Berlijn – Zware verdenking van corruptie bij de politie: € 800,- per week van Libanese drugsdealers

Screenshot_146

(Vertaling: E.J. Bron)

De politie van Berlijn wordt geschokt door zware verdenking van corruptie. Politieagenten zouden samengewerkt hebben met Libanese drugsdealers.

epoch times

Drie Berlijnse politieagenten van 42, 42 en 28 jaar zouden hebben samengewerkt met Libanese drugsdealers in de Duitse hoofdstad. Ze hadden aan de vijf mannen in de leeftijd van 36 tot 45 jaar – tegen wie een onderzoek wordt gedaan wegens heroïnehandel en de verdenking van omkoping – vertrouwelijke informatie van de politie doorgespeeld. Dit bericht de “Berliner Morgenpost” onder verwijzing naar informatie van de politie en het Openbaar Ministerie.

De agenten zouden details over komende politieacties “verkocht” hebben aan de Libanezen. Daarvoor kregen ze iedere week € 800,-

Huisdoorzoeking bij de politie

Toen dit op een bepaald moment begon op te vallen, kwam het tot een onderzoek. De daarbij naar boven komende feiten waren weldra voldoende voor een rechterlijk besluit. De woningen en dienstruimtes van de beschuldigde agenten werden doorzocht.

Er werd omvangrijk bewijsmateriaal veiliggesteld, dat op dit moment nog bekeken en beoordeeld zou worden.

Over de rang en het dienstgebied van de onbetrouwbare agenten werd niets bekendgemaakt. Ze werden inmiddels geschorst.

De afdeling binnenlandse zaken van de Berlijnse Senaat wilde geen commentaar geven op de beschuldigingen van corruptie vanwege het nog voortdurende onderzoek, zei men. De vakbond van de politie eist een volledige opheldering van de zaak:

Net als bij ieder ander geldt ook hier het vermoeden van onschuld. Mochten de beschuldigingen waar blijken te zijn, dan kan er maar één ding beslist worden. We hebben geen corrupte collega´s nodig.” (Benjamin Jendro, woordvoerder van de politievakbond afdeling Berlijn).

Jendo verder: Wie geld van criminelen zou aannemen, opdat deze ongehinderd drugs zouden kunnen verkopen, zou op hetzelfde niveau staan als de criminelen zelf.

Politieafdeling 4

Volgens informatie van de “Morgenpost” waren de desbetreffende agenten werkzaam in de politieafdeling 4, die de districten Tempelhof-Schöneberg en Steglitz-Zehlendorf omvat. Volgens informatie van de politie zou vooral het noorden van Schöneberg bekendstaan wegens drugs en prostitutie, vooral de Kurfürstenstraße en Potsdamer Straße.

Al in 2014 werd een politieagent in de val gelokt, omdat hij onderzoeksinformatie aan het prostitutiemilieu had doorgegeven. Het Openbaar Ministerie Brandenburg stelt sinds 2016 eveneens een onderzoek in naar een politieagent. De hoofdinspecteur van een helikopterteam zou zichzelf in twee gevallen door beïnvloeding bij het vergeven van opdrachten voor uitrustingen van helikopters verrijkt hebben.

Criminaliteit in Berlijn: Vaak hebben familieclans hun hand in het spel:

 

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Arabieren, Berlijn, corruptie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Justitie, Koerden. Bookmark de permalink .

9 reacties op Berlijn – Zware verdenking van corruptie bij de politie: € 800,- per week van Libanese drugsdealers

 1. BertG. zegt:

  Wat was de nationaliteit van die agentjes.
  Ik lees alleen dat het 3 Berlijnse agenten zijn.
  Hier in Nederland zijn er vele betrapt op corruptie, en in 99 van 100 gevallen bleek het een allochtoon te zijn.

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Meer, meer, meer, meer, meer, meer, meer, meer, veul meerrrrrrrrrr lichtgetint noord Afrikaans crimineel tering gespuis bij de politie, dat werkt zoooooooooooooooooooooooooo Goed!!!!
  Natuurlijk ook in NL, dan weet men zeker dat er ernstige vormen van cliëntelisme onstaan.
  Pas nog een gigantische lulmetvingers die zich politiechef noemde uit Adam, die veul meer crimiratten in het corps wil, men roept deze ellende over zichzelf af. Wat jeuken onze handen om al dat slinkse populistische gespuis eruit te pleuren.

  Like

 3. Ach zo kan je lekker wat bij verdienen bij de politie.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Arabische milities hebben het voor het zeggen in Berlijn.
  De politie wordt behandeld als een stel idioten.
  Ze geven ze wat zakgeld.
  No big deal.

  De Duitsers moeten bij de Europese unie en Merkel zijn. Die hebben de Arabische maffia geen strobreed in de weg gelegd.

  De Duitse regering onder leiding van die rooie christelijke coalitie gooit heel Duitsland te grabbel aan de islamitische barbaren.

  In Berlijn hebben de Arabische families het voor het zeggen.
  Ze rijden met peperdure Mercedessen, Audi’s en BMW’s rond en hebben nog nooit gewerkt.
  Hoeren, drugs, vluchtelingen smokkel, gokpaleizen… en de Duitse politie staat machteloos.

  Europa ziet dat het goed is….

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Sabeltant: 22.27. uur, op 29/3. Juist; de rode fascisten der EUSSR, onder hun Führer de zuiplap Juncker; vinden het geweldig. Heel Afrika naar Europa, kan ons continent ook naar de kloten gaan. Links= om te kotsen.

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Vanavond op de Spaanse notitias zag ik Rajoy een flink onderonsje hebben met Merkel. Ook de PP van Rajoy zijn linkse ratten en ondersteunen Merkel met meer EU dwz, een snelle vernietiging van het oude continent. Bij de debatten verliet Podemos de arena.
    De discussie over Brexit en de islamitische aanvallen blijven een punt en er wordt vermeden om islamitische jihadisten en de islam als oorzaak aan te wijzen.
    Europa is kwa Europees bestuur (lees Brussel) een groot kankergezwel en dient heel snel uitgesneden te worden.

    Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Juist een apparaat als politie en Justitie is kwetsbaar en tevens vatbaar voor vangnetten van de mafia en drugshandelaars.
  In de jaren 60-70-80 zagen we dit al als thema in de Amerikaanse Films verwerkt die dicht bij de werkelijkheid stonden. Eliot Nes, Pepper en de huidige series als CSI.
  Altijd en overal zijn agenten en rechercheurs die er dicht op zitten kwetsbaar.
  Het moet er hard op gedrukt worden tijdens de opleiding, tijdens promoties, tijdens projecten en samenwerking. Nooit individuele acties of onderzoeken maar altijd met meerdere, zodat betrokkenheid vrijwel is uitgeschakeld.
  Maar ook uit veiligheid gewoon een onaangekondigde screening lijkt mij op zijn plaats.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Nog maar eens voor de lezers een stukje Vaderlandse Geschiedenis waarvan een ieder zelf mag denken wat ie er van vindt.
  http://capoditutticapi007.blogspot.com/2012/01/her-majestys-secret-servie.html

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Het is moeilijk de bestuursuitvoerders te betalen met net boven Hartz 4 terwijl goed opgeleide (huis)artsen ternauwernood zo’n 4500.—p/m beuren. Ik weet niet of dat netto zal zijn. Wel de vlucht van hen naar bijvoorbeeld Noorwegen of elders.
  Bindt de kat op het spek met de te bestrijden “ontmoetingen” waarna alsdan een strikt persoonlijke, wellicht in familiesfeer, afweging plaatsvindt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s