LONG READ: Illuminaat Weishaupt, architect van de hedendaagse machtsstructuur

Screenshot_112

De huidige werkelijke machtsstructuur in de wereld is gebaseerd op de ideeën van Adam Weishaupt. Hij was een professor (rechten) aan de universiteit van Ingolstadt, Beieren. Weishaupt deed rond 1775 onderzoek naar het mechanisme van macht. Hij kwam tot de conclusie dat de traditionele machtsstructuren uiteindelijk altijd omvielen, en dus tijdelijk waren. Dit vanwege twee ‘zwakten’: ethiek en ijdelheid.

Waar ging het (volgens Weishaupt) mis?:

IJdelheid

In de loop van de geschiedenis wilden machthebbers hun macht aan iedereen kenbaar maken door zichzelf te laten zien aan het volk dat ze onderdrukten. Met zoveel mogelijk pracht en praal, paleizen, standbeelden, monumenten, etc. Daarnaast met glimmend opgepoetste legers in de familiekleuren van de heersende koning of keizer als vertoon van hun macht. Volgens Weishaupt maakte dit de machthebber kwetsbaar, aangezien het volk altijd op een bepaald moment zodanig ontevreden werd dat het in opstand kwam. Door de grote zichtbaarheid van de machthebber, werd deze altijd het object van de opstand en als zodanig aangevallen en uiteindelijk van zijn positie verstoten.

Lees verder>>>
(h/t Jordy Zwarts)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in New World Order, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op LONG READ: Illuminaat Weishaupt, architect van de hedendaagse machtsstructuur

 1. Prima. moet hier ook gebeuren, in opstand komen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fred zegt:

  interessant stuk.
  Een zin deed me sterk aan de structuur van de EU denken.
  Deze ; Slechts diegenen met een beperkt geweten, kunnen zich opwerken in de piramide, en bovendien zijn de beloningen voor een hogere positie in de piramide zodanig groot, dat het belang om zichzelf te handhaven groter is dan de roep van het geweten (zie de bonusstructuur bij banken).
  Leek wel of het over Timmermans ging.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  Dat sommige architecten van de vroegere machtsstructuur erachter kwamen dat hoogmoed tot de val leidt ondervond de grote veldheer Alexander de Grote (356 v. Chr. – 323 v. Chr.) ooit bijna. Hij was een briljant veldheer die vrijwel heel Klein-Azië veroverde, de macht van de Perzen brak, soms ook wreed kon zijn (bijvoorbeeld tegen de inwoners van Tyrus in het huidige Libanon) en via het Orakel van Zeus-Amon als een soort god werd beschouwd.
  De meeste Grieken en Macedoniërs in zijn leger beseften alleen dat Alexander veel te hoogmoedig werd van zijn succesvolle veldslagen en ze stonden op het punt om te gaan muiten toen hij in India aankwam bij de Himalaya. Gelukkig luisterde hij alsnog naar de wijze raad van zijn raadsman en toen trok Alexander zich terug om op een te jonge leeftijd te overlijden aan moeraskoorts en een longontsteking en sarcastisch genoeg in het paleis van Nebukadnezar II, eveneens vroeger een hoogmoedige vorst van Babylon.
  Deze laatste was al in een filosofische droom eens gewaarschuwd dat wie wereldrijken wil stichten met verschillende volkeren daarin hiermee altijd zijn rijk zal vernietigen. En zo verging het eveneens met het rijk van Alexander daar zijn opvolgers niet in staat bleken om dit rijk te kunnen handhaven door de onderlinge ruzies en de verdeeldheid.
  En ooit had Alexander vanaf zijn jeugd een paard bezeten, Bucephalus genaamd, dat door zijn eigen angst voor diens schaduw, steeds richting de zon in moest kijken maar zij die goden uitdagen met hun arrogantie worden altijd met blindheid geslagen.
  Wie weet heeft Adam Weishaup ook wel eens de geschiedenis over Alexander de Grote gelezen en het ware beter dat hij als geest tijdelijk terugkwam om de machtshebbers hier met doeldromen te waarschuwen voor hun verderfelijke hoogmoed! Want zodra de machtshebbers als stof en as zijn verdwenen hebben zij als geest totaal NIETS meer aan rijkdom, roem eer en macht!

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Het laatste hemd heeft inderdaad geen zakken.

   Door de eeuwen heen was toch altijd het doel van een bepaald soort mensen om zo hoog mogelijk op de ladder te klimmen totdat men de top van de piramide heeft bereikt. Het uiteindelijke doel was bij deze soort altijd al de wereld heerschappij.

   Uiteindelijk heeft dit maar beperkt of helemaal niet gewerkt. Ze zijn allemaal roemloos ten onder gegaan. De dupe waren echter altijd weer de bevolking.
   Maar het is ook aan de bevolking die overgebleven was te danken, dat men uit het diepe dal van ellende omhoog krabbelde.
   De bevolking koos nieuwe leiders en zo kon het hele spel weer opnieuw beginnen.

   Geliked door 2 people

 4. Pilgrim zegt:

  Dat verhaal over die illuminaten en een wereldwijde samenzwering is al een heel oude complotwaan. Ik zou er niet teveel in geloven. Rutte, Merkel of zelfs Trump zouden dus een onzichtbare machthebber boven zich hebben waarover ze niets mogen vertellen… Het is hoogst onwaarschijnlijk!

  Like

 5. Jade zegt:

  Goed artikel.
  Rothschild&Co moet met de billen bloot om ze weg te krijgen.
  Is Pieter Stuurman gestopt met schrijven, want het laatste
  artikel wat ik van hem kan vinden dateert van maart 2016.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s