Brexit: een slechte dag voor Nederland

Screenshot_138

(Door: Jelte Wiersma)

De Britse premier Theresa May roept vandaag artikel 50 in waarmee ze formeel aankondigt dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Een slechte dag voor het pro-Britse Nederland. Maar het is onze eigen schuld.

Sinds de voorloper van de Europese Unie in 1950 met het Verdrag van Brussel in de steigers is gezet, heeft Nederland geprobeerd het Verenigd Koninkrijk binnenboord te halen.

Premier Willem Drees (PvdA) was ronduit sceptisch over het continentale project van Frankrijk en West-Duitsland. Daarbij kwam dat de Britten Europa van de ondergang hadden gered en pro-vrijhandel zijn.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Naïviteit, Nederland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Brexit: een slechte dag voor Nederland

 1. Harry zegt:

  Heeft Willem Drees eigenlijk al een standbeeld ?
  De laatste socialist MET verstand .

  Geliked door 1 persoon

 2. Jean zegt:

  De nog overblijvende landen die graag leven onder de smerige dictatuur van die EU troep zullen er snel achter komen (als alle straten, woningen, dorpen, steden volgepropt zitten met islamieten/Afrikanen) dat GB het bij het juiste eind heeft en snel zal evolueren naar een welvarend veilig land en zeker als het een Republiek zou worden.
  Ik ben er rotsvast van overtuigd dat andere landen snel zullen volgen en dat dan alle grenzen potdicht gesloten zullen worden en gestart kan worden met transport van de aanwezige ‘overlast’ naar homelanden, wekelijks duizenden moet lukken. Heerlijk.
  We moeten er wel voor zorgen dat die EU misdadigers hun verdiende straf niet kunnen ontlopen, er zullen toch wel 753 cellen vrij gemaakt kunnen worden…. en die 55.000 werklozen ‘zonder oprotpremie’ nemen we er graag bij, de reeds gepensioneerde parasieten/slopers van Europa krijgen dan nog 750 euro per maand wat eigenlijk feitelijk nog teveel is maar we willen menselijk blijven.

  Geliked door 1 persoon

 3. hendrikush zegt:

  De kleffe eurofiel Juncker liep een paar dagen geleden hand in hand met de Palestijnse leider Abbas naar een statiefoto. Zijn gedrag en mannen-gezoen vind ik walgelijk en als leider is hij ongeschikt.

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Hoezo een slechte dag?? Waar slaat dat op?

  Like

 5. Republikein zegt:

  De Tommie’s hebben in het verleden ons bevrijd i.s.m de Yank, maar om verkeerde redenen.
  Dit topic is ook niet van smetten vrij.

  Geliked door 1 persoon

 6. 1percent929 zegt:

  Brexit: Een zegening voor de Britten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s