Theresa May heeft het over een ‘islamistische’ aanval op Westminster; ‘niet een islamitische’

Screenshot_30

(Door: Liam Deacon – Vertaling: “Wachteres”)

De minister-president heeft gezegd dat de “islamiStische” aanval op het Parlement niet “islamitisch” was en dat de islam een “geweldig geloof” is. Terwijl zij de rol van theoloog op zich nam, benadrukte Theresa May: “Het is niet juist om dit islamitisch terrorisme te noemen. Het is islamistisch terrorisme. Dat is een verdraaiing van een geweldig geloof”.

Breitbart

Toen zij in het parlement een toespraak hield, zei ze ook dat de aanval liet zien “hoe belangrijk het is dat al onze religies samenwerken en dat we de waarden die we delen erkennen”. Ze voegde eraan toe: “Deze terreurdaad was niet een daad van geloof. Het heeft te maken met radicalisering; een ‘verwrongen ideologie’, die leidt tot een dergelijke terroristische daad en die zal niet winnen”.

Het islamisme wordt meestal gedefinieerd als een politieke interpretatie van de islam. Sommige critici beweren dat de islam intrinsiek politiek is – aangezien de koran een religieuze staat en een religieuze wet verplicht stelt – en zij zeggen dat de term [islamisme] niet relevant is.

De Kamerleden hebben bijna unaniem ingestemd met de minister-president, ze trekken één lijn om te waarschuwen tegen het “demoniseren” en “stigmatiseren” van moslims, en om “islamofobie” en “raciale en religieuze” discriminatie te veroordelen.

Khalid Mahmood, de Labour MP voor Birmingham Perry Barr, zei dat de aanvaller of aanvallers “ten onrechte beweren dat zij deel zijn van een bepaalde religie”. “Als ze deel uitmaakten van een religie, dan zouden ze dergelijke handelingen niet uitvoeren”, voegde hij eraan toe.

Tulip Siddiq, de Labour MP voor Hampstead en Kilburn, voegde eraan toe: “Mensen die in naam van de islam terroristische daden plegen, spreken niet uit naam van de meerderheid van de moslims in dit land”.

UKIP-leider Paul Nuttall schrok er niet voor terug om de aanval als “islamitisch” weer te geven: “We hebben een kankergezwel binnen een bepaalde gemeenschap en dat moet eruit worden gesneden”, zei hij buiten het Westminster Paleis tegen Sky News. “Ik vind dat de moslimgemeenschap daar meer aan moet doen. We zitten met het probleem dat we 800 Britse burgers hebben die buiten Groot-Brittannië, in Syrië en Irak, vechten voor de Islamitische Staat. Ik vind niet dat zij toestemming moeten krijgen om terug te keren en ik denk dat we over de gehele linie de buitenlandse financiering van moskeeën zullen moeten onderzoeken, in het bijzonder die uit Saoedi-Arabië, dat het radicalisme over de hele wereld stimuleert”.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Liam Deacon

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Desinformatie, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

43 reacties op Theresa May heeft het over een ‘islamistische’ aanval op Westminster; ‘niet een islamitische’

 1. Golden Girl zegt:

  vind deze trol het een geweldig geloof ? onvoorstelbaar
  onder welke steen is ze uitgekropen, dit type mensen hebben oogkleppen op, ach een paar onderdanen meer of minder wat kan het dat mens schelen?

  Geliked door 1 persoon

 2. BertG. zegt:

  Knettergek dat wijf.

  Like

 3. exmarineman zegt:

  Wat zijn die democrats/labour toch een vreselijk volk…..ze willen het allemaal gewoon niet (h)erkennen….. en dus gaan we “woord- en letterspelletjes” spelen om de echte zaak te verdoezelen en zelfs goed te praten. Ongelooflijk.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Maar ze ís immers geen ‘labour,’ ze is een Tory!
   Dit valt mij nu ook weer behoorlijk tegen: Ze leek tot nu toe een stuk reëler te werk te gaan dan Cameron, maar het eind van het liedje is tóch weer, dat ze allemaal dezelfde mantra herhalen: “De islam is een geloof, een geloof, een geloof……”
   En dan maar steeds weer datzelfde argument: Die en die is alleen maar geradicaliseerd. Alsof je niet eenst datzelfde geloof moet beleiden om te kunnen radicaliseren; alsof geradicaliseerden van andere geloven óók herhaaldelijk tot geweld, moord en bloedvergieten overgaan!
   En of ze nou condervatief zijn of progressief, die houding nemen ze àllemaal aan tegenover de islam! Alleen de realisten niet!

   Like

   • Hans zegt:

    Kunnen we nu een en voor altijd de juiste termen gebruiken? Het zijn geen radicalen. Radicalen zijn lieden die een leer/systeem/religie/etc. te buiten gaan. daar is hier geen sprake van Het zijn daarentegen fundamentalisten die die exact uitvoering geven aan de letterlijke opdrachten van de islam (koran, hadith, sharia). Islamisme e islamitisch zijn 2 verschillende woorden die naast elkaar bestaan. Islamisme is slechts een consequente uitvoering van hetgeen er in de koran/hadith/sharia staat.

    Like

  • elisah zegt:

   Ze moet ze onder de ballen blijven kietelen, anders spelen ze weer een groter slachtoffer dan de echte slachtoffers.
   De aanslag was volgens de Engelse krant gepleegd door discriminatie en gevangenisstraf…wat een waanzin, jaja, het heeft niets (dus alles) met islam te maken.

   Like

  • Antivenin zegt:

   Eh, Theresa May is lid van de Conservatieven… Helaas zijn die in het VK even islamofiel als Labour. De enige partij die de realiteit van de islam onder ogen ziet is UKIP.

   Like

 4. Cathja zegt:

  Wat een geklets van Theresa May!

  De islam IS geen ‘geweldig geloof’, maar een zeer kwaadaardige ideologie. De koran -hun handboek- is leidraad in de levens van moslims. Niet alle moslims (een meerderheid gelukkig -nog- niet) zijn bereid om geweld te gebruiken, maar als het er op aankomt, dan zullen ook ‘de gematigden’ zich tegen de vrije westerse bevolkingen keren.
  Als je als ‘gematigde’ moslim dagelijks je gebeden opzegt, de moskee bezoekt, de regels van de islam naleeft, dan ben je wat mij betreft 100% moslim. En dat betekent kortweg dat alles wat er in de koran geschreven staat dus voor iedere moslim geldt. Ook de opdracht om heidenen en Joden uit de weg te ruimen, af te rekenen met homo’s, etc.

  Mevrouw May kan zich beter met andere dingen bezig houden dan domme en ongefundeerde uitspraken te doen over de islam.

  Geliked door 1 persoon

 5. hendrikush zegt:

  Bedoelt ze misschien dat de islam een geweld(dad)ig geloof is?

  Like

 6. rightie zegt:

  Een geweldig geloof. Die opmerking is toch onvoorstelbaar.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  En dit word zolang vol gehouden, totdat ze midden in een burgeroorlog zitten !
  PUNT UIT !

  Like

 8. baksteen zegt:

  En als een konijntje kijkt ze in de koplampen van de aanstormende Scania truck, hoe vaak ze het ook een Skandia zal noemen. We veranderen een letter en dan is het er niet meer,leeghoofd!

  Like

 9. Ivanhoe zegt:

  De islam staat haaks op beschaving

  Geliked door 1 persoon

 10. delamontagne zegt:

  Misschien kan Mevrouw Theresa May[day] te rade gaan bij haar collegas in de Voormalige Britse Kolonie, Canada.
  Daar zijn ze al verder………………
  ////////////////
  De Motie “M-103” tegen Islamophobie is in Canada aangenomen.
  ….
  Het lagerhuis heeft gisteren de motie van een Liberale MP om Islamophobie te veroordelen, aangenomen.
  De motie, M-103, die door afgevaardigde Erin Mills van Mississauga werd aangedragen, is door twee-derde van de aanwezige Kamerleden bij stemming aangenomen.
  De motie was onderwerp van bitter debat.
  De tegenstanders ervan beschuldigen de aanhangers van deze motie de vrijheid van meningsuiting te willen beperken en uiteindelijk de sharia in Canada te willen goedkeuren.

  De liberalen en conservatieven beschuldigen elkaar om van de opkomst van vooroordelen en “haat-misdaden ! ” tegen plaatselijke moslims uit te buiten, ten eigen voordele.
  Mevrouw Khalid werd door haar liberale Collegas flink toe-gejuicht toen zij opstond om haar motie uit te leggen.
  De motie vraagt om de veroordeling van islamophobie en alle soort vormen van racisme en religieuze discriminatie
  Ze vroeg ook of de overheid een studie kon aangaan hoe dit probleem aan te pakken en ook om de gegevens van “haat-‘misdaden te verzamelen.
  De conservatieve tegenstanders brachten in dat de term “islamofobie”te vaag was en dat hierdoor iedere vorm van kritiek op de islam verboden zou zijn.
  Weer anderen vonden dat de motie gericht was op één Religie.
  Terwijl zij haar tegenstanders negeerde, als ook de hatelijke, rascistische opmerkingen op de Sociale Netwerken, verdedigde Mevrouw Khalid haar motie krachtig tijdens het verloop van het hele Parlementaire Process.
  Bron: CANADA
  +
  http://journalmetro.com/actualites/national/1107608/les-deputes-federaux-condamnent-lislamophobie/

  Like

 11. elisah zegt:

  Inderdaad het is een GEWELD-ig geloof.

  Like

 12. linda bakker zegt:

  Beste Exmarineman, dat doen ze toch aldoor? De uitvinder van deze letterspelletjes of te wel het verbloemen van de werkelijkheid door iets wat je niet aanstaat anders te gaan noemen is Soros, de wereld vernietiger. Volgens Soros mag je nu Islam en terrorist ook niet meer samenvoegen, dus een islamitische terrorist wordt nu in de media terrorist omdat het verband tussen islam en terrorist niet meer genoemd mag worden, een lichtgetinte man i.p.v. een Marrokkaan bv, ook zo iets, knettergek die linkse lui.

  Like

 13. Onschuldige Bijstander zegt:

  Newspeak

  Like

 14. Het gevaarlijkste is dat de reuzen zwijgen en denken.

  (Trump en vooral Putin, waarom horen wij plots niets meer van hen?Van de ene dag naar de andere zijn ze stil dit is heel gevaarlijk. Het is niet zo dat ze niets doen, ze zijn aan het denken als schaker (elo 2055) wil ik er bij zeggen het gevaarlijkste tijdens het schaken is dat u tegenstander denkt.)

  Like

 15. Die mw. May is geheel vervreemd van de werkelijkheid , net als Mark Rutte en DENK

  Like

 16. Driek zegt:

  Ik denk dat Theresa May niet op de hoogte is van de inhoud der koran, anders zeg je niet van die domme dingen. Ziet die vrouw dan niet hoe het toegaat in de straten der steden en dorpen? Het is overal islam en nog eens islam. En het zijn nu niet bepaald sympathieke mensen waar je gaarne vriendschap mee wil sluiten, voor dat je het weet is je kop eraf. Ach, ze zien het niet of ze willen het niet zien, maar we gaan met die islam naar de ondergang en dat is niet meer tegen te houden. Dank zij de domheid en onnozelheid van onze regeringen.

  Like

 17. tinekevanschagen zegt:

  Hier zakt mijn broek van af tot aan mijn enkels.
  Jullie willen toch niet zeggen dat het in Nederland anders is?

  Like

 18. Elena zegt:

  Het maakt mij/ons geen moer uit, hoe dat knettergekke wijf het noemt.
  Het is en blijft een achterlijke wrede dominante woestijn ideologie, die 1400 jaar geleden bedacht is door paddo vretende pedofiel.
  Een ideologie die geen spoortje naastenliefde naar de medemens uitstraalt.
  Wat ISIS dagelijks doet, zoals kelen afsnijden bij mannen, vrouwen en onschuldige kinderen is volgens hun boek een plicht.
  Bovendien haten de Soennieten wat meestal Salafisten zijn hun “broeders en zusters”” die een iets andere stroming aanhangen de Sjiïten als de pest.
  Het is een ideologie met een ingang maar zonder uitgang.
  Allen die de islam willen verlaten zijn ten dode opgeschreven.

  De “blij van mijn lijf” huizen zitten propvol met meisjes die zich niet gelukkig voelen in deze wrede islam.
  Wat mevrouw May betreft, is zij een walchelijke huichelaarster en is het doodtrappen nog niet waard.
  Maar goed, zolang men geen kritiek op deze achterlijkheid heeft, kan zij een normaal leven lijden zonder dag en nacht bewaking zoals Geert Wilders.
  Nu heb ik snel een teiltje nodig, daar de Mevr. May mij vreselijk misselijk maakt en ik nodig moet kotsen.

  Like

 19. louis-portugal zegt:

  Ze lijkt qwa uiterlijk MISSCHIEN een beetje op Maggie maar ze heeft er verder niks van.
  Jammer.

  Like

 20. Wat zij zegt is allang zo. Ook mijn collega’s, niet-moslims, in de plantsoenendienst vinden over het algemeen de islam een geweldig geloof. Waar je geen kritiek op mag hebben. Anders ben je ‘ziek’ zoals Geert Wilders. Laat mij maar lekker ‘ziek’ zijn!!! Of ze zeggen dat DENK en Geert Wilders allebei het uiterste en verkeerd zijn. Ze walgen eigenlijk van alle twee… zonder de zaak eigenlijk goed onderzocht te hebben. Want ze horen dagelijks in de media allerlei ‘filosofen’ Wilders verketteren.

  Like

 21. Charles Martel zegt:

  Het zoveelste islamitische slachtfeest dat niets met islam te maken heeft. Holocaust had ook niets met het nazisme te maken; dat was gewoon een nazitische aberratie van enkele psychoten.

  Like

 22. Karen zegt:

  Wat een ongelofelijke engerd en de kamerleden hebben ook nog bijna unaniem ingestemd met haar! Levengevaarlijk van die idioten die blijven volhouden dat deze misdadige ideologie een vredelievende godsdienst is. En zo gaat het maar door. Ik lees net over een stichting in Nederland “We Gaan Ze Halen” dat ze een proces begonnen zijn tegen de staat omdat ze vinden dat we niet genoeg veroveraars hebben opgehaald/opgenomen.

  Like

 23. koddebeier zegt:

  Wat een mafketel !!

  Like

 24. koddebeier zegt:

  De islam is een kankergezwel, net als de meeste politieke partijen !!

  Like

 25. Aegolius cs zegt:

  Islamiet is een koranbelijder die op islamistische wijze de koran naleeft tengevolge waarvan hij islamitische wijze mohammed eer bewijst ongelovigen te doden, zijn familie een stapje hoger te brengen op de islamitische ladder der verhevenheid en zelf “pikgericht” zijn maagden te oogsten.
  Oh, ja…. May: zij had niet kunnen bedenken dat Brexit vele jaren te laat heeft plaatsgevonden.

  Like

 26. Ach Theresa May mag dan wel aan de conservatieve touwtjes trekken als minister president binnen het Engelse parlement, maar dat wil helemaal niets zeggen over de te varen koers van het establishment. Net zoals in Nederland die de islam tolereert en faciliteert op alle mogelijke manieren, kunnen niet meer terug zoals de publieke en parlementaire vrijheden bestonden voor 1960. Want het zijn uitgerekend deze reguliere en traditionele policor politici die zich allemaal hebben geconformeerd aan de leugenachtige consensus die zij het volk opdringen. De policoristen kunnen door de partij-ideologieën niet meer terug naar een islam vrij en onverveerd, soeverein land waarin zij de grenzen trekken die niet overschreden mogen worden door deze geweldige asiel-parasieten die zij nodig denken te hebben als een mogelijke oplossing voor het vergrijzingsvraagstuk. Zij die islam zaaien, zullen ongetwijfeld vroeg of laat de jihad oogsten…

  Like

 27. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “………..een geweldig geloof”.

  Een GEWELDDADIG geloof dus.

  Like

 28. Fred zegt:

  Al die islam ontkenners zullen gedwongen worden hun mening te herzien na de eerste aanslagen waarbij geen honderden maar duizenden doden zullen vallen.
  Wat we tot nu toe hebben gezien waren slechts kleine schermutselingen.
  De grote klappen die iedereen wakker schudden komen nog.

  Like

 29. Pietersen zegt:

  Nou nee, bepaald geen frisse wind onder mevrouw May. Ook die kunnen we elimineren.

  Like

 30. IkBenHet zegt:

  Ik leerde op school nog het volgende: “England rules the waves”.
  Weet niet of er een “stop” in Engeland zit; deze kunnen ze er maar beter uit trekken zodat het hele eiland keurig naar de zeebodem zinkt 🙂
  Misschien dat het dan nog eenmaal het wateroppervlak lichtjes doet rimpelen…

  Like

 31. Thoth zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/02/15/voor-alle-twijfelaars-besluitelozen-onwetenden-en-diegenen-die-nog-steeds-denken-dat-de-islam-een-religie-van-de-vrede-zou-zijn-koranverzen-die-al-1400-jaar-lang-van-mohammed-to/

  Heh? Hoe komt ze nu daarbij? Als jij geloofd in de koran, etc. moet je dit gewoon uitvoeren. Dan kom je in de hemel. Niks mis mee. En zo 70% in Europa geloofd hier in….

  Like

 32. Roeland zegt:

  Er komen helemaal geen “grote aanslagen”. Het proces loopt toch prima. Gaat langzaam , maar het gaat gewoon door..Nederlanders hadden er tegen kunnen stemmen op 15 maart , hebben het niet massaal gedaan. Nu krijg je waarschijnlijk VVD met GL als kers op de taart. Alleen een wonder kan ons nog redden van de ondergang.

  Like

 33. Henk.V zegt:

  De zelfgekozen onnozelheid van politiek correct in het Westen komt voort uit angst voor een gewapende botsing met een ideologie die geen middel zal schuwen om een onherroepelijke hegemonie te vestigen: overal ter wereld waar de aanhangers van die ideologie hun voeten hebben neergezet.

  De stichter van de islam bediende zich van alle methodes die wij nu uitgevoerd zien worden door moslims die willen terugkeren naar de bron van hun ”geloof”
  Zij volgen gewoon de onberispelijke vertolker van Allah”s boodschapper: Mohammed, na.

  En veel jongere moslims zien de gewelddadige navolgers van de methoden die Mohammed gebruikte als geloofshelden. Meer en meer moskeeën komen in handen van de fundamentalistische salafisten en deze ”gebedshuizen” hebben een magnetische aantrekkingskracht op veel moslim jongeren.. Die blijken graag te willen terugkeren naar de zuivere bron van de islam. .
  En precies uit deze zuivere bron halen de jihadistische geweldplegers hun inspiratie.

  En wie deze ontwikkelingen wil omschrijven als ”niet behorende bij de prachtige godsdienst die de islam is” die slaat volstrekte onzin uit. De ”onwetende aanhangers van het politiek correct denken blijken allang afstand te hebben gedaan van het nuttig gebruik van hun hersens. Links is te stom om voor de duvel te dansen en dus volstrekt NUTTELOOS als het om het beveiligen van ons land gaat. Die taak is nu weggelegd voor de waakzame burgerij zelf.

  De slachtoffers van deze verpletterende onnozelheid zullen namelijk nooit de kopstukken van politiek correct worden. Die zorgen wel voor hun eigen veiligheid.
  Het is de onschuldige ”man of vrouw in de straat” die de prijs voor het krankzinnige linkse verbroederingsideaal mogen betalen.

  Politiek correct moet ook door de burgers uit de droom worden geholpen, met alle middelen.

  Maar wee d

  Like

 34. Jan zegt:

  British PM Theresa May Says Google ‘Must Do More’ To Stop Extremist Material Being Posted Online…
  ..
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4346866/May-says-Google-stop-extremist-material.html?ito=social-twitter_dailymailUK

  Wat dit misbaksel wil is alles in de doofpot

  Like

 35. Jan zegt:

  Britain’s Response To Terror Threat: Keep 90 Percent Of Police Officers Unarmed

  The officer stabbed in Wednesday’s terror attack in London was unarmed, like more than 90 percent of the British police force.

  Ketih Palmer, 48, was stabbed to death while guarding the entrance to the British Houses of Parliament unarmed. Just 2,800 out of London’s 31,075 police officers are armed, which the police force considers a safety measure.
  …..
  http://dailycaller.com/2017/03/24/britains-response-to-terror-threat-keep-90-percent-of-police-officers-unarmed/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s