Martin Schulz; een portret

Screenshot_72

(Vertaling: E.J. Bron)

“Unser Mitteleuropa” heeft de man, die sinds kort aan het hoofd van de (nog) op één na grootste partij van de Bondsrepubliek Duitsland staat en in het verleden werkzaam was in het Europees Parlement, nader onderzocht en een portret van hem opgesteld:

De schoolopleiding van Martin Schulz begint in 1966 wanneer hij het private katholieke Heilige Geest gymnasium van de congregatie van de Paters van de Heilige Geest in het stadsdeel Broich in Würselen bezoekt. Op deze school werd hij leerling-woordvoerder, maar omdat hij, ook na een keer te zijn blijven zitten, deze opleiding niet positief kon afsluiten, brak hij zijn studie in 1974 af. Daarna was hij een jaar lang werkloos, waarna hij vijf jaar later een studie tot boekhandelaar afsloot.

Rondom 1975 raakte Martin Schulz verslaafd aan de alcohol, wat hij tegenover het tijdschrift “Bunte” toegaf: “Ik heb niets te verbergen. (…) Ik heb alles gedronken wat ik te pakken kon krijgen.” Zijn alcoholverslaving heeft hij echter sinds 1980 onder controle.

Martin Schulz hoefde niet in dienst, hij werd afgekeurd als ongeschikt.

Met zijn politieke werkzaamheden begon hij op zijn 20ste levensjaar, toen hij toetrad tot de SPD, en vanaf 1974 actief werd in de jeugdorganisatie van de partij, de “Jusos”. In het jaar 1987 werd hij zonder tegenkandidaten tot burgemeester van Würselen gekozen, wat hij bleef tot 1998.

Vanaf 1994 was Martin Schulz politicus van de Europese Unie, nadat hij in datzelfde jaar bij de Europese verkiezingen in het Europees Parlement werd gekozen. Daar bekleedde hij van 2000 tot 2004 de functie van voorzitter van de SPD-Duitslandgroep. Van 2004 tot 2012 was hij voorzitter van de socialistische fractie in het Europees Parlement. Op 17 januari 2012 werd Schulz in de eerste verkiezingsronde met de benodigde meerderheid tot voorzitter van het Europees Parlement gekozen, in 2014 werd hij met 66,8% opnieuw in deze functie bevestigd.

In zijn tijd als politicus van de Europese Unie ontving hij meer dan 20 jaar lang een salaris van € 6000,- per maand, exclusief zijn dagelijkse toeslag van € 300,- (belastingvrij), hoewel hij deels helemaal niet op vergaderingen verscheen. In zijn tijd als EU-politicus stonden Martin Schulz € 500.000,- per jaar ter beschikking, en bovendien twee chauffeurs en 33 assistenten.

Aan het eind van het jaar 2016 kondigde Schulz aan op landelijk niveau voor de SPD te gaan werken, en wel in de vorm van kanselierskandidaat, waarmee hij Sigmar Gabriel afloste.

Martin Schulz wil zich inzetten voor belasting-rechtvaardigheid, nadat hij jarenlang de belasting-oase van zijn politieke vriend Jean-Claude Juncker beschermde.

Martin Schulz solliciteert naar de functie van bondskanselier, nadat hij jarenlang op kosten van de belastingbetalers het bevel voerde over het supranationale EU-dictaat.

Martin Schulz doet net alsof hij de gewone burgers en arbeiders begrijpt, nadat hij meer dan twintig jaar lang een jaarsalaris van een half miljoen euro ontving.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Martin Schulz; een portret

 1. Japio zegt:

  Zo zie je maar weer, als linkse loser kom je zo in de politiek. Als je maar verslaafd bent geweest aan drugs of drank. Een gedegen opleiding is niet relevant. En als je dan ook nog zo’n ontiegelijke rotkop hebt dan maak je het helemaal.

  Geliked door 1 persoon

 2. Theresa Geissler zegt:

  “Ik ben trots op mezelf: Het niets geleerd, had beroepsmatig geen succes, maar politiek bedrijven kán ik!”
  (Mannheimer-vertaling van 6 Februari jl.)
  https://ejbron.wordpress.com/2017/02/05/ik-ben-trots-op-mezelf-heb-niets-geleerd-was-beroepsmatig-zonder-succes-maar-politiek-bedrijven-kan-ik/
  Zonder uitzondering worden dat dus de bedenkelijkste politici.

  Like

 3. mahoog zegt:

  Dit is èèn van de rotzakken die omhoog gevallen omdat ze alleen warme lucht bevatten,en dat regeerd de EU.

  Like

 4. Mario Schettini zegt:

  Als men de snor en baard wegdenkt en In plaats daarvan een ander soort snor erbij denkt, dan ziet men een dictator als Hitler, alleen een haartje erger. Berlusconi had volkomen gelijk toen hij hem – als grap? – als capo (kampcommandant) bestempelde.

  Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 6. ReaGluurder zegt:

  Interessante video van een vm. Einwanderer!! Deze zegt dat de Duitsers ‘total verrückt sind’!! Stimmt, und Die Holländer, auch ja!!

  Like

 7. boorzalf zegt:

  “Zijn alcoholverslaving heeft hij echter sinds 1980 onder controle” Hij is dus nog steeds een alcoholist. Verslaving aan alcohol kom je nooit meer van af. Opruimen dat soort tuig.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dus na 1980 zou niemand hem ooit meer een glas bier of een borreltje hebben zien drinken, ik geloof er niks van.
   Een gematigd alcoholist bestaat niet, de drang is altijd sterker.
   Een alcoholist kan niet stoppen bij 1 of 2 biertjes, dan begint alles weer opnieuw.

   Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 9. Kunnen ze echt niemand anders krijgen als een alcoholist.

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Ik geloof best dat sonderingen gemanipuleerd worden.
  Maar dat hij zelfs even MEER populariteit had dan Merkel geeft mijn een belabberde indruk van veel duitsers.

  Like

 11. Pingback: Martin Schulz; een portret – jroam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s