De ontmoeting tussen Merkel en Trump kun je onmogelijk mooipraten


(Vertaling: E.J. Bron)

Een zichtbaar gespannen bondskanselier, die van Trump duidelijk te horen krijgt dat er geen overeenkomsten tussen hen bestaan (behalve die overeenkomst door de regering-Obama afgeluisterd te zijn). Merkel bazelde holle frasen, die een Trump niet in het geringst interesseren of irriteren: hij wil een betere deal en raakt daarmee een gevoelige zenuw van de Duitse economie, wiens succes is gebaseerd op een keiharde lage lonen politiek en een goedkope munt. Merkel kan zich niet verstoppen achter de EU en de Europese Centrale Bank. Hij is niet dom en ook niet onder de indruk van de Duitse pers. Merkel is volledig mislukt, erger nog: Merkel maakt de indruk überhaupt geen relatie met Trump te kunnen opbouwen. Daardoor wordt ze voor Duitsland een nog groter gevaar dan ze al door haar migratiepolitiek voor de EU en door haar euro-politiek voor ons burgers is.

Bron:
https://politikstube.com
politikstube

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Merkel. Bookmark de permalink .

24 reacties op De ontmoeting tussen Merkel en Trump kun je onmogelijk mooipraten

 1. Roeland zegt:

  Angela Merkel (of Kasner) leidster van de politieke partij CDU in Duitsland = CDA in Nederland..Is voor ons echte Nederlanders en Vlamingen een ramp!

  Like

 2. D. G. Neree zegt:

  Als Merkel in Amerika alleen maar afwijzingen ontvangt en met een pakket eisen van de Trumpregering in Duitsland terugkomt die ze niet kan verkopen, is ze denk ik passé. Finito.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Die zal ze dan wel moeten uitvoeren. Tenslotte is de USA, dus Trump haar baas. Zij is alleen de CEO (nu ben ik erg netjes 😀 ) dus zaakwaarneemster.
   De Naamloze Vennootschap BRD doet het werk niet naar behoren en de baas is buitengewoon ontevreden. Daarom worden er nu ook weer veel meer US troepen gestationeerd. Ik schreef het eerder al. En die hebben niet te kampen met te weinig of niet deugdelijk materieel. In het zuiden 2000 man plus 96 helicopters en nog wat vliegtuigen en hier in het Noorden 4000 man. Wat die aan materieel meebrengen is nog niet bekend. Maar ze zullen hun basis opslaan in de buurt van Bremen, die dan als aanvoerhaven gaat functioneren. Dan wordt er nog bekeken of meer manschappen nodig zullen zijn.
   En die grapjes mogen de Duitsers betalen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Annette/Gerald zegt:

  Helemaal mee eens. Haar gedoodverfde opvolger Martin Schultz zal het niet beter kunnen doen bij Trump. Dat is in mijn ogen een nog veel grotere politieke idioot.

  Like

 4. Fred zegt:

  Trump is weer op dreef.
  Daar kan geen Merkel tegenop.

  Like

 5. D. G. Neree zegt:

  Ik ben zeer positief verrast door de aanpak van Trump. Openheid, transparantie en eerlijkheid. In Europa is het nauwelijks voorstelbaar dat er zo openlijk een beeld wordt gegeven van gesprekken met industrieleiders zoals op deze video. Hier moet alles stiekem gebeuren omdat men weet, dat de deals die ze maken ten nadele zijn van de gewone mensen/de werknemers.
  Overigens: Vice president Pence adoreert Trump volgens mij. Zelf een briljant mens en te zien aan de lichaamstaal en de zo nu en dan gewisselde woorden is het een gouden team met een volkomen overeenstemming over doelen en strategieën. MIsschien heb ik het fout, maar dat is mijn indruk.

  Geliked door 1 persoon

 6. D. G. Neree zegt:

  Over het niet handen schudden met Angela Merkel bij het fotomoment had trouwens niet zozeer te maken met het weigeren Merkel de hand te schudden, maar Trump weigert gewoon te doen wat de pers wil. Hij is niet hun marionet en maakt zelf uit wanneer hij iemand een hand geeft. Daarom keek Angela zo vreemd. Zij is gewend om te slijmen bij de pers. Trump niet.

  Dat neemt niet weg, dat Trump en Merkel het duidelijk niet eens zijn met elkaars beleid en ideeën en Merkel heeft te horen gekregen, dat ze haar deel aan de NAVO moet betalen, dat ze de puinhoop in Oekraïne moet oplossen en in bedekte termen, dat haar open grenzenbeleid volstrekt negatief uitpakt. Merkel wist niet meer te doen dan wat vaag gebrabbel over diversiteit.

  Ook die opmerking van Trump over het aftappen snapte ze niet of wilde ze niet snappen. Kortom: Merkel werd aan alle kanten om de oren geslagen in diplomatieke taal. Alleen economisch wil Trump samenwerken, maar daar heeft hij de politiek niet voor nodig.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jean zegt:

  Ik denk dat Donald Trump bij veel Duitsers de ogen geopend heeft betreffende dat monster merkel.
  Hopelijk krijgt ze in september een goede rammeling en wordt ze een dag later opgesloten voor de rest van haar leven want zij is een zware bedreiging voor onze veiligheid en leefbaarheid.

  Geliked door 2 people

 8. Trump laat zich echt niet belazeren.Hij heeft allang door hoe het geregeld is in Europa, dankzij Merkel en is het niet met haar emigratie beleid eens. Het is te hopen dat de rest in Brussel ook eens wakker wordt.

  Like

 9. Pietersen zegt:

  Deze Duitse troela spreekt Duits in het bijzijn van Trump. Alsof zij nog wat voorstelt, wat een arrogantie.

  Like

 10. hslot4 zegt:

  Kijk dit soort filmpjes moet je dus niet kijken als je stoned bent ………heb pijn van het lachen die zure kop van dat wijf hahahahahahha

  Like

 11. exmarineman zegt:

  Dat niet handen schudden/geven had wel degelijk een betekenis voor hem. Ook al doet hij het niet in opdracht of verzoek van de pers, het is voor hem meer een ander politiek teken: het zijn geen echte vrienden en zullen dat ook niet worden zolang zij haar immigratiepolitiek niet aanpast. En dat laatste kan ze niet want ze zit vast aan die ex-nazi, jood en Multi-miljardair Soros. En die Schultz wordt nog erger denk ik zo, die neemt alles mee van uit Brussel. Hopelijk wordt het straks onmogelijk om in Duitsland een coalitie van alleen SPD en CDU/CSU te maken, maar hebben ze een 3e partij nodig (niet de FDP of Grünen want dan maakt het niets uit).

  Like

 12. Jan zegt:

  Trump Rips Elizabeth Warren: Pocahontas Would Not Be Proud of Her

  Like

 13. Jan zegt:

  Wie imbeciel Chris Matthews, Hussein Obama-dweper, nog niet kende:

  Matthews: Why Does Trump ‘Hate Merkel?’ ‘She’s the Best Leader in the World’ and ‘She Is Functional’

  Like

 14. Jan zegt:

  Waarom socialisme een geestesziekte is: Linksvolk in Amerika slaapt nauwelijks meer, gaat aan de drank en drugs en vreten zich moddervet sinds Trump president is

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/03/report-trump-haunts-liberals-dreams/

  Like

 15. FRANK H.M. zegt:

  Stop nu toch eens eindelijk met dat duits wijf merkel,te noemen….ze is van die vent al ongeveer 20 jaar gescheiden. Ze heet nu SAUER, jawel Tfrau Sauer : M.a.w zuur wijf.
  Maar dat klinkt allicht niet zo goed.

  Like

 16. Jan zegt:

  Merkel niet tevreden met vernietiging van Europa alleen, meent tijdens bezoek aan Mexico Amerika de les te moeten lezen:

  German Chancellor Angela Merkel during her visit Saturday to Mexico spoke out against building walls, saying the construction of physical borders won’t fix problems with immigration.

  “It’s an issue you can study well in the history of China with the (Great) Wall of China, you can study it in the history of the Roman Empire. Essentially, only when great empires have managed to forge sensible relationships with their neighbors and to manage migration has it been a success.”
  http://thehill.com/homenews/news/337303-merkel-in-mexico-criticizes-building-walls

  Hoe is dat wijf aan haar natuurkundediploma gekomen?

  Like

 17. Jan zegt:

  Elizabeth Warren en tientallen anderen zeer waarschijnlijk betrokken bij corruptie en fraude via instantie die zijzelf op poten zette, de Consumer Financial Protection Bureau (1), en die een jaarlijks budget heeft van ruim een half miljard dollar, geld krijgt van de Federal Reserve en niet via het Congress om te voorkomen dat de instantie opgeheven kan worden.

  1. CFPB jurisdiction includes banks, credit unions, securities firms, payday lenders, mortgage-servicing operations, foreclosure relief services, debt collectors and other financial companies operating in the United States.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_Financial_Protection_Bureau#History

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/11/rumblings-elizabeth-warren-faces-political-destruction-amid-rumors-cfpb-engaged-multi-billion-dollar-scheme/

  Wij kunnen achterover leunen en zien hoe langzaam het moeras drooggelegd wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s