Duitsers houden van Orbán´s Hongarije: 730 Duitse firma´s investeren in Hongarije – tendens stijgend

Screenshot_87

(Vertaling: E.J. Bron)

Westerse “kwaliteitsmedia” omschrijven Hongarije graag als een land dat zich afsluit tegen alles wat vreemd is. Maar dat klopt niet. In economisch opzicht houdt ook de regering-Orbán aan open grenzen en een liberaal economisch model vast. Afgelopen jaarwisseling kondigde minister-president Orbán nog een gigantisch belasting verlagend programma voor ondernemingen aan, dat Hongaarse firma´s ongeveer een half miljard euro meer moet opleveren.

Duits - Zuerst

Bovendien werft de Hongaarse regering doelbewust voor de vestiging van buitenlandse bedrijven. Daar wordt vooral gehoor aan gegeven door Duitse bedrijven. In de verwerkende industrie is ongeveer een derde deel van de investeringen afkomstig uit Duitsland. De autoproducent Audi is inmiddels de op een na grootste onderneming in het land, na de Hongaarse aardoliemaatschappij. Audi-Hongarije is goed voor € 6 miljard omzet (ongeveer een tiende deel van de totale omzet van Audi) en heeft 6.000 medewerkers. Eon en de handelsonderneming Metro staan eveneens bij de eerste tien in Hongarije.

De statistiek van de Deutsche Bundesbank telt meer dan 730 Duitse ondernemingen, die samen zorgen voor ongeveer € 200 miljard omzet in Hongarije en 174.000 medewerkers hebben. Marktdeskundigen gaan er van uit dat dit nog niet het einde is: de omzetten van de Duitse ondernemingen in Hongarije stijgen, en de vooruitzichten voor de verdere ontwikkelingen zijn goed.

Bij de Duits-Hongaarse Industrie- en Handelskamer (DUIHK) is men in het bezit van concrete cijfers: bijna 40% van de Duitse ondernemingen zegt volgens een peiling te willen blijven investeren, 43% wil het aantal werknemers uitbreiden. Behalve een nieuwe fabriek van Mercedes voor € 1 miljard wil ook ThyssenKrupp een nieuwe fabriek laten bouwen voor € 35 miljoen. Bosch bouwt een logistiek centrum voor € 61 miljoen, en Knorr Remmen kondigde een Duits-Hongaars onderzoeksprogramma aan met een budget van € 10 miljoen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

4 reacties op Duitsers houden van Orbán´s Hongarije: 730 Duitse firma´s investeren in Hongarije – tendens stijgend

 1. Hendrik M. zegt:

  Tja, produceren in een zo ongeveer moslim-vrij lagelonenland heeft wel wat….

  Like

 2. joga zegt:

  Uitstekende ontwikkeling. Hier rennen de ondernemers allemaal hard weg of laten zich overnemen voor dat hun geld door Rutte c.s. is opgeslokt.

  Like

 3. Mary zegt:

  Geweldig Orban is een meesterlijke Minister President, zoals je van een leider mag verwachten is hij goed voor en beschermend tegen die gore Islam voor zijn volk, zorgt voor een goede economie, werk voor zijn volk, etc., vergelijk dit met het zielige groepje Rutte en Co bij ons die alleen misbruik maken van de strijd die Wilders voert wanneer de verkiezingen voor de deur staan, niks toevoegend, niks opbouwend, niks voor het Nederlandse volk, als een marionet van de EU/Merkel Islamiseert hij Nederland en al wat een glorie was breken ze af.

  Like

 4. Orban is een man van stavast en heeft maling aan Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s