Aantal bestuurders met topinkomen in Den Haag flink gestegen

Screenshot_166

(Door: Lot van Bree)

DEN HAAG – Het aantal bestuurders van gesubsidieerde organisaties met een topinkomen is in Den Haag gestegen. In 2015 waren er 101 topfunctionarissen met een jaarsalaris van meer dan € 178.000,-. Dat waren er een jaar daarvoor nog 93. De PvdA in de Haagse gemeenteraad is geschokt door de stijging.

Uit een brief van wethouder Tom de Bruijn (D66) blijkt dat er in 2015 nog altijd veel verdiend wordt door sommige topfunctionarissen van door de gemeente Den Haag gesubsidieerde instellingen. Het gaat bijvoorbeeld om welzijnsorganisaties, woningcorporaties of zorginstellingen.

Enkele op-verdieners zijn de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Zorggroep Florence (€ 237.465,-), de bestuursvoorzitter van de Stichting Jeugdformaat (€ 221.623,-) en een topbestuurder van de Stichting Haagse Woon- en Wijkzorg (€ 181.195,-).

Lees verder>>>
(h/t L. v.d. S.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Aantal bestuurders met topinkomen in Den Haag flink gestegen

 1. Cathja zegt:

  Doodeenvoudig: de subsidiekraan een flink eind dichtdraaien. Eens kijken hoe dat uitpakt. Dan zullen de ontvangende instanties gedwongen worden om met andere ogen naar het salaris van hun directeur/directrice moeten kijken. Het is toch aan niemand uit te leggen waarom deze ‘bestuurders’ zo schandalig veel geld opstrijken? Pak toch eens door en stop met alleen maar gewauwel over topsalarissen.

  En die groot-graaiers zouden eens over hun eigen a-sociale gedrag na moeten denken!

  Geliked door 4 people

  • tinekevanschagen zegt:

   Ja, Catja(
   Volgens mij weet niemand meer wie “wie” daar subsidieeerd(sorry voor d puntjes op de e

   Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Juist Cathja, en als dit niet helpt, totaal geen subsidie meer verstrekken.

   Geliked door 1 persoon

  • Ivan Chapka zegt:

   Dit Cathja is het soort volk, wat uiterlijk zeer sociaal betrokken is, maar innerlijk gewoon smerige graaiers zijn. Ik ken er genoeg die vanuit hun werk als kroegbaas, ijscoboer, student, na zich te hebben aangesloten bij een politieke partij, nu een bestuurlijke topbaan bij de gemeenten hebben. Hun intellect zit alleen in hun slimmigheid om zichzelf als belangrijk naar voren te schuiven.
   Zoiets als wie worden de belangrijkste apen op de apenrots. Had Darwin dan toch gelijk??

   Geliked door 1 persoon

 2. parlement praat veel, maar doet niks

  Geliked door 1 persoon

 3. Flo zegt:

  De topambtenaren hebben allemaal morrend toegestemd met de loonsverhogingen .
  Mensen we worden massaal in de maling genomen door dat soort,en de salarissen wordt door boetes en belastingverhogingen bij de burgers gestolen .

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Natuurlijk graaien is de standaard !! Graaituig !!

  Geliked door 1 persoon

 5. Japio zegt:

  Brussel herdenkt aanslagen op vliegveld en in metrostation
  http://nu.nl/terrorisme-in-europa/4560105/brussel-herdenkt-aanslagen-vliegveld-en-in-metrostation.html HUIGELAARS, ze zijn zelf net zo schuldig als die islamitische terroristen.

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Linkse graaiers, de resultaten van dit soort stichtingen zijn werkelijk bedroevend.
  Ze voegen NIETS toe.
  Waterhoofd bestuur zonder enige verantwoordelijkheid.

  Het is GVD een schande!

  Hoeveel van deze oplichters komen uit de linkse hoek?

  Geliked door 1 persoon

 7. danny zegt:

  http://politiek.tpo.nl/2017/03/22/turkse-president-erdogan-dreigt-geen-europeaan-wereld-nog-veilig-straat/

  Hahaha laat die kk Turken maar komen. Alleen grote bek. Kom maar. Ik wacht. Laffe moslims kom maar.

  Like

 8. danny zegt:

  Doorsnee Nederlander moet bloeden voor bonussen van bestuurders! Nog steeds voedselbanken. Echt een schande! !!

  Geliked door 1 persoon

 9. IkBenHet zegt:

  De enige “zorg” die voor die graaiers telt; is de zorg voor zichzelf…

  Geliked door 1 persoon

 10. Wachteres zegt:

  Dit is EU-beleid. Alleen degenen die ruimhartig meewerken aan de multiculturele droom worden dik betaald, te beginnen bij de EU-regering.

  Ik blijf het zeggen: Met de EU krijgen wij een kleine stinkend rijke toplaag [allemaal pro-EU] en het klootjesvolk mag zich kapot werken en desondanks op een houtje bijten.

  Geliked door 1 persoon

 11. danny zegt:

  Vanaf volgend jaar hooguit Rutte norm. Vast leggen in de wet. Bij overtreding alles terug betalen. Niet dan gevangenisstraf. 75 euro per dag . Ook vastleggen in de wet. Is verdomme wel gemeenschapsgeld. Stelletje dieven.

  Geliked door 1 persoon

 12. Pietersen zegt:

  Als je de weg weet in dit gesubsidieerde baantjes circuit en een HBO diploma of hoger hebt, bovendien goed kunt smoezen en veel connecties hebt, kun je na enige jaren dit verrotte systeem met riant betaalde baantjes goed doorgronden en je slag slaan.

  Er zijn veel van deze bestuurders en managers die het zo doen : zij solliciteren op mooie functies in de zorg, welzijn of cultuur, hebben een curriculum op Linked In natuurlijk.
  In veel functies hoef je nauwelijks wat te presteren en als je besluit weg te gaan na een paar jaartjes zakkenvullen en omdat de grond je te heet onder de voeten wordt, als gaat uitkomen dat je veel te duur bent voor de prestaties die je levert, of omdat je ongewenst publiciteit naar je toetrekt vanwege grove overschrijding Balkenende-norm, krijg je ook een riante ontslagvergoeding mee.

  Vervolgens ga je weer ergens anders solliciteren en herhaal je je spelletje.
  Dit, dames en heren, zijn geen bestuurders die een prestatie leveren, het zijn ordinaire zakkenvullers en parasieten.

  Geliked door 1 persoon

 13. oeps48 zegt:

  Het is niet alleen een Haags probleem, maar een landelijk probleem. Er zitten overal ambtenaren en bestuurderen, die teveel verdienen. Ook bij banken, verzekeringsmaatschappijen en in het particuliere bedrijfsleven zitten funktionarissen die ver boven de norm van 178.000 euro aan inkomen ontvangen. En ook dat is nog niet het hele probleem, want ook heel veel van deze grootverdieners grossieren ook nog eens in een x-aantal goed betaalde bijbanen. Hoogbetaalden met meer dan 30 bijbanen zijn helaas geen uitzondering. Bedenk dat deze lieden ook de uitvinders zijn van het flexwerk en het onbetaalde vrijwilligerswerk voor de gewone mensen. Daarnaast hebben deze lieden meestal ook nog eens behoorlijk veel aantrekkelijke secundaire faciliteiten. Ik denk hierbij aan een hele grote bolide, al dan niet met chauffeur, van de zaak, vakantiereisjes naar ver weg oorden, sorry dat noemen ze zakenreizen, feestmalen op vrijdagavond met de familie, sorry dat noemen ze zakenlunches op donderdag, vaste onkosten vergoedingen, hobbyen en sporten op de kosten van de zaak, zoals golfen, tennissen en bootjevaren, dat noemen ze team buiding, leuke cadeau’s, uitjes en noem maar op. Verder sturen ze vaak ook nog eens fakturen voor management advies. Dat hoorde blijkbaar niet bij de job. De totale problematiek is een grof schandaal. Zeker, als we bedenken, dat we in Nederland een arbeidsreserve zo’n kleine 700.000 mensen, waaronder heel veel hooggeschoolden, hebben, die niet aan de slag kunnen komen. En een bijstandsmoeder, die een paar centen zwart verdient als poetsvrouw bij een hoogbetaalde, wordt rücksichtlos gekort op haar uitkering. En dan hebben we het hier nog niet eens over de praktijken van de bonusboeven, de woekerschurken en de grisselijke graai bandieten. Het kabinet Rutte heeft deze problematiek in de afgelopen jaren bepaaldelijk niet met voldoende daadkracht aangepakt. Hij heeft het probleem gewoon laten voortsukkelen. Rutte vindt kennelijk, dat sommige varkens gelijker mogen zijn, dan de andere.
  Ik heb wel een oplossing en die is heel simpel.
  1. Op inkomens boven de norm van 178.000 euro wordt weer net als vroeger 70% inkomstenbelasting geheven en vallen onder de premieheffing en sociale lasten.
  2. Salarissen, in welke vorm dan ook, boven de norm van 178.000 euro zijn voor de werkgever niet meer fiscaal aftrekbaar.
  3. Werkgevers, die salarissen boven de norm van 178.000 euro betalen, komen niet meer in aanmerking voor subsidies.
  4. Lieden die, naast een volledige baan, ook grossieren in betaalde bijbanen, gaan over de inkomsten uit deze bijbanen 70% inkomstenbelasting en extra premieheffing betalen.
  5. De bijbanen van mensen met een volledige werkweek, worden gevorderd en beschikbaar gesteld aan werkelozen. Gewoon een eerlijke verdeling van de arbeid.
  6. Oneigenlijke onkostenvergoedingen zijn voor de werkgever niet meer fiscaal aftrekbaar en dienen door de werknemer als inkomen voor de inkomstenbelasting en premieheffing te worden aangemerkt en daarover dient de werkgever tevens pensioenpremie en sociale lasten te betalen.
  7. Alle geschenken, cadeau’s en wat dies meer moge zijn, worden door de Inkomstenbelasting en premieheffing als inkomen aangemerkt en daarover dienen tevens sociale lasten te worden betaald.
  8. Fraude in welke vorm dan ook, wordt, zowel voor de werkgever als voor de werknemer, met een flinke boete afgestraft.
  Tja, zo komt boontje on zijn loontje. Voor degenen, die het treft een bittere pil, om te slikken. Maar wie het onderste uit de kan probeert te halen, krijgt ook het droesem en kan het lid op de neus krijgen. Gewoon weer even orde op zaken stellen. Zwarte Piet zegt immers, eerlijk zullen we alles delen.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Het graaien zou beperkt worden met de balkenendenorm.
   Toen bleek het salaris van alle graaiers, net niet onder die norm te vallen. Wegens eerdere afspraken en zo.
   En ook na jaren, blijkt de norm een wassen neus. Want niemand houdt zich er aan. En er is geen prestatie gekoppeld aan de norm. Of men nu 1 uur per dag werkt of per week, of men een bedrijf gezond maakt, of failliet, het salaris blijft ongemoeid.
   Of men geeft zichzelf een ander dienstverband. De hele politietop doet dit. Men stelt zichzelf aan als adviseur en bingo.

   De reden waarom de elite de PVV niet moet, is omdat de PVV hier wel wil ingrijpen. En daarvoor gestraft wordt. Zo is er hier en daar een register gekomen van declaraties en bijbanen. Of wordt een subsidie aan een stichting gekort vanwege debiele beloning van de managers. Dankzij de PVV. Jammer dat zo weinig mensen dit erkennen en toch blijven stemmen op NSB, nu stromen al die gesjeesde kamerleden rechtstreeks door naar fraaie nepbanen. Op onze kosten.

   De media zijn omgekocht en de kiezer is in slaap gewiegd; het graaien gaat door, totdat ons geld op is.

   Geliked door 1 persoon

 14. Bas zegt:

  Kennelijk is er een nieuwe lichting van subsidieslurpers aangetreden.

  Geliked door 1 persoon

 15. Jean zegt:

  Wees er maar van overtuigd dat ze zich niets te kort doen, de werkende én de gewerkt hebbende incl. zieken en gehandicapten zullen de zakken van de leeglopers blijven vullen.
  Nog even wachten dan wordt je verplicht op je 65ste verjaardag één pilletje te slikken dan kunnen ze nog meer schrapen en eventueel moslims binnenhalen want iemand moet toch hun vuile werk opknappen, niet?
  Momenteel lopen al ± 75% van de eigen bevolking angstig over straat, steeds goed links, rechts, achter en voor zich te kijken naar mogelijk gevaar.
  Hoeveel moslims lopen al rond in Nederland? Hoeveel? 100.000? 200.000? 300.000? of misschien nog veel meer…

  Geliked door 1 persoon

 16. Japio zegt:

  Een man neergeschoten buiten Brits parlement na aanval
  http://nu.nl/buitenland/4561722/man-neergeschoten-buiten-brits-parlement-aanval.html RARA wie doen zoiets?

  Geliked door 1 persoon

 17. Thomasson zegt:

  De bestuurders met topinkomens zijn de meetvreters van de politieke kartel. Mensen zonder bijzondere talenten maar wel met vrienden op de juiste plekken en met de juiste politieke visie die hun zakkenvullen. Wat doet bijvoorbeeld een topschooier van de Stichting Jeugdformaat? Wat voor hulpverlening geeft hij of zij aan jongeren in nood? Of zo’n types van Stichting Haagse Woon- en Wijkzorg? Zorgt hij of zij voor mensen die door (meestal allochtone) criminelen uit hun huis worden verjaagd? Het is angst aanjagend wat er in zulke steden als Den Haag gebeurt. Maar in de cocaïne cultuur die er daar heerst, is alles mogelijk. Zie https://www.youtube.com/watch?v=NgLoqSdo0EM

  Geliked door 1 persoon

 18. leefbarbaar zegt:

  Vreemd dat een kwaliteitsmedium als Omroep West, zich niet afvraagt waarom de PvdA een probleem heeft met graaiers, want de PvdA graait overal. Bovenal in de sociale woningbouw.
  Waarschijnlijk heeft dat iets te maken met:
  http://www.omroepwest.nl/nieuws/3235546/Raad-van-commissarissen-Niets-mis-met-salaris-directeur-Omroep-West
  Want lokale omroepen zijn eigendom van de PvdA en ook daar graaien ze wat af. En maken smerige propaganda op onze kosten.
  De voorzitter van de raad van commissarissen is trouwens iemand van de PvdA, een overbetaalde ambtenaar met een bijbaan: Nico de Voogd.
  Willen we echt iets gaan doen aan het graaien van de elite, dan moeten we eerst van al die corrupte politici en media af.
  Dit artikeltje is domme stemmingmakerij; je hebt zo een lijst bij elkaar met 100 PvdA-ers die ziekelijk graaien.

  Geliked door 1 persoon

 19. C Bruin zegt:

  Alles afpakken en naar de voedselbank laten gaan. Deze mensen zijn voor mij het uitschot van de maatschappij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s