Voor christenen zal Mosul nooit meer veilig zijn, omdat ISIS een nieuwe generatie Jihadisten heeft gekweekt

Screenshot_111

Christenen in de Levant: In de steek gelaten en moeten zichzelf maar redden. Merkel helpt liever anderen.

(Door: Katie Mansfield – Vertaling: E.J. Bron)

Een hulppastoor waarschuwde dat christenen, die door moordende Jihadisten van ISIS werden verjaagd, wellicht nooit meer naar huis zouden kunnen terugkeren, omdat de terroristen een nieuwe generatie geradicaliseerde kinderen zouden hebben gekweekt.

inselpresse

Toen ISIS in 2014 het Irakese Mosul binnen marcheerde, werden er meer dan 100.000 christenen verjaagd. En nu, omdat de strijd om Mosul aan zijn laatste dagen begint, proberen enkele christenen weer naar de stad terug te keren.

Een hulppastoor echter, wiens kerk 70 kilometer van Erbil verwijderd ligt en die voor honderden christelijke gezinnen zorgt die hun huizen moesten verlaten, waarschuwt dat er groot gevaar bestaat voor diegene die zal blijven.

Vader Daniel zei dat de destructieve ideologie van de terreurcultus al naar de volgende generatie zou zijn overgesprongen, wat doet vrezen dat ISIS door zal gaan met zijn vreselijke campagne waarmee de christenen uit het Midden-Oosten verdreven moeten worden. Hij zei:

“We kunnen terugkeren, maar het is een kwestie van veiligheid. We hebben namelijk te maken met een nieuwe generatie van ISIS – deze heeft een radicaal christen-vijandige instelling, waardoor het moeilijk zal zijn om terug te keren. Het zou heel erg moeilijk kunnen worden als de kinderen hier en in Mosul elkaar ontmoeten. Kunnen ze überhaupt met elkaar overweg als twee groepen? Zouden ze aan elkaar kunnen wennen? We moeten met de kinderen in Mosul werken om hen af te leren wat ISIS er bij hen heeft in gegoten.”

ISIS gebruikt al heel lang kinderen uit Irak en Syrië in de poging de christenen in de regio te vernietigen. Kinderen, die kalifaat-kinderen genoemd worden, zijn gewapend met messen en pistolen in propagandavideo´s opgetreden en hebben executies uitgevoerd. Er waren ook berichten die zeiden dat kinderen werden opgeleid tot zelfmoorddaders.

Vader Daniel, die tijdens de intocht van ISIS zijn Irakese dorp verliet, werkte met christelijke kinderen om hun trauma door ISIS te verwerken, omdat hun familieleden gemarteld en vermoord werden.

Vader Daniel zei:

“Ik zei tegen hen dat ze zich moeten laten opleiden en deze opleiding als wapen tegen ISIS moeten gebruiken. De school duurt van het 7e tot het 18e levensjaar. De ouderen beginnen nu al als vrijwilligers te werken om diegenen te helpen die nu na de jongste problemen in Mosul in Erbil aankomen. Enkelen werken als vertalers als de mensen van andere organisaties komen. Ze willen hun gemeente helpen en ze willen dat hun stem gehoord wordt in de wereld.”

Vader Daniel zegt dat de christenen in de regio heel lang bang waren voor hun toekomst en zijn kerk heeft nog steeds te kampen met de toestroom van vluchtende gezinnen. Hij zei:

“Daarvoor was het moeilijk voor christenen, omdat Saddam uit de macht werd gezet en alles van kwaad tot erger werd, omdat de christenen vanaf 2003 door de extremisten vervolgd werden. De christenen in Mosul werden permanent door terroristen op de korrel genomen, het leven was heel hard voor hen. Toen ISIS kwam en Mosul werd gezuiverd van de christenen, vluchtten velen naar plaatsen zoals Erbil. De christenen, die onder controle van ISIS in Mosul bleven, werden geslagen, bestraft en vermoord. De christenen kregen drie opties: een hoge belasting betalen, de stad verlaten of in het openbaar terechtgesteld worden.

De christenen waren echter al lang voor ISIS bang voor vervolging. Ze werden bewaakt, maar toen ISIS kwam, werd het veel erger. ISIS wilde alle christenen verjagen.

Ik was in Erbil toen ISIS opkwam. De kerk was niet voorbereid op het aantal vluchtelingen dat opgenomen moest worden. Het waren mensen die hun huizen moesten verlaten en ze kwamen allemaal hier naartoe. De kerkgebouwen boden hen onderdak en de mensen moesten op de grond slapen. Langzamerhand kon de kerk tenten en hutten ter beschikking stellen en inmiddels huurt de kerk woningen. Het is heel belangrijk om de mensen een beetje in hun waarde te laten en dat ze een plek hebben om een bescheiden leven te kunnen leiden.

De kerk heeft hen geholpen en hen een richting en vaak ook troost gegeven – ze hadden alles verloren en waren zeer getraumatiseerd. Dus hebben wij ze getroost en hen geholpen en aan hun trauma´s gewerkt om genezing mogelijk te maken en de gezinnen te herenigen en een eenheid te vormen om door te kunnen gaan in het leven.”

Lisa Pearce, hoofd van de liefdadigheidsinstelling Open Doors UK and Ireland, die zich inzet tegen christenvervolging, zei:

“Pastoor Daniel is een voorbeeld van de vele moedige christenen overal in het Midden-Oosten die diegenen helpen die vervolgd worden. Irak staat op de zevende plaats van de landen, waarin het leven voor christenen het moeilijkst is.”

Terwijl de kerk probeert om de door ISIS uit elkaar gescheurde gezinnen weer bij elkaar te brengen, zijn de Irakese regeringstroepen gestaag in opmars naar de Grote Moskee in Mosul, nadat ze de brug al innamen die leidt naar de door ISIS bezette Oude Stad.

Het verlies van de stad zou een bittere terugslag voor ISIS zijn, omdat de stad in feite diende als de hoofdstad van de groepering, nadat haar leider Abu Bakr al-Baghdadi zichzelf daar in de zomer van 2014 in de Grote Moskee tot leider van het kalifaat verklaarde, dat zich uitstrekt over Irak en Syrië.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.express.co.uk
Auteur: Katie Mansfield

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Irak, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Syrië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Voor christenen zal Mosul nooit meer veilig zijn, omdat ISIS een nieuwe generatie Jihadisten heeft gekweekt

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Paus Franciscus zegt dat islam vrede is. Paus Benedictus had daar een ander idee over. Zou dat een van de redenen zijn waarom Benedictus vroegtijdig het veld moest ruimen. Niet alleen betreffende islam ook op ander terreinen (zoals de aids explosie in Afrika deze lag niet alleen aan armoede en ongeletterheid maar ook aan laakbaar cultuur gebonden gedrag aldus Benedictus) regelmatig buiten de paden liep van het politiek correcte discours?

  http://nl.danielpipes.org/4203/paus-benedictus-bekritiseert-de-islam

  Like

 3. tippelaar zegt:

  Dit staat Europa ook te wachten. Alleen onze leiders weten het nog niet. Zij zijn als slaapwandelaars. Ze zien het maar het dringt niet hun europees gehersenspoelde breinen door. Tot zij het islamitisch mes op hun keel voelen maar dan is het te laat.

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  ALLE moslims staan open voor RADICALISERING. Dat is onlosmakelijk verbonden aan het geloven in de KORAN als richtsnoer voor het leven. Op een heel enkele uitzondering na (?) betreft dat in Nederland dus meer dan een miljoen potentiële moordenaars. De koran roept alle moslims op tot de JIHAD.
  Deze criminelen worden door het establishment gedoogd in onze samenleving met alle risico’s daaraan verbonden. De verkiezingen hebben dat establishment gemachtigd om door te gaan op deze heilloze weg.
  Als we dit enorme gevaar willen bestrijden zullen we ZELF naar wegen moeten zoeken om het aan te pakken: Het reinigen van de Augiasstal.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 5. Cynicus zegt:

  Helaas wordt het midden oosten ontchristend door moslimjihadisten. Als het aantal moslims hier in Nederland erg groot wordt dan zullen meer en meer moslimjihadisten in die moslimgemeenschap de boventoon gaan voeren en ook hier Christenen gaan vervolgen. De joden zijn al langere tijd daar in het midden oosten vervolgd en veelal naar Israel vertrokken of gedood.

  Like

 6. exmarineman zegt:

  Zelfs de paus – hoe heet die ook al weer? – heeft zijn gelovigen/christenen in het Midden-Oosten geen steun gegeven, geen hulp toegezegd, niets nul komma nul. Geen enkele oproep richting de christelijke landen om de geloofsgenoten aldaar te helpen/ondersteunen…. Ook die paus zit waarschijnlijk onder de plak bij de Bilderbergers, de NWO/Illuminati zoals bijv. de Rothschilds, Kissingers, Soros…. Hoe kun je anders als leider van de Katholieken vol houden dat de islam een ideologie van vrede is, terwijl er tienduizenden van je geloofsgenoten dagelijks worden gedood, vermoord, en op de vlucht moeten voor moslims/islamieten?! IK heb dan ook mijn rooms-katholieke geloof vaarwel gezegd. Ik vraag mij in gemoede af waar dan toch die God de Vader van Jezus blijft, waarom die niet ingrijpt en zijn vertegenwoordiger hier op aarde van Petrus de paus laat afzetten?

  Like

  • Nemesis zegt:

   Franske de paus is een jezuiet en jezuieten zitten beslist niet onder de plak van wie dan ook. Ze zijn zelfs de leidende figuren bij de zogenaamde geheime genootschappen, illuminati, bilderbergers, vrijmetselaars. Hier de top 10:

   http://www.alletop10lijstjes.nl/top-10-geheime-socities/

   Uit nieusgierigheid zou ik wel eens willen weten hoe het met de afgezette Paus Benedictus gaat en of die überhaupt noch leeft. Met al die vreemde dingen die er in het Vaticaan gebeuren weet je maar nooit.

   Like

  • een Engel zegt:

   exmarineman.
   De Paus is lid van de Bilderberger groep, oftewel de nieuwe Wereld orde die het woord van God niet kent en niet wil kennen.
   Zij zetten de mensen en ook vele Rooms Katholieken op het verkeerde (satanische been)
   De Paus is de antichrist het kwaad van het noorden tegen de islam van het zuiden.
   R katholiek opzeggen en laat je dopen, de Zevende dag adventisten het ware geloof.
   God onze Messias komt, en die tijd begint te dringen.
   Lees de Bijbel bij openbaringen.
   In die tijd leven we nu.
   Onze Messias heeft nog even de tijd, ieder mensenkind die zich bekeert en God als de Schepper en Redder aanvaard mag Hem tegemoet komen en in Eeuwigheid bij Hem wonen.
   Alles in het Woord 9de Bijbel)moet worden vervuld, vervuld betekent vol maken.
   Geef dit door aan ieder mens van vlees en bloed.
   De Redding is nabij, maar eerst moet alle profetiën worden vervuld.
   Het kwaad zal voor altijd vernietigd worden, de zonde heeft dan geen macht meer.
   Daarom is onze Here Jezus aan het kruis gestorven.
   Het bloed van het lam Gods heeft de dood overwonnen en Satan zal als Hij komt voorgoed weggeworpen worden.
   Vrede op aarde met onze Heer als Rechter onze Verlosser Here Jezus
   Amen.

   een Christen.

   Like

 7. Daar zou je best weleens gelijk in kunnen hebben. Alleen de sterkste zal dan overheersen.

  Like

 8. Jean zegt:

  Het is dat wat die papagaaienbek in Turkije ook wil bewerkstelligen via fokken in Europa.
  Laten we dat Duits loeder definitief naar Turkije verbannen, zij blij dat ze bij haar vriendje is en wij over-over-over blij dat we van dat loeder verlost zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s