Hoe Parijs een van de gevaarlijkste hoofdsteden ter wereld werd

Screenshot_131

(Door: James Murray – Vertaling: E.J. Bron)

Ooit bekend als de stad van de liefde, is Parijs nu veranderd in een van de gevaarlijkste hoofdsteden ter wereld. Het nieuwste incident zou zich volgens de toerismechefs niet op een ongunstiger moment hebben kunnen afspelen, die nog altijd de naweeën van de aanslagen op de concertzaal Bataclan en Nice verwerken. Nu zullen ze er opnieuw rekening mee moeten houden dat nog meer bezoekers te bang zijn om hun Paasvakantie in Parijs door te brengen.

Ze zullen er echter blij mee zijn dat de hertog en hertogin van Cambridge gisteren enkele hartverwarmende foto´s bij de Eiffeltoren maakten voordat ze verder gingen naar het Stade de France om naar de rugbywedstrijd tussen Wales en Frankrijk te kijken.

De boodschap van het koninklijk paar aan mogelijke bezoekers slechts enkele uren na nog meer geweld in de straten van de stad was overduidelijk – geef niet toe aan de terroristen en laat jullie er niet van weerhouden een van de mooiste steden ter wereld te bezoeken.

Het zal niet lang duren tot de Franse toerismechefs zullen zien dat deze machtige boodschap aankwam, omdat zij permanent de aantallen bezoekers tellen om de kosten van het terrorisme op de economie te meten.

Een onlangs verschenen bericht zegt dat de terreuraanslagen, stakingen en overstromingen de toerisme-industrie van de regio Parijs de eerste zes maanden van het afgelopen jaar € 743 miljoen gekost heeft. Omdat de regio 13% van haar bnp uit het toerisme haalt, hebben deze enorme verliezen voelbare effecten op het leven van de mensen.

Vorig jaar bezochten naar schatting 85 miljoen mensen Frankrijk, goed voor 7% van het bnp, het land heeft echter vele miljoenen meer nodig om de stagnerende economie een duw in de rug te geven.

De door de “Islamitische Staat” geïnspireerde terreuraanslagen tegen Bataclan en cafés en bars in november 2015, waarbij 130 mensen werden vermoord, waren de ergste gruweldaden in Frankrijk sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Toen een “verwarde man” in juli vorig jaar bij de festiviteiten rondom de Nationale Feestdag op een mensenmenigte in raasde en daarbij 86 mensen doodde en 434 verwondde, stortte het toerisme in het zuiden van Frankrijk onmiddellijk in.

Frederic Valletoux, de chef van de toerismeraad voor de regio Parijs, sprak voor velen, toen hij onlangs zei:

“Het wordt tijd om te erkennen dat de toerismesector een industriële ramp meemaakt. Communicatiecampagnes volstaan niet meer, er is een reddingsplan nodig.”

Voor de incidenten van gisteren bestond er een gevoel dat Frankrijk na de bloedbaden en een licht economisch herstel weer op de goede weg was. Zelfs een incident in het centraal gelegen Louvre in februari werd niet als iets gezien dat de cijfers negatief zou beïnvloeden. Toen werd er vijfmaal geschoten op een met een machete gewapende man, die dit overleefde, nadat hij probeerde het historische gebouw te bestormen.

Precies een maand daarvoor meldde de voorzitter van het Louvre, Jean-Luc Martinez, een verlies van € 10 miljoen, omdat de bezoekersaantallen met 15% daalden, wat overeenkomt met twee miljoen personen. Meneer Martinez zei destijds:

“We doen er alles aan om de klap te boven te komen. We hadden in 2001 al een vergelijkbare daling na de aanslagen van 11 september in New York, toen het aantal bezoekers met 36% daalde. Daarna duurde het drie jaar totdat we het oude aantal bezoekers weer bereikt hadden.”

Het aantal bezoekers van Parijs daalde vorig jaar met 6%, wat deels aan het grote aantal incidenten in de hoofdstad en elders in Frankrijk lag.

Gisteren maar één politieagent gewond, dit tot opluchting van de bang geworden inwoners van Parijs, die al zoveel landgenoten hebben moeten zien sterven.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.express.co.uk
Door: James Murray

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Frankrijk, Islam, Islamisering, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hoe Parijs een van de gevaarlijkste hoofdsteden ter wereld werd

 1. jawohl zegt:

  Mij zien ze nooit in Parijs, Londen of Amsterdam,

  Like

  • Japio zegt:

   Ik ga m’n dorp uit omdat er gewerkt moet worden maar die steden mijd ik als de pest. Voor mij ook geen buitenlandse reizen meer, ik dank je de koekoek. Lekker in het vliegtuig of in het openbaar vervoer, dacht het niet. Tijdje terug op de markt in Den Haag geweest. Dat gaat ook niet meer gebeuren, één en al hoofddoek. Je bent een toerist in je eigen land.

   Liked by 2 people

  • Cynicus zegt:

   Mij ook niet. Alleen overdag in Amsterdam oude gebouwen bekijken en ‘s-middags alweer naar huis.

   Like

 2. delamontagne zegt:

  RUSSISCH PROMOTIE-FILMPJE OVER PARIJS……..
  Paris door de ogen van Russen.

  Like

 3. fransdewit zegt:

  Ja nu zullen ze niet zo gauw meer gaan lopen in een stoet voor Charlie die hypocrieten figuren

  Like

 4. peter zegt:

  Een socialist aan de macht en je ziet het resultaat, ze stropen de mouwen op als de ramp al is geschied ,en gaan dan ook nog tot overmaat van ramp bij de verkeerde groep thee drinken en de boel kalmeren, laten de slachtoffers aan d’r lot over ,en is het wachten op de volgende ramp .
  regeerders die denken dat het niet meer voorkomt ,en is aangepraat [zoals bij ons Roemer ] 14 zetels , dat zijn er 14 teveel .zouden ze in een spanlaken moeten afvoeren ,want dat soort leeft ver buiten de realiteit .

  Like

 5. Net als alle grote steden verziekt door die voddenbalen..

  Like

 6. Edjan zegt:

  Gisteren op Canvas een documentaire gezien over een Marokkaanse vrouw die voor Charlie Hebdo heeft gewerkt. Zij ontsnapte aan de aanslag en leeft nu onder constante beveiliging, net als Wilders. Op de opmerking dat terroristen geen goede moslims zouden zijn, stelde zij de vraag “waar dan de “goede” islam te vinden zou zijn”. In Iran? In Saoedi-Arabië? In Marokko? Nergens dus.

  En hier gaan “links” en “feminisme” door met het knuffelen van agressieve onderdrukkers.

  Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Edjan 20 maart 2017 om 10:16

   En men wordt op steeds jongere leeftijd links omdat er op de peuterspeelzalen al flink wordt gehersenspoeld.

   Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Wij hebben ’n totaal verkeerd beeld van datgene wat het “goede” in zou moeten houden.
   Het begrip “goed” vertaalt zich bij ons in naastenliefde en verantwoordelijkheidsbesef jegens anderen.
   Bij de islam gaat is het criterium van “goed” “de enige zuivere islam”.
   En inderdaad in de landen die je opnoemde kunnen we de “goede moslims” bij hopen aantreffen.

   Het is maar hoe je ziet.
   Jammer genoeg zien de “knuffelaars” hier het 180 graden verkeerd en bijten zich wanhopig vast aan het eigen principe van wat “goed” zou moeten zijn.

   Ik ben dan ook zo langzamerhand sterk genegen die “ongelovige knuffelaars” op de manier te behandelen die de islam-methode voorschrijft.
   Per slot zijn we toch al Nazi’s die ook nog racistisch zijn. Wat hebben we te verliezen…?

   Liked by 1 persoon

 7. Williaan zegt:

  Ach dit is nog niks bij wat het toerisme nog te wachten staat.

  Like

 8. Cynicus zegt:

  Behalve aanslagen heeft Parijs ook veel last van gewelddadige berovingen en ook rol schopperij door migranten. Veel Japanners, Chinezen, Amerikanen en dergelijke gaan daardoor niet meer naar Parijs. Gelijk hebben ze. Verpest wel de vakantie zoiets. Ga overigens ook niet naar Madrid daar wemelt het van Noordafrikaanse straatrovers.

  Like

 9. ReaGluurder zegt:

  ‘k Heb goede herinneringen aan DE, veel rondgereisd. In de steden waag ik mij niet meer. Overal zie je rondhangende “vluchtelingen”. Met een beetje veel pech, kom je er ook nog mee in aanraking. Alle mooie steden in W-EU zijn verpest. Na zonsondergang moet je binnen zijn en vervoer alleen per taxi. Het zal allemaal nóg erger worden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s