Hoe lang duurt het voor het weer donker wordt? (deel 2)

Screenshot_78

(Door: H. Numan)

In deel 1 gaf ik u een reden, een van de vele, waarom het West-Romeinse viel. En dat dit verdacht veel lijkt op wat we nu aan het meemaken zijn. Voor we verder gaan, heeft u wat extra achtergrondinformatie nodig.

Landbouw: Tot ongeveer 1850 was het overgrote deel van het gewone volk boer. Zeker in de oudheid. Het percentage varieerde hier en daar, u kunt er van uitgaan dat in de Oudheid meer dan 90% van de totale bevolking in de landbouw werkte. Experts gaan uit van 95%. Wat wij in geschiedenis leren, is wat die andere 5% deden. Dat was de rest: stadsbewoners, middenstanders, ambtenaren, soldaten, de kerk, notabelen en het keizerlijke hof. Pas na de uitvinding van de anorganische chemie (kunstmest) en de stoommachine ging dat percentage drastisch omlaag. Dat was rond 1850, dus niet zo gek lang geleden. Daarvoor, en zeker in het Romeinse rijk, was hongersnood iets om zeer serieus rekening mee te houden.

Geld: Ja, het bestond. Maar niet zoals we dat vandaag de dag kennen. Welstand werd gemeten in hoeveel land iemand bezat. De goud- en zilvermijnen in Europa waren uitgeput, het laat Romeinse rijk had een chronisch tekort aan geld. Komt u dat bekend voor? De EU heeft dat ook.

Onveiligheid: Kastelen zien er romantisch uit, en niets is leuker dan wandelen over pittoreske stadswallen van een oud vestingstadje. Zo denken we er nu over. Die stadswallen en kastelen werden gebouwd uit bittere noodzaak. Kijk eens naar een Mad Max film om een kleine indruk te krijgen hoe het leven toen was. Tot de 2de eeuw investeerde de elite in imposante openbare werken (tempels, badhuizen, pleinen, markten, etc.) en amusement (circus, wagenrennen, gladiatoren). Niet in stadsmuren. Daarna werd het geld grotendeels gebruikt voor meer veiligheid. Dat klinkt u bekend in de oren?

Het gaat iets verder dan u denkt. Die enorme onveiligheid noodzaakte de elite om heel veel te investeren in de verdediging van zijn have en goed. Steden werden omwald en hun landerijen veranderde in kastelen. Dat deden ze niet voor niets. De omringende vrije boeren kregen een ‘nieuw contract’ aangeboden. Ze konden of vrije boer blijven – en dan vrijwel zeker tijdens de eerste de beste inval van barbaren vermoord worden. Of ze konden ‘zzp´er’ worden. Horige, met andere woorden. In ruil voor arbeid kregen ze bescherming. Meer keuze was er niet. Men koos niet voor horigheid omdat het zo leuk of spannend was, maar net als de meeste zzp´ers vandaag omdat ze geen andere keuze hadden.

Opleiding: De elite investeerde heel veel geld in zijn eigen opleiding. Een Romein was pas echt Romein als hij accentloos Latijn en Grieks beheerste. Behalve lezen en schrijven maakten rechtsgeleerdheid, rekenen en retorica onderdeel uit van het pakket. Die opleiding was meestal privé, en kostte een vermogen. Zonder die opleiding kon je geen carrière maken.

Vicieuze cirkel: Het Romeinse rijk moest verdedigd worden, en dat kost geld. Heel veel geld. Er is een maximum hoeveel belasting je kunt heffen. Mark Rutte denkt daar anders over, maar het is er echt. In het Romeinse rijk stond de belastingschroef in de maximale stand. Meer kon er niet geheven worden. Het was krap aan genoeg om meestal (maar niet altijd) de barbaren van zich af te houden.

Dat ‘maar niet altijd’ is de crux. De grens moest overal verdedigd worden. Barbaren waren alles behalve dom. Die wachtten op een zwakke keizer of landvoogd, of op een burgeroorlog. Zodra de aandacht elders was, vielen ze via de zwakste plek binnen. Meestal in de hoop op buit, maar als de gelegenheid zich voordeed, gooiden ze graag hun ankertje uit. Dat gebied was dan voor de belasting verloren. Men had dus minder geld voor het leger, waardoor meer invallen mogelijk werden, waardoor minder belasting ingezameld kon worden. Enzovoorts. Een vicieuze cirkel waar Rome niet uit wist te komen. Nu gaan we verder.

Hoelang het duurt voor het weer donker wordt? Drie generaties. Dat is het korte antwoord.

Een generatie is een periode van ongeveer 15 jaar waarin mensen onder dezelfde omstandigheden en in dezelfde tijdgeest opgroeien. In oorlogstijd is dat veel korter. Exacte cijfers kan ik u niet geven, maar u kunt uitgaan van minder dan 5 tot hooguit 10 jaar. Drie generaties is dus een periode van 15 tot 30 jaar. Dus met andere woorden: onze donkere middeleeuwen beginnen serieus rond 2025-2035. Zonder dat u het eigenlijk merkt. Hooguit dat vroeger alles beter was. Elke keer een klein stapje terug. Meestal een heel klein stapje. En opeens… oeps! Zit u midden in die donkere middeleeuwen. Zo is het gegaan in het West-Romeinse rijk. Zo kan het bij ons ook gaan.

‘Barbaren’ is een nogal kromme omschrijving. Ik gebruik het woord, omdat constant Germanen, Franken, Bourgondiërs, Goten, Visigoten, Hunnen, Alemannen schrijven veel werk is. Ze droegen geen beren-huiden, ze vochten echt niet met knuppels of vuistbijlen. Ze spraken hun eigen taal, een mondje Latijn (de elite), hadden hun eigen meestal (ongeschreven) recht en ze leefden meestal semi nomadisch. Sommige volkeren konden een beetje lezen en schrijven, maar dat was enkel voor de elite. In hun samenleving was oorlog de norm. Vrede was de periode die tijdelijk heerste tussen twee oorlogen. Als je buurman zo dom was om zijn vee niet goed te bewaken, dan had jij de volgende dag een extra grote kudde. Wie die buurman was, maakte hen weinig uit.

Zolang Rome sterk was, waren de invallen (meestal om vee te stelen en te plunderen) beperkt. Toen Rome minder sterk werd, kwamen er meer invallen, en de gelegenheid om hun ankertje uit te gooien. Of in termen van vandaag: om hun kameel permanent te parkeren. In dat gebied waren zij nu de baassssss.

Probleem was het beheer. Laten we de Goten en Bourgondiërs als voorbeeld nemen. Ze deden een inval in Spanje en Zuid-Frankrijk. Rome was niet meer bij machte om ze te verdrijven. Militair beheersten ze het veroverde gebied. Militaire verovering is iets compleet anders dan het gebied politiek beheersen. Daar heb je mensen voor nodig met een betere opleiding en ervaring. De Romeinse elite had die, zij hadden die niet.

De lokale Romeinse elite had ook een probleem. Zijn welstand was zijn grondbezit. Het liefste zou hij willen verkassen naar veiliger oorden, maar dat ging niet. De paar rijke Romeinen die dat deden, arriveerden in Constantinopel zonder een cent op zak. Je kunt je land tenslotte niet meenemen. Ze konden kiezen tussen zo arm als de mieren elders leven of kijken of er een deal te maken was.

De nieuwe barbaarse rijken en rijkjes hadden managers nodig. De managers waren beschikbaar. Beide partijen hadden iets van de ander nodig. De Bourgondiërs en Goten namen niet alles in beslag en lieten de Romeinse bestuurders zitten waar ze zaten. Met hoeveel ze genoegen namen, hing af hoe sterk ze stonden. In het ene rijk hadden de Romeinen pech, in een ander moesten de barbaarse heersers met iets minder genoegen nemen. Gotisch recht gold voor Goten, de Romeinen (de oorspronkelijke bevolking) leefden onder Romeins recht. De elite deed het recht, de administratie, de correspondentie en inde de belastingen. Het verschil was dat ze dat niet meer zelf incasseerden, maar dat de Goten of Franken dat kregen.

Die koningen konden lezen en schrijven, maar niet best. Hun expertise was oorlog voeren, en daar heb je geen dure retorica opleiding voor nodig. Dat deed de eerste generatie Romeinse bestuurders voor hen. Vergis u niet, die eerste generatie barbaren (allemaal) wilden niets liever dan Romein worden. Leven als een Romein was hun grootste ideaal. ‘s Avonds, na hard werken, nodigde de nieuwe koning zijn Romeinse managers uit voor een gezellige avondje retorica of een nummertje Homerus citeren.

Uiteraard trad de Romeinse elite graag op. Net als die van ons. Al heel snel was er geen correspondentie meer nodig met Rome, want Rome was inmiddels gevallen. Constantinopel was ver. De noodzaak voor een peperdure opleiding viel snel weg. De Romeinse elite moest de tering naar de nering zetten, dus zoonlief kreeg wel een opleiding in recht, leerde een beetje Grieks, zodat hij eventueel een brief naar Constantinopel kon schrijven, en wat Germaans.

We zijn nu 5 tot 10 jaar verder. De samenleving krimpt. Wat er in ver weg Constantinopel gebeurt, is niet meer belangrijk. Veel belangrijker was wat de buren doen, in het Germaanse koninkrijk aan de andere kant van de grens. Lezen en schrijven is nu veel minder belangrijk dan 10 jaar terug. De nieuwe koninkrijkjes in het voormalige West-Romeinse rijk zijn constant in oorlog met elkaar. De zoon van zoonlief leerde nog wel lezen en schrijven, maar de rest een stuk minder. De koning had hem eigenlijk niet echt meer nodig. De noodzaak voor hoog opgeleide administrators was vrijwel volledig weggevallen.

Uiteindelijk, we zijn weer 5-10 jaar verder in de tijd, is het geld vrijwel geheel verdwenen. Men valt volledig terug op ruilhandel en arbeid. De horigen, het grootste deel van het gewone volk, zijn gebonden aan hun land en (nu Germaanse) heerser. Hun verplichtingen zijn gemakkelijk te administreren door iemand die enkel een beetje kan lezen en schrijven. De meeste Germaanse volkeren waren al christelijk (sommigen waren Ariaans, de ‘verkeerde’ versie). Een groot deel van het administratieve werk wordt door lage geestelijkheid gedaan. De Romeinse elite is inmiddels volledig verdwenen.

In een periode van 15-30 jaar veranderde de samenleving van een internationale in een volledig rurale, die constant in oorlog is met de buurtjes. De oorspronkelijke bevolking werd niets gevraagd. Net als nu. De elite van toen was net zo bereid om een deal te sluiten als onze elite nu. Het was leuk als die deal voordelig uitviel, maar niet meer dan dat. De gewone man merkte er bitter weinig van. Die moest gewoon zwoegen, zweten en zwijgen.

Dat is dan weer een verschil met nu, want u gaat er verdomd veel van merken. In het volgende deel leg ik u uit waarom.

Door:
H. Numan
(voor: www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, gezond realisme, Historie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Hoe lang duurt het voor het weer donker wordt? (deel 2)

 1. De meesten van ons voelen het a;llemaal alaankomen. Gelukkig kunnen we die werkelijkheid nog een beetje verdringen. We zoeken vrouwen voor onze boeren en kijken met open mond naar het gekweel van een kind van drie dat ze als stoephoer hebben verkleed terwijl ze in de tussentijd schande gillen over de pedo’s. Ik denk dat we niet tot 2025 hoeven te wachten. We zijn er al.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Allemaal decadentie. Dat is de oorzaak.
   Het begint bij de jeugd.
   Die vindt namelijk dat ouderen hun mond moeten houden en dood weg moeten, omdat ze niks weten van deze tijd en niets meer toe voegen aan de samenleving.
   Ze kosten te veel dus weg er mee.
   Alles wat de ouderen aan wijsheid en ervaring opdeden wordt elke dag opnieuw bij het groot huisvuil gezet.
   “De jeugd heeft de toekomst.” Met die boodschap werden onze ouders en grootouders begin jaren 60 verteld dat ze op moesten rotten.
   Nu vindt de jeugd al dat de gepensioneerden te rijk zijn.

   Zèlf zullen ze helemaal niets meer aan pensioen krijgen.
   Maar leren hoe je het systeem van pensioenroof kunt tegenhouden en je pensioen zelf opbouwen doen ze niet meer….
   Allemaal gezeur en daar hebben we geen tijd meer voor, is de reactie.
   Arm volk. Uitgekleed en opgelicht door hun eigen kortzichtigheid.
   Alles begint bij de opvoeding, maar in tijden dat opvoeding aan de jeugd zelf wordt overgelaten kun je zeker weten dat de ondergang niet meer te voorkomen is.

   Geliked door 1 persoon

   • Volledig mee eens. De jeugd is voor zichzelf begonnen en de resultaten zijn merkbaar. En de oorzaak van al deze ellende is dat die lui die zich ouders noemen de kleintjes niet genoeg op de flikker hebben gegeven en op z’n tijd achter het behang hebben geplakt. Nee, als je nu als ouder een beetje op gaat zitten voeden kom je in de mallemolen van de kindertelefoon terecht, wordt je door de ME met 12 helicopters van je nest geplukt en bouwt de media je om als kinderschender waarvan het slachtoffer uit huis wordt geplaatst en jarenlang als dansjongetje of butsmeisje gebruikt door kinderliefhebbers waarna ze de politiek inrollen en uit wraak de koekjes bij de koffie van opoe weghalen. Ik zeg u, wat gij nu om u heen ervaart is hetzelfde als dat je een ploeg baby’s met scheermessen en met zonder luier ergens in een hoek leuk laat spelen en er een koekje, dat van opoe, tussen pleurt.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Zeldzaam bloemrijk geschreven.
    Ik kan en wil dan ook niets anders dan van harte instemmen met deze spirituele schildering van het dagelijks leven in de 21e eeuw.

    Met oorverdovend kindergekrijs in de oren proberen wij ons staande te houden.
    Het zal niet baten.
    De voze vruchten die oorspronkelijk als speelgoed voor de ouders op de wereld werden gezet zijn er van overtuigd dat de ouderen tot hun dood moeten blijven werken voor het pensioen van de jongeren.
    Alleen ouderen die er in slagen om jonger te worden zullen hiervan worden vrijgesteld.

    Inmiddels werd de Partij tegen kinderen opgericht die er voor ijvert ouderen rubberboten ter beschikking te stellen waarmee zij kunnen vluchten.

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Dat is dan weer een verschil met nu, want u gaat er verdomd veel van merken. In het volgende deel leg ik u uit waarom.

  Dat zal natuurlijk zijn omdat de complete (ondertussen) op lucht gebouwde verzorgingsstaat totaal weggevaagd zal worden en de mensen opnieuw aangewezen zijn op naaste familie en buur zover aanwezig. De eerste lijnen hiervoor zijn al uitgezet middels de zogenaamde mantelzorg projecten. Geef er een nieuwe naam aan en de mensen slikken alles. Mantel zorg is op de keper beschouwd, bekijk het zelf maar. Ook ligt een collaps in het vooruitzicht van het gehele financiële systeem. Deze collaps kan een ramp zijn maar ook een redding.

  Als dat gebeurd laat de verantwoordelijken niet ongeschonden wegkomen.

  De sharia no go zones in alle Europese steden zijn de voorlopers van de nieuwe gebiedjes die niet meer onder bestuur van de elite zullen vallen en ook zullen deze no go zones straks niet meer beschikbaar zijn voor het innen van belastingen. In principe is dat nu al het geval. Er vloeit meer geld naar toe dan dat er geld uitkomt en het gezag is er grotendeels ook al weggevallen.

  Kortom we zijn goed bezig in Europa met het binnen halen van het paard van Troje of zoals Pim Fortuyn zei “een vijfde colonne”

  Historische woorden van Pim. Dan ik maar afgemaakt, maar het probleem blijft bestaan.

  Er is een groot verschil tussen vroeger en nu. Terwijl de Romeinse elite in beginsel zoveel mogelijk deed het tij te keren is de elite van vandaag met voorbedachte rade bezig de oorspronkelijke bevolkingen uit te wisselen in hun wens een onderhorig multicultureel kruitvat te realiseren dat niet meer bij machte zal zijn zich te organiseren.

  Zij die wel pogen zich te organiseren zoals AFD, UKIP, PVV, Zweden democraten, Front National, VB, worden beschimpt en tot paria’s gemaakt van de samenleving.

  In Nederland zijn de kansen verkeken misschien komt de ommezwaai zoals vaker in de geschiedenis opnieuw uit Frankrijk. Het Franse volk is een volk van de barricaden terwijl het Nederlandse volk vooral een volk is van lamlendigheid dat links en rechts naar zijn buurman kijkt of die mischien de kastanjes uit het vuur wil halen.

  Geliked door 2 people

 3. Duchesne zegt:

  Ik vind het artikel geweldig, dus dat even gezegd. De Romeinen waren voor onze voorouders ook gewoon invasiers, die hier op Nederlandse bodem de grootste massamoord ooit hebben begaan, het is vergeten….*
  De romeinen waren overheersers die hun taal en gebruiken opdrongen, onder andere hun belastingsysteem en hun “rechtssysteem” waarvan we nu nog de gevolgen ondervinden. Erfrecht via mannelijke lijn net als achternaam en bijvoorbeeld het gebruik van de “toga”, iets wat een hogere kaste moet aangeven….er lopen genoeg pedofielen en travestieten rond in toga, maar dat is dan straks met de ISlam geen probleem meer, een goed glovige is ook pedofiel dus er zullen hier genoeg lieden zitten te wachten op een legalisering van hun “hobby’ en/of vorm van genot.
  Ook werd door de Romeinen de bevolking verboden wapens te bezitten, met de gedachte dat na drie generaties mensen niet meer wisten hoe ze moesten vechten. Precies wat nu ook gebeurd. Ten slotte is een weerloze bevolking eenvoudig te regeren en te belasten. Of af te slachten…

  Met de instroom van lieden uit Afrika en/of moslims word de westerse samenleving opgezadeld met een enorme constante kostenpost. Die gaat veel verder dan enkel geld voor asieleisers en huizen en gratis medische zorg, ondertussen zit het gros van de statushouders ook aan de bijzondere bijstand, krijgt budgetten voor ambulante begeleiding en speciaal onderwijs ziet steeds meer geld vertrekken naar speciale allochtonen voorzieningen. Kort gezegd, als er ergens een potje voor is dan stroomt het vol met statushouders en worden de criteria als je geen voorrang hebt strenger. Maar als dat alles is….

  Als er een inbraak is komt naderhand de verzekering de schade vaststellen en eventueel uitkeren. De politie doet als het goed is onderzoek. De bewoners van het huis zijn hun rust kwijt want hun huis is niet langer veilig. Dat is het gunstige scenario. De kosten zijn dus bij politie, verzekering en burger, met uiteindelijk enkel de burger. een simpele inbraak met schade en ene laptop die kwijt is zal al snel een totale rekening laten zien van vele malen de waarde vna de laptop en de kapotte duer of raam…Er is dus een meervoudige kostenberekening die uiteindelijk door de burgers betaald word, ten slotte is een verzekeringsfirma geen liefdadigheidsinstelling maar gewoon iets dat winst wil maken. Hogere premies bij meer “schade”. bij een auto ongeluk met dodelijke afloop zijn er in de directe omgeving van het slachtoffer anderen die soms ook arbeidsongeschikt raken of erger, ook ene vergeten post…
  Wat te denken van een verkrachting, met permanente schade voor het slachtoffer, de last die de directe omgeving heeft omdat hun kind, vrouw of moeder dit is overkomen…het werkt enorm door in iemand leven, maar ook in dat van anderen. Word de dader gepakt dan kost dat de samenleving per dag na de rechtszitting als de persoon word veroordeeld rond de 400 euro, plus na de “straf” de kosten voor een woning en een uitkering….het is bijna een beloning…en voor moslims is het gewoon binnen de eigen wereld een bijna heledendaad, mits het slachtoffer niet moslim is….

  De gevolgen van deze import is een veelvoud aan kosten tegenover de huidige kosten, en behalve dat een morele moord op het eigen volk. Een ding is mij een raadsel: wat is er zo erg aan om eingen rechter te spelen? Dat je straf krijgt als je word gepakt? De straf die je eigen geest je geeft voor het nietsdoen en bibberen is levenslang over straat met je hoofd gebogen moeten lopen, omdat van enige trots nooit meer sprake kan zijn.
  Die vraag moeten mensen zichzelf eens stellen, en dan met de hakbijl Ali of Achmed of Hassan gaan opzoeken.
  Hij of zij die zelf recht haalt is niet fout, het is zowel het terug in balans brengen vna een ongelijkheid als het preventief de samenleving een dienst doen. Iemand anders zijn of haar kind ellende besparen is geen misdaad maar de basis van een smanelving, zorg dragen en handelen indien nodig.
  Mensen zullen moeten gaan handelen. We worden ertoe gedwongen door de handelingen van onze “leiders”, willen we mens zijn en dat blijven.

  Ik heb als burger niet gekozen voor deze massainstroom, er is mij ook niets gevraagd, ik word voor een voldongen feit geplaatst. Wel, dwingen is vragen om ellende. Enkel de slaaf blijft zwijgen, enkel de slaaf knikt en sterft op bevel.

  *Na de slag in de Franse Ardennen in het vroege voorjaar van 55 vchr van de Germaanse/ Keltische stammen met daarbij de Batavieren en Terceteni (Gelderland, Drente, alles boven de huidige rijn ) tegen de oprukkende Romeinen sloeg het Germaanse leger en hun famillies op de vlucht. Door de hoge waterstanden konderen ze de Rijn niet over en zaten klem tussen Rijn en Maas, beide enorme watervlakten in die tijd. Daar waar beide rivieren bij elkaar komen werden de Kelten /Germanen met hun famillies afgeslacht of ze verdronken. Het gaat vcolgens de Romeinse geschiedschrijving over een tweehonderduizend mensen en de slachting duurde bijna twee weken lang, met hier en daar gevechten.
  Die plek heet nu Herewaarden/Rossum en ligt stijf van de archeologische spullen, wie enigzins langs de rivier zijn over openhoud vinds nog wel iets, 2000 jaar later….. Destijds was de Rijn wat nu de Waal word genopemd, en pas na het graven van het Drusus kanaal werd de Rijn de huidige rijn, dus ruim 200 jaar later..

  Geliked door 4 people

 4. Duchesne zegt:

  Ik vind het artikel geweldig, dus dat even gezegd. De Romeinen waren voor onze voorouders ook gewoon invasiers, die hier op Nederlandse bodem de grootste massamoord ooit hebben begaan, het is vergeten….*
  De romeinen waren overheersers die hun taal en gebruiken opdrongen, onder andere hun belastingsysteem en hun “rechtssysteem” waarvan we nu nog de gevolgen ondervinden. Erfrecht via mannelijke lijn net als achternaam en bijvoorbeeld het gebruik van de “toga”, iets wat een hogere kaste moet aangeven….er lopen genoeg pedofielen en travestieten rond in toga, maar dat is dan straks met de ISlam geen probleem meer, een goed glovige is ook pedofiel dus er zullen hier genoeg lieden zitten te wachten op een legalisering van hun “hobby’ en/of vorm van genot.
  Ook werd door de Romeinen de bevolking verboden wapens te bezitten, met de gedachte dat na drie generaties mensen niet meer wisten hoe ze moesten vechten. Precies wat nu ook gebeurd. Ten slotte is een weerloze bevolking eenvoudig te regeren en te belasten. Of af te slachten…

  Met de instroom van lieden uit Afrika en/of moslims word de westerse samenleving opgezadeld met een enorme constante kostenpost. Die gaat veel verder dan enkel geld voor asieleisers en huizen en gratis medische zorg, ondertussen zit het gros van de statushouders ook aan de bijzondere bijstand, krijgt budgetten voor ambulante begeleiding en speciaal onderwijs ziet steeds meer geld vertrekken naar speciale allochtonen voorzieningen. Kort gezegd, als er ergens een potje voor is dan stroomt het vol met statushouders en worden de criteria als je geen voorrang hebt strenger. Maar als dat alles is….

  Als er een inbraak is komt naderhand de verzekering de schade vaststellen en eventueel uitkeren. De politie doet als het goed is onderzoek. De bewoners van het huis zijn hun rust kwijt want hun huis is niet langer veilig. Dat is het gunstige scenario. De kosten zijn dus bij politie, verzekering en burger, met uiteindelijk enkel de burger. een simpele inbraak met schade en ene laptop die kwijt is zal al snel een totale rekening laten zien van vele malen de waarde vna de laptop en de kapotte duer of raam…Er is dus een meervoudige kostenberekening die uiteindelijk door de burgers betaald word, ten slotte is een verzekeringsfirma geen liefdadigheidsinstelling maar gewoon iets dat winst wil maken. Hogere premies bij meer “schade”. bij een auto ongeluk met dodelijke afloop zijn er in de directe omgeving van het slachtoffer anderen die soms ook arbeidsongeschikt raken of erger, ook een vergeten post…
  Wat te denken van een verkrachting, met permanente schade voor het slachtoffer, de last die de directe omgeving heeft omdat hun kind, vrouw of moeder dit is overkomen…het werkt enorm door in iemand leven, maar ook in dat van anderen. Word de dader gepakt dan kost dat de samenleving per dag na de rechtszitting als de persoon word veroordeeld rond de 400 euro, plus na de “straf” de kosten voor een woning en een uitkering….het is bijna een beloning…en voor moslims is het gewoon binnen de eigen wereld een bijna heledendaad, mits het slachtoffer niet moslim is….

  De gevolgen van deze instroom zijn enorm en zullen oorlog veroorzaken, of zware instabiliteit. Uiteindelijk zal alles wat productief is vertrekken naar elders, en ieder die capaciteiten heeft zal elders deze gaan gebruiken. We zien nu hoe een beschaving ten gronde word gericht.

  De gevolgen van deze import is een veelvoud aan kosten tegenover de huidige kosten, en behalve dat een morele moord op het eigen volk. Een ding is mij een raadsel: wat is er zo erg aan om eingen rechter te spelen? Dat je straf krijgt als je word gepakt? De straf die je eigen geest je geeft voor het nietsdoen en bibberen is levenslang over straat met je hoofd gebogen moeten lopen, omdat van enige trots nooit meer sprake kan zijn.
  Die vraag moeten mensen zichzelf eens stellen, en dan met de hakbijl Ali of Achmed of Hassan gaan opzoeken.
  Hij of zij die zelf recht haalt is niet fout, het is zowel het terug in balans brengen vna een ongelijkheid als het preventief de samenleving een dienst doen. Iemand anders zijn of haar kind ellende besparen is geen misdaad maar de basis van een smanelving, zorg dragen en handelen indien nodig.
  Mensen zullen moeten gaan handelen. We worden ertoe gedwongen door de handelingen van onze “leiders”, willen we mens zijn en dat blijven.

  Ik heb als burger niet gekozen voor deze massainstroom, er is mij ook niets gevraagd, ik word voor een voldongen feit geplaatst. Wel, dwingen is vragen om ellende. Enkel de slaaf blijft zwijgen, enkel de slaaf knikt en sterft op bevel.

  *Na de slag in de Franse Ardennen in het vroege voorjaar van 55 vchr van de Germaanse/ Keltische stammen met daarbij de Batavieren en Terceteni (Gelderland, Drente, alles boven de huidige rijn ) tegen de oprukkende Romeinen sloeg het Germaanse leger en hun famillies op de vlucht. Door de hoge waterstanden konderen ze de Rijn niet over en zaten klem tussen Rijn en Maas, beide enorme watervlakten in die tijd. Daar waar beide rivieren bij elkaar komen werden de Kelten /Germanen met hun famillies afgeslacht of ze verdronken. Het gaat volgens de Romeinse geschiedschrijving over een tweehonderduizend mensen en de slachting duurde bijna twee weken lang, met hier en daar gevechten.
  Die plek heet nu Herewaarden/Rossum en ligt stijf van de archeologische spullen, wie enigzins langs de rivier zijn over openhoud vinds nog wel iets, 2000 jaar later….. Destijds was de Rijn wat nu de Waal word genopemd, en pas na het graven van het Drusus kanaal werd de Rijn de huidige rijn, dus ruim 200 jaar later..

  Geliked door 2 people

 5. Duchesne zegt:

  ik krijg niks geplaatst.

  Like

 6. beschouwer zegt:

  Door massa-immigratie, cultureel marxisme en steeds grotere regeldruk zal het licht van een land kapot worden gemaakt. Ook door de ivoren torens van de machthebbers met steeds beknellender regeltjes zal de welvaart van mensen verdwijnen. Voorbeeld voor elk kalf moet een boer 5000 euro fosfaatrechten betalen. Dit zal een groot deel van de veehouderij kapot maken en ook zeldzame koeienrassen (Blaarkoppen, Lakenvelders en dergelijke) zullen verdwijnen. Ook de opkomende CO2-dictatuur gebaseerd op het klimaatsprookje zal heel veel mensen en bedrijven kapot maken. Het lijkt wel of de satanische machthebbers er bewust mee bezig zijn om alles kapot te maken en de welvaart weg te halen bij de gewone mensen en alle naar die kleine steenrijke elite toe te halen. Echt psychopatisch, duivels en satanisch.

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Lijdzaam toezien of aanvaarden dat ons en onze kinderen geen toekomst meer hebben.
  We zullen elkaar de ogen moeten openen en ophouden met te denken dat het onze tijd wel zal duren. We zullen door de tijd worden ingehaald.
  Vrijwel niemand zal het in zijn eentje kunnen rooien. Daarom: Verenigen en bewapenen.
  Niet morgen maar vandaag.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Een heel goed geschreven stuk.
  Echter ben ik ook van mening dat er nog een periode is geweest dat in de Romeinse fortificaties een periode is geweest dat er vanuit inheemse bevolking lieden werden gehaald om trainingen te volgen om er de gelederen mee aan te vullen, dat was handig want deze mensen spraken de taal uit de regio en konden worden ingezet bij onderhandelingen. Er was namelijk geen nieuwe aanvoer meer vanuit Rome, de Romeinse zaak bloedde langzaam maar zeker dood. Deze periode heeft nog aan het eind van het Romeinse Rijk nog zo,n kleine honderd jaar of langer geduurd, tot de Romeinen die niet terug wilden keren opgingen in de lokale bevolking en er mee in opgingen, er is ook lang daarna een subcultuur ontstaan waarbij nog Romeinse invloeden golden omdat die beter waren dan de lokale. De berichten dat Rome in de fik stond en dat er volkeren uit het Oosten die Rome bezette, deed veel Romeinen besluiten te blijven waar ze zaten. Landheren die eigen villas hadden met een kleine 25 soldaten als bewakers, tot die ook met boerendochters trouwden en een eigen bedrijf startten. Er was genoeg handel te drijven, wapensmit, wagensmit, pottenbakkers, leermakers, goud en edelsmeden. Achterblijvers waren zelfs een verrijking voor de provincies, niet alles ging verloren. Hele vroege muntvondsten getuigen van deze handel.Tot het begin van de 5e eeuw er weer een donkere tijd aanbrak van oorlogen en veroveringen.

  Like

 9. Pingback: Hoe lang duurt het voor het donker wordt? (deel 3) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s