Het beest moet een naam hebben

Screenshot_154

(Door: “Taljaard”)

Nu de PvdA vrijwel is weggevaagd en het er naar uitziet dat de reden voor haar bestaan niet meer van deze tijd is, denken sommige prominenten in deze politieke partij openlijk over een fusie met andere linkse partijen. Ronald Plasterk heeft zich al uitgelaten over een eventueel samengaan met GL. En Xavier van der Wulp sprak op de treurbuis over de verdere mogelijkheid van een fusie met de SP. Hij trok daarbij de historische analogie met de ontstaansgeschiedenis van het CDA, dat ook een samenvoeging is van drie oude politieke partijen. Het doel is dan de vestiging van een brede politieke partij; een eenheidsfront op links, bestaande uit PvdA, GL en de SP. Analoog aan het huidige CDA; als een eenheid van christelijk-confessionele snit, dat voorheen bestond uit KVP, ARP en CHU. Dit klinkt allemaal vrij logisch en schijnt inderdaad een aannemelijke toekomstvisie te zijn voor parlementair links Nederland. Maar dan moet deze partij wel een nieuwe naam krijgen. En hoe men dit beest gaat noemen, zal nog een hele kwestie worden.

Ongetwijfeld zal hier lang over worden gedebatteerd, waarbij talloze suggesties zullen worden aangedragen. Als eerste komt men dan op de naam “Socialistisch Samen” (SS). Dit stuit echter vanuit de bloedgroepen van PvdA en GL op het bezwaar dat hier de invloed van de SP teveel in doorklinkt. Met name de PvdA zal dan waarschijnlijk benadrukken dat het in het huidige politieke en parlementaire spectrum veeleer gaat om het zoeken naar de gezamenlijke consensus in de politieke beleidsvorming, zodat men van daaruit komt tot een gemeenschappelijk standaard aan de hand van een normering waarin iedereen zich kan vinden.

Zo komt men tot de suggestie “GEmeenschappelijke STAndaard POlitiek” (Gestapo). Maar daar zullen de SP en GL zonder meer tegen in het geweer komen, met als reden dat men zich soms compromisloos heeft op te stellen en men de eigen identiteit en uitgangspunten niet zomaar heeft los te laten. Na intensief overleg komt men dan tot de conclusie dat de nieuwe naam alle elementen van de drie samen te voegen partijen in zich moet weten te verenigen. Dus zowel het EU-kritische geluid van de SP, dat wijst op de Nederlandse eigenheid, het sociaaldemocratische erfgoed van de PvdA en het activisme van GL moeten in deze nieuwe naam vertegenwoordigd zijn.

In de kleine uurtjes en na sloten sterke koffie en diverse rookpauzes komt men dan op het briljante compromis van ”Nederlands Socialistisch Democratisch Actie Platform” (NSDAP). Maar nadat men daar een nachtje over heeft geslapen, zal de twijfel hierover bij allen toeslaan en ziet men de noodzaak in van hernieuwd overleg. Want deze naam is te lang en te ingewikkeld. Zij moet korter en simpeler zijn en daarin getuigen van een nieuw elan en een nieuwe bezieling, waarmee men het verleden niet te zeer laat meewegen, maar deze naam in plaats daarvan een krachtige en radicale afspiegeling van deze hernieuwde geest dient te zijn.

Vandaar uit komt men al snel uit op “Kracht door Federatie” (KdF). Maar nu gaan de diverse jeugdbewegingen van de verschillende bloedgroepen van deze nieuw te vormen linkse federatie zich er tegenaan bemoeien. Want ten eerste zijn zij al ongeduldig geworden over het feit dat dit allemaal zo lang moet duren. Ten tweede achten zij al deze voorafgaande suggesties veel te intellectualistisch. En daarom onvoldoende appellerend aan de hedendaagse jeugdcultuur en het daarin prevalerende optimistische en positieve levensgevoel.

Zij dragen daarom de suggestie aan van “Helemaal Jofel” (HJ). De commissie, aan wie de taak is opgedragen om tot een nieuwe naam te komen, luistert vriendelijk en geduldig naar deze jongeren, maar legt dit voorstel niettemin naast zich neer. Echter, ook over haar eigen laatste suggestie rijzen opnieuw twijfels. Over het federatieve en bezielende element in de nieuw te vormen naam is men het nu wel eens. Maar het kernpunt van de gemeenschappelijkheid wordt volgens de PvdA-bloedgroep opnieuw te weinig benadrukt.

En zo komt men dan op “Kern Gemeenschappelijk Beleid” (KGB). Maar men ziet vrijwel direct in dat dit weer te abstract is, evenals diverse andere voorstellen in deze richting, zoals “POLitiek POTentieel” (Pol Pot) en ”Socialistisch Traditioneel Actief Lateraal Internationaal Nederland” (STALIN), wat ook weer te lang en te ingewikkeld is. Als laatste komt men dan op “Landelijke Progressieve Federatie” (LPF). Maar iemand in de groep met nog een beetje historische kennis wijst er dan op dat deze afkorting al eens eerder is gebruikt. Ze zijn er nog lang niet uit. En het zal ook nog wel even duren.

Wanneer schrijver dezes echter deel uit zou maken van een dergelijke commissie zou hij het voorstel aandragen van “Beweging Samen” (BS). Opdat deze linkse BS zich in grote mate en langdurig over het hele land heen kan uitdrukken en verspreiden. Als vanuit een voorheen ernstig geconstipeerd mannelijk stuk rundvee, bij wie door dokter Pol recentelijk een klysma is ingebracht. Maar andere suggesties zijn ook welkom. Wie denkt mee?

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", Communisme, Groenen, humor, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, PvdA, socialisme, SP, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op Het beest moet een naam hebben

 1. koddebeier zegt:

  Nederlandse Sociale Beweging………….. Weten we tenminste gelijk welk vlees we in de kuip hebben !!

  Geliked door 3 people

 2. Fred zegt:

  Nieuwe Arbeiders Zoals Iedereen.
  De NAZI partij dus.
  Deze vlag dekt de lading het beste.
  Communisten, Maoïsten, en Socialisten/Globalisten samen gebroederlijk op weg naar nergens.
  ****
  SD kan ook.
  Socialistische Democraten.
  Van de eerste de beste leugen zijn ze niet gebarsten.
  ***
  Of SA.
  Socialistische Algemeine.
  Alleen nog een knokploeg formeren.
  O, wacht, die hebben ze al. AFA genaamd.

  Geliked door 2 people

 3. Harry zegt:

  Ha ha , Taljaard ,

  met zoveel inspiratie en zo’n levendige geest wordt het geloof toch totaal overbodig ?
  Leuk verhaal , Man !

  Geliked door 3 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Moest die tweede zin er weer eventjes bij?
   Laat die man! Tegen pragmatische christenen kunnen we geen bezwaar hebben. En als er iemand pragmatisch is, dan is hij het.
   We geloven allemaal wel in iets, al dan niet spiritueel, en jij doet dat zeker:
   Zo nodig sabel jij een ander verbaal volkomen néér omwille van dat object van jouw adoratie!
   Dan heb ik 1000x liever iemand als Taljaard en zit zijn overtuiging me ook niet dwars.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ben jij soms ook in eens bekeerd? Lijkt er verdomd veel op.
    Wacht maar af wanneer de broeder mannen onder mekaar zijn hoeveel er nog over blijft van dat pragmatische.
    Ben ik de volgende die een aanval kan verwachten, wanneer ik weer een opmerking over het geloof maak.
    We moeten nog oppassen met jou zo dadelijk. Link hoor.
    Dat geeft weer een geheel nieuw invalshoek van jou.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Denk dat Taljaard en ik elkaar best wel kunnen pruimen , alleen die religie is een soort splijtzwam . Snap niet zo erg waarom wij daar steeds verplicht in deel moeten nemen .
    Daar hebben er meer last van , trouwens . Naar weerszijde .
    Verder vind ik dat ie prima commentaren schrijft .
    Waardering op kwaliteit , zeg maar .
    En een gemeenschappelijk doel , alleen de weg er heen verschilt .
    Ik denk ook dat kerels onder elkaar veel minder haatdragend zijn dan vrouwen .
    Van sommigen weet ik dat heel zeker .

    Wij mannen kunnen onze waffel wel eens opentrekken , elkaar een klap op de schouder geven – of voor iemand’s kop ; een beetje nagrommen en na een glas wijn is alles weer ok .
    Gaan we morgen gewoon weer door .

    Vrouwen daarentegen hebben soms een ziekelijke trek om maar niet te kunnen incasseren , als je vijfentwintig jaar nadat je een uitspraak gedaan hebt , die nog letterlijk onder je neus gewreven wordt , ben je dan rancuneus of wat ?
    En dan BIJ IEDERE GELEGENHEID !

    Velen zouden zich eens wat deskundige hulp cadeau moeten doen .
    Of een schriftelijke cursus zelfkennis .

    Vrouwen zijn gelukkig niet allemaal zo .
    Ik weet wel dat Tatjana heel anders is , hoor !
    Heerlijke meid en niet rancuneus , slank , aantrekkelijk , sportief ,
    wat wil je nog meer ?
    Wanneer is de volgende bijeenkomst ook weer , hier in NEDERLAND ?

    Geliked door 3 people

   • BertG. zegt:

    Kennen we ons nog zo’n pragmatische christen herinneren, Tom Hendrix.
    Liet iedereen met rust en in zijn eigen waarde vooral.
    Wat je ook ergens van vond over het geloof.
    Zoek ‘m maar op bij Xandernieuws, daar is niks meer pragmatisch in terug te vinden.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.:Wat een onzin! Jij weet evengoed als ik, dat er hier ook wel verklaarde christenen rondlopen, wier bloed ik evenzeer kan drinken als jij, al maak ik me er in de meeste gevallen iets minder gauw druk om.
    En bekeren zal ik me nooit meer: Na één katholieke jeugd heb ik voor de rest van mijn leven gegeten en gedronken! (Dat kun je trouwens inmiddels óók weten.)
    Maar wat hebben we nou in Godsnaam voor last van Taljaard? In feite even weinig als we het van Tom Hendrix hadden. En ja, ik geef toe: Als je in zo’n geval weer iemand als Harry over ziet beginnen, van wie je intussen hebt moeten ervaren, dat hij zèlf in staat is om iemand op de meest gemene manier de grond in te boren, ja, dan staat mij wel weer even zéér duidelijk voor ogen, weer wat mij betreft, het hinderlijkste bezig is, sorry.
    Daarbuiten: Goed, jij je zin: Ik mág Taljaard. Bij pragmatici heb ik geen reden om ze niet te mogen. Hij is reëel en dan mag je van mij geloven, wat je wilt.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Harry, 11.55u: Om deze hémeltergende kinderachtigheid, die meer ver jou zegt, dan over mij (wat trouwens intussen al vaker het geval is geweest) kan ik uiteindelijk alleen maar hartelijk láchen!
    Man, man, wat geef jij jezelf weer bloot! Ongelofelijk!
    Jij bent nooit de puberteit ontgroeid, dat is nu wel duidelijk. Ik kan hier van alles op teruggeven, maar dan wordt het echt obsceen.
    Dus laat ik het er maar bij.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 14.03u: Best mogelijk, ja, maar dan is Tom Hendrix uiteindelijk tóch consequent geweest en heeft zich tot een site gewend, waar hij zich op de één of andere manier beter op zijn plaats voelde.
    Nou èn? Daar valt hij óns dan toch niet mee lastig? Niets om je over op te winden.
    Anderdenkenden ermee blijven bestoken, dát is hinderlijk. Dit is gewoon consequent.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Tom komt wel terug. Ben ik van overtuigd. Heeft een persoonlijke pauze ingelast.

    Webmaster

    Like

   • BertG. zegt:

    Bert, lees eens enkele reacties van Tom bij Xandernieuws.
    Het is geen luckybee maar de bijbel verhalen en voorspellingen die in de bijbel staan zijn niet meer bij te houden. En overal zit de duivel achter.
    Hij kent ze allemaal, waar hij zich hier altijd op de vlakte mee gehouden heeft.
    Een verschil van dag en nacht. En ik heb ’t nog steeds over Tom.

    Like

   • elisah zegt:

    Ik zie Tom wel eens reageren bij Xandernieuws.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @E.J. Bron: Ik hoop het van harte, Webmaster Bert!
    Want ik zal @jullie allemaal nog wat vertellen: Vandaag ben ik precies vier jaar bij deze site.
    Ja, hoe weet ik dat nog, hè? Maar ik kan het bewijzen. Dit was mijn allereerste comment hier:
    https://ejbron.wordpress.com/2013/02/03/laudatio-op-geert-wilders-video-bonn-02-02-2012/#comment-76488
    En voor wie dat bekijkt: Lees dan meteen eens, hoe Tom daar toen op reageerde, de lieverd!
    Dat was voor mij de allereerste aanzet om hier te blijven.
    Zo kan ene @Harry meteen zien, dat ik de positieve dingen evenzeer onthoud als de negatieve.

    Like

   • Harry zegt:

    Heb Tom Hendrix wel eens ontmoet bij een bijeenkomst van Pegida ( Nederland) in Den Haag . Heel aardige softe , bescheiden man !
    Hij was het heel vaak met me eens , bleek uit zijn commentaren .
    Een soort vredesduif , een echte pacifist .
    Maar goed wakker !

    Toen Tatjana begon te speechen , moesten we ons gesprek helaas afbreken .

    Like

   • BertG. zegt:

    Wat en spannend leven moet jij hebben, dat je dat precies onthouden heb.
    Ik zag mezelf daar ook nog tussen staan (de reacties).
    Ik zou niet weten hoelang ik het hier al uithoud.

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Trees
    Ja ho maar….
    Je maakt me nog verlegen.

    @Harry
    Geloof best dat wij wel met elkaar door 1 deur zouden kunnen.
    Maar je moet eens weten wat mijn voorgeschiedenis is.
    Alles waar jij een hekel aan hebt!

    @Bert
    Mannenbroeders onder elkaar hebben het vooral over dingen waar andere mannen het ook over hebben; hun gezin, hun werk/bedrijf, politiek, hun hobby’s, etc..
    Of dacht je soms dat wij zo speciaal en ongewoon zijn?

    Like

  • delamontagne zegt:

   Harry zegt:
   22 maart 2017 om 11:55
   Dat klopt best wel, die 8ste zin van je.
   Maar maak toch geen ruzie, het algehele bestrijdings-doel is de islam.
   Vrouwen ?, Het is dat ik ver weg woon en ,t boek is nogal zwaar, anders mocht je het lenen.
   ( is in engels, maar dat zal wel geen bezwaar zijn )

   Geliked door 1 persoon

 4. Marlies zegt:

  Kostelijk artikel!

  Geliked door 1 persoon

 5. Rene zegt:

  Haha subliem stuk hahaha werkelijk hahaha. Gr uit almere

  Geliked door 1 persoon

 6. 4sjun zegt:

  Nederlandse Socialistische Beweging lijkt voor de hand te liggen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Republikein zegt:

  Geweldige humor.

  Geliked door 1 persoon

 8. ieznogoedh zegt:

  Ik denk dat de enige goede EN terechte keuze slechts Nederlands Socialistische Beweging kan zijn.
  Ook de afkorting daarvan past perfect bij hun streven.

  Geliked door 2 people

 9. paulzwueste zegt:

  Goed gevonden!

  Geliked door 1 persoon

 10. Saskia Dubbeldam zegt:

  Suffe Partij van Allochtonen en Groenen

  Spa Groen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Mary zegt:

  Ja geweldig laten ze allemaal samenvoegen dan hoeven we straks nog maar een partij weg te stemmen!!!!!,

  Geliked door 1 persoon

 12. Ron zegt:

  Beweging Samen Eenheid (BSE)

  Geliked door 1 persoon

 13. Wachteres zegt:

  Gewoon terug naar oude tijden:

  Socialistische Dieren en Allochtonen Partij.

  Ik stel voor dat de Partij voor de Dieren hier ook meteen in opgaat.

  Geliked door 1 persoon

 14. Tistochwat zegt:

  KOTS

  Kiezers
  Omarmen
  Telkens
  Socialisten

  Like

 15. Pingback: Het beest moet een naam hebben – jroam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s