Hoofdredacteur RD raaskalt over terreurbestrijding

Screenshot_38

(Door: Wim van Schaik)

We konden er op wachten. En het gebeurde. Weer in Londen. Met weer de inmiddels voorspelbare reflexen: ‘leiders’ waren ontzet en geschokt, in Parijs ging het licht van de Eiffeltoren uit, in Tel Aviv projecteerden ze de Britse vlag op het stadhuis, bij Scotland Yard, en natuurlijk ook in onze grote steden, ging de vlag halfstok, overal mensen die een minuut stil waren. Die rampbrug zal nog veranderen in een bloemenzee terwijl de massa voor de zoveelste keer  de democratie gaat verdedigen door kaarsjes aan te steken. Tenslotte, de media zagen dat het goed was.

Op naar de volgende aanslag op het Westen. Dat dit niet het laatste ‘major incident’ is, ziet de hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad (23-03) ook wel. Daarom neemt hij alvast de onmachtige gevestigde orde in bescherming door deze aanslag ‘bijzonder uitgekiend’ te noemen. Het soort waar je weinig of niets tegen kunt doen. Dat laatste zal waar zijn, maar dat de modus operandi van Khalid ‘bijzonder uitgekiend’ was, is kul. Er vinden al jaren aanslagen met auto’s en messen plaats. Die in Nice en Berlijn liggen nog vers in het geheugen.

Gelukkig weet de hoofdredacteur wat de meest effectieve manier is om dit soort geweld te voorkomen. Gewoon klassiek inlichtingenwerk: het zoeken naar mogelijke daders en deze proberen te volgen, hun netwerk in kaart brengen en hen uiteindelijk weerhouden om een aanslag te plegen. Hoe naïef! Dat er aanslagen voorkomen worden, maakt een aanpak nog niet tot een succes. Bij elke aanslag blijkt dat men wel de dader(s) in het vizier had, maar desondanks niet kon verhinderen dat zij hun beestachtige gang konden gaan. Gewoon, omdat  het onmogelijk is alle potentiële daders 24/7 in de gaten te houden.

Maar meneer de hoofdredacteur heeft zijn belangrijkste troef nog niet uitgespeeld:

“De belangrijkste terreurbestrijding is nog steeds het leven in vrijheid. En dan niet in het decadente en platte misbruik van de vrijheid, maar het benutten daarvan om een voorbeeld van waardigheid te zijn. Hier ligt een mooie taak voor gewone burgers: wie een eenvoudig leven leidt van naastenliefde en dienstbetoon, doet aan terreurbestrijding.”

De man raaskalt. Mensen die in vrijheid leven, of ze deze nu ‘decadent en plat’ invullen of als ‘voorbeeld van waardigheid’ benutten, bestrijden helemaal de terreur niet. Zij leven gewoon hun leven. Zij willen zich helemaal  niet bezighouden met terreur. En zo hoort het ook. Niet de burgers moeten de terreur bestrijden. Dat is een taak van de overheid.

Maar in plaats van dat de hoofdredacteur de overheid herinnert aan haar basistaak, ontpopt hij zich als een trouwe vazal van die verzakende overheid. Ook noemt hij het beest niet bij de naam, maar verschuilt zich laf achter de politie, die het over de dader heeft als “geïnspireerd door islamitisch terrorisme”. (Aan het eind van de dag heette hij al crimineel en de andere dag was hij alweer gewoon een man.) Over de islam geen woord, terwijl we hier toch echt te maken hebben met de suïcidale waanzin, inherent aan de islam. Elke andere benaming is alleen maar een poging de gruwelijke islamitische werkelijkheid te verdonkeremanen.

Die werkelijkheid is dat de islam (volgens May ‘een geweldig geloof’) geen compassie kent. Noch met burgers die de vrijheid ‘decadent en plat’ misbruiken, noch met gewone burgers die ‘een eenvoudig leven van naastenliefde en dienstbetoon’ leiden. Geweld tegen ongelovigen is dagelijkse kost in landen waar de islam dominant is en het is precies die situatie waar we in het Westen in verzeild zijn geraakt.

Maar het RD als politiek-correcte krant splitst lezers liever artikelen in de maag over de religie van de vrede die toch zulke brave islamfamilies en succesvolle allochtonen kent. Sprookjes die nergens anders toe dienen dan de lezers te beroven van eigen zintuigen en gezond verstand, want stel je voor dat de lezers daar op af zouden gaan… Dan zouden ze zien  dat de feiten ondertussen heel onaangenaam en bedreigend zijn.

Zelfcensuur en angst heersen bij het RD, en niet alleen daar, als het over de islam gaat. Dat zien we aan dit nep hoofdcommentaar. Nep, omdat het de feiten niet durft te benoemen. Omdat het de inspiratiebron van de levensgevaarlijke idioterie niet noemt. Omdat het de lezers kleineert door hen voor te schrijven hoe zij moeten leven en denken. Omdat het mensen een valse gerustheid aanpraat. Het gebazel van de hoofdredacteur laat zich nog het best samenvatten met een variant op de uitspraak van Colijn aan de vooravond van wat een wereldbrand zou worden:

“Ik verzoek den lezers dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn. En daarmee, geachte lezers, laat ik u over aan de verpozing die de krant u pleegt te bieden. Goedenavond.”

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "goedmenschen", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, linkse gereformeerden, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Hoofdredacteur RD raaskalt over terreurbestrijding

 1. Thom zegt:

  Degenen die zo’n terreurdaad hebben uitgevoerd doen dat omdat ze dan op weg gaan naar hun 72 maagden bij Allah die ze de één na de ander kunnen bestijgen en die dan weer opnieuw maagd worden. Als je die terroristen samen met een dood varken in een lijkkist stopt en dan cremeert dan komen ze niet in de hemel en dan zullen andere idioten het niet langer wagen hun na te apen.

  Geliked door 2 people

  • oeps48 zegt:

   Ik denk dat die terroristen het niet helemaal goed hebben begrepen. Ze geloven, dat ze 72 maagden krijgen. Maar wat kun je aanvangen met maagden, die altijd maagd blijven? Trouwens zijn maagden bezittingen, die je kunt weggeven. Als al die terroristen 72 recht hebben op 72 maagden, heeft Allah een groot probleem. Waar haalt hij zoveel maagden vandaan? Ze zijn op aarde al verkracht. En Allah is kennelijk niet almachtig, want hij heeft terroristen nodig, om om zijn kunstjes te klaren.

   Like

 2. Ivanneau zegt:

  Goed stuk. Kleine kanttekening. Colijn wordt vaak aangehaald als dat hij deze woorden sprak kort voor de Duitse inval in ons land. Hij sprak deze woorden echter op 11 maart 1936 n.a.v. de Duitse herbezetting van het Rijnland. Tijdens het uitbreken van de oorlog was De Geer premier.

  Like

  • wim zegt:

   Klopt Ivanneau en dat was ik me ook bewust, vandaar dat ik het ‘ruim’ (aan de vooravond) opschreef. De parallel met heden is daardoor ook des te treffender. Zoals toen de spanningen zich begonnen op te bouwen, zo zien we dat nu ook gebeuren…stapje voor stapje en soms ineens met een sprong.

   Like

   • Ivanneau zegt:

    Ben ik helemaal met je eens. De spanning wordt steeds sneller opgebouwd en het lijkt alsof het er niet meer toe doet wat de uitkomst zal zijn. Op allerlei fronten lijkt het op een mega clash af te stevenen en niemand die het ook maar iets interesseert of een poging doet om de boel te kalmeren. Een rollende sneeuwbal die niet meer te stoppen is.

    Like

 3. paulzwueste zegt:

  De man schrijft goed..
  Nee, hij zegt heel veel, maar ik vind de toon het leukste.
  Goed geschreven dus.

  Geliked door 2 people

 4. Jo Banjo zegt:

  U heeft helemaal gelijk !!! Gert-Jan Segers van de CU is van hetzelfde soort, ook van pappen en nathouden !!! Ze steken allemaal vrijwillig hun kop in de strot – ik spreek van kop omdat dat het echte Nederlandse woord is, net als schijten en niet poepen. De vertalers van de Staten Bijbel (1637) vonden dat je zulk soort woorden niet mocht gebruiken in de bijbel. Ken je de uitdrukking Schijten is vies, poepen is lekker !!!

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Moslim Provocatie ?, na de aanslagen in Londen:
  “Islamofobie is een kankercel die de sociale cohesie bedreigt en de vrede in het Westen verstoort.

  Na de aanslag in Londen en de mislukte aanslag in België en die in Frankrijk, na de genocide op de Christenen in het midden_Oosten en de onnoemelijk vele massamoorden uit naam van deze ideologie……..
  Alleen het feit al dat de Britse Hoofdstad wordt bestuurd door een moslim, ook dit heeft absoluut niets veranderd aan de z.g.n. Tolerantie van deze ideologie, vermomd als religie.
  Het is nooit genoeg en het zal ook nooit genoeg zijn.
  Er blijven altijd voldoende ongelovigen over om te doden.
  En wee degene die dit dogma, dat U weg zet als INFERIEUR, niet accepteert.
  Dan bent U zeer zeker een bedreiging voor de Sociale Vrede en zorgt voor de onrust in Europa.
  We kunnen niet leven in vrede zonder deze Religie.

  Wie kan er zich één herinneren. Een moslim, die helemaal niet uitdagend overkomt en die toch een bepaald schuldgevoel heeft ( de ongelovige honden hebben totaal geen waarde in de islam…….), maar toch steeds de Westerse Maatschappij ervan beschuldigt te discrimineren, maar zich nooit afvraagt waarom zijn “geloofsgenoten” in het verdorven Westen leven inplaats van in de ellende van hun muslimlanden.
  Ondertussen beleven de laatste Christenen in het M.O een genocide, maar dat is zonder twijfel ook hun eigen schuld.

  Zo ziet men maar dat de uitdrukking “Islamofobie” een agressor kan veranderen in een zielig slachtoffer.
  Een instrument om de waarheid te ontkennen, iets waar de Linksen uiterst bedreven in zijn.
  De moordenaar[s] buiten alle kritiek [proberen] te stellen.
  ******************
  De Canadese !……….afgevaardigde, Mahamat Adoum Ahmat: Canada is het land waar het respect voor de vrijheid van de verschillende “Culturen” eindelijk is bereikt.

  Islamophobie is een kankercel die de Sociale Vrede in het Westen bedreigt.
  De snelle opkomst van de populistische partijen versterken de islamofobie en zorgen voor onnodige Xenophobie.

  Geliked door 2 people

 6. Guardiacivil zegt:

  Ja, goed bedoeld van zulke mensen, maar ze dienen de zevende hemel waar ze hem niet kunnen horen of het blad ontvangen.
  De man leeft naast de realiteit.

  Geliked door 1 persoon

 7. oeps48 zegt:

  Tjonge, jonge, jonge, wat een slappe tinus is die hoofdredacteur van. Wat moet je nou met zo iemand beginnen? Daar zwijgt de spreker stil. Daar zijn geen woorden voor.

  Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Uit met het gezwijmel. Dat zijn we ver gepasseerd. De kerken zijn niet voor niets leeg gelopen.
  Daarentegen zitten de moskeeën mudjevol en worden de leidzame moslims vol haat gestopt.
  Er is slechts één oplossing. Doorstoten naar het hart van het probleem.
  De islam is de oorzaak van alle kwaad.
  Islam ??? – weg ermee ~!!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 9. tippelaar zegt:

  Sion. Hoe had u gedacht uw oplossing “doorstoten naar het hart van het probleem” te bereiken?

  Geliked door 1 persoon

  • …“doorstoten naar het hart van het probleem” …
   Duurt te lang om daar op de oude manier met een zwaard te komen dus ik adviseer altijd een .50, een Bren of een FAL, vanwege de afstand die men het beste kan handhaven en omdat iedereen er wel een in het schuurtje heeft liggen. Voor een massa en korte afstand is de Uzi wat meer geschikt, die bereikt het hart zelfs om een hoek en als er hartjes achter je staan..

   Like

 10. Jan Brouwer zegt:

  Tis allang geen Reformatorisch Dagblad meer maar een Moslim knuffel krant.

  Like

 11. Rien zegt:

  Ja ik ben trouwe lezer van rd schrik hier best wel van
  Hoe mooi christelijk kun je het hebben 😑 volgens mij slaapt Nederland verder ik hef mijn hoofd omhoog naar Hem die in de hemel is Hem loopt het nooit uit de hand

  Like

 12. tippelaar zegt:

  Rien. Een mooie christelijke gedachte, “De Heer is mijn herder maar met geld kom je verder”.
  Nog zo’n slogan voor christenen: “Koop christelijke waar, dan helpen wij elkaar”.
  De laatste dan: “In nood leert men bidden”.
  Klopt als een bus maar de kerken lopen leeg dus zo hoog is de nood dus ook weer niet dat uw God moet ingrijpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s