Nieuw geluid in de Kamer: Baudet wil minder immigratie en geen EU

Screenshot_24

(Door: Marno de Boer)

Forum voor Democratie is een van de nieuwe partijen in de Tweede Kamer. De partij ziet de multiculturele samenleving als een bedreiging voor de Nederlandse identiteit.

Met publicist Thierry Baudet (foto) en advocaat Theo Hiddema krijgt het Binnenhof er niet alleen twee markante persoonlijkheden bij, hun Forum voor Democratie draagt ook opvallende standpunten uit. De partij is de enige hoop om Nederland van een dreigende ondergang te redden, zei Baudet op een congres in januari.

Volgens Baudet staat Nederland voor ‘misschien wel de grootste en meest existentiële dreiging ooit’. Grondoorzaak is dat ‘het Westen lijdt aan een auto-immuunziekte’, waarbij de politieke elite ‘zich tegen ons heeft gekeerd’.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Europa, EUSSR, gezond realisme, Nederland. Bookmark de permalink .

65 reacties op Nieuw geluid in de Kamer: Baudet wil minder immigratie en geen EU

 1. goed gezien van Baudet , maar Fortuyn zei het ook al

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik wens het forum voor democratie héél véél succes.
   Een zegen voor het Nederlandse volk doordat nu eindelijk een partij de vaak frauduleuze Nederlandse politici met hun vriendjespolitiek en netwerken zal aanpakken.
   Ook al zal menigeen denken dat deze beide heren niets klaar zullen spelen.
   We zullen zien.
   Als deze heren consequent zullen blijven werken aan de broodnodige veranderingen zal hun partij sterk groeien. De volgende verkiezingen zullen dit bewijzen.
   Ook Wilders zal nu niet meer alleen staan!

   Like

   • Sandy zegt:

    Eens. FvD gaat zeker het ver schoppen. Volgende verkiezingen krijgen ze tussen de 10 en 15 zetels.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “FvD gaat zeker het ver schoppen. Volgende verkiezingen krijgen ze tussen de 10 en 15 zetels.”

   Dat zijn er dan tussen de vijftien en twintig minder voor de PVV. Zo komen we er wel.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 2. Theresa Geissler zegt:

  Tja, de intentie is zeker niet slecht……
  Niettemin sta ik vooralsnog op het standpunt: Géén versnippering.

  Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   Helemaal gelijk, daar schiet niemand iets mee op.
   En het geluid is zeker niet nieuw, het is alleen meer van hetzelfde.
   Nog meer versnippering.
   En de “trouwe” PVV stemmer is al om, Thierry is de nieuwe held.
   Lijken wel groupies, zo als sommige zich gedragen.

   Geliked door 4 people

  • Wachteres zegt:

   Hoeveel temeer zielen, hoeveel temeer vreugd, @ Theresa.

   Als mensen niet op Wilders stemmen [om wat voor reden dan ook], maar wel op Baudet, dan krijgen we er alleen maar meer macht en invloed bij.

   .

   Geliked door 3 people

  • Zo denk ik ook Theresa, samen gaan met Geert was beter geweest.

   Geliked door 1 persoon

  • Dat ze in verschillende uniformen operen is nog niet zo gek. Dan bereik je de mensen die hechten aan nette woorden en die een hekel aan blond haar hebben ook nog eens. De communisten doen dat al jaren. Die opereren onder zoveel verschillende hydrakoppen dat er zelfs mensen zijn die denken dat de VVD niet bij de communisten hoort.

   Geliked door 2 people

   • Perfide Albion zegt:

    Zoals altijd weer een uitstekende analyse van de thans ontstane situatie mijn waarde Breinbrouwsels. Een beetje druk (vanuit rechts) op de PVV houdt de boel scherp…

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Heel juist gezien Breinbrouwsel.
    Hoe meer politici de boodschap brengen dat het politieke bestel nodig grondig moet veranderen, dat we geen immigratie willen en dat het hoogtijd is om de EU te verlaten, hoe beter het is.
    Samen met de PVV hebben Baudet en Hiddema 22 zetels.
    Dat zet zoden aan de dijk!

    Geliked door 1 persoon

 3. danny zegt:

  Ik gun thierry Baudet en Theo hiddema wel zetels. Goede intenties hebben de heren.

  Geliked door 1 persoon

 4. Steven zegt:

  De bestaande elite zorgt er wel voor (met leugens dan wel BEDROG) dat partijen zoals Wilders en Baudet geen VOET aan de grond krijgen.
  De gevestigde partijen zijn TEGEN uitsluiting, maar in dit geval is het dan wel weer gerechtvaardigd.
  Tegen de tijd dat ze iets kunnen betekenen, is Nederland al naar de afgrond getrokken.
  Er komen nog steeds wekelijks duizenden parasieten binnen, en ze worden ook nog steeds met onze Europese veerdienst opgehaald om uw dochters te grijpen zodra ze aan wal zijn. En dat vindt de bestaande elite ook wel OK.
  Ga maar vast bedenken waar je heen wilt, als je straks nog de mogelijkheid krijgt om te vluchten!

  Geliked door 1 persoon

  • Ron zegt:

   Nadenken over vluchten of nadenken over hoe we ons tegen die barbaren en de andere helpers van de huidige elite kunnen verdedigen.
   Zoek naar informatie over survival en zeker naar informatie hoe je zelf wapens kunt maken.
   Een manier van de barbaren uitschakelen is om ze te besmetten met bacteriën en andere eencellige microben. Hoe krijg je die op plaats van bestemming? De messen en andere steekwapens die je hebt gemaakt steken in de kleigrond, modder en varkensmest voordat je ze gebruikt.
   De barbaren geloven dat allah ze beschermt dus zullen ze kleine en grote wonden niet ontsmetten. Die wonden gaan vanzelf ontsteken met als gevolg dat de barbaren zeer ziek worden en op een vervelende manier dood gaan.
   Op deze manier zorgt je stadsgenoot ervoor dat een of twee barbaren je deur voorbij gaan of helemaal niet op bezoek komen, en dankzij jou wordt een stadsgenoot zo’n bezoek bespaard. Er is best een kans dat of je stadsgenoot of jezelf het niet overleeft, maar dat zullen we als autochtonen voor elkaar over moeten hebben.
   Haal wel ontsmettingsmiddel in huis voor jezelf en familie.

   Like

 5. scheermes zegt:

  Sterk stuk van thierry baudet!! Samen met theo hiddema zijn deze twee een verrijking in de tweede kamer !!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Scheermes.
   Zo is het helemaal!

   Like

  • scheermes zegt:

   Ik maak mij ontzettend kwaad,als ik steeds maar weer het gezwets hoor tijdens mijn gesprekken met de mensen over de pvv !!Ik hoor dan b.v hij moet het anders zeggen ,en hij brengt het niet goed !! Waarop mijn antwoord is ,hoe dan ?? Noem eens een voorbeeld ??Als ik doorvraag bij de mensen ,hebben ze totaal NIKS in te brengen bij hetgeen geert wilders verkondigt !! Zij zitten rutte en buma enz na te papagaaien zonder met iets concreets te komen !!Ik vraag dan aan de mensen om 1 concreet voorbeeld te noemen waar zij het niet mee eens zijn !! KUNNEN ZE NIET !! Verder vertel ik de mensen dat de pvv de enige partij is ,die ECHT voor onze belangen opkomt ,en de dingen benoemt die benoemd MOETEN worden !! Verder vertel ik de mensen dat de andere judassen opschuiven richting de pvv ,PUUR ALLEEN maar om stemmen te winnen !!Geert vertelt als ENIGE dat de koran verboden MOET worden !! En daar DRAAIT ALLES om !!Als de islam en de koran niet terug gedrongen worden ,zijn wij ALLES KWIJT!! ALLES !! Ik vertel de mensen in mijn buurt dat zij landverraders zijn als zij op een andere partij stemmen !! Met UITLEG waarom !! De pvv is in mijn gemeente de grootste van ons land geworden !!!Ik vind het triest dat de mensen niet op geert wilders stemmen maar wel op baudet !! Aangezien ik thierry vaak heb gezien op de tv en met zijn denkbeelden goed op de hoogte ben is hij altijd veel beter dan snotneusje klaver enz !! De mensen die niet op geert stemmen, maar wel op thierry baudet,is toch een verrijking op rechts !! Er lopen helaas nog veel te veel mannen rond met een handtasje !!Verwijfde types ,waarvoor de f.v .d een goed alternatief voor is !!Thierry en theo zijn goed van de tongriem gesneden ,en zijn tegen de islam en asielinstroom,wat zij ook zullen laten horen in de tweede kamer !!Rechts wordt hier sterker door !!Ik heb thierry ook gehoord in zijn gesprek met hans wiegel ,maar die had niks in te brengen tegen thierry!! In woord en daad en in persoonlijkheid kan niemand in de tweede kamer tippen aan geert wilders !! In elk debat snoert geert IEDEREEN de mond !! Met de WAARHEID !! Geert zit vast voor MIJN EN U vrijheid !! Daarom vind ik het een SCHANDE als iemand, WIE dan ook niet op de pvv stemt !!Al die mensen moeten zich DIEP SCHAMEN !!

   Like

 6. ludotausch zegt:

  Dit is op Mother of the Mount Carmel herblogden reageerde:
  Mother of the Mount Carmel steunen dePVV en de Fvd.

  Like

 7. H Blomsteel zegt:

  Helemaal gelijk , maar hij kan het benoemen en dit is goed ! Maar ze weten het allemaal , allemaal ! En Nederland word gewoon opgedeeld !

  Like

 8. Geert en Thierry zouden eens om de tafel moeten gaan zitten. Beiden zijn stemmen trekkers pur sang.. Standpunten zitten dicht bij elkaar. Geert is gepokt en gemazeld in de politiek en intelligent.. Thierry intelligent, flamboyant maar mist politieke ervaring. Het samen optrekken zal een gigantische machtsverschuiving te weeg brengen.

  Geliked door 3 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Geert en Thierry zouden eens om de tafel moeten gaan zitten.”

   Dat had Baudet vóór de verkiezingen moeten doen. Indachtig het motto: Samen staan we sterk. Nu heeft FvD twee zetels van de PVV afgesnoept en is een irrelevante splinter geworden. Volgens mij hadden de twee samen (lijstverbinding, fusie) meer zetels gehaald dan de 20 + 2.
   Baudet is geen Prof. Pim, ook al zit hij netjes in het pak, spreekt ABN en is intellectueel veel kamerleden ver de baas.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ik denk daar niet zo over Hr Köhler.
    ’n Partij die nieuw opkomt en dat doet via ’n verbinding met de PVV zal daar geen opzienbarend profijt van hebben.
    Wilders heeft daarvoor ’n te duidelijk profiel.
    Je moet het anders zien. Zoals ik al schreef, beschikt Baudet nu over 22 zetels…

    Like

 9. Jan zegt:

  Thierry Baudet: De critici lijken door mij geobsedeerd

  Zijn fractie heeft slechts twee zetels, maar Thierry Baudet (34) is desondanks het meest besproken nieuwe Tweede Kamerlid. De fractievoorzitter van het Forum voor Democratie, die vandaag als parlementslid werd beëdigd, kreeg de afgelopen dagen de wind van voren.

  De verwensingen zijn niet van de lucht. U wordt een ‘fascist’, ‘seksist’ en ‘racist’ genoemd. Waarom roept u zoveel weerstand op, denkt u?

  ,,Het verbaast me enorm. Mijn critici lijken door mij te zijn geobsedeerd. Er zijn zoveel andere argumenten tegen mij in te brengen: tegen mijn standpunten over de EU, over massa-immigratie, over referenda, het soort politiek dat wij willen bedrijven. Dat begrijp ik. Maar waarom zou je aankomen met iets dat evident onzinnig is?”

  Misschien omdat u in uw teksten op z’n minst provoceert?
  …..
  http://www.ed.nl/dossier-verkiezingen/thierry-baudet-de-critici-lijken-door-mij-geobsedeerd~a66a36fc/

  Like

  • Jan zegt:

   Pechtold zal Baudet en haten, ook Hiddema omdat zij Pechtold zeker fileren met zijn drogredenen

   Geliked door 3 people

  • Ron zegt:

   “Maar waarom zou je aankomen met iets dat evident onzinnig is?”

   Misschien omdat u in uw teksten op z’n minst provoceert?

   De linkse journalist is in Thierry’s val getrapt.
   Hiermee toont deze journalist zelf aan dat het inderdaad iets onzinnigs is waarmee de FvD-critici aankomen.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Jan.
   Wat mij erg verbaast is dat niemand hier op de gedachte komt dat Klaver van GL
   Baudet intens zal haten.
   Klaver moet het van zijn “jeugdige uitstraling, en het brengen van een nieuwe wind in de politiek” hebben…
   Klaver heeft geen enkele inhoud. Dat wist hij door zijn shows met volle zalen, aardig te verbergen
   Baudet overvleugelt Klaver in één klap op beide fronten.
   Hij heeft een èchte verfrissende jeugdige uitstraling en zijn “Forum” biedt het volk een maximum aan politieke inhoud.
   Bovendien zal Baudet Klaver tijdens debatten op intellectueel niveau, ver achter zich laten.

   Baudet is héél slecht nieuws voor Klaver!

   Like

   • Robby E. zegt:

    Juist, goed gezien en mooi verwoordt!
    Ik vind Baudet een topper, nog een beetje naïef soms en te eerlijk, maar dat trekt wel bij.
    Klaver mist een hoop qua intelligentie vergeleken met Baudet maar is wel een toerenbouwer en een gluiperd, onderschat dat niet!
    Ik maak me wel zorgen om Hiddema, prima vent maar hij wordt oud en ik zag ‘m laatst in een discussie toch de draad kwijtraken, ik ben bang dat hij het tempo niet meer aankan!

    Geliked door 1 persoon

 10. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Er zijn er nog wel, die niet zwichten,
  die de vrees voor de toekomst verlichten…
  zoals Thierry Baudet,
  met vàst méér onder de pet
  dan we ‘m nu al toe durven dichten 😛
  .

  Like

 11. Doornroosje zegt:

  Wilders zegt de dingen onverbloemd. Baudet en Hiddema (Hiddema mag ik graag) de dingen met een “elitair” sausje. t,Ja , als je liever Wilders kijk op de politiek, met een “elitair” sausje wild, dan stem je FvD. Ieder zijn meug. Zolang ze maar het zelfde bedoelen.
  Zelf ben ik meer voor het onverbloemde. Je kunt stellen , dat er nu 22 zetels in de kamer zijn die het zelfde willen. Dat is ook winst.

  Geliked door 4 people

 12. Japio zegt:

  Geert is de enige die zijn rug recht houdt en zijn leven opoffert voor het Nederlands belang. Jaren lang leven onder beveiliging en zwaar beperkt worden in je doen en laten. Op dodenlijsten staan en iedere dag weer die onzekerheid, leef ik morgen nog? Baudet kan voorlopig nog niet eens staan in de schaduw van Geert. Alleen als je zo een passie/roeping hebt als Geert om Nederland van de ondergang te redden dan mag je je mond open doen. Denk niet dat Baudet het zelfde leven wil gaan leiden als Geert. Dus Baudet zal wel een stuk gematigder zijn dan Geert. Hij wilde niet eens in het zelfde vak zitten als de PVV. Laat Baudet zich eerst maar bewijzen en de verbinding zoeken op rechts.

  Geliked door 4 people

 13. BertG. zegt:

  Als ik Geert Wilders was, dan was ik er allang mee gestopt met zo’n achterban, die bij elk nieuw geluid helemaal om zijn en daarbij weg slijmen als een tiener meisje om een pop idool draaien.
  Stank voor dank, heet zo iets.
  Ok, ze hebben er 5 zetels bij, maar vele hebben nu al spijt dat ze niet op Baudet gestemd hebben, lijkt het wel.

  Geliked door 2 people

 14. louis-portugal zegt:

  De programmas van Wilders en Baudet liggen zeer dicht bij elkaar.
  Ik vind dat Baudet toch minstens 2 voordelen heeft en daarmee wil ik niets afdoen van wat Wilders al bereikt heeft.
  1.Hij kan zich beter uitdrukken dan Wilders.
  2.Hij heeft zijn partij nog niet bedorven en zal dat waarschijnlijk ook niet doen, door krasse uitspraken waar Wilders misschien wel gelijk in heeft maar welke toch mensen heeft afgestoten.
  In de toekomst zal daar zeker een goed samenwerking uit voortkomen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Tistochwat zegt:

  Zonde, zonde, zonde dat die Baudet en Hiddema zich niet hebben aangesloten bij de PVV!
  Ik blijf het zeggen.
  Wat héb je nu aan al die piepkleine partijtjes? Baudet roept trouwens alleen maar wat Wilders al jaren zegt. Ik heb het gevoel dat Baudet profiteert van wat Wilders tot nu toe heeft bereikt. Op mij komt hij over als een praatjesmaker, die weet dat hij er goed uitziet.
  Ik vind Trump (en Wilders) trouwens aantrekkelijker om te zien dan Baudet, die voor mij iets té ‘mooi’ is. Om over Jesus Klaver nog maar te zwijgen.

  Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Denk dat Baudet en Hiddema veel te grote ego’s zijn om zich naar Wilders te voegen .
   En Geert zal op zijn beurt niemand binnen willen halen , die hem naar de kroon zal willen steken . Als een soort koekoek’s eieren .
   Het is wel zijn éigen partij , tenslotte .

   Zie het verloop van de ambities van Moszcowicz .
   Ook zo iemand waar eigenlijk niet mee valt samen te werken .

   Like

 16. jackholland zegt:

  Ik blijf het maar roepen en misschien dat het helpt.
  Geef het nl-volk ongezouten voorlichting over islam .
  Plaats advertenties borden in het weiland zoals:

  Beste moslim hoe kunt u nu zeggen dat u wenst te integreren ,samenleven,samenwonen samenwerken met niet moslims terwijl u als moslim alle opdrachten van mohammed en de koran kritiekloos dient op te volgen.
  Een van de opdrachten in de koran luidt dat je geen vrienden met christenen en joden mag worden.

  Beste moslim wist u dat volgens mohammed de duivel snachts in uw neus slaapt en in uw oor urineert? Leest u dit maar eens fijn in hadith…….

  Beste moslim wist u dat er bij de geboorte van mohammed een licht uit de doos van zijn moeder straalde die hele kastelen kilometers verderop in een helder licht zette.
  Lees hadith …..vraagt uw imam.

  Beste moslim wist u dat de verklaring van een vrouw maar de helft waard is van die van een man?
  Vraagt uw imam of lees het na soera…

  Beste moslim wist u dat mohammed 54 jaar oud sex had met een negenjarig meisje.Hoe zou u het vinden als uw 9 jarig nichtje dagelijks werd uitgewoond door een vent van 54 ?

  Beste moslim weet u dat u net zoals iedere moslim de opdracht van mohammed moet uitvoeren wanneer u een niet-moslim ontmoet vraag hem te bekeren tot islam weigert hij laat hem aan moslims op een onderdanige manier extra belasting betalen weigert hij dit ook bevecht hem hak zijn kop eraf.

  Enz enz
  Kortom nederland moet op de hoogte worden gebracht van het verderfelijke gedachtengoed islam.
  zowel niet-moslims als moslims moeten geconfronteerd worden wat islam werkelijk inhoudt .

  P.s De meeste moslims weten er zelf geen donder van merk ik nog al eens, ze luisteren wel eens naar de imam die de islamitische smerigheid met een sausje overgiet en lult over islam is vrede.

  Kortom zet moslims voor zeik met hun eigen bullshit net zo lang tot ze eens na gaan denken zich dood schamen en islam de rug toekeren.
  E n het grappige is ze kunnen op de teksten(advertenties,reclameborden media geen commentaar leveren want de teksten komen 1op 1 rechtstreeks uit de koran en de hadith.

  Het gros van Nl is nog steeds naief helaas en denkt het zal wel zon vaart niet lopen.
  Kijk voor de gein maar eens in zweden die zijn al een paar stapjes verder.

  Pvv zou een stichting op moeten richten :Kennis van islam voor naieve nederlanders Waarschijnlijk krijgen ze er nog subsidie voor ook.

  Raadsel

  Wat is het verschil tussen een extremistisce moslim en een gematigde moslim ?

  De gematigde moslim houdt je bij je voeten vast terwijl de extremistische moslim je kop afhakt.

  Like

 17. Thoth zegt:

  (..)Baudet wil Nederland uit de EU halen, strenge grenscontroles en een restrictief immigratiebeleid invoeren, de publieke omroep saneren en meer referenda. Ook wil de partij onder meer de banden met Rusland aanhalen.

  Correct. Ik ben het met’m eens. Alleen heb tijdens de vorige verkiezing op Bosma gestemd van de PVV. Afijn, ik hoop dat ze gaan samenwerken met de PVV. In ieder geval zag ik Bosma die de interruptie microfoon uitlegde aan Hiddema. Het gaat de goede kant op!

  Geliked door 1 persoon

 18. Taljaard zegt:

  Hiddema zou het nog geen maand uithouden in de PVV onder Wilders.
  Hij is een solist en geen teamspeler.
  Lijkt mij wel een aanwinst voor de TK, want hij kan iemand in een debat op een heel beschaafde en beheerste manier verbaal in reepjes scheuren.
  Jammer dat hij al in de 70 is.

  Geliked door 1 persoon

  • Giny zegt:

   louis Portugal

   Tuurlijk liggen de programma’s dicht bij elkaar, Baudet heeft het meeste van Geert overgenomen, lekker makkelijk toch?
   Ben het helemaal met BertG eens, stank voor dank, inderdaad, fijn zo’n achterban!!!

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    He gelukkig, eindelijk eens iemand die het met mij eens is.
    Overlopers zijn het, meer niet.
    Inderdaad, fijn zo’n achterban die al om is bij de eerste de beste, totaal onbetrouwbaar.

    Like

  • Giny zegt:

   Nou, bij Baudet houdt hij het ook niet vol!

   Like

 19. BertG. zegt:

  En dan zijn er ook nog reageerders hier die zich verbazen waarom iedereen toch voor GroenLinks gekozen vanwege een nieuw gezicht, een zogenaamde knappe kerel, kuch.
  Jullie hier doen precies hetzelfde, maar dan in dit geval om iemand die Thierry Baudet heet.
  Komt en keer met een glad babbeltje en iedereen is om.
  Ik zie het verschil niet. Maar het valt mij wel vies tegen van de meeste.
  Blijk maar weer dat de meeste toch voor het lekkere kontje gaan en niet voor het doel.
  Nederland is verloren met zulke stemmers.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Klaver heeft totaal geen lekker kontje. Hoe kom je daar nu bij.
   Als Turkse Indiaan heeft hij korte benen. Dat weet iedereen.
   Bovendien heeft hij een morsige uitstraling.
   “Morsig” is het beste Nederlandse woord dat bij deze halve mocro past.
   Geen vlees en geen vis.
   Geef mij Baudet maar.
   Zelfs de dames bij Pauw aan tafel, kregen koortsige blikken als het over Baudet ging.
   Een van de dames bekende zelfs dat “Dat ‘hij’ een Goddelijk lichaam had!”
   Ik heb Pauw nog nooit zó jaloers gezien.
   Bovendien is Baudet altijd als ’n real-gentleman gekleed.
   Dat is wel wat anders dan al die andere gevestigde politici met hun confectiepakkies an…
   En dan moet je Klaver zien met zijn opgestroopte mouwen en zijn overhemd uit zijn broek. En dàt kapsel…!
   Gruwelijk. Iets voor Groen-Linkse tienermeiden.

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Bert,17.55
   Ben het ook helemaal eens met je hoor in deze.
   Maar volgens mij wist je dat al.

   Like

 20. Mirjam zegt:

  NEDERLAND HOEFT VOORLOPIG NIET MEER VLUCHTELINGEN TOE TE LATEN.

  De eis van de stichting We Gaan Ze Halen om snel meer vluchtelingen uit opvangkampen in Griekenland en Italië in Nederland toe te laten, is door de rechter verworpen.
  De stichting had van de Nederlandse Staat geëist dat duizenden extra vluchtelingen zouden worden opgenomen. Zij beriep zich op Europese afspraken die over herverdeling van vluchtelingen zijn gemaakt.

  Termijn verstrijkt in september

  Volgens de stichting heeft Nederland tot dusver 1487 vluchtelingen uit de Griekse en Italiaanse kampen opgenomen. Nederland heeft zich verplicht om binnen twee jaar 8712 mensen op te vangen.
  De rechter zegt dat de afgesproken termijn waarbinnen de lidstaten aan hun verplichtingen moeten voldoen, nog niet voorbij is. Daarom kan de stichting die verplichtingen voor Nederland nu dus niet afdwingen, staat in het vonnis. De termijn verstrijkt in september dit jaar.

  Zelf gaan halen

  De rechter vindt dat de beslissing om meer vluchtelingen op te vangen, bij de politiek ligt. ​Voorzitter Rikko Voorberg van de stichting kondigt aan in hoger beroep te gaan tegen het vonnis. De advocaten van de stichting noemen het ‘uiterst schrijnend dat de rechter vindt dat de vordering te vroeg is, terwijl vluchtelingen vaak al twee jaar vastzitten in kampen’.
  De stichting was aanvankelijk van plan met honderden auto’s naar Griekenland te rijden om de vluchtelingen daar op te halen, maar zag daarvan af omdat dit burgerinitiatief zou neerkomen op mensensmokkel. Daarom stapte We Gaan Ze Halen naar de rechter.

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Grondoorzaak is dat ‘het Westen lijdt aan een auto-immuunziekte’, waarbij de politieke elite ‘zich tegen ons heeft gekeerd’.( volgens Baudet)
  Dan zal het tijd worden om ons te ontdoen van deze zogenaamde politieke ‘elite’ !!!

  Like

 22. Giny zegt:

  Enkele maanden geleden was het VNL voor en VNL na, die waren weer fatsoenlijker dan de PVV, zaten er ook van die overstappers bij op dit forum, bah!
  Nu is het weer HIddema en Baudet voor etc. etc. wat een stakkers!
  Baudet wil Abutaleb als minister, Pieter Omtzigt (ook zo’n achter zijn ellebogen figuur)
  als Premier en Hiddema vindt marokkaanse jongens veel liever dan de Nederlandse!
  Veel plezier ermee, voor mij was het Pim, nu is en blijft het Geert, al zou onze lieve heer
  persoonlijk in de kamer gaan zitten, zal ik zeker niet gaan veranderen!

  Geliked door 2 people

 23. Harry zegt:

  Als Baudet c.s. zetels van Wilders zouden roven , zou me dat zeer spijten .

  Maar , zoals hierboven reeds opgemerkt , sommige mensen hebben “de pest” aan Wilders en zullen nooit op hem stemmen .
  Door Baudet is er dan wel weer een opening op rechts .
  Ik heb een vriend , ( voorheen VVD ) , die denkt net als wij hier op de site , maar hij heeft de schurft aan Wilders .
  Ik krijg dat maar niet uit zijn kop gepraat !
  Hij heeft op Baudet gestemd .
  Nou ja , beter dan op elke willekeurige andere , denk ik dan .

  Als Baudet kans ziet een deel van de VVD stemmers binnen te harken ,
  hoeft dat niet negatief uit te pakken .
  Uiteindelijk gaat het om het totaal .
  Denk dat PVV en FvD , samen prima door één deur kunnen .

  Persoonlijk zal ik Wilders steunen tot het eind , hij is het origineel , maar daarom hoeven we Baudet toch niet te verguizen ?
  Laten we hem in ieder geval het voordeel van de twijfel geven .
  En met Hiddema zouden we nog wel eens heel veel lol kunnen hebben op de manier waarop ie het linkse geteisem ( inclusief de VVD ) kort gaat hakken !
  Zou nog wel eens goed uit kunnen pakken .

  Ik heb geen enkel probleem met uitspraken als : “minder , minder , minder” , en dergelijke ,
  het ergste is wat mij betreft niet erg genoeg , maar er zijn een fors aantal mensen die stevige uitspraken kennelijk niet kunnen pruimen , ik vind het softies , maar het zij zo .

  Like

 24. Mirjam zegt:

  Ik denk dat we Baudet en Hiddema niet als concurrenten van Geert Wilders moeten zien, maar als medestrijders tegen het onrecht. Niemand heeft het monopolie op de waarheid en het recht en het is alleen maar goed als zich steeds meer mensen voor de waarheid inzetten, doordat ze de corruptie en de leugens aanpakken.

  Geert heeft altijd hetzelfde verkondigd, dat is waar, maar is daarom ook zo consistent als wat en dat is goed. Geen overloop naar een andere mening of visie, want zolang het onderwerp waarover het gaat – de islamisering, de overmatige immigratie en verovering van onze landen, de overheersing en het demoniseren van de waarheid hierover – er nog altijd is en niet verdwijnt, is het taak om dit aan de kaak te stellen en te bestrijden. En wie dit ook doet, dat maakt in feite niet uit, als het maar gebeurt en niet tegengewerkt wordt.
  De huidige politici denken maar vanuit één hersencel: if you can’t beat them, join them. Zoals de wind waait, waait hun jasje, tot aan het tijdstip dat de storm over is en ze de ‘kleren van de keizer’ weer aan kunnen doen. Die gemaakt is van de stof van hun eigen agenda en ego. Weg zijn de beloftes en weg zijn de voornemens waar ze de kiezers meer op hun hand kregen. De tijd die ze eraan gedurende de aanloop naar de verkiezingen hebben besteed, was intensief, maar dat hadden ze er graag voor over. Want nu kunnen ze achterover leunen en hun ware gezicht laten zien. Ze ‘zitten’ er weer in en kunnen hun gang gaan voor vier jaar. Dat wil zeggen als ze het zolang met elkaar volhouden en een of ander niet gebeurt, waardoor het kabinet ‘breekt’.

  Maar Geert kan en wil dat niet en zal altijd alles ronduit zeggen, zoals het is. Met hem is het, ‘what you see, is what you get’, Baudin en Hiddema doen dat ook, maar zij worden toch als minder extreem ervaren en worden meer op waarde geacht door hun ‘geciviliseerde’ manier van uitdrukken en aanpak. In feite denken ze alle twee hetzelfde als Wilders, maar uiten het alleen met meer ‘soir de vivre’. En daarom is het goed dat zij beiden twee zetels hebben én erbij horen. Op de dag dat de nieuw gekozen leden in de Tweede Kamer ingezworen werden, ging Hiddema nog even voor die tijd een gesprek aan met Geert en bedankte hem voor de inspiratie, om de politiek in te gaan. Hiddema staat qua mening gelijk met Geert en schroomt er ook niet voor om dit overal te zeggen. Daarom zal hij Geert altijd steunen, want hij heeft lak aan iedereens mening over hem. Zijn eigen mening telt voor hem het meest.

  Het is dus niet twee partijen tegen elkaar, maar twee partijen mét elkaar en hoe meer kracht en resultaat dat genereert, des te beter.

  Like

 25. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s