“Allah wil bloed zien”

Screenshot_42

(Vertaling: E.J. Bron)

Geweld hoort bij de islam, het zou in de aard van de koran zitten en werd door Mohammed voorgedaan. Dat zegt de islamwetenschapper Hamed Abdel-Samad (foto) in gesprek met de hoofdredacteur van de “Neue Zürcher Zeitung”, Eric Gujer. Hamed Abdel-Samad keert zich vastberaden tegen de verontschuldiging dat radicaalislamitisch geweld niets met de islam te maken zou hebben, maar een misbruik van de religie zou betekenen. In gesprek met de hoofdredacteur van de NZZ, Eric Gujer, en de politieke filosofe Katja Gentinetta zegt hij:

“Het is geen misbruik van de religie, maar een gebruik. Want de religie schreeuwt er gewoon om om gebruikt te worden voor geweld, omdat het een bestanddeel van de religie is.” In de koran staan 25 moordbevelen, directe moordbevelen, waar Allah de dood wil zien. Allah wil bloed zien.” En: “Mohammed was een soldaat, hij leefde van oorlogsbuit.”

Opdracht uit de koran

De koran is voor de gelovigen een opdracht, een gebruiksaanwijzing die nadrukkelijk voorziet in het toepassen van geweld:

“Het boek heeft een gigantische macht. De koran wordt door de meerderheid van de moslims beschouwt als de laatste directe boodschap van Allah voor de mensen, met een politieke opdracht, met een juridisch manifest, met een grondwet hoe de mensen zouden moeten leven. als Allah voor de laatste keer spreekt, dan heeft dat een macht. Veel moslims, vooral radicale islamieten, interpreteren dat zodanig dat ze deze politieke opdracht van Allah ook met geweld moeten uitdragen in de wereld.”

Abdel-Samad voegt er aan toe: “De opdracht om Allah´s woord in de daad om te zetten – dat werd niet bedacht door moderne ´islamisten´. Dat staat in de koran, dat heeft Mohammed zo voorgedaan, dat hebben zijn opvolgers zo geleefd.”

Open-lucht gevangenissen

Wanneer de opdracht van Allah volgens de koran wordt uitgevoerd, leidt dat tot onvrijheid in islamitische landen.

“Religie in zijn totaliteit en de islam in het bijzonder neigt ertoe zich te mengen in de privéaangelegenheden van de mens. Als we deze inmenging niet onderbreken, dan kan uit dit systeem een onderdrukkingssysteem ontstaan. “Overal in de islamitische wereld, waar de islam de hoofdrol in de wetgeving speelt, is sprake van open-lucht gevangenissen.”

Verdoeming van de ongelovigen

De onderdrukking van niet-moslims zit in de koran opgesloten:

“De verdeling van de wereld in gelovigen en ongelovigen, de verdoeming van ongelovigen, dat staat in de koran, dat is de islamitische geschiedenis vanaf het begin.” “De islam gaat er van uit dat de moslims een verheven groep zijn, die boven de mensheid staat. Zo staat het in de koran. Er staat: Jullie zijn de beste gemeenschap die ooit werd voortgebracht voor de mensheid.”

De gevolgen voor het samenleven:

“Hier begint het fascistoïde: dat men deze ongelovigen vervloekt, demoniseert en vraagtekens zet bij hun bestaansrecht” “Wanneer ongelovigen als smerig of als varkens of apen geleden, zoals in de koran staat, dan is het voor een gelovige moeilijk om normaal om te gaan met deze ongelovigen.”

Geboortefout van de islam

 “Het ´islamisme´ is slechts een consequente uitvoering van hetgeen er in de koran staat. De houding tegenover ongelovigen, de houding tegenover geweld – dat is een uitvoering van de politieke opdracht van de islam. De islam werd geboren met deze politieke opdracht. Er bestaat een geboortefout van de islam, namelijk de vermenging van geloof, politiek, economie en wetgeving, en wel vanaf het eerste uur.”

Hervormers zijn bang

Een islamitische hervorming is volgens Abdel-Samad niet in zicht:

“Hervorming zou betekenen dat we ons open zouden moeten stellen, tegenover het Westen, van het Westen zouden moeten leren. Maar dat zou vanuit islamitisch oogpunt zelf-opgave betekenen. Wij moeten het Westen immers overwinnen om de opdracht van Allah te vervullen. En als we dat niet doen, door vrede of door goede samenwerking, dan gaat het plan van Allah niet op.

“De consequentie moet zijn de geweldpassages in de koran ongeldig te verklaren, te zeggen dat ze nu geen rol meer spelen voor onze wereld. En daar zijn zowel conservatieve predikers als menig hervormer bang voor. Ze zijn bang om de meerderheid van de moslims tegen zich in het harnas te jagen. Maar hervormers, juist hervormers, mogen niet aan de meerderheid denken.”

Hamed Abdel-Samad werd in 1972 geboren in Caïro. In Egypte was hij lid van de radicaalislamitische Moslimbroederschap. Met de emigratie naar Duitsland kwam de verandering van opvatting. Tegenwoordig behoort Hamed Abdel-Samad tot de meest resolute critici van zowel het “islamisme” als van de islam.

Bron:
www.nzz.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Allah, Barbarisme, gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Jihad, Mohammed, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Allah wil bloed zien”

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  Her affiliation with Palestinian terrorism against the state of Israel, combined with her speaking ties to Women’s March organizer and Sharia Law lover, Linda Sarsour, goes to show that Odeh didn’t have America’s best interests at heart despite her lying to become a citizen of this country.
  +
  http://www.mrctv.org/blog/feminist-leader-and-convicted-terrorist-be-deported-jordan
  +
  lose her U.S. citizenship, and be forced to leave the country
  ++++

  Like

 2. tippelaar zegt:

  Deze islamist zegt in klare taal waar het op staat. De islam is dus tot in de nerf gewelddadig. Dat is dus duidelijk. Wat voor mij niet duidelijk is waarom onze politici weglopen voor de waarheid. De waarheid is, zo ervaar ik dat, dat onze regeerders in heel Europa, te schijterig zijn om de waarheid aan te pakken. Er maar 1 oplossing voor het moslimprobleem. Grenzen hermetisch sluiten. Bootvluchtellingen verhinderen om voet aan wal te zetten in Europa. Daar zijn diverse afdoende methoden voor te vinden. Degenen die er zijn, opsluiten in verzamelcentra (concentratiekampen)en desnoods met geweld uit zetten. De schijtlaars ambtenaar/rechter/politicus, die zegt dat dat niet kan of niet mag of men wil het niet, direct ontslaan. Doet Europa dat niet (en daar ziet het wel naar uit), dan zijn wij ten dode opgeschreven. Het is zo jammer dat de terroristen de gewone man op straat aanvallen. Ik zie liever dat ze de regeringsfunctionarissen in hun vestingen aanvallen en dat daar slachtoffers vallen. Dan werden er direct maatregelen genomen om de moslims te weren. De moslims zijn de vijanden van de anders denkenden. Ook in nederland. De sussende woorden van de islamvoormannen in nederland hebben alleen het doel om anderen zand in de ogen te strooien. Op hun moment slaan ze meedogenloos toe. Wat mij ook zeer verontrust is dat er groepen en organisaties van nietmoslims in nederland zijn die vinden dat er nog veel meer moslims naar nederland moeten komen maar dan onder het motto van “zielige vluchtelingen”. Hun zogenaamde humaniteit doet griezelig aan. Zij hebben andere motieven dat is zeker.

  Like

 3. oeps48 zegt:

  Ala Allah bloed wil zien, is Allah een duivel.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Door dit alles wat er gebeurt wil ik ondertussen ook wel bloed zien, heel veel zelfs. Of denkt man door het afhakken van koppen door de guillotine dat er geen bloed vloeit?

   Like

 4. Fred zegt:

  Verbieden dat boek.
  Zo spoedig mogelijk.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Tegenwoordig behoort Hamed Abdel-Samad tot de meest resolute critici van zowel het “islamisme” als van de islam.

  Zelf in een artikel als dit wordt de kunstmatige verdeling gemaakt tussen islamisme en islam. Het is om gek van te worden. Van deze kunstmatige verdeling profiteren alleen de hard core moslims die de jihad prediken. De terreur duurt totdat de wereld erkent dat islam en islamisme de 2 zijden zijn van een munt. Islam kan niet zonder islamisme en islamisme kan niet zonder islam. Islam is de baarmoeder en het islamisme is de vrucht. Een geweld cyclus die pas doorbroken wordt als de wereld dit wil inzien.

  De islam moet bestreden worden. Niet door miljoenen moslims te doden maar door eerlijke informatie te geven over de islam en niet door fout voor te stellen dat er naast een gewelddadige ook een vreedzame islam is. Er is geen vreedzame islam, is nooit geweest en zal nooit zijn.

  Moslims zijn bij hun geboorte het eerste slachtoffer van de islam. Daar moet de discussie over gaan. Moslims zijn niet het slachtoffer van het westen, zij zijn slachtoffer van hun geloof, hun koran en hun profeet. Door politiek correct om te gaan met de islam wordt het geweld dat hieruit komt gecontinueerd tot in de eeuwigheid. Deze waanzin moet doorbroken worden.

  Like

 6. Vincent van Bruchem zegt:

  Volgens mij wat er moet gebeuren is de terroristen duidelijk maken dat ze geen hemel met tien maagden krijgen voor zelfmoordakties. We moeten een soort verdoemenis schetsen voor zulke akties en zelf infiltranten opleiden om bij de Koran-drukkerijen dat erin te sjoemelen.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Uit een citaat van dit bericht dat er binnen de islam vrijheid is?
  ISLAM IS GEEN VRIJHEID, GEEN VREDE, GEEN VERBROEDERING ZOALS DE PAUS WIL.
  Islam is zoals de koran voorschrijft, letterlijk opvolgen dag in dag uit in je hele dagelijkse bestaan en of dit nu vermeerderen, stelen, verkrachten, moorden of wat dan ook is, islam is de koran, koran is de islam

  Like

 8. Theodoor zegt:

  Dit is een onderschrijving wat Geert Wilders jarenlang uitdraagt.
  Praktisch de gehele westerse geloofswereld wordt door de kerkelijke leiders om de tuin geleid.
  In opdracht van wie, de islam is niet van gisteren maar heeft een geschiedenis van meer dan 1400 jaar.

  Like

 9. Je wordt er langzamerhand moedeloos van, al die dreiging die maar op ons af blijft komen.
  Wanneer gaan die klootogen van sommige mensen eens open?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s