Russische minister van Buitenlandse Zaken: “Trump en Le Pen zijn realisten”

Screenshot_58

(Vertaling: E.J. Bron)

Anders dan veel West-Europese regeringen houdt de Russische regering zich in met eenzijdige veralgemeniserende en verdoemende oordelen over zogenaamde “rechts-populisten”. Nu heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov (foto), de Amerikaanse president Trump en de cheffin van het Franse Front National, Marine Le Pen, nadrukkelijk tegen de beschuldiging van “populisme” verdedigd. Lavrov zei letterlijk: “Ik zou ze realisten noemen of ook wel globalisering-tegenstanders.”

Duits - Zuerst

Beide zouden bovendien geen randfiguren zijn, maar tot het politieke systeem van hun landen behoren: Trump als gekozen president, Le Pen als afgevaardigde van het Europees Parlement. “Ik zou ze geen populisten noemen, want het woord populist heeft een negatieve bijsmaak”, verklaarde Lavrov in het kader van een kernbetoog betreffende buitenlandse politiek in de Academie van de Russische generale staf.

Lavrov wees bij deze gelegenheid eveneens beschuldigingen van de hand dat Moskou zich zou mengen in de verkiezingen in Frankrijk of de parlementsverkiezingen in Duitsland in de herfst. Dat zou compleet bedacht zijn; Rusland zou de verkiezing van ieder land respecteren.

In de betrekkingen met de VS zou er op dit moment sprake zijn van een pauze, zei Lavrov. “De nieuwe regering heeft nog niet alle belangrijke posten bezet.” Moskou had met het oog op de verklaarde Rusland-vriendelijkheid van Trump eerst op een snelle verbetering van de betrekkingen gehoopt, maar wil nu na tegenstrijdige signalen van de nieuwe Amerikaanse regering in de VN en in het Syrië-conflict eerst afwachten.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Donald Trump, Front National, gezond realisme, Globalisering, Marine Le Pen, Rusland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Russische minister van Buitenlandse Zaken: “Trump en Le Pen zijn realisten”

 1. abouneenee zegt:

  Ik heb dat altijd zo gezien en daar heeft Wilders natuurlijk, meer nog dan Trump, het goede voorbeeld gegeven. We moeten helaas constateren dat de Amerikanen slimmer zijn dan den Hollander. Zij kozen Trump, Nederland koos minder massaal voor Wilders.

  Like

 2. oeps48 zegt:

  De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov heeft met zijn kernbetoog betreffende buitenlandse politiek in de Academie van de Russische generale staf klip en klaar een hele duidelijke en niet mis te verstane boodschap aan het Westen gegeven. Als hij in deze entourage spreekt, spreekt hij namens Rusland. We weten nu waar Rusland voor staat. Hij heeft hiermee de duivelse Soros en al zijn geïllumineerde kornuiten een enorme veeg uit de pan gegeven. Bravo !!!

  Geliked door 2 people

 3. Petra DeBoer zegt:

  In deze ben ik het met de zienswijze van de Russische minister van BuZa eens.

  Geliked door 2 people

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dat heeft Lavrov goed gezien, in mijn optiek.

  Geliked door 2 people

 5. tippelaar zegt:

  Ik ben geen fan van rusland maar laten we stoppen om rusland als vijand te zien want een oorlog van het westen met rusland loopt voor beiden verkeerd af. Er is een oud spreekwoord dat zegt:
  “Wie zijn vijand niet kan overwinnen moet hem tot vriend maken”.

  Like

 6. beschouwer zegt:

  Dat klopt Trump.Le Pen en Wilders zijn realisten

  Like

 7. Ja, de rest leeft in een droomwereld die er voor ons als een nachtmerrie uitziet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s