Geen goed signaal uit Washington: Nieuwe sancties tegen Russische firma´s

Screenshot_110

(Vertaling: E.J. Bron)

Opnieuw een signaal uit Washington dat niet lijkt op een verbetering van de betrekkingen. Afgelopen weekend werd bekend dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan acht Russische wapenfabrikanten nieuwe sancties heeft opgelegd. In dit geval werden de restricties niet met de Krim- en de Oekraïne-politiek uitgelegd, maar met Amerikaanse wetten ter verhindering van de uitbreiding van massavernietigingswapens naar Noord-Korea, Iran en Syrië.

Duits - Zuerst

De bekendste gedupeerde onderneming is de wapenexporteur Rosoboron-export. Verder vooral luchtvaartondernemingen, kleinere constructiebureaus en zelfs twee luchtmacht-scholen. Gedetailleerde informatie over de beschuldigingen is er niet.

Moskou reageerde prompt geërgerd. De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, wordt in de media geciteerd met de woorden dat de sancties “onbegrip en teleurstelling” zouden oproepen. Ze zouden Rusland weliswaar geen grote problemen bereiden, maar de stap “zou de vooruitzichten op de opname van een veelzijdige samenwerking ondergraven” tussen beide landen en ook niet passen bij de uit Washington komende verklaringen over de prioriteit van de gezamenlijke terreurbestrijding.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland, VS. Bookmark de permalink .

22 reacties op Geen goed signaal uit Washington: Nieuwe sancties tegen Russische firma´s

 1. Marlies zegt:

  Vreemde zaak: tactiek of chantabel?

  Like

  • Saandeknikker zegt:

   Is het niet logies, uitbreiding van massavernietigingswapens naar Noord-Korea, Iran en Syrië te blokkeren dat zullen de Russen toch ook wel begrijpen, het is meer een sanctie tegen Noord-Korea, Iran en Syrië dan tegen Rusland.

   Geliked door 1 persoon

   • Marlies zegt:

    Zou kunnen, maar begrijpen de Russen ook
    -de smerige wapenlevering door de US aan de Saudi’s om Yemen te vernietigen
    -de “hulp” aan de z.g. rebellen (IS) die openlijk Amerikaanse wapens gebruiken om de bevolkingen van verscheidene landen in het M.O. te raken
    -de NATO, die steeds dichter bij het Russisch grondgebied komt, ondanks de overeenkomst dat niet te doen
    Zoals @IvanChapka hierboven opmerkt, Putin is een zéér beheerste leider, maar eens heeft ook hij genoeg van de provocaties.

    Geliked door 1 persoon

   • Saandeknikker zegt:

    En het is toch ook wel van de gekken dat er gehandeld wordt in massavernietigingswapens, al zie IK elke dag die gore vliegtuigstrepen waar ik weet niet wat in kan zitten, heb al zeker twee jaar geen heldere zonsondergang gezien, de media zwijgt in alle talen, en de bevolking wordt maar wijs gemaakt dat het condens strepen zijn, ik zou zeggen informeer je zelf… Bekijk Jim Lee, of professor Herman Russchenberg, op YouTube, nog niet overtuigt bekijk CIA-directeur John Brennan Geoengineering, en kijk vooral omhoog !

    Like

 2. Ivan Chapka zegt:

  Het wereldwijde cabal heeft besloten tot deze sancties als de voorbode van WO III. Hieruit blijkt dat dus ook Trump geen donder te vertellen heeft. The “deep state” maakt nog steeds de dienst uit bij zowel de Democraten als de Republikeinen met de havik en Rusland hater McCain in de leidende positie. Zijn we lekker mee.

  Geliked door 3 people

  • Japio zegt:

   Helemaal mee eens Ivan.

   Like

   • Thom zegt:

    Trump heeft wel het kastje met de knop en Poetin weet dat Trump niet op die knop zal drukken en ook geen oorlog met Rusland zal voeren. Hij is voorlopig gebonden wat Rusland betreft. Hij kan beter eerst andere dingen regelen en als hij succes boekt pas de kwestie Rusland oppakken. Hij ondervindt tegenwerking bij de Rusland kwestie bij de Republikeinse neo-cons zoals de Bush-familie en McCain. Hij is momenteel gebonden en wacht beter tot de storm geluwd is. Onderschat de oorlogshitsers bij de Republikeinen zeker niet.

    Geliked door 2 people

 3. john zegt:

  Dit is niet de verstandigste zet van Trump. Hopelijk gaat hij in ’t vervolg weer op “samenwerking” ipv tenwerking ! En laat dit gezegd zijn van één van zijn grote fans.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jade zegt:

  Aan de andere kant wel goed nieuws…
  De klootzak David Rockefeller is dood.
  Die kan dus van de lijst af.

  Geliked door 3 people

 5. wim zegt:

  De handelingsruimte voor Trump is door de vorige president/de Republikeinen succesvol beperkt de beschuldiging te lanceren en voortdurend te suggereren dat Trump schatplichtig zou zijn aan Poetin…
  Alles wat hij nu doet dat maar enigszins erop lijkt in het voordeel van Rusland te zijn, wordt uitgelegd als ‘Zie je wel…’ Voorlopig zal dit nog wel doorgaan zo…

  Like

  • abouneenee zegt:

   Waarom zou Trump zich bezig houden met hoe zijn politieke tegenstanders over hem denken? Dan wordt hij de speelbal van die mensen. Trump is niet voor niets gekozen. Die “muur” is leuk en aardig, maar het zou de wereldwijde spanningen lucht geven als Trump zich niet tegen Rusland zou keren. Voorstanders van sancties worden niet ineens tegenstanders van sancties.

   Like

 6. abouneenee zegt:

  Ik heb een goed idee: alle macht in de wereld gaat naar mij en ik zal de wereld besturen op basis van logica. Ik regel alles, daar hebben we geen leger ambtenaren per land voor nodig. Persoonlijke belangen laten we lekker over aan de personen zelf, de overheid richt zich puur op het creëren van een omgeving waarin niemand geremd wordt zijn of haar dromen te verwezenlijken, tenzij die dromen anderen fysiek schaden.

  Like

 7. Waarom nou die sancties, had hij beter volgens mij niet moeten doen.

  Geliked door 1 persoon

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Als je echt logisch kon denken, zou je beseffen dat alle macht eigenlijk naar mij moet. Veel beter.
  En dan kon ik eindelijk die Volkswagen Touareg kopen. Of kopen? Ik nam hem gewoon. Ik zie het wel zitten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 9. kruisridder zegt:

  Ik begrijp nog altijd niet waarom de Russen niet alsnog 25 Amerikaanse diplomaten tot persona non grata heeft verklaard als antwoord op de maatregel van de vorige regering. Poetin wou wachten op betere tijden. Maar aangezien die er dus niet komen, kan hij rustig alsnog tot die stap overgaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Ivan Chapka zegt:

   Hieruit blijkt dus @Kruisridder dat Putin een rustig en verstandig man is, dit i.t.t. veel van de oorlogszuchtige Amerikaanse grootmuilen, waar in de zestiger jaren de Chinezen nog een mooie benaming voor hadden nl. “papieren tijger” voor Chinezen één van de hoogste vormen van belediging.
   Stel dat er in de plaats van Putin een oorlogszuchtig en nooit de verloren Vietnam oorlog verwerkt hebbend typje als McCain, het in Rusland voor het zeggen zou hebben, dan was de eerste knal er al geweest.

   Geliked door 1 persoon

 10. Amerika First! Dit heeft er eerder mee te maken dat de Yank er een hekel aan heeft dat er iemand in zijn markt zit te pieren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s