Doel van de EU: Natiestaten afschaffen

Screenshot_46

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU richt zich tegen de natiestaten. De feestelijke plechtigheid naar aanleiding van de 60e verjaardag van de ondertekening van de Verdragen van Rome in het Europees Parlement in Brussel luidde de doodsklok van de lidstaten.

Die Freie Welt

In zijn officiële feestelijke rede herinnerde de Oostenrijkse schrijver en essayist Robert Menasse (“Heimat ist die schönste Utopie”) aan het eigenlijke doel van de EU sinds haar oprichting 60 jaar geleden: het overmeesteren van de natiestaten door de objectieve ontbinding van de nationale soevereiniteit ten gunste van een Europese republiek. Het bestaansdoel van het Europees Parlement zou de vervanging van de nationale parlementen zijn. De EU zou de lidstaten ten gunste van de regio´s moeten ontbinden om zichzelf te realiseren.

De beklemmende stilte in het publiek wilde de wegens zijn demontage van zinsneden bekende auteur direct met een appel opvrolijken: “Dat verdient applaus!”, riep hij tegen de ongelovig kijkende EU-parlementariërs en EU-ambtenaren. Onmiddellijk begonnen de fracties van de christendemocraten, de sociaaldemocraten, de Groenen en communisten te klappen. Leden van de andere fracties verlieten daarentegen de zaal. Aan het einde van zijn rede riep Menasse onder applaus van de voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani (christendemocraat): “Leve de Europese Republiek!”

Daar past bij dat aan het einde van de feestelijke plechtigheid de “Ode aan de vreugde” als “Europees volkslied” werd gespeeld. Terwijl de staats- en regeringschefs dit staatssymbool nadrukkelijk aan de EU en haar instellingen hadden geweigerd.

60 jaar na haar oprichting ontluistert de Europese Unie zichzelf tijdens de feestelijke plechtigheid in het Europees Parlement. Daar zou voor de komende EU-verkiezingen in het voorjaar van 2019 nog een keer aan herinnerd moeten worden.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, Europa, EUSSR, landverraad, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Doel van de EU: Natiestaten afschaffen

 1. joga zegt:

  Volksrepubliek der idioten genaamd: Gutmenschië gelegen tussen de Oostzee, de Noordzee en de Middellandse Zee. Hoofdstad Berlijn of Parijs, maar dat moet in WO III nog worden uitgevochten, want een echt referendum zal er wel niet inzitten, hè Rutte.

  Geliked door 2 people

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Gezien het feit dat de verdeeldheid in alle Europese landen steeds maar groter wordt, van noord tot zuid en van west tot oost, zal er helemaal niets te vieren zijn in Rome omdat het niets anders is dan een Pyrrusoverwinning!
  Zo leerde ik al in allerlei strips zoals Donald Duck, Suske & Wiske, Paling & Ko, Asterix & Obelix, Lucky Luke enz. dat zelfs de helden en braveriken (?) in deze verhalen ook allemaal negatieve eigenschappen hebben en niemand is daarin voor 100% lief, goed, aardig of foutloos. De hoofd- en bijpersonen in deze verhalen zijn vaak ontzettend egoïstisch, bezitterig naar elkaar toe (vooral de vrouwen en meisjes die jongens en mannen meer als hun bezit zien en gebruiken of misbruiken), ontzettend snel kwaad worden, liegen en bedriegen als ze de kans krijgen elkaar onderling, veel fysiek geweld tegen elkaar gebruiken en ook niet vies zijn van diefstal of arrogantie en er constant generatieconflicten zijn. Het idee om zulk soort personen of landen tot een eenheid te gaan scheppen is haast hetzelfde als dat je zebra’s in paarden wilt veranderen, wolven in honden, tijgers in huispoezen en krokodillen in onschuldige hagedissen!
  Soms wou ik dat The A-Team; Hannibal Smith, Tempelton Peck (Face), Howling Mad Murdock en B.A. Baracus, Knight Rider; Michael Knight en KITT, The Dukes of Hazzard en de piloten van Airwolf zichzelf konden terug gaan reïncarneren om daar alles in de gebouwen te verwoesten van die gehate EU-elite! Vele wegen mogen dan wel naar Rome toe leiden maar feitelijk is de EU al zijn eigen doodsklok aan het luiden omdat ze alleen maar luchtkastelen scheppen waar geen mens meer iets aan heeft!

  Like

 4. Jan Wittebrood zegt:

  Undemocratic Suicidal Republic of Wimpistan

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Alles loopt volgens plan van Brussel mafia elite-orde.
  Ik wacht op die grote BOEM

  Like

 6. tippelaar zegt:

  joga, u schets de toekomst in een notendop. Hoofdkantoor van de eu.gesloten inrichting in Brussel en het eu.betaalkantoor in den Haag. Ik wens hen allen sterkte in deze,voor de kiezers van Rutte, zo moeilijke tijd die nog gaat komen. R.I.P.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Het EU krapuul zijn net moslims, het enige wat ze begrijpen is geweld, anders blijven ze maar door etteren, het zijn dodelijke zweren, waar blijft de chirurg die ons er van verlost !!

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Het vierde Rijk kan alleen bestaan met sterke buitengrenzen.
  Op een dag besloot men dat buitengrenzen niet nodig zijn en begon men een ophaaldienst van dobbernegerts. Die zich hier vrij kunnen verspreiden, op zoek naar de beste uitkering, want er is geen binnengrens om ze te stoppen.
  Om het nog erger te maken gelden de binnengrenzen wel voor producten. Zodoende is in België de benzine 20 / 30 ct de liter goedkoper dan hier. En hebben wij de duurste gezondheidszorg.
  Het is dan ook een feestje van de elite gebleken, die nimmer geld genoeg heeft, dat EU-ding.
  Ik wil m’n land terug; ik heb nooit toestemming gegeven het land van mijn ouders en kinderen weg te geven aan een zooitje miljardairs. Nexit.

  Like

 9. beschouwer zegt:

  De EU als zichzelf volvretend communistisch monster dat de burgers verplettert en door afschuwelijke regelgeving alle welvaart vernietigt en enorme stromen migranten toelaat die de natiestaten verder ontwrichten.

  Like

 10. reageerbuis zegt:

  Massale immigratie. Dat was het middel om de natiestaten op te heffen, afkomstig van de geestelijke vader van de Europese eenwording Coudenhove-Kalergi, wat hij voorstelde in 1925 in zijn boek “Praktischer Idealismus”. Dat is nog steeds de leidende gedachte bij de leiders van de EU, maar die niet openlijk wordt uitgesproken om geen slapende honden wakker te maken. Waarom is er anders nog steeds de Coudenhove-Kalergiprijs, die de laatste jaren is toegekend aan politici als Merkel, Van Rompuy en Juncker? Maatregelen om de immigratiestroom in te dammen zijn alleen voor de bühne. Andrew Neather, indertijd raadgever van Tony Blair, verklapte dat die in 2000 de Europese socialistische leiders bijeen had geroepen om de massa-immigratie te promoten. Minister Schäuble bepleitte in Die Zeit van 9 juni 2016 huwelijken van autochtone Duitsers met immigranten, een middel om het Duitse volk te vervangen door een “Europees” volk. President Sarkozy van Frankrijk deed dit al eerder. Enzovoort. De tekenen zijn duidelijk, maar de Europese burgers wordt niets gevraagd.

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  Rutte belazerd ons, de linksen hebben flink verloren en toch gaat Rutte proberen in links kabinet te vormen een week na de verkiezingen hoe bot wil je het hebben, deze man trekt zich nergens iets van aan, zijn haan zal koning kraaien!

  Like

 12. Fred zegt:

  Dit is goed nieuws voor de republikeinen.
  Want dan kan het koningshuis ook afgevoerd worden.

  Like

 13. Onno zegt:

  Zijn we dan ook eindelijk van de Oranjes af en wordt hun 100% gruwelijk crimineel verworven vermogen geconfisceerd?

  Is de EU dan toch goed voor ons allen?

  Dacht het niet. Die EU is immers een psychopathisch project uit de koker van (optelsom van ware krankzinnigheid) Churchill in samenwerking met Allen Dulles en het USA militair industrieel complex en…….

  Like

 14. A.J. de Koning zegt:

  Een tijd geleden heb ik op BRON al eens gelezen dat de heer Frans Timmermans een rede heeft gehouden voor het “Grondrechten Colloquiem van de EU” en de leden werden opgeroepen hun inspanningen te verhogen om “mono-culturele staten uit te roeien” en het proces van invoering van de “multiculturele diversiteit” bij iedere natie in de wereld te versnellen. De toekomst van de mensheid zou niet langer berusten op individuele naties en culturen maar op een gemengde supercultuur. De massa-immigratie van islamitische mannen naar Europa zou een middel tot dit doel zijn en er zouden nergens meer homogene samenlevingen mogen blijven bestaan. Frans Timmermans heeft zijn masker laten vallen stond er toen op BRON en terecht. Ik heb hem zojuist een mail hierover gestuurd met dezelfde inhoud. Na het vorige bericht op BRON heb ik een aantal mensen een mail gestuurd omdat ik hier toch wel van geschrokken was maar tot mijn verbazing kreeg ik geen enkele reactie, ook niet van de PVV en ook niet van Rob Hoogland die ik ook een mail had gestuurd maar ik had geen adres van hem en weet dus niet of hij hem ooit gekregen heeft.
  Ik had gedacht dat deze Nazi methoden van Frans Timmermans wel meer opzien zouden baren maar werd hierin teleurgesteld, zijn er dan zo weinig bekenden die hier een gevaar in zien?

  Like

 15. Hoe gaat dit allemaal aflopen?????

  Like

 16. Jan zegt:

  Duterte wil alle Europarlementariërs ophangen omdat zij zich met zaken bemoeien die hen niets aangaan

  Der philippinische Präsident Rodrigo Duterte möchte EU-Politiker am liebsten aufhängen. Bei einem Auftritt in der Hauptstadt Manila sagte er laut einem dpa-Bericht an die Abgeordneten des Europäischen Parlaments gerichtet: „Ihr Verrückten, ihr Hurensöhne! Hört auf damit, euch bei uns einzumischen! Ich wäre glücklich, euch aufhängen zu können! Wenn es nach mir ginge, würde ich euch alle aufhängen!“

  Anlaß für Dutertes Äußerungen war eine Entschließung des Europaparlaments, in der die geplante Wiedereinführung der Todesstrafe auf den Philippinen verurteilt wurde. Bereits zuvor hatte er die Resolution kritisiert: „Hört auf, eure Kultur und eure Glaubenssätze wie eine Weltregierung uns aufzubürden. Warum kümmert ihr euch nicht um euren eigenen Kram?“

  https://jungefreiheit.de/politik/ausland/2017/philippinischer-praesident-will-eu-parlamentarier-aufhaengen/

  Like

 17. Jan zegt:

  Pissekijker Jucker: Als de Eu uit elkaar valt breekt een nieuwe oorlog op de Balkan uit.

  Wie Juncker in einem Interview für die Financial Times betonte, ist Trumps Reaktion auf den Brexit nicht nur „überraschend“ und „ärgerlich“, sondern auch brandgefährlich.

  „Wenn die Europäische Union zusammenbricht, dann werden wir einen neuen Krieg auf dem Westbalkan haben“, betonte der EU-Kommissionspräsident.

  Nach seiner Überzeugung sollten die südosteuropäischen Länder die EU-Beitrittsperspektive weiterhin im Auge behalten. „Wenn wir sie alle allein lassen – Bosnien und Herzegowina, die Republik Srpska, Mazedonien, Albanien – dann werden wir wieder Krieg haben.“

  https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2017/03/25/es-wird-einen-neuen-krieg-geben-juncker-mahnt-trump/

  De Balkan luistert te weinig naar de zin van de Bruselse fascisten
  https://de.sputniknews.com/politik/20170315314901876-balkan-bruessel/

  Mir kommen da wirklich die Tränen. Niet dus
  Mooi, dan kan Servië die geitenneukers uit Kosovo trappen en weer bij Servie gevoegd worden.

  Overigens, wanneer wordt oorlogsmisdadiger Wim Kok eens voor het oorlogstribunaal gesleept?

  Geliked door 1 persoon

 18. Jan zegt:

  Chaotische EU-Gründung: EU-Gründerväter unterzeichneten 1957 in Rom leeren Vertrag – Putzfrau warf Schriftstück in den Müll!

  „Wir haben danach herausgefunden, dass der Vertrag von Rom, das tatsächliche Dokument, leere Seiten hatte“, sagte der britische Journalist David Willey, der damals über die Unterzeichnung berichtete, in einem Interview mit AFPTV.

  Grund sei gewesen, „dass er sehr schnell zusammengestellt wurde und die Italiener nicht sehr gut organisiert waren. Deshalb musste das tatsächliche Dokument danach eingefügt werden.“

  https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2017/03/23/chaotische-eu-gruendung-eu-gruendervaeter-unterzeichneten-1957-in-rom-leeren-vertrag-putzfrau-warf-schriftstueck-in-den-muell/

  Like

 19. A.J. de Koning zegt:

  Hierbij nog een aanvulling op mijn mail, want toen ik er nog even over dacht herinnerde ik mij dat ik nog aan diverse politieke figuren ook een mail had gezonden. Ook daar weinig of geen reactie, ik had ook Samsom een mail gestuurd en die reageerde direct en zei “mag ik van u weten waar Frans dat dan wel gezegd zou hebben” want het kwam hem onwaarschijnlijk voor. Ik heb hem toen verwezen naar het verslag van de EU vergadering waarin dat voorkwam en vroeg “mag ik dan nog iets van u horen” , u snapt het al, zo snel als hij eerst reageerde, nu hoorde ik niets meer. Ik heb toen een paar weken gewacht en gevraagd waar de reactie bleef maar kreeg toen bericht van het bureau van de PVDA en die zeiden “we konden het niet meer terugvinden het verslag stond niet meer op internet”, ik zei toen “het staat nog steeds op internet maar doe verder maar geen moeite want u wilt het liever niet weten, jullie zijn een stelletje lafaards.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s