VLAAMSE LESSEN VOOR GEERT WILDERS EN DE PVV

Screenshot_9

(Door: “Tijl”)

(De auteur is journalist in Vlaanderen en durft gezien angst voor baanverlies alleen anoniem te reageren.)

Wilders: gewonnen en toch verloren. Rutte: verloren en toch gewonnen. Zo zou je het wat onverwachte resultaat van de Nederlandse verkiezingen rudimentair kunnen samenvatten. In EU-kringen, mainstreammedia en het politieke establishment in binnen- en buitenland klinken luide triomfkreten en wordt weer opgelucht adem gehaald. De gevreesde ‘patriottische lente’ of ‘populistische revolutie’ blijft nog even uit. En dus moeten Wilders – en zijn politieke vrienden in Europa – zich dringend bezinnen. Over hun standpunten, hun strategie,  hun communicatie.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
joost-niemoller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Nederland, PVV, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

5 reacties op VLAAMSE LESSEN VOOR GEERT WILDERS EN DE PVV

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Een heldere analyse van onze zuiderbuur.
  Er is potentieel genoeg voor een grote, hele grote PVV maar het is juist, de omstandigheden rond 15 maart zijn desastreus geweest. En Mark Rutte heeft daar ongehoord van geprofiteerd.
  Na het lezen van deze analyse kunnen we hopen dat de PVV (Geert) de nuttige adviezen ter harte neemt. Hij zal daar ongetwijfeld in het belang van de PVV en Nederland best toe bereid zijn.
  Zijn slagkracht in de Tweede Kamer is aanzienlijk vergroot. Niet alleen zijn de plaatsen van de weglopers weer opgevuld maar 5 nieuwe erbij.
  Dat lost echter het probleem niet op. Het probleem is immers dat de islam in een razend tempo Nederland verovert. De moskeeën schieten uit de grond. Er moet wat gebeuren en dat kan geen 4 jaar wachten. Nu zijn er 1,3 miljoen Nederlanders die hun stem aan de PVV hebben gegeven. In die grote groep zit toch voldoende potentieel om tot actie te komen.
  Laten we tonen dat het anders moet en dat we dat ook af willen dwingen met daden.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Uitstekend en objectief geschreven artikel.
   Wilders moet zijn strategie hoognodig aanpassen.
   Géén opmerkingen meer zoals “minder, minder, minder”.
   Geen zaken als “kopdoeken-taks” meer verzinnen.
   Hij zal zich inderdaad socialer moeten tonen. Óók in de organisatie van zijn partij.
   Hij heeft de naam een onbereikbare granieten man te zijn.
   De “vaste kern” van de PVV vindt dat prima, maar als je andere groepen kiezers wilt bereiken moet je je daarvoor open stellen.

   Het is aan Wilders om dat in te zien…

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  (…) Wie mikt op goedkoop applaus van trouwe kiezers, dreigt de twijfelaars van zich af te stoten. (…)

  Wat je al niet moet doen of laten om het stompzinnige stemvee te behagen! Elk woord op een goudschaaltje wegen, anders stemmen ze op linkse zakkenvullers die schijt aan hen hebben. Dat zien ze liever dan iemand die het beste met hen voorheeft en zich soms wat minder ‘policor’ (schijnheilig) uit.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  “Het ziet er naar uit dat de traditionele partijen in Nederland het Belgische ‘cordon sanitaire’ hebben geadopteerd. Die vanuit democratisch oogpunt hoogst bedenkelijke, maar politiek succesvolle strategie om bij voorbaat elke samenwerking of coalitie met het ‘extreemrechtse’ Vlaams Blok (later Vlaams Belang) uit te sluiten, zou ongekende voordelen bieden.”

  Wist ik twee maanden geleden al, dat dat onvermijdelijk zou gebeuren.

  Rutte: VVD gaat niet met PVV regeren
  Geplaatst op 15 januari 2017

  Luchtpint zegt:
  15 januari 2017 om 22:17

  “2 woorden om mensen – die te optimistisch denken dat het volk wat te zeggen heeft door te gaan stemmen – de illusie van democratie te ontnemen:

  cordon sanitaire

  Reeds beproefd in “Democratisch” België. Waarom dus ook niet in Nederland ?

  Het kan dus uitdraaien op Allen tegen Één.”

  Mijn woorden, dus.

  “Daarnaast maakte de politieke schutkring het ook mogelijk om die geduchte concurrent weg te zetten als iemand ‘die geen verantwoordelijkheid neemt’ (tja…), ‘die geen oplossingen voor de problemen biedt’ maar gewoon ‘wat aan de kant staat te roepen’ (of twitteren). Bovendien creëerde het bij de kiezer de op termijn nefaste perceptie dat een stem voor hen “een weggegooide stem” is.”

  De zelfverklaarde elites zijn voor niks beschaamd. Niets nieuws, m.a.w.

  “Dat Nederland niet veel goeds moet verwachten van de koppige ‘meer van hetzelfde’-houding die het gevestigde partijkartel van liberalen, christendemocraten, socialisten en groenlinkse Gutmenschen nog altijd predikt – méér immigratie, méér asiel, meer islam, meer EU -, staat wel vast. Vraag is of Wilders (en Baudet) straks een overtuigend antwoord, een aantrekkelijk alternatief, een uitweg uit het moeras kunnen bieden.”

  Vandaar dat je rustig kan gewagen van de ver-Belging van de Nederlandse politiek. En dat gaat een algemeen fenomeen worden, ook in Duitsland of Frankrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s