Hoe lang duurt het voor het weer donker wordt? (deel 1)

Screenshot_49

(Door: H. Numan)

U heeft vast wel gehoord over de donkere middeleeuwen. Dat was de chaotische periode die volgde op de val van het Romeinse rijk. De exacte datum daarvan is niet bekend. De meeste historici gaan uit van  476 AD, de officiële val van Rome, tot de kroning van Karel de Grote tot keizer in 800 AD. Tegenwoordig mag je die periode niet meer de donkere middeleeuwen noemen, want het was niet donker. Er was alleen maar absolute chaos en totale anarchie, en dan nog alleen in West-Europa. Dat is cultureel marxisme aan het werk: net doen alsof er niks aan de hand is. We staan op de drempel van nieuwe donkere middeleeuwen. Dus zal het u vast wel interesseren hoe het toen gegaan is. Wie niet van de geschiedenis leert, mag het nog een keertje over doen. Maar altijd anders, want geschiedenis herhaalt zich nooit op dezelfde wijze.

Het Romeinse rijk splitste zich in twee delen: het West-Romeinse rijk en het Oost-Romeinse (later: Byzantijnse) rijk. Waarom, daar gaan we het niet over hebben. Dit is een artikel, niet een boek. Beide rijken werden constant aangevallen door barbaren van buitenaf. Het West-Romeinse rijk door o.a. Germanen, Franken en de Gothen, en het Oost-Romeinse rijk door Germanen, Gothen, Hunnen, Sassaniden en nog veel meer. Er is geen exacte datum te geven wanneer precies het West-Romeinse rijk viel. 476 AD is de officiële val van Rome, maar dat is simpeltjes een gemakkelijke datum prikken. Rome was al verschillende keren ingenomen en geplunderd. Het rijk viel in werkelijkheid langzaam uit elkaar. Delen werden veroverd door barbaren, heroverd, weer verloren, terug genomen tot ze permanent verloren gingen. Op een gegeven moment was er eigenlijk niet veel meer over dan delen van Italië. De rest was allang overgenomen door Gothen, Germanen, Bourgondiërs en de Franken.

Hoe kwam dat? Waarom viel het West-Romeinse rijk wel en het Oost-Romeinse rijk niet? Het Byzantijnse (= Oost-Romeinse) rijk had het grote geluk dat het gecentreerd was rondom de meest strategische stad ter wereld: Constantinopel, tegenwoordig Istanboel. De stad was zeer goed te verdedigen, had de sterkste muren ter wereld en wordt aan drie kanten omringd door zee. Gedurende 750 jaar werd Constantinopel vele malen belegerd, maar nooit ingenomen. Rome daarentegen was allang een onbelangrijke stad geworden. Het bestuur werd gedaan vanuit Ravenna. Dat ligt strategisch iets beter dan Rome, en is een stukje beter te verdedigen. Als je geen probleem had met malaria, tenminste. Dat is een reden waarom het Byzantijnse rijk het wist te redden.

Iedereen is denk ik bekend met het Romeinse leger. Maar dat fameuze leger bestond al 200 jaar niet meer. Die soldaten waren echt Romeins. Om legionair te worden moest je Romeins staatsburger zijn. Als je dat niet was, kon je dienen in de auxilliarii, de hulptroepen. Na afloop kreeg je dan een afzwaai premie en Romeins staatsburgerschap. Er was een heel groot verschil tussen legionarii en auxilliarii. De legioenen vochten in een gesloten formatie, dicht naast elkaar. De hulptroepen in open formatie, met veel ruimte tussen elkaar. Die hulptroepen kwamen grotendeels van buiten het rijk. Germanen waren zeer populair, want ze waren geweldige vechters. Iedereen was welkom. Wil je wat van de wereld zien? Kom dan in het Romeinse leger!

Dat verschil is van groot belang voor mijn verhaal. De Romeinse legionairs hadden een zware uitrusting te dragen en moesten iedere dag keihard trainen. Vechten in gesloten formatie moet je leren, en als je het eenmaal geleerd hebt, moet je het dagelijks bijhouden. Die uitrusting was net zo noodzakelijk en loodzwaar. Ga uit van +35 kilo. Iedere maand stonden er tenminste 3 lange marsen van +80 km. met volle bepakking op het programma. De rest van de tijd bracht men door met vele uren wapentraining, en wat we nu de stormbaan noemen. Een legionair moest in volle wapenrusting over die stormbaan. Dat is een stukje pittiger dan in overall met helm, hoge schoenen en een geweer zoals ik geleerd heb.

De hulptroepen liepen uiteraard niet te lanterfanten. Hun normale gevechtsformatie was veel eenvoudiger en hun discipline (o.a. daarom) een stuk relaxter. Hun uitrusting was veel lichter en de training ook. Dat zette vanzelfsprekend kwaad bloed bij de legioenen. Die liepen zich iedere dag in het zweet te trainen, terwijl de barbaren relatief lekker lagen te niksen in het zonnetje. Aan die eisen werd langzaam maar zeker toegegeven. Niet alles in een keer, maar stukje bij beetje. Eerst een lichtere helm. Toen een kleiner schild. Om dat te compenseren een langer zwaard. Geen drie pila meer maar één langere steekspeer. Stapje voor stapje. Op een gegeven moment was er nauwelijks verschil meer tussen de legioenen en de hulptroepen. De hulptroepen waren een beetje meer Romeins geworden en de Romeinse legioenen zelf waren in niets meer te onderscheiden van de ingehuurde hulptroepen.

Er waren ook twee andere belangrijke demografische veranderingen. In de allereerste plaats woedde de pest regelmatig in het laat Romeinse rijk. Er was geen of nauwelijks bevolkingsgroei. En we zien de opkomst van het christendom. Niks mis mee, maar christenen – zeker toen – waren niet zo tuk op een militaire carrière. Gewoon soldaat worden is nooit een fantastische baan, maar officier betaalt best goed, en je bent dan iemand met status. Dat veranderde, en nu gingen jonge ambitieuze Romeinse mannen veel liever carrière maken in de kerk. Niet in het leger. Dus gewone jongens waren niet meer beschikbaar als soldaat en de notabele jongens hadden er geen trek meer in.

Dat betekende dat niet alleen de troepen uit barbaren bestonden, maar ook hun officieren. Dat was altijd het geval geweest, meestal werd een barbaarse stam compleet ingehuurd om te vechten onder zijn eigen stamhoofd. Maar het opperbevel en de generale staf waren altijd Romeinse officieren. Totdat die veel liever het klooster in gingen om bisschop te worden. Je moet dan wel veel bidden, maar hoeft niet iedere dag over de stormbaan, loopt weinig risico, de betaling is ongeveer gelijk en de promotiekansen stukken beter.

Lang niet alle barbaarse – barbaarse is in dit geval alles wat niet-Romeins is – leiders waren onbetrouwbaar. De meesten waren van barbaarse afkomt, maar verder volledig Romeins: ze spraken Latijn, kleedden zich Romeins, waren getrouwd met een Romeinse vrouw en voelden zich ook Romeins. Maar naarmate er meer niet-Romeinse generaals kwamen, begonnen die meer en meer niet-Romeins te denken. Flavius Stylicho is een mooi voorbeeld. Hij was door en door betrouwbaar en een van de betere generaals van het late keizerrijk. Een soort van Aboutaleb, maar dan betrouwbaarder. Aboutaleb is niet getrouwd met een Nederlandse vrouw, en over zijn persoonlijke nogal dubieuze religieuze opvattingen laat hij zich niet uit. Een van Stylicho’s collega’s was Alarik. Die zou je prima kunnen vergelijken met Sadiq Khan, de huidige burgemeester van Londen. Ambitieuzer dan Mark Rutte en Pechtold tezamen en absoluut niet te vertrouwen. Bij Alarik stonden de Visigoten op de eerste plaats, en bij Sadiq het mohammedanisme. Onder leiding van Alarik namen de Visigoten Rome in en plunderden het. Of Sadiq zo ver gaat, weten we nog niet. Daar gaan we binnenkort achter komen.

Het was geen enkel probleem dat de hulptroepen vochten onder hun eigen commandanten, maar het was dodelijk toen die commandanten toegang kregen tot het landsbestuur. Vanaf dat moment beschikten ze over de middelen van de staat die ze konden aanwenden voor eigen gebruik. De meesten deden dat ook. In ons geval moet u denken aan Denk en andere Kamerleden van mohammedaanse persuasie. Denk is het meest opvallend, maar uw sympathieke ‘christen’ democratisch Kamerlid Hassan Al Queda of die aardige socialist Mohammed El Isis hebben exact evenveel te vertellen als de drie Turkse tortels. Ze vallen alleen veel minder op.

Waarom viel het West-Romeinse rijk wel en het Oost-Romeinse niet? Omdat op het allerlaatste nippertje de paleis-top een coup pleegden onder leiding van Marcianus. Ze moordden de barbaarse leiders uit en namen het bevel over. Die coup werd gepleegd uit eigen belang, toegegeven. Die coup redde het Oost-Romeinse rijk, en men leerde er van. Huurlingen inhuren, geen probleem. Maar nooit meer als generaal. Voor het West-Romeinse rijk was het al te laat. Dat was al gevallen.

Moraal van dit verhaal is natuurlijk niet (alleen) om mohammedanen te weren uit het leger. Bij ons is het leger onderschikt aan het parlement. Daarin zitten op z’n minst (ik heb ze niet geteld) tien tot vijftien mohammedanen. En die kun je gemakkelijk vergelijken met hun Romeinse politieke equivalenten. Ze hebben de beschikking over de staatsmacht, kunnen beleid beïnvloeden en richting geven, wetgeving beïnvloeden en belastinggeld besteden aan wat voor hun van belang is.

Die twee opportunisten waar DDS en TPO 24 uur per dag de loftrompet voor steken, zetten geen zoden aan de dijk. Dat zijn twee stemmetjes. Die mogelijk, als het ze uitkomt, de goede kant op stemmen. Baudet kwam al direct met een briljant idee: laten we een zakenkabinet vormen. Ik ben ook niet echt blij met deze uitslag, maar om een zakenkabinet vormen is te zot voor woorden. Zeker als dat uit de mond komt van iemand die zegt dat hij de democratie nieuw leven gaat inblazen. Een zakenkabinet heeft absoluut niets met democratie te maken, eerder het tegendeel. Even zo goed, dat is zijn democratische recht, en hij heeft in ieder geval 2 stemmen daarvoor in het parlement.

Denk heeft 3 stemmen in datzelfde parlement. Dat is evenveel als de SGP. Als u de overige mohammedaanse Kamerleden optelt (salami aleikum, mw. Arib) kom je aardig op een verborgen machtsblok uit dat we met z’n allen beslist niet moeten willen. Dat verborgen mohammedaanse machtsblok is of bijna of al over de 10% van ons parlement. Dat is levensgevaarlijk veel. Onze drie Duitse Turkse staanders zijn niet meer dan de strychnine op de taart.

Mohammedanen gaan er nu van uit dat zij binnen vijftien jaar hier de baas zullen zijn. Ik denk dat ze het te somber inzien. Dat zal veel sneller gaan. In het volgende deel vertel ik u hoe lang het duurt voor het echt donker is.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", cultuurrelativisme, Eurabië, gezond realisme, Historie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Hoe lang duurt het voor het weer donker wordt? (deel 1)

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. heb al zo vaak gezegd GEEN buitenlanders , en helemaal niet met twee paspoorten……….in een coalitie of wat er voor door moet gaan………..Maar ja…………….het gebeurd toch

  Like

 3. Ben Kok zegt:

  Goed artikel , zie uit naar het vervolg.
  Zie voor het aantal moslims bij de nu te onderzoeken coalitie:
  http://tora-yeshua.nl/2017/03/links-islam-liberalisme-heidense-bende/
  ca. 17 moslims staan op de kieslijst voor de 4 beoogde partijen , daarvan zitten er dan 7 in de nieuwe 2e kamer.
  De andere partijen heb ik niet gecontroleerd, maar SP, PvdA hebben er ook nog wel een paar lopen, DENK 3 stuks, dus de schattingen in het artikel kloppen aardig: 10% van 150 = 15 moslims in de huidige kamer en op de kieslijsten 2 x zoveel.
  Shabbath shalom, doorgaan met ontmaskeren van die bende landverraders, die het mogelijk hebben gemaakt.
  Ben Kok (joods-chr. pastor

  Geliked door 3 people

  • tinekevanschagen zegt:

   Wat te denken Ben,als Farid Azarkan zich na een ruzie met de twee andere DENKERS
   zich gaat afsplitsen?

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Weet wel zeker dat dat gaat gebeuren.
    En dan gaat ’t helemaal snel als ze kunnen stemmen op hun eigen soort.
    Een Turk zal altijd op een Turk stemmen en bij Marokkanen is dat precies hetzelfde.

    Geliked door 1 persoon

   • Ben Kok zegt:

    Hi Tineke,
    Met dat stel kun je er op wachten inderdaad. De onderlinge verdeeldheid binnen de islam is altijd een + punt geweest voor de niet-molimswereld en ook hun analfabetisme en onderontwikkeld zijn tgv de rigide , duivelse islam.
    “Denkers” is een goeie , die houden we er in.
    Ik verwacht dat de NWO de islam blijft manipuleren voor haar eigen doel: een wereld die onderworpen is aan de NWO.
    En aangezien dat mensenwerk blijft, zal het ellende brengen, zoals vaker gezegd: “als de Schepper niet zou bestaan, zijn we dus aan de mensen overgeleverd”.
    Tel dan maar uit je wens.
    Mijn doel is de Schepper via Zijn verschijning op aard in Yeshua en Zijn Tora/Bijbel beter te leren kennen, zodat ik Hem met vreugde kan ontmoeten, zodra Hij komt om de aarde te verlossen.
    Shalom, zie verder ook desgewenst http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

    Ben

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Het antwoord ligt voor de hand.
    Cel-spitsing zorgt in dit geval voor een nieuwe eenmanspartij.
    Arzakan zal vervolgens onder het mom van familiehereniging alle moeite doen om zijn hele familie naar de Kamer te laten overkomen.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ja, geen wonder dat ze altijd op elkaar zullen stemmen.
    Ze hopen allemaal op korting in die shoarmazaken die ze allemaal hebben.

    Geliked door 1 persoon

 4. Hoe simpel ben je, als dit dit niet als bedreigend ervaart.

  Like

 5. Flo zegt:

  Je kun voorzichtig stellen dat het al licht schemert.
  De wegkijkers, links goedmensch(rat) en overigen zullen er voor zorgen dat het donker wordt.
  Wanneer, (laten we het niet hopen) Trump wordt weggeschreeuwd door de dezelfde gekken, zou het wel eens eerder donker kunnen worden…..

  Geliked door 1 persoon

 6. Sabeltant zegt:

  Europa blaast zichzelf op.

  Het is onzin te geloven dat als je maar genoeg consumenten in een land pomp de economie gaat aantrekken. Je moet ook kijken naar de netto opbrengsten van die geïmporteerde consumenten.

  En daar zit ‘m de crux.

  Onze nieuwe inwoners leveren NIETS op, óf ze zitten in de gesubsidieerde uitkering óf zijn druk in hun eigen zwarte door ons betaalde parallelle economische systeem.

  En dat heeft Europa ook al lang door.
  De reden om het contant geld af te schaffen zit ‘m niet in de berovingen….

  Het is de groter groeiende parallelle samenlevingen die ze onder controle willen krijgen.
  Kijk maar eens wie er NOOIT bij pinkkassa’s staan af te rekenen.

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Het begint in Europa al aardig te schemeren !!

  Like

 8. beschouwer zegt:

  De agressieve mosloms hebben een bondgenoot in het kapotmaken van een samaleving in linkserige ambtenaren bolwerken. De boeren worden door allerlei treiterregeldtjes kapot gemaakt. Zie de fosfaatheffing dat per koe er 5000 euro fosfaatrechten moeten worden betaald. Dit zal de rundveehouderij kapot maken en ook zeldzame koeienrassen zullen verdwijnen. De satanische machthebbers zullen hoe dan ook alles wat mooi en goed zoals koeien kapot willen maken. Vieze rotcommunisten !

  Like

 9. Marlies zegt:

  Top artikel, top vergelijking.

  Like

 10. Pingback: Hoe lang duurt het voor het weer donker wordt? (deel 2) | E.J. Bron

 11. Pingback: Hoe lang duurt het voor het donker wordt? (deel 3) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s