MOSLIMS . . .

Screenshot_120

Radicale moslims zijn slangen. Gematigde moslims zijn het gras waarin ze zich verbergen.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h.t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

17 reacties op MOSLIMS . . .

 1. Tom Hendrix zegt:

  Dat is een goeie!

  Geliked door 1 persoon

 2. wouteenhoorn zegt:

  Op bepaalde linkse grasveldjes gedijen ze ook goed.

  Like

 3. fransdewit zegt:

  Fantastisch geformuleerd, geen speld tussen te krijgen

  Like

 4. louis portugal zegt:

  Helemaa mee eens. en idd. is het een goeie.l

  Like

 5. Japio zegt:

  Goeie metafoor.

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 7. Jan zegt:

  The Palestinian people.

  Behind every terrorist stand dozens of men and women, without whom he could not engage in terrorism….They are all enemy combatants…..Now this also includes the mothers of the martyrs, who send them to hell with flowers and kisses. They should follow their sons, nothing would be more just. They should go, as should the physical homes in which they raised the snakes. Otherwise, more little snakes will be raised there.

  Ayelet Shaked

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Ik ga een stap verder. In elke moderate moslim zit de religieus ideologische brandstof die hem of haar kan doen ontbranden tot datgene wat in de mainstream media radicale islam genoemd wordt. Er is alleen een probleem met het woord radicaal.

  Voor elke gelovige van welke religie ook is de stichter van die religie altijd het grote voorbeeld. Voor Joden zijn dat Abraham en Mozes. Voor de Christenen is dat op de eerste plaats Jezus en de martelaren die voor hun geloof in Jezus gestorven zijn. Voor Boeddhisten is dat het leven van Boeddha. Voor Moslims is de leidraad het gedrag van Mohammed in woord en daad en de Koran die aan Mohammed gedicteerd werd.

  Doordat Abraham en Mozes en na hun de profeten vooral bezig waren met de schrift en de openbaringen hebben de Joden de eigenschappen van hun voorgangers in het Joodse geloof overgenomen. Hierdoor zijn de Joden in de loop van de honderden generaties uitmuntend geworden in vragen stellen, antwoorden zoeken en opnieuw vragen stellen over de antwoorden die ze gevonden hebben.

  Zet twee Joden bij elkaar en je hoort in een uur tijd tien verschillende ideeën en meningen. Het doel van de Joden is door deze handelswijze een steeds hoger niveau van ethisch handelen en denken te verkrijgen waardoor ze in hun geest steeds dichter bij Jahweh geraken.

  Christen laten zich leiden door de goede daden van Jezus, zijn eenvoud en zijn vermogen tot zelfopoffering en het geven van liefde voor de medemens. Boeddhisten volgen Boeddha door onthechting van de wereld om zo in de hoogste geestelijke sferen te geraken.

  De wetgeving die Mohammed van Allah middels de koran kreeg staat niet open voor discussie en vragen stellen laat staan antwoorden zoeken door gewone moslims. De islam is op de eerste plaats onderwerping en volledige overgave. Zeg maar eenrichtingsverkeer. Moslims kunnen in hun gebed ook niet spreken met hun God laat staan er op enige manier verbinding mee krijgen.

  Discussies en vragen stellen over de Koran zijn verboden. Alleen islam “geleerden” in hoog aanzien mogen onder elkaar interpretaties geven aan de Koran en de overleveringen van Mohammed. Een moslim die zegt ik voel verbinding met Allah zou zich in groot gevaar begeven. Hij zou in dat geval namelijk Mohammed van de troon stoten want alleen hij stond in verbinding met Allah.

  Een geestelijke voorstelling van Allah is niet mogelijk. Wat Allah via Mohammed vraagt is op de eerste plaats onderwerping en gevolg geven aan de oproepen tot strijd ter verbreiding en bescherming van de islam.

  Er zijn Joden die nauwelijks de Tora bekijken. Noemen we die Joden gematigde Joden? Er zijn Christenen die nauwelijks in de voetsporen van Jezus treden. Noemen we deze Christenen gematigde Christenen? Zo ook betreffende Boeddhisten.

  Noemen we Joden die niet werken maar de hele dag de tora bestuderen radicale Joden? Noemen we Christenen die zoveel mogelijk in de voetsporen van Jezus lopen door goede werken en naastenliefde te tonen radicale Christenen? Vreemd is dat.

  We noemen alleen moslims die geheel in het voetspoor van Mohammed lopen radicaal. Want Mohammed was krijgsheer, Mohammed hanteerde zelf het zwaard, onthoofde, plunderde en verkrachte. Dit hoorde allemaal bij de opdrachten die hij had meegekregen van Allah om de islam te verspreidden over de wereld. Eerst vreedzaam daarna als het niet opschoot met ongekend geweld.

  In de volksmond spreken we wel van gelovige Joden en minder gelovige Joden. We hebben ook nog orthodoxe Joden. Bij Christenen van hetzelfde laken een pak. Alleen bij moslims bestaat er op een vreemde manier behoefte om van gematigde en radicale moslim te spreken.

  Is er een gematigde en radicale islam. Ik denk nauwelijks. Ware het niet beter om in gelijke lijn met andere religie’s te blijven en te spreken van minder gelovige en gelovige moslims. Waarbij de minder gelovige moslim minder of niet in de sporen van Mohammed gaat en de gelovige meer of helemaal.

  Een minder gelovige moslim is niet of nog niet in staat de voetsporen van Mohammed te volgen terwijl een gelovige moslim wel in staat is in de voetsporen van Mohammed te gaan.

  De islam geleerden van de Al Azar Universiteit in Caïro werd gevraagd een fatwa af te geven waarin ze IS als niet islamitisch zouden bestempelen. Tot op vandaag is deze fatwa nog niet bekend gemaakt aan de wereld. Zou dat misschien komen omdat dat niet mogelijk is?

  Spreken over gematigde moslims en radicale moslims zal de discussie dan ook niet verhelderen en zal mensen die nauwelijks iets weten van de islam steeds opnieuw op een dwaalspoor zetten.

  Tenzij dat laatste natuurlijk de bedoeling is.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/28/kweekschool-van-het-kalifaat-1481598-a959709

  Like

 9. elisah zegt:

  Laatst zag ik een filmpje op youtube, over moslims die zich na een bijna-dood ervaring tot het Christendom bekeerd hadden.
  Deze mensen hadden tijdens hun bijna-dood ervaring een verschijning van Christus gezien en zijn boodschap ontvangen. Een enkeling dacht in eerste instantie dat ze allah zagen, maar het bleek tot hun grote verbazing Christus te zijn.
  Er zijn veel verschillende mensen met zo’n ervaring die een verschijning van Jezus zien, er blijkt echter niemand te vinden te zijn die bij zo’n zelfde ervaring allah heeft gezien….
  Toch heel typisch nietwaar?

  Like

 10. Alex Delarge zegt:

  Een slang heeft een belangrijke functie in de natuur. MuSSlims hebben geen enkele functie.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Slangen

  Geliked door 1 persoon

 11. Willen alleen maar overheersen.

  Like

 12. tippelaar zegt:

  Dat filmpje van die 2 sukkels in dat politieuniform die verkeerscontrole doen, doet mijn bloeddruk tot ongekende hoogte stijgen. Dat is nou het gezag in nederland. Om je kapot te schamen. beledigingen en bedreigingen hoor ik op dat filmpje. En wat doen die 2 uniform-lulhannessen? Helemaal niets. Voor mij reden genoeg om die 2 nederturken ter plekke helemaal lens te slaan of een knieschijf kapot te schieten. Zet dat maar op Facebook dan dimmen ze wel. In turkije bij dictator Erdogan durven ze dat niet te doen, want dan worden ze door “gezagdragers” helemaal verrot geslagen en in de gevangenis gesmeten zonder proces. Dat geldt onverkort ook voor de marokkanan in nederland. Op vakantie in marokko, poes lief en aardig Zo is het overheidsgezag in nederland al jaren verdwenen op straat. Politieagente die worden geselecteerd op hun zachte uitstraling, het helpen van kinderen en oude mensen. Gezagshandhaving t.o.v. het turkse en Marokkaanse gespuis? Ho maar, daar zijn ze niet voor aangenomen Laffe bestuurders die doen aan pappen en nat houden. Rechters die te schijterig zijn om fikse straffen op te leggen. Ja, alleen aan die mensen die zich niet kunnen verweren en dat zijn de autochtone Nederlanders. Bij turken en Marokkanen durft de pechtoldkliek geen zware straffen op te leggen want die staan met 100 man bij de rechter voor de deur om verhaal te halen. Laatst zag ik een kort stukje film met de heer KUzu van Denk op tv. Hij beval de cameraman om niet zijn huis in beeld te brengen. Zou hij dat wel doen dan “wist hij hem te vinden” zei hij letterlijk. Ik viel zowat van mijn stoel van verbazing. Pure intimidatie en bedreiging. Nog meer verbaasd was ik toen er geen enkele reactie kwam van welke journalist dan ook of zo’n jan lul van een praatprogramma. Helemaal niets. De angst regeert in nederland. Laf volk, die Nederlanders. Bah. De turken, Marokkanen en andere apenlanden -bewoners hebben groot gelijk dat ze Nederlanders haten. We vragen erom.

  Like

 13. tippelaar zegt:

  elisah, het zou beter geweest als die moslim een volledige doodervaring had gehad. Het voordeel zou zijn dat er een moslim minder was om de aardkloot te verstieren. Ik hoef er ook niets van te weten, van zijn ervaringen bij Allah. En dat een moslim zich tot het christendom bekeert lijkt mij volledig uitgesloten. Mocht een moslim iets dergelijks beweren dan is de hoogste alarmstaat geboden. Het zal dan wel een zelfmoorterrorist zijn met een bomgordel die zich gaat opblazen bij een kleuterschool o.i.d.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s