Juncker geeft geschiedenisles: Trump moet niet aanmoedigen tot EU-uittreding

Screenshot_75

Donald Trump en Jean-Claude Juncker.

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft naar eigen zeggen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence ervoor gewaarschuwd een oorlog in Europa aan te wakkeren. In een interview met de “Financial Times” gaf Juncker het gesprek weer dat tijdens het bezoek van Pence aan Brussel in februari zou hebben plaatsgevonden. Juncker zou tegen Pence gezegd hebben: “Moedigt u anderen niet tot uittreding aan, want als de Europese Unie in elkaar stort, zal het opnieuw oorlog op de westelijke Balkan zijn.”

Duits - Zuerst

De Amerikaanse president Donald Trump had de aanstaande uittreding van Groot-Brittannië uit de EU meermaals geprezen en andere EU-landen aangemoedigd het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk te volgen. In de verkiezingsstrijd zei hij dat de Britten sowieso “beter af” zouden zijn zonder de EU. Na zijn ambtsaanvaarding noemde hij de Brexit een “fantastische zaak”.

Tegen de “Financial Times” zei Juncker nu dat Trump´s enthousiasme voor de Brexit “ergerlijk” en “verrassend” zou zijn. Het zou aantonen hoe weinig de Amerikaanse president af zou weten van de gecompliceerde geschiedenis van Europa. Verwijzend naar de etnische conflicten onder de bevolkingsgroepen van het vervallende voormalige Joegoslavië, verklaarde Juncker: “Als wij ze in de steek laten – Bosnië-Herzegovina, de Republika Srpska, Macedonië, Albanië, al deze landen – dan zullen we weer oorlog krijgen.” Het zou belangrijk zijn om de landen in de regio het perspectief van een EU-lidmaatschap te bieden.

Juncker liet tijdens zijn geschiedenis echter weg dat het verval van Joegoslavië in de jaren-90 maatgevend door de EU en vooral de Bondsrepubliek Duitsland werd bespoedigd.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Brussel, Donald Trump, Europa, EUSSR, Hypocrisie, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Juncker geeft geschiedenisles: Trump moet niet aanmoedigen tot EU-uittreding

 1. Steven zegt:

  * Verwijzend naar de etnische conflicten onder de bevolkingsgroepen…..

  Dat is wat die ZUIPSCHUIT JUNKIE nu in de gehele EU aan het creëren is!!!

  Geliked door 2 people

 2. boorzalf zegt:

  Martin Schulz de alcoholist, en nu komt jeneverneus Jean-Claude Juncker de boel een beetje opstoken. Brussel, de drankorgels van Europa.

  Geliked door 1 persoon

 3. beschouwer zegt:

  Het was beter geweest om het bij een de EEG te laten. Een Europese Economische Gemeenschap. Dat was een handelsverdrag

  Meer niet

  Geen vervlechting van de Europese natiestaten.

  Geliked door 2 people

 4. oeps48 zegt:

  Jean-Claude Juncker moet geen dreigende taal gebruiken. De EU is beslist geen goede zaak. Groot Brittanië heeft groot gelijk, dat ze uittreden. Wij en andere Europese landen zouden hetzelfde moeten doen. Weer baas worden in eigen huis. Net als vroeger, onze eigen munt en gesloten grenzen.
  Die Junker is aan het trekken aan een stervend paard.

  Geliked door 1 persoon

 5. joga zegt:

  Juncker blijkt dus zelf niets te weten van de geschiedenis van de Balkan, zelfs niet van de recente geschiedenis. De man weet volgens mij alleen maar iets van sterke drank en die is nu eenmaal niet zo goed voor zijn hersencellen. Hoe durft deze gek zich kritiek op de USA aan te matigen i,c, zeker richting Donald Trump, die inmiddels door verreweg de meeste Amerikanen nu al als een van de beste ooit wordt beschouwd.

  Like

 6. Jade zegt:

  Juncker moet z`n bek houden.
  Trump is gekozen door het volk, hij niet.

  Geliked door 3 people

 7. Elena zegt:

  Ik lach mij tranen om de woorden van die seniele dronkaard.
  Zal Trump wel zeer onder de indruk van zijn…lol.
  Die Juncker lijdt aan hoogmoedswaanzin, gelijk als Erdolf.
  Het moet niet gekker worden.

  Wederom narigheid in het VK.
  Weer Auto over voetgangers nu in Londen. @telegraaf @Elsevier BREAKING: http://bit.ly/2mCFIRd

  Like

 8. Nemesis zegt:

  Dat heeft dat drankorgel heel beslist niet zo gezegd. Ik denk eerder dat Pence hem wat heeft verteld.

  Like

 9. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:
  Juncker de alcoholist

  Like

 10. Flo zegt:

  De balkan is al voor een groot deel overgenomen door de moslims, de grote natte droom van Juncker en trawanten ,en dit feestje mag Trump natuurlijk niet verstoren .

  Like

 11. koddebeier zegt:

  TRUMP heeft gelijk !!!! ER UIT en zo snel mogelijk !!

  Like

 12. hendrikush zegt:

  Wie raakt er nou geïnspireerd door deze “voortrekker” van de EU?
  Als je hem ziet bij de herdenking van de verdragen van Rome of bij het bezoek aan de Paus zie je een paljas die zich verheugt op zijn pensioen.

  Like

 13. Henri zegt:

  Ik vind het vervelend om het te moeten zeggen, maar Ik denk dat Juncker gelijk heeft. Dat ze elkaar op de Balkan graag in de haren vliegen, is een historisch feit. Alleen onder invloed van een sterke macht zijn deze heethoofden uit elkaar te houden; onder het Habsburgse bewind (totdat dit na WO I eindigde), onder het bewind van maarschalk Tito én de Sovjet-Unie na WO II. Toen ook die machten wegvielen, brak snel de pleuris uit en greep de NAVO in, waardoor het ogenschijnlijk weer rustig is daar. Een paar van de landjes hebben nu een associatieverdrag met de EU, en dat heeft waarschijnlijk een temperende invloed.

  Overigens ben ik fel tegen de EU in zijn huidige vorm en met de huidige bestuurders. Het is een grote puinhoop. We moeten terug naar het niveau van de EEG en van daaruit de zaak opnieuw opbouwen. Met een genuanceerde euro, niet het huidige economische dwangbuis dat minder sterke landen financieel wurgt, en wég met die transferunie.

  Like

 14. Lucie zegt:

  Zo zie je maar weer door wat voor idioten wij geregeerd worden,daar in Brussel.
  Ik wil ook zo snel mogelijk uit die EU_shit.
  Maar het schijnt dat een groot deel van de Nederlanders nog steeds dik tevreden is met Brussel,anders hadden ze wel op de PVV gestemd die uit de EU wil.

  Like

 15. Theresa Geissler zegt:

  Oh juist, dreigen met nieuwe oorlogen! Nou goed, Jean-Claude, laten we het dan maar even zó stellen: Opheffing van de EU betekent misschien nieuwe oorlogen – als men jou tenminste één ogenblik het voordeel van de twijfel wil geven – en de EU handhaven betekent op den duur:stikken in de bureaucratische regelgeving, verlies van eigen identiteit -eigen munteenheid hebben we al verloren- mogelijk zelfs verlies van ons contante geld en last but not least overstroomd worden door een tsunami aan islamisering! “oorlog” klinkt dan wel lekker rampzalig, maar je moet je niet afvragen, hoe rampzalig de tweede optie is!
  langzame verstikking is het aller-ellendigste, wat iemand kan gebeuren, weet je.

  Like

 16. daiyu-ninja zegt:

  Dat onze leiders er trots op zijn dat ze bij een groepje mogen horen dat bestaat uit zuipschuiten, fraudeurs, clowns, dieven, cokesnuivers en misdadigers, zegt alles over hen.
  Ze beseffen niet dat zij zichzelf belachelijk maken en door het volk uitgelachen worden omdat zij zich vernederen om bij het circus van de idioten te willen horen.
  Alleen al de aanblik dat ze hun hoofd buigen om door een dronkenlap gekust te willen worden doet mijn maag omdraaien.
  Ze zijn de schaamte al zover voorbij dat het hen niets meer kan schelen dat/of het volk ziet dat het hen ontbreekt aan eigenwaarden en zelfrespect.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s