EU- en immigratiekritische Zweden Democraten leiden in de peilingen

Screenshot_76

(Door: Siobhan McFadyen – Vertaling: E.J. Bron)

Zweden moet zich bij de verkiezingen volgend jaar voorbereiden op een schok, omdat de EU-kritische partij, die een EU-referendum wil houden, leidt in de peilingen. De Zweden Democraten staan op dit moment op 23,9%, terwijl de traditionele partijen dalen in de kiezersgunst.

inselpresse

De Zweedse verkiezingen worden op of voor 9 september 2018 gehouden als de leden van het nationaal parlement, de Rijksdag, gekozen worden.

De huidige minister-president en leider van de sociaaldemocraten,  Kjell Stefan Löfven, moet op dit vroege tijdstip een verlies aan instemming incasseren.

Uit een peiling door YouGov blijkt dat bijna een vierde deel van de kiezers zegt dat ze, als er nu verkiezingen zouden zijn, op de Zweden Democraten zou stemmen. Dit betekent dat de instemming voor de partij sinds de verkiezingen in 2014 verdubbeld is.

De toenemende bezorgdheid over de immigratie in Zweden, waar in het jaar 2016 het recordaantal van 160.000 “vluchtelingen” werd opgenomen, heeft gezorgd voor de stijging van de Zweden Democraten, net zoals dit bij andere populistische partijen in Europa het geval was.

Volgens de peiling van YouGov staan de Zweden Democraten op dit moment op 23,9%, de regerende sociaaldemocraten staan op 22%.

Tegelijkertijd geeft een andere peiling van Novus voor de Zweedse televisie de nationalistische Zweden Democraten 19,2% van de stemmen, nadat de partij vorige maand 18,5% scoorde. Dit is duidelijk meer dan de 13% bij de verkiezingen in 2014.

In een derde peiling voor de krant “Dagens Nyheter” staat de partij op 18% – een stijging van 1%.

Volgens de laatste twee peilingen staan de Zweden Democraten op de tweede plaats achter de sociaaldemocraten, die met de Groenen een minderheidsregering vormen.

Het nieuws komt tegelijkertijd met de bewering dat de Zweden Democraten een onderzoek instellen tegen een van haar eigen politici, nadat deze tijdens een bijeenkomst een wapen had getoond. De krant “Smalandsposten” zei dat de niet nader genoemde politicus tijdens een interne bijeenkomst in de stadshal van het Zuid-Zweedse Tingsryd met een wapen speelde.

Hij probeerde zijn gedrag ermee te verklaren dat hij aan schiettraining doet. Men zegt dat hij heeft gezegd:

“Dat is niets ongebruikelijks. Ik oefen het schieten met een pistool en het is een beetje lastig dit zonder wapen te doen.”

Men zegt dat hij niet betwistte het wapen tijdens een ontmoeting getoond te hebben.

Vorige maand schreven de partijchefs Jimmie Åkesson en Mattias Karlsson in de “Wall Street Journal” een artikel, waarin ze de beschrijving van de Amerikaanse president beaamden volgens welke Zweden een criminaliteitscrisis door islamitische immigranten beleeft. Ze schreven:

“Meneer Trump heeft Zweden´s huidige problemen niet overdreven. Eigenlijk heeft hij zich nog eufemistisch uitgedrukt.”

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.express.co.uk
Door: Siobhan McFadyen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Zweden. Bookmark de permalink .

18 reacties op EU- en immigratiekritische Zweden Democraten leiden in de peilingen

 1. Fred zegt:

  Helaas te laat.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Steven zegt:

  Tegen die tijd dat er verkiezingen worden gehouden is Zweden al naar de afgrond getrokken.
  Het is nu al kantje boord…

  Like

  • hendrikush zegt:

   In Zweden is zojuist “Project Alcatraz” gestart. De politie gaat meer aandacht besteden aan verkeersovertredingen.
   Omdat de politie al overbelast is zal nu het aantal ernstige misdrijven wel afnemen.

   Geliked door 1 persoon

   • guusvelraeds zegt:

    Meer aandacht voor verkeersovertredingen terwijl de immigrantenwijken in lichterlaaien staan. Wellicht is dit de zoveelste poging extra middelen te genereren om het multucultureel utopia te financieren.

    Like

   • hendrikush zegt:

    Misschien willen ze voorkomen dat er weer lichtgetinten met een auto op wandelende burgers inrijden?

    Like

 4. RonenMar zegt:

  Er moet eerst eens ergens burgeroorlog uitbreken en 10.000 doden vallen. Plunderingen en totale chaos ! Voordat regeringsleiders eens doorkrijgen dat een agressieve barbaarse moslim cultuur je land binnen halen echt nooit gaat werken. Vervolgens zullen de betrokken regeringsleiders zich moeten verantwoorden bij het tribunaal voor volkerenmoord en een levenslange gevangenis straf krijgen.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  De linkse Zweed is al jaren het probleem, net zoals alle linkse, liberale en christelijke in Nederland een probleem zijn !!

  Like

 6. Karen zegt:

  Klinkt goed maar eerst maar eens zien als het zover is wat ze dan echt stemmen. Kijk naar Nederland, kijk voor de verkiezingen hoeveel mensen eerst wel op de PVV zeiden te gaan stemmen en toch weer niet deden.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Als je maar hard genoeg schreeuwd dat een stem op de PVV een verloren stem is en dat de andere partijen de PVV toch uitsluiten. Al krijgt de PVV 40 zetels dan nog is het afzien.

   Like

  • beschouwer zegt:

   Ik heb wel op de PVV gestemd. Ik herken echter wel dat gedraai van veel mensen. Veel Nederlanders zijn van die glibberige draaikonten.

   Like

 7. Jan zegt:

  Wapens gebruikt bij massaal gevecht in Zweeds azc, diverse gewonden
  ‘Het was chaos, zowel jongeren als ouderen gingen met elkaar op de vuist’

  http://nieuws.tpo.nl/2017/03/25/wapens-gebruikt-massaal-gevecht-zweeds-azc-diverse-gewonden/

  Ik had geweren uitgedeeld en de laatste een nekschot gegeven

  Like

 8. abouneenee zegt:

  Peilingen, ze zouden verboden moeten worden… Laat die De Hond eens werken voor zijn geld. Bij de plantsoenendienst of zo. Op het laatste moment weet de gevestigde orde toch steeds de massa naar hun hand te zetten door (zeer tijdelijk en symbolisch) populisme te bedrijven, mede doordat het lange-termijngeheugen bij een meerderheid van Nederlandse kiezers niet langer functioneert, voor zover dat überhaupt ééns het geval is geweest. Voor de overige “verdwaalde zielen” die tegen de stroming inroeien geldt het gegeven dat niet de mensen die stemmen bepalen een verkiezing. Maar de mensen die de stemmen tellen, Josef Stalin’s wijsheid. Met stemcomputers is het menselijke component verdwenen en kunnen alle partijen de (open) software controleren. Daarmee wordt tegemoet gekomen naar de gefingeerde angsten van links dat stemsoftware kwaadaardige code kan bevatten.

  Like

 9. Japio zegt:

  Onze Geert lag ook ver voorop in de peilingen. En door fraude is hij niet de grootste geworden. In Zweden zal het niet anders gaan ben ik bang.

  Geliked door 1 persoon

 10. MS zegt:

  Ik vind Zweden vooral een voorbeeld zoals het niet moet. Wat een ramp zeg, een combinatie van sociaaldemocraten en groenen, vertaald: PvdA en GroenLinks. Gelukkig is hier de PvdA de grond in geboord, dankzij Wilders. Het wordt tijd dat daar een sterke man met PVV-ideeën opstaat die dat stelletje linkse ellendelingen via de achterdeur laat verdwijnen en orde op zaken stelt. Hopelijk gaan de ogen van de Zweden open, maar ja, links calvinisme of lutheranisme, en dan gebeuren er rampen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s