De Jihadisten mogen zich in Groot-Brittannië vrij bewegen: de overheid wordt geconfronteerd met oproepen om hardhandig op te treden tegen extremisten die in GB geboren en getogen zijn, want er is bekendgemaakt dat slechts 54 zijn vervolgd, ondanks het feit dat er 400 uit Syrië zijn teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk

Screenshot_97

(Door: Omar Wahid – Vertaling: “Wachteres”)

 • Men schat dat 400 jihadisten zijn teruggekeerd nadat zij in Syrië hebben gevochten
 • Van de mensen die naar GB zijn teruggekeerd, zijn slechts 54 vervolgd
 • Een terrorisme-expert zei dat de aanslag de schade laat zien die een aanvaller in zijn eentje kan toebrengen

De regering werd gisteravond, in het kielzog van de Westminster-aanslag, geconfronteerd met nieuwe eisen om met harde hand op te treden tegen Jihadisten die terugkeren uit Syrië. Hoewel er geen aanwijzing is dat de in Groot-Brittannië geboren en bekeerde moslim Khalid Masood naar Syrië reisde om te vechten voor de “Islamitische Staat”, hebben duizenden Jihadisten die in het land geboren en getogen zijn dat wel gedaan – en een geschatte 400 zijn teruggekeerd naar Groot-Brittannië.

Omdat ISIS in Syrië en Irak snel terrein verliest, zal het aantal Britse repatrianten waarschijnlijk verder toenemen, waarbij de vraag rijst wat er met hen moet gebeuren. Van de 400 die zijn teruggekeerd, hebben het vorig jaar vrijgegeven cijfers laten zien dat slechts 54 personen zijn vervolgd. Dertig anderen moeten nog worden berecht. Een onderzoek van Mail on Sunday heeft uitgewezen dat een aantal teruggekeerde Jihadisten vrij rondloopt in de straten van Groot-Brittannië.

Eén oplossing is dat er een ruimer gebruik wordt gemaakt van de Terrorism Prevention and Investigation Measures (TPIM´s), wat elektronische identificatie met zich meebrengt en beperkingen van bewegingsvrijheid, financiële activiteiten en communicatie kan inhouden.

Momenteel zijn er slechts zeven van kracht. Terrorisme-expert Professor Anthony Glees zei vorige week dat uit de aanslag maar al te duidelijk de omvang van de bedreiging blijkt die een eenzame man kan vormen, laat staan als het er honderden zijn. Professor Glees, directeur van het Center for Security and Intelligence Studies aan de universiteit van Buckingham, zei: “Deze mensen moeten serieus worden genomen. Zo lang opsluiting niet mogelijk is, moeten we meer gebruik maken van TPIM´s”.

Van de rechtszaken heeft de Mail on Sunday de volgende naar voren gehaald:

 • Maarg Kahsay uit Noord-Londen bracht in 2014 maanden in Syrië door, nadat hij was gevlucht vanwege een verkrachtingsrechtszaak, terwijl hij op borgtocht vrij was. Hij keerde terug en werd vrijgesproken van beschuldiging van verkrachting, maar hem is nooit het gaan naar Syrië ten laste gelegd. Zijn naam stond op IS bestanden die de MoS heeft gekregen.
 • Gianluca Tomaselli, 27 jaar, sloot zich aan bij een ISIS- subgroep in Syrië, genaamd Rayat Al Tawhid, die onder leiding stond van Britse Jihadisten. Hij vluchtte daar in 2013 weg en keerde twee jaar later terug naar GB. In 2016 bleek hij bij het Whipps Cross Hospitaal in Oost-Londen te werken als parkeerplaats bediende.
 • Waheed Ahmed, 22 jaar, de zoon van een gemeenteraadslid van Labour, werd in Turkije, terwijl hij op weg was naar Syrië, gearresteerd met negen familieleden. De familie keerde terug en niemand werd aangeklaagd.
 • Abu Rayah, 35 jaar, uit Oost-Londen, leidde een stunt waarbij klaprozen werden verbrand tijdens een Dodenherdenkingsdag in 2010. Hij stond bij MI5 bekend als extremist, maar ging naar Syrië om samen met ISIS te vechten. Nadat hij uit Syrië terugkwam, mocht hij het Verenigd Koninkrijk tweemaal verlaten en naar het vasteland van Europa gaan.

Bron:
www.dailymail.co.uk
Door: Omar Wahid

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, ISIS, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op De Jihadisten mogen zich in Groot-Brittannië vrij bewegen: de overheid wordt geconfronteerd met oproepen om hardhandig op te treden tegen extremisten die in GB geboren en getogen zijn, want er is bekendgemaakt dat slechts 54 zijn vervolgd, ondanks het feit dat er 400 uit Syrië zijn teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk

 1. Jean zegt:

  Het wordt hoogtijd dat wij Europeanen de touwtjes in handen gaan nemen en met die touwtjes die EU troep aan mekaar binden en afvoeren richting grote zandbak dan zijn zij bij hun vriendjes en wij zijn de misdadigers kwijt, heerlijk, helder leefbaar Europa. O ja, wij sluiten alle grenzen zodat ze nooit meer binnen geraken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Guardiacivil zegt:

  Hoe hypocriet zijn de Europese regeringsleiders om mee te werken aan de suicide van Europa

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Ik heb het wel vaker geschreven, maar als ik dit nu weer lees dan kan ik maar tot één conclusie komen: onze élite’ is óf ongelofelijk stom óf zeer kwaadaardig.

  Een kind kan begrijpen dat het wel heel erg onverantwoordelijk is om tuig, dat zich bij IS heeft aangesloten, daar een ‘opleiding’ heeft gekregen, probleemloos ‘naar huis’ te laten komen en dan ook nog vrij rond te laten lopen.

  Heeft de ‘elite’ enig idee wat die opleiding daar inhoudt?

  Een doorgevoerde hersenspoeling – van tevoren zijn ze ook al behandeld, anders hadden ze er niet voor gekozen om richting IS te gaan – waarbij hen de haat voor het Westen en voor iedereen die anders denkt dan zij, wordt ingeprent, Plus de boodschap dat Allah wil dat iedereen die hem niet navolgt, gedood moet worden – desnoods op de meest gruwelijke wijze.

  Elke vorm van beschaving, van het respecteren van een andere mening, is bij hen teloor gegaan.

  Daarvoor is de plaats is alleen maar gruwelijke haat en de vaste wil om te moorden gekomen. Iets wat zij ook nog in de praktijk hebben kunnen uitvoeren.

  Niet alleen worden er honderdduizenden die al met dit fundamentalistisch gif besmet zijn binnengehaald, maar wij mogen daar ook nog geen kritiek op hebben of er zelfs maar vraagtekens bij zetten, want dan ben je een racist, een fascist of een nazi.

  Wat is de werkelijke reden dat de ‘elite’ toestaat dat dit ‘scum of the earth’ terug mag komen?

  En dan kom ik weer terug op de vraag die ik aan het begin van mijn betoog stelde: is dat pure stommiteit of zit er een kwaadaardig plan achter?

  De enige conclusie die ik kan trekken is dat onze politiekcorrecte elite – de EU en haar aanhang – voor nog geen millimeter deugt.

  Waarom zou persé de islam door hen in bescherming moeten worden genomen? Waarom moet die persé naar hier worden gehaald? Waarom weigert men gevaar te zien en het volk in bescherming te nemen?

  Ook de ‘elite’ in Groot-Brittannië is daar – ondanks het feit dat ze uit de EU gaat – mee besmet.

  Voor het politiekcorrecte denken en handelen is maar een woord van toepassing: DEMONISCH!

  Een gezond denkend mensen zal zoiets kwaadaardigs niet verzinnen, laat staan uitvoeren.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja, ik heb daar helaas ook geen andere woorden voor.

  Like

 5. elisah zegt:

  Een land vol tikkende tijdbommen, ze vràgen er eigenlijk gewoon om.
  Hoeveel klappen zijn er nodig voordat er teruggeslagen wordt?

  Like

 6. beschouwer zegt:

  Geen jihadisten meer in het land toelaten. Dat doen alleen gekke Henkielanden.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/26/westminster-terrorist-linked-remote-controlled-car-bomb-plot/

  London terrorist linked to remote-controlled car bomb plot to blow up Army base

  De Londense terrorist is gekoppeld aan een complot om met een op afstand bestuurbare auto [remote controlled] een legerbasis op te blazen

  The Islamist behind the Westminster terror outrage was investigated by MI5 as part of a plot to blow up an Army base using a remote-controlled car, The Telegraph can reveal.

  De islamist achter de Westminster terreur uibarsting werd onderzocht door MI5, omdat hij deel uitmaakte van een complot om een legerbasis via een op afstand bestuurbare auto op te blazen, kan de Telegraph openbaren.

  Adrian Ajao, 52, who killed four people, including a police officer in last Wednesday’s attack, is understood to have been probed six years ago over alleged connections to four al-Qaeda-inspired terrorists.

  Adrian Ajao, 52 jaar, die in de aanslag van afgelopen woensdag vier mensen doodde, onder wie een politieagent, werd, naar verluidt, zes jaar geleden onderzocht, omdat hij banden zou hebben met vier door al-Qaeda geïnspireerde terroristen.

  Zahid Iqbal, Mohammed Sharfaraz Ahmed, Syed Hussain and Umar Arshad, were jailed for a total of 44 years in 2013 after admitting plotting to launch an audacious bomb attack on a Territorial Army base in their hometown of Luton.

  Zahid Iqbal, Mohammed Sharfaraz Ahmed, Syed Hussain en Umar Arshad, werden in 2013 in totaal 44 jaar gevangen gezet, nadat zij hebben toegegeven dat ze een plan hadden beraamd om een ​​gewaagde bomaanslag op een territoriaale legerbasis in hun woonplaats Luton te plegen..

  Ajao had moved to the town in 2009 following two stints in Saudi Arabia, and lived just a few hundreds yards from one of the ringleaders.

  Ajao was in 2009 naar die stad verhuisd, na twee opdrachten in Saoedi-Arabië, [hij gaf Engelse les :P] en leefde slechts enkele honderden meters van een van de kopstukken.

  It is thought the fitness fanatic and body builder may have also come into contact with members of the gang when they started preparing for jihad by attending a local gym.

  Er wordt verondersteld dat de fitness-enthousiast en body builder ook in contact met de leden van de bende kan zijn gekomen, omdat zij gezamenlijk een lokale sportschool bezochten en toen begonnen met de voorbereidingen voor de jihad.

  Following last week’s attack, Theresa May, the Prime Minister, confirmed that Ajao – who changed his name to Khalid Masood after converting to Islam – had been investigated by the security services for links to “violent extremism”.

  Na de aanval van vorige week heeft Theresa May, de minister-president, bevestigd dat Ajao – die zijn naam, nadat hij zich bekeerd had tot de islam, heeft veranderd in Khalid Masood – door de veiligheidsdiensten was onderzocht vanwege banden met het “gewelddadig extremisme”.

  However after carrying out a risk assessment and looking into his background, it was decided he did not pose a terror threat.

  Na het uitvoeren van een risicobeoordeling en een diepgaander onderzoek naar zijn achtergrond, werd besloten dat hij geen terreurdreiging opleverde.

  N.B.! Maar volgens de politie heeft men geen verklaring waarom deze man een aanslag pleegde.

  Like

 8. Nemesis zegt:

  Die terrorist heeft gewoon de opdrachten uit dat maangoddelijke boekje letterlijk genomen en uitgevoerd. De politie, als ze het nu nog niet weten, kan ik dan aanraden dat boekwerk eens te lezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s