De oorlog tegen alle mensen van de wereld: “Word wakker en zorg dat iedereen om je heen wakker wordt”

Screenshot_142

(Door: Pieter Stuurman)

Dit wordt geen leuk stukje. En dat is ook niet de bedoeling. Ik bedoel: ik schrijf dit niet voor mijn eigen lol, noch voor de lol van de lezer. Ik schrijf het omdat het moet. Zoals de meeste lezers wel zullen weten, maak ik me al een tijd bezorgd over de crisis. Om die reden heb ik me er steeds meer in verdiept. En naarmate ik me er meer in verdiep, groeien mijn zorgen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot mijn beslissing om tot een oproep te komen. Een oproep aan iedereen die dit leest. Een oproep om de inhoud met een open mind te lezen. Het te laten doordringen. En om het zoveel mogelijk door te geven.

Lees verder>>>
(h/t “M.A.L. Sion”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op De oorlog tegen alle mensen van de wereld: “Word wakker en zorg dat iedereen om je heen wakker wordt”

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  wie wijsheid zoekt in deze leugentijd,
  hoeft slechts de waarheid niet meer te negeren…
  .

  Like

 2. Thom zegt:

  Neem me niet kwalijk, maar ik vind het een onzinartikel. De wereld heeft meer van de islam te vrezen dan van de Rothschild’s. Tegen zelfmoordende gekken helpt totaal niks, behalve het feit, dat ze door te moorden niet beloond zullen worden met hun 72 maagden. Dus terroristen na hun executie samen koken met een varken en dan zullen ze zich wel twee keer bedenken.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Beste Thom,
   Als je het hele grote plaatje gaat zien, dus nog ietsje heul veul meer wakker gaat worden, dan zul je er achter komen dat de 13 satanische families, waaronder ook de Rothschields vallen, proberen de hele wereld te manipuleren, dus ook de hele booslim awakening wereldwijd. Wie denk je dat de booslims in het midden oosten van wapens voorziet?
   Ga er maar vanuit dat er niets gebeurd op deze vreemde planeet zonder dat bovenstaande families daar een hand in hebben. Obama was ook niets anders dan een trekpop van deze “poppenspelers”. Dus ehhhh ff verder kijken dan je neus lang is.

   Like

   • Pieter G zegt:

    De islam is groot geworden door olie. De westerse wereld had olie nodig wat de islam landen in voorraad hadden. Met het verdiende geld hebben ze de islam gepromoot.
    Voor de olie was de islam onbetekenend. Bijna verdwenen.
    In die zin heeft het Westen zelf de islam groot gemaakt en gaat het van kwaad tot erger met de open grenzen.
    —-
    Geld wordt gewoon gedrukt en in het systeem gebracht. Uit niets. Nagenoeg weggegeven aan banken waardoor rente extreem laag is. Zolang iedereen er in geloofd blijft het systeem in stand. Zolang de Euro redelijk stabiel blijft kan het gewoon doorgaan.
    Tja,…..Verder moet iedere bankier doen waar die zin in heeft. Alleen niet zeuren wanneer niemand hem meer nodig heeft.

    Like

  • Claudia M. zegt:

   Lees uw eigen reactie nu nog eens en stel de vraag of dit niet juist een weg tot… zou kunnen zijn?

   Ik bedoel, wie gaat er nog vragen stellen als echt nadenkende mensen, de islam is immers alleen volgen en onderwerpen, er niet meer zijn… en er ineens niet meer te genezen ziektes komen? Wie schreeuwt er dan nog om hulp?

   Like

  • pietjemol zegt:

   Er is een heel belangrijke link tussen de NWO (Rothschilds) en islam. Het is niet voor niets dat zij de islam in Europa aan het importeren zijn:
   https://themolesite.wordpress.com/nl-migrants-to-europe-is-a-setup/

   Like

  • Ron zegt:

   Wie is er schuldig, de moslims die nu en straks in Europa huishouden, of de stiekeme opdrachtgevers die hebben gezorgd dat die moslims dit überhaupt konden doen.
   Wie is schuldig, de huurmoordenaar, de opdrachtgever of beiden?
   Analoog aan vroeger, wie is schuldig aan de moordpartijen in de vernietigingskampen, de SS-ers die het smerige vernietigingswerk uitvoerden, hun opdrachtgevers zoals Heinrich Himmler en de stille opperopdrachtgever Adolf Hitler die alleen in bedekte woorden over deze kampen sprak, of al deze genoemde personen.
   Als de Rothschilds nu de horde moslims als gereedschap gebruiken om hun verborgen idealen kracht bij te zetten?
   Figuren als Soros zijn dan stromannen van deze Rothschild familie. Zij zijn de opdrachtgevers in het verhaal.

   Like

  • Loebas zegt:

   Het is de elite die de islam binnen haalt ,het is diezelfde elite die ze van wapens voorziet en de hele asielstroom faciliteert middels Facebook pagina’s en andere communicatiemiddelen

   Like

 3. Japio zegt:

  Het ziet er niet best uit voor de mensheid. In dit verhaal kan ik me wel vinden. Ik vermoed dat de islam en de import hiervan, overigens niet genoemd in het verhaal een grote rol zal spelen. Een rol die chaos en escalatie moet bevorderen. De elite gebruikt die islam omdat ze zich daarvoor uitstekend lenen. Er is geen religie/indoctrinatie op de hele wereld die geweld predikt zoals de islam. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben al een tijdje eten en drinken (blik enz) aan het hamsteren. Ik zie deze bui al langer aankomen. Straks komt die grote klap en dan zijn alle winkels leeg en gesloten.

  Like

  • Golden Girl zegt:

   Japio, als er oorlog is en ik bang ben mag ik dan bij jou?

   Like

   • Thom zegt:

    Eerst een fotootje sturen en jezelf netjes voorstellen en een hand geven, dan kunnen we verder praten? De oorlog komt vanzelf wel als we samenwonen, ben maar niet bang.

    Like

   • Japio zegt:

    Altijd Golden Girl, neem jij de spelletjes mee?

    Like

  • Ron zegt:

   Japio, ik wil aanraden om je hamstergedrag niet aan de grote klok te hangen en het hooguit aan enkele zeer betrouwbare mensen te vertellen.
   Als er echt honger zou komen en mensen zien hun kinderen huilen om eten dan komen overlevingsinstincten naar boven. Je schattige overbuurvrouw kan aan de vader van de hongerige kinderen vertellen dat jij eten hebt. Die vader zal het in eerste instantie misschien vriendelijk vragen, maar het eten raakt op en hij zal terug moeten komen. Een andere vader van hongerige kinderen hoort het verhaal van de eerste vader, zo gaat het verhaal door. Totdat er een groep van wanhopige vaders ontstaat die bij jou de boel leeg komen halen. Goedschiks, of anders kwaadschiks. Als de informatie bij geteisem terecht komt, komen die altijd kwaadschiks je boeltje ophalen voor zichzelf of te verhandelen tegen woekerprijzen.
   Dit soort dingen haalt het slechtste in mensen naar boven. Je zult je boeltje dan goed moeten kunnen verdedigen met veel wapens, of niemand zal moeten weten dat er bij jou iets te halen valt. Die keuze heb je dan.

   Like

  • Golden Girl zegt:

   Japio jij zorgt voor het eten en ik de spelletjes, Thom waar komt die nu opeens vandaan ik ga naar Japio toe die is al aan het hamsteren
   Net weer afschuwelijk stuk over feeks Merkel gelezen waarom kan niemand op de wereld ons tegen dat onmens beschermen?

   Like

   • BertG. zegt:

    Het lijkt hier wel een dating site soms.
    Vrouwen zullen nooit veranderen, wegen altijd zeer goed af waar ze de meeste voordeel uit kunnen halen om bij te verblijven.
    Zo ken ik ze weer.
    Dus Thom, had je maar meer goederen in huis moeten halen, dan had je een kans gemaakt.
    Thom, misschien heb jij wel een grotere auto en een nog groter eigen huis, dat kan ook behoorlijk schelen in de keus bij de vrouwtjes.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Wat ’n afschuwelijk vooruitzicht.
    Geniet van je vrijheid zou ik zeggen.
    Mensen kiezen altijd voor anderen… om maar niet alleen te hoeven zijn.
    De vrijheid opofferen voor de dagelijkse kwelling.
    Liever dàt, dan het verschrikkelijke vooruitzicht om eindelijk op een volwassen manier je eigen weg te kunnen gaan…

    Like

  • Japio zegt:

   BertG, ik denk dat Golden Girl niet zo is. Ik denk dat ze zich zelf goed kan bedruipen gezien haar naam. Als haar naam nou Golddigger Girl was dan zou je je af kunnen vragen.

   Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Als je het geduld kunt opbrengen bekijk dan volledig de video die hierin zit. Probeer het ook te begrijpen.
  Simpel gezegd: Het geld dat in omloop is, is voor 99% gebakken lucht. Omdat 98% van de bevolking dit niet weet krijgt het geld fiduciair (op vertrouwen) toch verhandelbare waarde.
  Dit is een verrekt moeilijk onderwerp.
  Het voorbeeld van het begin van de activiteiten van de Rothschilds is nog te begrijpen. Ze namen goud in bewaring. De hoeveelheid had een bepaalde (rekenkundig verantwoorde) waarde aan geld. Dat moest wel omdat over dat kapitaal (de tegenwaarde van het goud in de kluis van de Rothschilds) door hen aan de eigenaren van het goud rente betaald moest worden.
  De Rothschilds leenden weer kapitaal uit (denk aan hypotheek of een investering van een bedrijf) tegen een rente die hoger was dan de rente die zij aan de eigenaren van het goud moesten afdragen. Dat was hun winst.
  Dat verschil tussen ontvangen rente en te betalen rente was voor hen niet genoeg.
  Zij haalden een truc uit. Stel dat er 10 eigenaren van goud waren die elk 100 kg goud opsloegen.
  Omdat ze wel wisten dat die 10 eigenaren niet allemaal tegelijk hun goud zouden terughalen leenden ze meer geld tegen rente uit dan ze eigenlijk aan waarde in huis hadden. Zij hielden wat in reserve voor die achterdochtige eigenaar van goud die wel zijn eigendom zou komen halen.
  In het artikel wordt dat op 10% gesteld. Dit rekenvoorbeeld is nog te overzien.
  De commerciële banken van nu houden een veel lagere reserve aan. Daarbij moet bedacht worden dat een uitstaande schuld van een klant aan de bank beschouwd wordt als een bezit (vordering). Dat is dus bijvoorbeeld de verstrekte hypotheek maar ook een bedrag dat uitgeleend wordt voor een investering van een bedrijf. Er ontstaat een boekhoudkundig gigantisch kapitaal waarbij de schuld van de ene klant gebruikt wordt om de lening aan een volgende klant te dekken en te verstrekken.
  Als dit nu (eindeloos) herhaald wordt groeit de schuld van klanten aan de bank als een piramide waarvan alleen het uiterst kleine topje echte waarde heeft. De rest is de genoemde gebakken lucht. Gebakken lucht waarover wel rente wordt gevraagd. Dat noemt men schuldenbubbel.
  Daarvan bouwen de banken de marmeren paleizen waarin ze kantoor houden. En betalen ze de gigantische bonussen enz. enz. enz.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Thom zegt:

   Het zal wel en wat dan nog? Geld is sowieso een artikel waar je in moet geloven. Vroeger waren dat schelpjes en tegenwoordig goud. Maar wat kun je nou met goud doen. Je kunt het niet eten, je kunt er je gat niet mee afvegen. Zolang de mensheid geloof hecht aan het feit dat geld waarde heeft blijft dat zo, want dan nemen de mensen het aan voor een tegenprestatie. Waar geld op gebaseerd is maakt in wezen niks uit. Waarom heeft een schilderij van Rembrandt zo veel waarde. dat is gewoon wat een gek er voor geeft. ik niks dus, zo zit het ook met geld. Zolang de mensheid het geld accepteert in ruil voor een dienst heeft het waarde. Meer is geld niet.

   Like

  • pietjemol zegt:

   het klopt allemaal wat je zegt in je verhaal. Het is echter maar een deel van het puzzelstuk. De NWO voert oorlog op verschillende niveau’s en verschillende thema’s. Het zit achter de massa-immigratie (kost mpij veel geld), de verspreiding van islam, de indoctrinatie via moskeëen, de indoctrinatie van westerlingen dat multi-culti en LGBT echt fantastisch is, het zit achter ISIS en de ‘gematigde’ jihadi’s in Syrie en Libie, het bombarderen van Yemen, achter de leugen van de klimaatverandering (ook een soort geld oorlog, zuigt geld oa. via CO2 belasting op naar de rijken, en via betalingen van regeringen voor CO2 gebruik aan??? Ja, aan wie, hahaha), bailouts aan ‘Griekenland’ (gaat niet naar Griekenland, maar naar???). Etc, etc, etc. In de jaren ’90 roofden ze Rusland leeg, en probeerde het via Tsjetsjenië etc op te breken. Op Putin was niet gerekend.

   Bilderberg is real, en daar maken ze al jaren deze plannen om de mpij(-en) op allerlei fronten aan te vallen en te ontwrichten.

   Like

  • Republikein zegt:

   Ook van die schrijver, sluit mooi aan, vind ik, bij jouw vorig topic.
   mvg.
   http://achterdesamenleving.nl/waarheid-geloof-en-politiek/#more-325
   Al gelezen?
   Gewoon overslaan!

   Like

 5. Flo zegt:

  Het Islam/moslim probleem doet dus niet meer terzake? Dat scheelt weer….

  Like

 6. Ron zegt:

  Wat een geweldig goed verhaal. Wat duidelijk uitgelegd.
  Dit vertelt in een notedop waarom een dollar van vroeger honderden keren meer waard was dan een dollar van nu, die vroegere dollar is uiteindelijk tegelijkertijd aan honderden personen tegelijk uitgeleend geweest via het mechanisme van fractioneel bankieren. Ofwel iedereen had slechts een kleine fractie van die oude dollar in handen maar dacht dat het een echte hele dollar was. Vandaar de stelling van Pieter Stuurman dat het geld eigenlijk een illusie is, het is alleen maar lucht.
  Het mechanisme van dat banken slechts een klein deel van de totale hoeveelheid geld aan reserve hoeven aan te houden veroorzaakt de explosieve groei van de hoeveelheid gebakken lucht, geld, die slechts voor een miezerig deel door echt goud gedekt is.
  De ideeën die Pieter oppert om ons te verzetten en niet in de val te laten lokken lijken me zeer waardevol.
  Bestudeer het verhaal goed en verspreid het.
  Begin met het verhaal van hoe fractioneel bankieren werkt, en dat er een goudsmedenfamilie, de familie Bauer, was die hier heel rijk van geworden is en door middel van valse informatie over de slag van Waterloo heel veel in Engeland in bezit heeft gekregen.
  In eerste instantie alleen dat.
  Ik heb gemerkt dat dit door politiek correcten aanvaard wordt.

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  Off topic, maar wel met geluid:

  Like

 8. De meeste mensen liggen in een lethargie. Hoe wil je die wakker krijgen.

  Like

 9. laura van der storm zegt:

  Heer Bron, hartelijk dank voor dit artikel. Vreselijk interessant en verhelderend over het ontstaan van banken. Wat mij het meest frappeert is dat de islam helemaal nergens genoemd wordt, maar reageerders hebben daar weer een verklaring voor. Morgen ga ik het nog een keer lezen en copieëren voor mijn kinderen. 2 van de 3 zijn hoogopgeleid. Mijn dochter is drs. in de economie en register controller. Ben zo benieuwd hoe het bij hun overkomt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s