , waar ik persoonlijk niet van gecharmeerd ben trouwens . Hij doet me altijd denken aan een daas , die krengen krijg je ook niet weg .

    Denk dat er voor Wilders nog even niks anders op zit , dan alleen de baas te blijven .
    Het CDA heeft ook al eens gemeld , dat de ledenvergaderingen een crime zijn om mee te dealen en dat ze eigenlijk wel een andere structuur zouden wensen in de toekomst .
    En je ziet wat er binnen de PVDA gebeurt nu !
    De pvda was net zo lekker op weg naar de ondergang , sturen ze die sloopkogels weer weg . En die enge lul van een Asscher kan blijven .
    Leden verpesten een boel !

    Geliked door 2 people

  • Rapunzel zegt:

   Ik snap die afkeer van Baudet niet. Ik kan me voorstellen dat hij arrogant overkomt maar dat doen Pechtold en Klaver ook, en met veel minder reden.
   Lees Baudets boeken en je bent er zo achter dat het zeker geen leeghoofd is met een lulverhaal.
   Toen hij net Aanval op de natiestaat uit had gebracht en nog een nobody was ontmoette ik hem bij een gemeenschappelijke vriend bij een huiskamerbijeenkomst, anderhalve man en een paardenkop en Baudet gaf daar extragratis een lezing.
   Hij vertelde toen dat hij vroeger dichter wilde worden maar dat hij na de moord op Fortuyn besloot het roer om te gooien om Fortuyns gedachtegoed door te zetten.

   Zelf heb ik PVV gestemd en blijf dat voorlopig doen.
   Ik ben ook van mening dat de PVV geen ledenpartij moet worden, het kan niet. Allerlei linkse idioten zouden op zijn minst het PVV gedachtegoed verwateren en in het ergste geval onze Geert voor zijn kop schieten op een partijcongres of andere bijeenkomst.

   De PVV is minder afstandelijk dan het lijkt, er worden achterbanavonden georganiseerd waar PVV Kamerleden spreken maar je komt er alleen als je een ingangetje hebt via andere PVV stemmers, om de Volkerts van ons dak te houden, wat helaas echt nodig is.

   FvD stemmen is altijd beter dan het partijkartel. Of doe net als ik, ik stem PVV maar ben ook lid van FvD, dan kun je naar de lezingen en bijeenkomsten, je krijgt de nieuwsbrieven en steunt financieel.

   En over dat IQ heeft Baudet gewoon gelijk. Was vanmiddag op een verjaardag, 1 zakenvrouw had VVD gestemd want “dat was echt háár clubje” stompzinnig 40 jaar je clubje stemmen wat ze ook uithalen dus.
   Een ander was van de VVD naar CDA gegaan, lood om oud ijzer.

   Van een hoogopgeleide vriendin kreeg ik donderdag te horen dat Geert beter zijn best had moeten doen! Vertel ik dat de PVV niet zoals de andere partijen een miljoenmiljard subsidie krijgt om campagne te voeren, dat wist ze niet!
   Echt, de mensen zijn zo dom.

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Rapunzel 18 maart 2017 om 20:48

    (…) De PVV is minder afstandelijk dan het lijkt, er worden achterbanavonden georganiseerd waar PVV Kamerleden spreken maar je komt er alleen als je een ingangetje hebt via andere PVV stemmers (…)

    Klopt, op één van die avonden hebben we o.a. Martin Bosma gesproken. Ik ben ook bang voor een ledenpartij i.v.m. infiltranten die de boel kunnen verzieken.

    Like

   • laura van der storm zegt:

    Ik ben het met je hoogopgeleide vriendin eens! Ik had een déjà vu van 2012. Hij stond op 25 zetels. De laatste 14 dagen zag je hem niet meer en eindigde op 15 zetels. Hetzelfde is nu gebeurd. Hij stond op 30/35 zetels. De laatste 14 dagen trok hij zich terug. Dat had volgens mij niets met geld te maken. Hij had zijn broer verrot moeten schelden en gewoon naar dat debat moeten gaan. Er is niemand die zo goed kan debatteren als Wilders.

    Ik ben PVVer van het eerste uur. Ik heb zelfs familie en vrienden (ex) die mij uitschelden voor racist en fascist. Mag allemaal van mij, ik kwam en kom gewoon duidelijk voor de PVV uit. Schaam me er niet voor, maar daarom voel ik me wel teleurgesteld door Geert Wilders, die er volgens mij met de pet naar heeft gegooid.

    Wat Baudet betreft : Heeft een goed programma behalve dan de referendem agenda.

    Ik vind hem wel elitair overkomen, maar kan een aanwinst zijn voor de PVV.

    Like

   • BertG. zegt:

    Je wilt niet weten hoe vaak ik mij nou al aangemeld heb voor een nieuwsbrief en om op de hoogte gehouden te worden op de site van de PVV.
    De 1ste moet ik hier nog binnen krijgen. Sta ik op een zwarte lijst of zo?

    Maar verder moet ik er wel alle vertrouwen in houden.
    En dat gaat moeilijk worden als je telkens mensen negeert.
    Ik heb gestemd op de PVV omdat er geen andere optie is, maar echt blij ben ik niet met ze, maar ik loop niet zo gauw over.
    Ik hou er niet zo van om genegeerd te worden, wat is de zin er van dat je je aan kan melden als je toch nooit wat hoort.
    En over de vele mails waar je nooit een antwoord op krijgt, zal ik maar niet eens meer beginnen.

    Zolang ze op niets reageren zal er van mij geen cent heen gaan naar de PVV.
    En ik zal vast niet de enigste zijn die hiermee genegeerd wordt, het boeit ze niet eens, lijkt het wel.
    Het is toch van de gekke dat ik eerst een ingang moet gaan zoeken onder de kiezers.
    In alle jaren dat ik hier nu ben, heb ik nog nooit 1 tip voor iets gehad ergens over van helemaal niemand.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Roeland.
   Ik ben het helemaal en totaal met u eens.
   Ik heb dit ook, mede en zojuist op deze prachtige site die (NIMMER MAG VERDWIJNEN!!!) geschreven.

   Wilders wordt meer aanraakbaar, niet zo onzichtbaar, medemenselijk.
   Maak er een ledenpartij van.
   Pak het grote voordeel dat je ruim gesubsidieerd zult worden.
   Dan zal je ook véél méér kunnen!

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja, Baudet is nu 34 en Jesse Klaver, bijvoorbeeld, moet in Mei 31 worden. Kennelijk is zelfoverschatting bij dertigers nog steeds een veelvuldig voorkomende kwaal.
  Slijt waarschijnlijk met de jaren nog, maar jammer genoeg doet een eerste indruk veel, zo niet alles.

  Geliked door 2 people

  • Luchtpint zegt:

   De grote stoorfactor voor mij is dat “intellectuele wolligheid” er vaak dik ingebakken zit bij Nederlandse (pseudo-) intellectuelen. Dat kan waarschijnlijk een misvormde opvatting zijn in mijn hoofd, en dat heeft hoofdzakelijk te maken dat ik hier mensen ken (in Vlaanderen, nota bene) die schijnbaar niets anders doen dan ’s avonds programma’s te volgen als Jinek of Pauw. “Moet je ook eens gezien hebben, daar wordt tenminste gedebatteerd”, zeggen ze dan tegen mij.

   Ja jongens, ik zit dat aan te zien, en ik kan alleen maar denken dat op die programma’s het er vaak niet toe doet WAT je zegt, maar de manier WAAROP het moet gezegd worden, dat die blijkbaar veel belangrijker is. Het moet allemaal mooi klinken, dus moet er veel rond de pot worden gedraaid en onnodig genuanceerd, en wat nog allemaal: een heel doolhof van afleidingsmanoeuvres creëren door mooipraterij. Zit ik te denken “dit gaat niet over inhoud, dit is gewoon in het ijle lullen om een programma voor de volle 45 minuten helemaal op te vullen. Dit kan korter en meer ter zake, en veel kernachtiger. Doe normaal, man”

   En Baudet is duidelijk in hetzelfde bedje ziek. Ooit dacht ik er wel eens over één van zijn boeken te lezen, zoals bv. Aanval op de Natie-staat, om er nu één te noemen, maar daar heb ik tegen besloten toen ik hem op dat soort programma’s hoorde lullen. Hij maakt het allemaal veel moeilijker dan het is.

   Voor duidelijkheid moeten Nederlanders die van plain speaking houden inderdaad bij Wilders zijn, zoveel is duidelijk.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Jong, jonge wat hebben we weer ’n wijsheid vooraf.
    Kennelijk zeker met ’n waterhoofd tussen de beddespijlen door getrokken.
    Dat krijg je er dan van. Komt ook nooit meer in orde.

    Nogmaals geef die mensen eerst eens ’n kans.
    Wacht rustig af, ipv. ze vooraf af te branden, ja!
    Wijsneuzen.

    Like

   • Thom zegt:

    Toen ik in Antwerpen in het UZA lag keken mijn collega-patiënten net zoals ik altijd allemaal naar het veldrijden in het weekend. De rest van de prpogramma’s interesseerde hun totaal niet en naar de Nederklandse t.v. keek helemaal niemand.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    U lag in het UZA. U concludeert dus dat “als iedereen die in het UZA (dienst gerontologie, waarschijnlijk, of dummies die hun armen en benen zijn gaan breken voor de “fun” in Oostenrijk) ligt naar het veldrijden kijkt, dat er dan hoegenaamd GEEN mensen te vinden zouden zijn in Vlaanderen die WEL eens naar NL discussieprogramma’s zouden kijken.”

    Rare gevolgtrekkingen, bizarre logica, vreemde opvattingen over causaliteit die U daar poneert. Ik weet uit de praktijk beter dan dat.

    Like

  • Driek zegt:

   Ik ben geen sympathisant en volgeling van Thierry Baudet, ik vind het iemand met erg veel praatjes. En zoals U allen weet: praatjes vullen geen gaatjes. Voor de rest is het een aardige man.

   Ik vind het reuze jammer dat Geert wilders het niet heeft gehaald. Al die kleine partijtjes zijn een versnippering.

   Like

 5. BertG. zegt:

  Gewoon een snob, meer niet.

  Geliked door 3 people

  • Thom zegt:

   Maar mr. Hiddema is zeer pro-PVV. Daar heeft hij nooit een geheim van gemaakt. Volgens mij wilde hij op de lijst komen van de PVV maar om de een of andere reden kon dat niet. wellicht wel omdat Wilders bang was overtroefd te worden. Ik weet het niet. Ik kijk nooit t.v. dus van Baudet weet ik weinig tot niets. Dat is genoeg en wil ik zo houden.

   Geliked door 1 persoon

   • guusvelraeds zegt:

    Hiddema wilde wel maar werd nooit echt gevraagd door Geert Wilders. Baudet is bij wijze van spreken als een loopse teef achter Hiddema aangelopen. Zo zie je maar.

    Geliked door 3 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Iets dergelijks vermoed ik dus eveneens.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Wilders is niet bang, maar had geen geld om het gevraagde salaris van Hiddema te betalen. Wilders en Hiddema zouden een team uit duizend zijn, als ze samen gingen. En ik weet ook zeker dat HIddema al zijn kennis in het werk had gesteld om, ondanks de afwijzing van de rest van het kabinet, in de regering te komen met de PVV op wettelijke gronden.

    Deze twee zullen nog eens samenkomen, want ondanks opleidings- en verschillende wijzen van manier van uitdrukken, zijn het twee intellectuelen die het qua instelling en visie uit hetzelfde hout zijn gesneden. Wacht maar, dat gebeurt nog wel. Het feit dat Hiddema al nu wel in de kamer zit, is daar een eerste stap toe.

    Baudet is wel slim, maar nog jong en onervaren en dat is ook weer zijn kracht, want zo is hij nog niet te ‘verdorven’ als vele andere jonge politici die het willen maken in de politiek.
    Hij is spontaan en puur, maar als hij kwaad wordt om oneerlijkheid en onrecht, dan reageert hij vanuit zijn kracht en wend hij zijn intelligentie en kennis aan om de tegenpartij een kopje kleiner te maken en daar heeft hij het volste recht toe. Hij moet nog veel leren, maar ik weet zeker, dat hij ook uit het goede hout gesneden is. Want iemand die al jaren geleden, door Pim Fortuyn de keuze heeft gemaakt voor de richting van het recht en de waarheid heeft gemaakt, zal op deze weg doorgaan. Hij is nog jong, onervaren en ijdel, maar dat is niet erg. Hij leert het wel en heeft de instelling om een heel goede en eerlijke politicus te worden.

    Geliked door 1 persoon

  • Giny zegt:

   BertG,
   19 maart 2017 8:24

   Heb ik ook een keer gehad, heb ik een kort mailtje naar Geert gestuurd,
   naar zijn eigen site: geertwilders.nl Je vraagt waarom je geen nieuwsbrief ontvangt,
   omdat je je regelmatig aangemeld hebt!
   Het is het proberen waard!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Mirjam.
    Compliment. Je hebt het héél goed gezien.
    Ach ja, wat zijn er toch altijd weer ’n boel mensen die vastgeroest tussen de “vrouwentongen”, (Vlaamse naam voor plant met hele hoge lange puntige bladeren)
    en Geraniums, zich de ganse dag bij voorbaat zitten te ergeren aan briljante mensen als Baudet omdat Baudet nu eenmaal piano speelt, en er af en toe ook op ligt.
    Hij mag er dus wèl op spelen maar niet op liggen.
    Nou en.
    Ik daag deze bekrompenen uit om mij een ander muziekinstrument te noemen waar je op kunt liggen zonder dat dit volgens hun de openbare orde in gevaar brengt…
    Zo. Nu staan ze perplex.

    Nogmaals Mirjam, jij en ik staan hier gelukkig ver boven.

    Like

 6. elisah zegt:

  Het is typisch bij mensen met bijv asperger, dat ze meestal goed kunnen leren en zichzelf daar graag voor prijzen of over scheppen, sociaal echter zijn ze minder begaafd en missen ze vaak emotionele intelligentie.

  Like

 7. Onschuldige Bijstander zegt:

  Allemaal paljassen die als het er op aan komt toch de deepstate moeten gehoorzamen, verdere politieke versplintering is inmiddels een feit en het huidige politieke landschap is dientengevolge ten dode opgeschreven te noemen; het gemiddelde volk snapt er toch niets (meer) van, ze stemmen op een mooiboy en zijn overgevoelig voor de toon van ‘de muziek’ ipv hun dichtgetikte eigen hersenpan eens een keer te openen en zelf te beslissen over hun eigen lot, daar heb ik in elk geval geen Berry Toilet of half bejaarde jurist bij nodig 🙂 (veel te niche ook dat FVD)

  Geliked door 3 people

 8. Heer M zegt:

  Hij is een beetje een zelfingenomen ijdeltuit die Baudet., maar ik heb wel respect voor zijn standpunten, en waar zijn partij voorstaat. Hij zal ook net als Wilders bescherming gaan krijgen en lijfwachten Rutte irriteert me veel meer eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

 9. oeps48 zegt:

  Dertigers zijn jonge mensen in een een levensfase, waarin de dynamiek van het leven heel snel gaat en schier eindeloos mogelijkheden biedt. De ene uitdaging volgt op de andere. De carrière neemt een grote vlucht. Daardoor krijgt men meer financiële ruimte. Het privéleven krijgt allure. De discotijd is voorbij. Een mooi huis, een leuke auto, de kinderen groeien op, veel netwerken, en interessante contacten. Kortom, het leven lacht de dertiger toe. De populaire bink lijkt een belofte voor de toekomst. Het kan niet op. De wereld ligt aan zijn voeten. En jeugdige overmoed, bravour, branie en arrogantie maken ook deel uit van het pretpakket. Helaas heeft deze levensfase ook een keerzijde. Dit intense leven vraagt om heel veel inzet en dat kost evenzoveel energie. Dat moet maar opgebracht kunnen worden. Het grote gevaar is, dat de dertiger sneller gaat lopen, dan zijn benen hem kunnen dragen. Slechts een kleinigheidje is dan voldoende, om hem te doen struikelen. De dertiger, die met zijn gatje in de boter leek te zijn gevallen, ligt dan met zijn snufferd op de keien. Ik ken meer mensen, dan me lief is, die dit is overkomen. Die al voor hun 40ste waren afgeknapt. Ik schat in, dat zowel Yasser Feras (alias Jesse Klaver) als Thierry Baudet in hoge mate dit risico lopen. Ze zijn allebei redelijk jong. Ze zien er niet slecht uit. Dat doet het altijd wel goed bij de vrouwtjes. Ze zijn allebei redelijk intelligent. Maar ze hebben allebei heel veel hooi op de vork genomen. Hun succes is niet alleen het gevolg van hun persoonlijke kwaliteiten, maar wordt mede bepaald door een geluksfactor. Ze waren op het juiste moment op de juiste plaats. Of ze het gaan redden ??? Afwachten, De tijd zal het uitwijzen.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Een Baudet heeft echt meer inhoud dan tien Jesse feras klavertjes vier. Het kunstje van 10 zetels erbij gaat hij over 4 jaar niet nog eens overdoen. De wereld draait door (niet die van de VARA) en de komende jaren zal steeds meer naar buiten sijpelen dat CO2 een non probleem is en dat groen niet altijd groen is en bovendien onbetaalbaar voor hen die de belastingen moeten ophoesten.

   Geliked door 1 persoon

 10. rony stokart zegt:

  In een wereld vol met Baudet´s en Wildersen zou ik best wel willen/kunnen leven, zolang er maar geen Rutten opduikt.

  Geliked door 2 people

 11. Japio zegt:

  Hij heeft met al z’n intellectualiteit maar 2 zetels gescoord dat is er 1 minder dan die trollen van Denk. Hij probeerde Geert de loef af te steken maar dat is niet zo gelukt. Ik vind die Baudet maar een zelf ingenomen stuk vreten. In plaats van de verbinding te zoeken met de PVV zeurt hij nu al om in de 2e kamer niet in het zelfde vak te zitten als de PVV. Mijn stem zal hij nooit krijgen die zal ten alle tijden naar Geert gaan. Laat Baudet zich eerst maar eens bewijzen in de kamer, z’n ego haalt hem nu al in.

  Geliked door 4 people

  • Giny zegt:

   Japio
   18 maart 2017 om 21:24
   Helemaal mee eens!

   Like

  • Mirjam zegt:

   Hiddema is de persoon waar Baudet naar opkijkt. En Hiddema is de persoon die het met Geert eens is. Hiddema is tevens de persoon die Baudet begeleidt en leidt, een soort van vaderfiguur. Dus dat alles komt wel goed. Want ook Baudet zal fouten maken en ervan leren.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Japio.
   Wat een nijd!
   Probeer het zelf eens beter te doen.
   Waarschijnlijk kun je ook niet pianospelen. Dat zal het zijn. Bah!

   Like

 12. ReaGluurder zegt:

  Ach, Baudet probeert nog een beetje het Enfant Terrible uit te hangen. Mag van mij straks ook in het parlement, met veel zinnen waar ‘links’ boos van wordt!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Jelle zegt:

  Die 19 zetels van de PVV hadden naar Thierry moeten gaan en Hiddemeister!

  Like

  • Nemesis zegt:

   Dat mag je vinden en zeggen, ben ik het echter niet mee eens. Wilde je eigenlijk alleen vragen of het verder wel goed met je gaat.

   Geliked door 3 people

  • Mirjam zegt:

   Die 20 zetels van de PVV zitten op de goede plaats, en hoe goed ik over Thierry en Hiddema ook denk, want ik ben blij dat zij wel in de regering zitten, vind ik dat deze zetels Geert toebehoren en als het eerlijk gegaan was, nog meer. Hij heeft in wezen gewonnen, maar wederom bedrogen. Het is alleen aan de corrupte gedachtegang van de andere partijen te wijden dat Geert nu genegeerd wordt. Democratisch en vooral eerlijk is het geenszins, dat zij zich de macht alleen toe-eigenen, terwijl een heel groot deel van onze bevolking democratisch voor Geert en de PVV heeft gekozen. En wie geeft hen het recht de democratie de nek om te draaien? Het volk dat hen heeft gekozen en zijzelf.

   De VVD, D66, CDA, GroenLinks, CS en ga zo maar door hebben het over een open democratie en over dat Nederland van ons allen is. Nou, kijk maar, het is niet van ons allen, want ze zijn nog niet eens aan het regeren of ze hebben het volk en wat ze proclameerden en beloofden, dus wederom hun leugens, alweer vergeten. Ze gaan gewoon door op de oude, vertrouwde, en verdoemde weg. En geven wel één van de meest racistische partijen de kans om een plaatsje in de regering te vormen. Want ze DENKen gewoon niet na en dat kunnen ze ook niet, omdat ze geen verstand hebben. Maar bovenal 0,0 integriteit.

   Like

  • Heer M zegt:

   Dat had de FVD wat eerder opgericht moeten worden, een paar maanden gelden had ik er nog nooit van gehoord.

   Like

 14. hslot4 zegt:

  Lees net mn eigen stukje en lig ineens compleet in een deuk toen in besefte dat een groot aantal landen volledig gevuld is met verstandelijk gehandicapten of er erg dicht tegenaan zitten .
  Het is echt te triest voor woorden naast mn zus woont een somalier althans hij komt af en toe langs om zn sexslaaf vol te blaffen vier koters en counting en dan gaat ie weer .
  De oudste 4 jaar en spreekt geen woord er komen alleen maar dierlijke geluiden uit en gejank dit is geen grap het is in en in triest .
  Waarom ? moeders wil hellemaal geen koters maar heeft geen keus ze wordt gewoon als legkip gebruikt .
  De interactie tussen moeder en kind in nagenoeg nul het spreekt geen woord tegen die koters en het jankt van smorgens vroeg tot s’avonds laat .
  En dan straks op school heeft de lerraar er weer een hele kluif aan en kan er niks mee want het heeft een taalachterstand gut hoe kan dat nou ?.
  Welkom bij multi culti islam en fgm een sociaal probleem ? vertelt u het mij maar .

  Like

  • Jackholland zegt:

   Helemaal mee eens, zo ook op de school van mijn kinderen . De duur betaalde remedial teacher loopt er met met een groepje Afrikaanse gesluierde importkids over het schoolplein . ze wijst nr de muur en de kindertjes roepen dan moer. De vanaf 6 jr gesluierde meisjes opleiden is zinloos want ze worden of zijn al uitgehuwelijkt en worden op hun 18e of eerder volgeblaft met koters en het hele circus herhaalt zich weer. Alleen maar geldverspilling.Werken zullen deze broedkippen nooit.

   Like

 15. Thoth zegt:

  Ach, het is wat snobistisch en arrogant. Maar dat zie je bij veel politieke partijen. Zo’n 160-180 is het maximale, maar dat zijn de hoogbegaafden en geniën. Maar goed, het is “slip of the tongue”, niks mis mee met de leden die nu de 2e-kamer bevolken….

  Like

 16. tippelaar zegt:

  Ik lees liever de boeken van Martin Bosma dan van Baudet. Doe mij maar PVV.

  Geliked door 1 persoon

 17. louis-portugal zegt:

  IK had nog geen tijd om alle reacties te lezen maar wil toch al kenbaar mnaken dat ik het niks vind van T.B.
  Net zoals Geert met zijn kopvoddentaks enz. stuit hij onnodig mensen tegen de borst.
  Jammer.

  Like

  • Giny zegt:

   Iouis-portugal
   18 maart 2017 om 23:43

   U lijkt Alexander Pechtold wel, hoelang is dat nu al geleden dat hij dat gezegd heeft?
   Stop eens met oude koeien uit de sloot te halen!!!

   Like

 18. LafSchaap zegt:

  Het is zeker niet waar dat Baudet hoogdravende teksten uit die onbegrijpelijk zijn voor de doorsnee Nederlander. Ik was op een van zijn bijeenkomsten en vond hem alles heel helder uitleggen. Ook een drietal ouderen, die ik een lift had gegeven naar de bijeenkomst, vonden dat. Vergelijk dat eens met de holle frasen die we dagelijks naar ons hoofd krijgen van de oude politiek, over verbinding, solidariteit, tolerantie, anti-individualisme en nog wat andere zaken. Allemaal begrippen die vooral op papier bestaan omdat ze haaks staan op de menselijke natuur, zeker als de begrippen moeten worden toegepast op een ons totaal vreemde cultuur. Wat heb je daar nou aan?!
  Lijkt Baudet wat hooghartig? Mooi! Dat zouden we allemaal eens moeten proberen: onze superioriteit laten schijnen op ons vakgebied, wat dat dan ook mag zijn. Maar makkelijk zal dat niet zijn, iedere vorm van superioriteit is in strijd met onze rechtstaat. Want we zijn allemaal gelijk, toch?

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Laf schaap.
   Dat ik dit nog meemaken. Iemand die, zoals ik, feilloos de zaak weet te benoemen. Compliment.
   Ik heb sterk de indruk dat die mensen die zo nodig op de spontaniteit, bevlogenheid, openhartigheid en zuiverheid van Baudet moeten afgeven, mensen zijn die
   tamelijk verbitterd en verzuurd zijn.
   En natuurlijk valt het nooit mee om iemand op een bijzonder intelligente wijze nu juist die zaken te horen benoemen waar zij nimmer achter zijn gekomen, en ze vervolgens ook nog benoemt op een wijze die zij in hun burgerlijkheid verafschuwen.
   Zo dat is er uit.
   Tegen die mensen zou ik willen zeggen, kom tot bezinning.
   Het kan nu nog…

   Geliked door 2 people

   • Luchtpint zegt:

    Ik heb Filip Dewinter van VB hier (en het VB in zijn geheel, trouwens) nooit weten compromissen sluiten mbt hun standpunten, die waren altijd duidelijk, zowel inhoudelijk als vormelijk en nooit aangelengd met zinloze flauwekul. En dat loont om stemmen te trekken, en dat zie je bij Wilders ook: klaar en duidelijk. Baudet vindt zichzelf bijzonder intelligent en vindt het nodig om zichzelf te verheffen tot iets zeer bijzonders en om de hormonaal gestoorde puberale onzin nog op te voeren, zegt hij eigenlijk dat al zijn kiezers de facto even hoogwaardig intelligent zijn als hijzelf. Doet me echt denken aan de megalomane zelfoverschatting van idiote pubers zonder enige levenservaring die alleen maar attitudes leren op school bv, die vinden zichzelf doorgaans ook zo intelligent: ze weten echt alles beter op die dommekloten leeftijd, vinden ze zelf, terwijl ze niks van de wereld kennen. Maar arrogant zelfoverschattend, dat zijn ze wel, meestal.

    Gevolg: Baudet haalt nauwelijks stemmen, want:

    1) te arrogant, hij denkt veel hoger van zichzelf dan nodig is
    2) zijn discours verwatert hij zelf tot onduidelijke pulp die klaarblijkelijk dient om zich te distantiëren van wat in zijn hoofd waarschijnlijk “minderwaardig klootjesvolk” is: mensen die op duidelijke standpunten stemmen.

    En de enige reden daarvoor is dat hij zich zo graag wil distantiëren van de VORM die het discours van de PVV aanneemt, (niet zozeer van de inhoud) zodat hij blijkbaar heel veilig zijn nummertje kan blijven opvoeren in door links journaille georganiseerde interviews, blijkbaar omdat hij de schijn van “respectabiliteit” wil ophouden in de ogen van de linkserige MSM. Als hij dan toch vindt dat hij kiezers moet beledigen, moet hij achteraf niet komen janken dat er te weinig mensen zijn die er pap van lusten.

    Zo intelligent zijn mensen die zich gewoonlijk willen voordoen als superieur t.o.v. alle anderen gewoonlijk niet in de praktijk.

    Like

   • LafSchaap zegt:

    Het begrip ‘arrogant’ heeft een vreselijke waardevermindering ondergaan.Als je zegt “Ik ben de beste van de klas” dan ben je al arrogant, ook al kun je je bewering jaarlijks met rapportcijfers ondersteunen. Net zoals je al een racist bent als je een vraagteken zet bij de islam.
    En stel dat Thierry zou hebben gezegd: “Ik ben niet zo slim en ik weet ook niet veel”, was het dan wel goed?
    En over het klootjesvolk: kennelijk voelt u zich als zodanig beoordeeld door het FvD. Niet doen, Het staat helemaal nergens.

    Geliked door 1 persoon

   • Luchtpint zegt:

    @ Lafschaap

    Maar dat is wat heel zijn houding uitademt naar andere kiezers toe. Je kan dat draaien en keren zoals je wil.

    Trouwens, mbt tot het begrip arrogantie in het algemeen: toen ik in de lagere school zat, observeerde ik geregeld hoe arrogantie een negatief terugspeel effect kan hebben op hoe je jezelf waarneemt. Je had altijd domoren van kinderen die in hun klas zeiden “zie eens wat voor goeie punten ik altijd haal, ik ben slimmer dan meesten in mijn klas.”

    Gevolg: het zijn altijd die kinderen die hoog van de toren blazen over hun eigen capaciteiten die door hun klasgenoten ongenadig worden afgemaakt en gepest, zelfs onder de ogen van de ouders (d.w.z. als die ouders nu net toevallig ook de leraars / leraressen zijn in die klas). Op de leeftijd van 7 jaar wist ik al, puur door die observatie te doen, dat mensen niet moeten weten van betweters die zichzelf de hemel in lopen prijzen, dat geldt zowel voor kinderen als volwassenen. (“godenkind” Baudet zou daar beter rekening mee houden gezien zijn resultaten) Als ik dan consistent zelf goeie punten had, dan was ik bij uitstek diegene, die altijd consequent zijn mond hield daarover. Resultaat: ik ben zelf nooit gepest geweest. Anderen daarentegen, die werden voortdurend gepest omdat ze hun arrogante mond niet konden houden, wat uiteraard de fout van de ouders zelf is.

    Dat is dus duidelijk een voorbeeld uit de praktijk van waar jij naar verwijst. Je hebt dus ouders die niets anders doen dan het ego van hun kinderen op te blazen tot ongekende hoogte. Zo’n kind gaat dan zeggen bij zichzelf: “ik ben speciaal en beter dan mijn leeftijdgenoten”, analoog aan wat de ouders hen hebben wijsgemaakt. De meeste van die ouders hebben dat zo in hun kinderen ingeprent dat er alleen maar voordelen aan vast hangen om slim te zijn, dus beginnen die kinderen, kritiekloos als ze zijn op die leeftijd en vooral ook omdat ze dat graag willen geloven, zelf hun eigen imago op te blazen, met alle gevolgen van dien.

    Hoe vaak heb ik op de televisie geen meelijwekkende verhaaltjes gehoord over bv “hoogintelligente” kinderen. Uiteindelijk krijg je meestal hetzelfde verhaal: ze voelen zich niet thuis op school, ze worden met de nek aangekeken en gepest, ze lijden op de duur aan concentratiestoornissen, zitten te dagdromen tijdens de les, vinden wel dat ze niet op een gewone school thuishoren (nog iets dat ouders hun hebben wijsgemaakt), en op de duur kunnen ze, oh ironie, niet meer mee op school en tegen dat ze 14 jaar zijn voelen ze zich onbegrepen en depressief en overwegen ze al zelfmoord. En dat allemaal omdat ze kritiekloos op jonge leeftijd de idiote wensvoorstelling van de ouders “dat ze zo speciaal en superieur zijn tov anderen” in hun karakter hebben geïntegreerd.

    Ziedaar de consequenties: hoe fout het ook loopt in de ontwikkeling van die kinderen, toch blijven ze zichzelf tegen heug en meug zien als intelligenter dan de anderen in hun school, zo zijn ze geconditioneerd. Terwijl ze er tegelijk ongelukkiger en compleet contactgestoord van worden. En dat alleen maar omdat ze zo hoog met zichzelf oplopen, omdat de ouders hen dat voortdurend hebben ingeprent. Intelligente schroothopen die van geen hout pijlen weten maken in de toekomst.

    Dus Baudet denkt misschien dat hij slim is nu, maar dat moet hij dan maar kunnen staven als hij betere resultaten haalt. Misschien gaat hij ooit dezelfde toer op gaan (na een decennia of zo van GEEN resultaat halen) dat hij dan gaat zitten zeuren als een misvormd hoogintelligent kind: “te denken dat ik zo intelligent ben en zo’n intelligente boodschap heb voor de samenleving, maar dat de mensen mij totaal niet lijken te begrijpen, snik snik”

    Als hij zo voort doet dan zal het voor hem wel zo uitdraaien, denk ik. En dat had je met die kinderen in mijn school ook: ze konden onmogelijk de consequenties van de door hun ouders in gelepelde status overzien op de lange termijn. Maar goed, al bij al waren ze wel superintelligent volgens hun eigen zeggen en denken, maar uiteindelijk waren ze er niets mee.

    Geliked door 1 persoon

   • Frans Brassens zegt:

    Een écht intelligente leerling, voorzien van alle eigenschappen die echte intelligentie vertoont, zegt nooit ‘Ik ben de beste van de klas’, LafSchaap.
    Want een écht intelligent kind weet: dat is aanmatigend, arrogant dus.
    Dat zeggen doet hij/zij dus ook niet met rapporten als bewijsstukken.

    Evenmin meldt iemand met een fors bemeten IQ dat feit zonder aanleiding. In het besef dat het ook maar een gekregen zaak is en dat hij/zij geluk heeft gehad.
    Echte intelligentie gaat samen met enige bescheidenheid.
    Echte intelligentie zet zich niet zelf in de etalage, maar laat een eventuele beoordeling over aan de waarnemer.
    Waar dat niet gebeurt is sprake van al of niet lichte geestelijke problemen zoals onzekerheid, narcisme of zelfs erger.

    Geliked door 2 people

   • Luchtpint zegt:

    moet zijn “NIET overzien…”

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Om maar te zeggen dat mensen niet veel moeten weten van mensen die zichzelf zitten op te hemelen, en zeker niet als het te lang duurt.

    “Als je zegt “Ik ben de beste van de klas” dan ben je al arrogant, ook al kun je je bewering jaarlijks met rapportcijfers ondersteunen.”

    En dat deden die bewuste intelligente kneusjes in mijn klas destijds ook: met hun rapport zwaaien, “kijk eens wat voor goeie punten ik heb voor X en Y en Z…”

    Het sein voor de anderen om ze genadeloos te kortwieken.

    Like

   • LafSchaap zegt:

    We dwalen misschien een beetje af van het oorspronkelijke onderwerp, maar ik wil toch het volgende nog even zeggen. Als iemand een bijzondere fysieke capaciteit heeft, voetballer, schaatser, autocoureur etc., dan paradeert hij/zij behangen met medailles door de stad op weg naar het podium om daar onder applaus door de burgemeester gehuldigd te worden. Altijd mooi om te zien zo’n feest. Maar als iemand een bijzondere mentale capaciteit heeft, dan past alleen een bescheiden stilte? Dit is een discrepantie waar wel eens naar gekeken mag worden vind ik.

    Geliked door 1 persoon

   • Luchtpint zegt:

    @ Lafschaap

    “Maar als iemand een bijzondere mentale capaciteit heeft, dan past alleen een bescheiden stilte? Dit is een discrepantie waar wel eens naar gekeken mag worden vind ik.”

    Wil je een andere manier verzinnen om de intelligentie van anderen te honoreren of te meten dan pakweg diploma’s of schoolse resultaten ? Of blijkt het vermogen tot intelligentie (en wat je er mee kan doen later) niet gewoon uit wat een mens denkt of zegt of doet in concreto of alle drie tegelijk ? Het kan nooit voldoende zijn om gewoon te zeggen of te denken van jezelf dat je intelligent bent en dan te concluderen: “als ik dat van mezelf zeg en blijf herhalen, dan ben ik het automatisch ook.”

    Mijn laatste ex-vriendin bv die vond zichzelf superintelligent, want, zo schepte ze zelf altijd op dat haar vader “een geniale huisarts was, die al oplossingen wist voor dingen die vandaag nog maar net gemeengoed zijn geworden op het vlak van preventieve gezondheidszorg toen ik nog een klein kind was, en waar vandaag talloze boeken over worden geschreven.” Enz. Ik dacht, “dat is allemaal heel goed, en zo, maar jouw vader was tegelijk ook een paranoïde schizofreen die overal complotten zag, zijn eigen kinderen intimideerde en ze zelf in zijn waanzin regelmatig het huis uit jaagde, dat heb je me zelf al dikwijls verteld.”

    Geen nood, dacht ze bij zichzelf, desondanks ben ik even intelligent als mijn geniale, doch ongenietbare vader, zoiets. En zelf was ze behept met borderline-syndroom.

    Ik keek wel eens met haar naar wetenschappelijke programma’s, e.d. Daaruit leerde ik dat er een komeet, miljarden lichtjaren van ons verwijderd, op ramkoers zit met deze planeet, dus onze planeet zal daardoor ontploffen. Ik haal daarbij mijn schouders op.

    Mijn vriendin, superintelligent volgens eigen snoevende zeggen, begint te panikeren (bloedernstig wat ik nu zeg) “Ik wil niet dood door een komeet”

    “Euh, die komeet is veel te ver verwijderd, jij gaat dat niet meemaken, en ik ook niet, doe niet belachelijk.”

    “Heb je dan geen schrik ?”

    “Neen, natuurlijk, waarom zou ik mij druk maken over iets dat zich misschien afspeelt 1000 jaar of langer nadat mijn pijp uit is ? Moet het mij kunnen schelen ook dat deze planeet ontploft, samen met de hele mensheid, duizenden jaren na mijn dood ?”

    “Hoe kan je daar nu zo kalm onder blijven ?”

    Op dat punt zit ik haar onzekerheid voor de grap aan te wakkeren: “ik veronderstel dat als het nu meteen zou gebeuren, dat het dan dusdanig snel gaat, dat niemand er wat van merkt. Sommigen zullen in hun bed liggen op dat moment, anderen lopen op straat, anderen zitten op restaurant, en floep, van het ene moment bestaat niet nog op deze planeet en de planeet zelf ook niet meer. Het zal dus vrij pijnloos gaan. Ik kan er vrede mee hebben.”

    Om toch maar te zeggen “lul niet uit je nek, ik geef hier geen barst om, moet ik met de staart tussen mijn benen lopen vandaag omdat een komeet deze aarde binnen een paar duizend jaar om zeep helpt als een kanonskogel ?”

    Een andere keer zat ik naar een aflevering te kijken die het bewijs levert van het feit dat het heelal zo uit deint dat het ooit zal ontploffen als een ballonnetje dat te ver wordt opgeblazen, waardoor de planeten in ons zonnestelsel, de aarde incluis en alle mensen erop ooit in één keer vernietigd worden, en dat ga ik ook niet meemaken. En dat krijg ik nog maar eens dezelfde paniek te verwerken.

    Ik ben altijd met haar schoolse resultaten rond de oren geslagen geweest, waarmee ze nadrukkelijk probeerde aan te tonen hoe intelligent ze was. Dat kon ze dus bewijzen. Dat maakt haar dan zogenaamd intelligent, intelligent genoeg blijkbaar om hoog met zichzelf op te lopen. Maar de intelligentie om één en ander te relativeren, zoals destructieve gebeurtenissen die zich miljarden jaren verwijderd van nu gaan voordoen, die had ze niet, een vat vol kinderlijke onzekerheden en paniek bij het minste dat er wat fout liep of hypothetisch fout kan lopen.

    Dus, Lafschaap, je kan intelligentie min of meer objectief meten met IQ-tests en schooldiploma’s, maar daar blijft het bij. Dat heeft hoegenaamd geen verband met hoe al dan niet intelligent je je op latere leeftijd GEDRAAGT. En van jezelf zeggen dat je intelligent bent om op anderen neer te kijken bewijst niets. Het alleen maar zeggen, dat bewijst geen zak, of je al dan niet intelligent ben, dat zal volgens mij blijken uit het gedrag van personen, en /of wat ze zeggen en/of wat ze denken later.

    Ik zou haar dus, bij wijze van spreken, geen gouden medaille en zelfs geen zilveren of bronzen hebben gegeven voor haar vermeende intelligentie.

    Nu weet ik wel één ding: sommige mensen, zoals mijn ex-vriendin, gebruiken hun zgn. intelligentie wel op een destructieve manier, maar hoegenaamd niet constructief. Na alle moeite die ik mij getroost heb om haar problemen op te lossen, haar te troosten, haar onzekerheden weg te nemen (en dat allemaal omdat ik haar graag zag) heeft ze mij voor alle dank beloond negen jaar geleden door mij te bestelen voor al hetgeen dat ik waard was.

    Zo intelligent uitgekookt was ze dan weer wel. Hosanna in excelsis voor superintelligentie en mensen die zich daarvoor continu op de borst zitten te kloppen, terwijl ze voor al het overige niet intelligent genoeg zijn om één en ander te relativeren als het nodig is. En dan ga jij claimen dat je mensen hun intelligentie objectief kan honoreren in deze samenleving ? Gefeliciteerd met het idee, zeg ik dan, ik vraag me af aan welke criteria mensen moeten voldoen volgens jou om zo’n prijs in ontvangst te mogen nemen.

    Like

   • LafSchaap zegt:

    Je kunt met zowel fysieke kracht als met intelligentie het verkeerde doen. En ook het goede.
    Met intelligentie kun je óf de wetenschap hogerop brengen, óf iemand slinks belazeren.
    Met fysieke kracht kun je óf een gouden medaille halen, óf iemand tegen de grond slaan.
    Noch fysieke kracht, noch intelligentie zijn op zich goed of slecht. Laten we gewoon even afwachten wat Baudet ermee gaat doen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Lafschaap.
    Laat Luchtpint toch zijn zogenaamde wijsheden verkondigen.
    Hij heeft ’t vroeger voor elkaar gekregen niet gepest te worden omdat hij voor iedereen het braafste jongetje van de klas werd, doordat hij als geen ander alles observeerde en er daardoor voor zorgde buiten schot te blijven.
    Ik noem dat geen observeren meer maar gehoor geven aan kinderlijke angstsyndroompjes.
    Op vroege leeftijd dus al een angstig knaapje
    En nu komt Baudet in beeld.
    Die lak heeft aan burgerlijke conventies en gewoon zegt wat hij denkt…

    Oeioeioei… Dat mag al helemaal niet…

    Like

   • Luchtpint zegt:

    M.a.w. je hebt dus intelligentie en intelligente mensen in soorten en maten.

    1) Je hebt mensen die hun capaciteiten overschatten en zich graag willen onderscheiden van wat ze “domme oetlullen” vinden in de beslotenheid van hun hoofd, en dat enkel maar omdat ze bv. meer dan één universitair diploma hebben, bijvoorbeeld. Voor de rest hebben ze geen besef van de realiteit, dat bewijzen o.a. multicul-filosofen en al de onzin die ze uitslaan. Voor sommige mensen is een hogere opleiding + eventueel een IQ test voldoende als criterium om zichzelf als superintelligent te beschouwen. En ze verwachten heel arrogant dat ook andere mensen daar mee instemmen.

    2) Dan heb je mensen die hogere studies genoten hebben met één universitair of hoger diploma die bijvoorbeeld een psychische stoornis hebben en zich in deze wereld moeten staande houden door zichzelf aan te praten dat ze bovenmatig intelligent zijn, anders heeft hun leven geen zin meer. (helaas voor hen zijn ze vaak genoodzaakt om in begeleide woonprojecten te gaan)

    3) Dan heb je ook nog eens mensen die consistent hun intelligentie voor minder fraaie doeleinden gebruiken, en nooit voor constructieve doeleinden en die dus eveneens een consequent hoge pet van zichzelf op hebben: bv seriemoordenaars, frauduleuze politici, bankdirecteurs die hun klanten bedenkelijke investeringsplannen opsolferen die uiteindelijk verlieslatend zijn, mensen die hun technologische kennis misbruiken om databases af te schuimen op internet zodat ze je kredietkaartgegevens kunnen gebruiken, e.d.

    4) Vervolgens heb je ook intelligente mensen die door eigen inzicht het wereldbeeld veranderen, bv politiek-filosofisch, of die een gat in de markt vinden door een nieuwe uitvinding te doen. De Alexander Graham Bells of Thomas Alva Edisons van deze planeet bijvoorbeeld, wiens intelligentie trouwens gehonoreerd is geweest door de winstgevende patenten die ze konden laten gelden of door de Nobelprijzen die ze gekregen hebben voor hun inzichten. Een zeldzame soort intelligentie die voor de meesten van ons onmogelijk te bereiken is.

    5) Zo heb je ook intelligente uitvinders en wetenschappers met een potentieel dat door de geschiedenis, helaas op grond van factoren buiten hun wil om, miskend wordt. In dat verband wordt vaak wel eens de naam van Nicola Tesla genoemd. Intelligente mensen m.a.w. die helaas vergeten worden door de geschiedenis.

    6) Dan heb je bescheiden mensen die intelligent genoeg zijn om het hoger onderwijs te doorlopen zodat ze een hoger diploma kunnen halen, en dan helaas moeten concluderen dat ze niet aan de bak geraken op de arbeidsmarkt, ondanks alle moeite die ze getroost hebben om hun bescheiden doel waar te maken: gezin, huis en beroep. Dus ook door factoren buiten hun wil om. Bescheiden doelen die gefrustreerd raken door zichzelf ophemelende politici die zichzelf oneindig veel slimmer vinden, en die -tig bezuinigingsmaatregelen nemen, waar die mensen de dupe van worden, zodat gewoon voortleven quasi onbetaalbaar / onhaalbaar dreigt te worden. Want natuurlijk, zo besluiten die arrogante zakken hogerop, bezuinigingen zijn noodzakelijk om te tonen dat we wereldsolidair kunnen zijn naar andere volkeren toe op deze planeet, door miljarden te pompen in de opvang van asielbandieten die hun verblijfplaatsen stukje bij beetje vandaliseren of (in het ergste geval) gewoon in de fik steken ! En ja, renoveren, dat kost geld. Liever geld weggooien aan ondankbare “slachtoffers” dan ervoor zorgen dat autochtonen zich gewaardeerd zouden voelen voor het potentieel dat ze in zich hebben. Dus moet de sociale zekerheid worden uitgehold en die mensen moeten maar niet te veel lawaai verkopen mbt “de onrechtvaardigheid van het systeem” als ze daarvan de dupe worden, volgens politici.

    7) En dan heb je ook mensen die afgestudeerd zijn aan technische richtingen: handige harry’s die procedures en manieren van werken hebben geleerd om degelijk werk met de hand uit te voeren, zoals bv loodgieters, electriciens, arbeiders die bestrating leggen,…enz. Dat zijn veelal de intelligente mensen die van aanpakken weten en waar de echte arrogante zakken (die van categorie 1) nog het meest op neerkijken: wie met zijn handen werkt kan geen intellectueel zijn, zeggen die idioten dan, maar zelf zijn ze niet in staat of te bekakt om een technisch probleem opgelost te krijgen, al lezen ze een boek over doe-het-zelf. Dus zijn ze wel verplicht om beroep te doen op de service die door die mensen geleverd wordt, ook al kijken ze graag neer op mensen die met hun handen werken. Met diploma’s alleen krijg je volgens hen alles gedaan, tot ze voor een voldongen feit worden geplaatst: je hebt ook vakmensen nodig.

    Dus, Lafschaap, ik meen dat intelligentie een moeilijk te kwantificeren begrip is in de praktijk van alle dag, sommige mensen DENKEN alleen maar dat ze intelligent zijn op grond van bv. diploma’s en getuigschriften (hoe meer hoe beter, vinden ze zelf), anderen zijn dusdanig intelligent dat ze de wereld terecht met verstomming slagen, anderen kunnen iets gelijkaardig claimen maar worden helaas over het hoofd gezien, je hebt mensen die intelligent als ze zijn, bescheiden doeleinden stellen door niet te veel hooi op hun vork te nemen, en die toch door factoren buiten hun controle daarin worden gefrustreerd. En dan heb je mensen die al dan niet intelligent zijn, maar helaas door andere factoren, (schizofrenie, epilepsie, sociale fobieën,…enz.) niet meekunnen in de gewone maatschappij. Als ze een potentieel hebben, dan gaat het verloren door factoren buiten hun wil om. En dan heb je ook diegenen, die ik vakmensen zou noemen, en die op hun manier tonen dat ze intelligenter kunnen zijn dan de arrogante oetlullen in categorie 1, mensen die effectief de handen uit de mouwen steken wanneer het nodig is, terwijl pseudo-intellectuelen alleen maar muurtjes kunnen bouwen van retorische flauwekul.

    En uiteraard heb je mensen die intelligentie consequent misbruiken, en aan hun arrogantie moet ik verder niet veel woorden vuil maken.

    Nu is mijn vraag: welke vorm van intelligentie wil je dan honoreren in deze samenleving en hoe ben je dan van plan dat te doen ? Atleten kan je objectief beoordelen, bv. in microseconden (zwemmen en wielrijden, lange afstandslopen), gemeten afstanden (bv hoe ver werp ik een speer ?) en wat nog. Dus kan je medailles gaan uitdelen, en voor elke atleet die een medaille krijgt, zijn er honderd die niets krijgen.

    Wat iemand dus verstaat onder intelligentie dat kan je niet zomaar objectief vastleggen. Maar dat sommige zelfverklaarde intelligenten stuitend arrogant zijn, dat staat wel als een paal boven water, zeker in het licht bekeken van de domme dingen die ze vaak zeggen of de stomme beslissingen die ze vaak nemen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Luchtpint.
    Probeer nu eens een keer niet door zoveel woorden te gebruiken, maar juist door een eenvoudige en simpele alles samenvattende definitie, duidelijk te maken hoe intelligent je wel niet bent.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Ik zal even – ten behoeve van jouw betere begrip – de samenvatting maken:

    1) Er zijn verschillende manieren om intelligent zijn. Gewone mensen hebben bv de intelligentie om zich collectief te scharen achter iemand die hen ernstig neemt, zoals Wilders. Hij spreekt een ruim publiek aan.

    2) Je hebt altijd mensen die hun intelligentie willen afmeten aan het feit dat ze academici zijn, en niet meer dan dat. Lopen snoeven kan in principe iedereen, en je hebt een soort hiërarchie die zegt dat academici zich ver verheven moeten voelen boven alle anderen in de samenleving, zelfs als ze in de praktijk dommer blijken te zijn dan de mensen waar ze op neer kijken. (zoals linkse rioolratten)

    3) Baudet speelt op zijn manier de linkerzijde in de kaart door zich te spiegelen aan de retoriek van links: gewone mensen zijn maar lulletjes rozenwater, niet ernstig te nemen voor hoogwaardige intellectuelen zoals hij.

    4) Zijn zelfoverschatting zou hem op langere termijn wel eens duur te staan kunnen komen: hij wil zich distantiëren van iedereen die hij niet intelligent genoeg vindt, en de mensen zouden zich daardoor wel eens kunnen gaan distantiëren van hem. Nu haalt hij misschien nog 186000 stemmen, maar zijn politieke succes moet op langere termijn worden opgevolgd, zijn arrogantie kan hem de das omdoen.

    5) Op deze draad zijn er mensen die zeggen dat Baudets inhoud quasi dezelfde is als wat Wilders verkondigt. Kan zijn, maar waarom wil hij zich dan pro-actief afsplitsen door de vorm te veranderen en op die manier de anti-establishment boodschap in Nederland verder versnipperen dan nodig is ? Daar heeft hij persoonlijke redenen voor. (zie hierna)

    6) Baudet speelt graag cavalier seul, op die manier kan hij zichzelf blijven ophemelen en hoeft hij nooit schrik te hebben om niet langer te worden uitgenodigd op linkse praatprogramma’s. Zijn elitaire houding beantwoordt mooi aan dat van de gemiddelde linkse pseudo-intellectueel, die even goed het schijt heeft aan gewone mensen.

    7) Baudet is dus de facto een snob en een ijdeltuit. Narcisten van dat slag proberen domweg te overleven in de media, aandachtshoeren die geen poot uitsteken voor hun achterban, het zijn gewoon zelf-promotors. Dat soort mensen neemt dus geen enkel risico, je zal ze altijd blijven zien opdraven overal. Terwijl Wilders zich moet wegsteken en continu door bodyguards moet laten omringen.

    8) Narcisten worden in Vlaanderen ook wel eens m’as-tu vu’s genoemd.(letterlijk van het Frans: m’as tu vu: mij heb je gezien) M’as-tu vu’s houden namelijk niet van anonimiteit, die willen overal gezien worden. Hij zal dus alles doen om de in de belangstelling te blijven, maar dat zal nooit lukken als hij moet onderduiken. Dan loopt hij risico dat mensen hem wel eens zouden vergeten. Dat kan je als narcist niet hebben, natuurlijk.

    9) In dat opzicht is hij even studentikoos als bv. een idiote, verveelde puber die denkt leuk / interessant te zijn door zichzelf te filmen bv en om die flauwekul te posten op Youtube. In de belangstelling blijven is voor Baudet belangrijker dan kiezers ernstig nemen. Dat werkt natuurlijk wel eventjes, maar op de duur gaat zoiets stierlijk vervelen. Maar dat moet hij nog leren, zo slim is hij nog niet.

    Ziezo.

    Like

   • tinekevanschagen zegt:

    Vrienden hier zal ik er niet mee maken maar ben het 100 % met jou eens!
    Het is als in menig huwelijk, je voldoet ff niet dan gaan we maar vreemd
    maar vergis je niet, zo gauw als hun een eed afleggen, is het met hun uitspraken gedaan
    dan ben je lid van de”inner circle” en kunnen hun ook niet anders als met meel in hun mond praten.7.800 p.m plus chauffeur,
    Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen,we gaan het zien,
    Ik ben benieuwd!

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Luchtpint.
    Dacht je nou ècht dat iemand hier die onzin van jou leest…?

    Like

 19. M.A.L. Sion zegt:

  Er zijn argumenten te over om de PVV te laten voortbestaan in de huidige vorm.
  a. de veiligheid van Geert Wilders.
  b. het buiten de deur houden van saboteurs
  Nadeel is dat de PVV geen subsidie krijgt omdat daarvoor de status van LEDENPARTIJ vereist is.
  Daar kunnen WIJ zelf iets aan doen.
  Wordt donateur van de Stichting vrienden van de PVV, Den Haag
  en
  maak een bedrag over op: bankrekening NL98INGB0670472344 – BIC: INGBNL2a
  Vermeld op de overschrijving uw e-mail adres .
  Dat geeft u net als een lidmaatschap het gevoel erbij te horen.
  Als donateur krijgt u ook de info van de partij toegestuurd.

  Like

 20. Rapunzel zegt:

  Ja zo blijf je aan de gang, Baudet is te jong en Hiddema te oud?
  Onze eigenste Jezus Christus werd maar 33 en heeft het toch voor elkaar gekregen de beroemdste man ter wereld te worden.
  Dries van Agt is veel ouder dan Theo Hiddema en hij snapt nóg niks.

  Leeftijd heeft er weinig mee te maken, veeleer verstand.
  Mijn 24 jarige dochter vraagt mij na de verkiezingen: wat moet er dan gebeuren voor mensen het snappen?! Mijn 85 jarige schoonvader is naar het stembureau gehobbeld om CDA te stemmen, want dat doet ie al zijn hele leven. Wie is er nu slimmer?

  Denk zit met drie Erdogannen in de kamer, ik weet niet eens hoe oud die gasten zijn en jullie ook niet. Ze hebben geen boeken geschreven voor zover ik weet.
  Ze maken op mij niet de indruk dat ze snugger zijn.
  En dan ouwehoeren over Baudet en Hiddema?

  Dat is het weg-met-ons syndroom wat ons parten speelt.
  Wat hslot4 vertelt over Somaliërs, daar hebben we mee te maken.

  De goedmensen verwachten van de nepvluchtelingen dankbaarheid en dat gaan ze niet krijgen.
  Want die mensen haten ons, wen er maar aan.
  Thierry Baudet arrogant? Theo Hiddema oud? Nou en?
  Onze mensen en ik ben er trots op.

  Geliked door 3 people

 21. tipo zegt:

  Baudet is inderdaad onbevangen en spontaan. Zo enthousiast dat het soms over-enthousiast overkomt. Die drijfveer is goed, want hoort bij zijn leeftijd. Hiddema houdt hem wel met de beentjes op de grond op den duur door zijn iets oudere mentaliteit. Baudet heeft ook een goede invloed op Hiddema, omdat die dan niet vervalt in cynisme an fatalisme, maar er ook ineens weer in gelooft, dat verandering mogelijk is. Je moet Baudet en Hiddema dus niet afzonderlijk beoordelen, maar als duo. Samen zijn ze meer dan de som der delen.

  Geliked door 1 persoon

 22. Giny zegt:

  HIddema is een aardige man, maar……. geen politicus, debatteren is heel wat anders
  dan straf pleiten, in de tweede kamer krijg je heel weinig tijd om je punt te maken en daar
  kunnen beide heren niet tegen!

  Like

 23. J. C. Th. Köhler zegt:

  “100 Is het gemiddelde IQ van alle Nederlanders. Stel een Kamerlid op zo’n 120.”

  120 Is uit de lucht egrepen. Is daar ook enige onderbouwing voor? Of is het gewoon een leuk getal om Baudet af te zeiken, zonder dat daar een redelijk argument voor is?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 24. Mijn buurvrouw zei altijd dat de Iraanse buurman die schuin boven me woont, die vluchteling is omdat ie zogenaamd homofiel is, altijd heel aardig is. Zo kunnen moslims ook zijn, zei mijn buurvrouw, en ik was zogenaamd altijd hatelijk tegen moslims… volgens mijn buurvrouw. Ik zei dan voor de zoveelste keer dat ik moslims niet haat maar de islam. Pas geleden zei mijn buurvrouw die altijd mijn Iraanse buurman en vrienden omhelsden als groet dat ze van die Iraniër alleen hem mag omhelzen en niet meer zijn vrienden. En dat ze maar twee pilsjes per avond van hem mag drinken. En dat ie ook nog een groot fan is van Erdogan. Nou haat mijn buurvrouw die ‘aardige’ moslim!!!!!!!

  Like

 25. Jan zegt:

  ‘Thierry Baudets homeopathische verdunning is een legitime en culturele zorg’
  Exoten en verdringing van volken zijn wel vaker ook op links een zorg


  Door de komst van vele buitenlanders over langere tijd, zou sprake zijn van een homeopathische verdunning van de Nederlandse bevolking waardoor op enig moment geen sprake meer zou zijn van ‘de Nederlander’. Als door een adder gebeten, dook de linkse gemeente op Thierry Baudet en het label van racist was al snel op hem geplakt. Tegenwerpingen zijnerzijds dat zijn opmerkingen in een culturele context moesten worden geplaatst en absoluut niet in een blut und boden-context moesten worden geframed, mochten niet baten.
  ……
  Maar als je je zorgen maakt over het voortbestaan van ‘de Nederlander’ dan raakt de linkse mens in een verkramping en ziet hij bij wijze van spreken de treinen alweer richting het oosten rijden.
  ….
  http://politiek.tpo.nl/2017/03/21/thierry-baudets-homeopathische-verdunning-is-legitime-en-culturele-zorg/

  Like

 26. Jan zegt:

  Baudet: Ik weet wel dat vrouwen het over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo.

  Reactie Joop: Thierry Baudet legt uit waarom hij vrouwen minderwaardig vindt
  http://www.joop.nl/nieuws/thierry-baudet-legt-uit-vrouwen-minderwaardig-seksisme

  Een ongemakkelijke waarheid voor linksvolk want iedereen is toch gelijk?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s