Inbreng Geert Wilders bij het debat over de verkiezingsuitslag

 

Voorzitter, 10 miljoen mensen hebben op 15 maart de moeite genomen om hun stem uit te brengen. Rijen lang. Heel Nederland stond bij de stembus. De opkomst was historisch hoog. De VVD verloor acht zetels, maar blijft de grootste partij. De PVV won vijf zetels en is nu de tweede partij van Nederland, gevolgd door het CDA op nummer drie. Groen Links en D66 wonnen zetels, maar de SP verloor, de CU bleef gelijk en de totale PvdA-fractie past inmiddels in een bestelbusje.

PVV Tweede Kamer

Voorzitter, de uitslag is glashelder. De partijen van meer immigratie en asiel hadden een meerderheid in de Tweede Kamer voor de verkiezingen en zijn die nu kwijt. Want miljoenen Nederlanders kozen op 15 maart voor minder immigratie en minder asiel.

Je zou dus denken wat een feest. De mogelijkheid van een kabinet met de winnaars VVD, PVV, CDA samen met 50plus, SGP en FVD zou serieus onderzocht moeten worden. Dat was ook mijn advies aan de verkenner. Maar hoe anders blijkt de werkelijkheid. De VVD en het CDA weigeren zelfs met de tweede partij van Nederland te onderhandelen. Ze hebben nu de kans. Aan de PVV ligt het niet. Ik ben bereid om met iedereen te onderhandelen. Maar zij kiezen er vrijwillig voor om met GroenLinks en D66 in zee te gaan. De partijen van de open grenzen en de uitverkoop van ons land. En daarmee bewijzen zij niet alleen de ruim 1,3 miljoen PVV-stemmers een slechte dienst, maar heel Nederland.

Want iedereen die dacht dat de heer Rutte deze keer zijn stoere praatjes wel zou waarmaken, komt misschien wéér bedrogen uit. Net als in 2012. Wie toen VVD stemde, kreeg de PvdA erbij en wie nu VVD heeft gestemd, mag zich verheugen op een mogelijke samenwerking met de milieu-hippies van GroenLinks en de D66-ambtenaren van de Europese Unie.

Voorzitter, Jesse Klaver en zijn vrienden dreigen nu het torentje te kraken. Ze willen hun stempel gaan drukken op het beleid. En dat betekent dat wie op de VVD heeft gestemd straks wellicht een windmolen in de achtertuin krijgt, meer straatterreur, een moskee aan de overkant, asielzoekers als buren, en een hele grote berg blauwe enveloppen in de brievenbus. Wat een gaaf land.

En de problemen met immigratie, asiel en terreur? Die woorden komen niet eens meer voor in de brief van de heer Rutte aan de verkenner. Energietransitie is wat de klok slaat. Maar we hebben toch echt een serieus probleem. En dat probleem heet de islam. Het er niet over hebben, helpt niet. Sterker nog, het is levensgevaarlijk. We hebben net de aanslag in Londen herdacht. De zoveelste in een lange rij. En ook ons land is niet veilig. De terreurdreiging is groter dan ooit. En ik zeg u: Met Groen Links lossen we dat probleem niet op. Daar is echt de PVV voor nodig.

Voorzitter, de premier sprak in de campagne over een verkeerd soort populisme. Ik zal u zeggen wat verkeerd populisme is. Stoere praatjes voor de verkiezingen over immigratie, asiel, lagere belastingen. En na de verkiezingen met Groen Links, die voor torenhoge milieubelastingen, meer asielzoekers en meer immigratie is, gaan onderhandelen. Dát is een verkeerd soort populisme.

Meneer Rutte, ik wens u heel veel plezier, maar ik hoop dat uw onderhandelingspoging met Groen Links faliekant mislukt. En dat is niet alleen partijpolitiek, maar ook in het belang van ons land. Want een kabinet met Groen Links is het slechtste wat Nederland kan overkomen.

Bron:
www.pvv.nl

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Ton van Kesteren

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", CDA, cultuurrelativisme, D66, democratie, demoniseren, discriminatie, Geert Wilders, gezond realisme, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, PVV, Rotzakken, Rutte, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Inbreng Geert Wilders bij het debat over de verkiezingsuitslag

 1. koddebeier zegt:

  NEP Democratie !!!!

  Like

 2. Fred zegt:

  En weer heeft Geert gelijk.
  Nu het gelijk nog krijgen.
  Maar dat komt wel.
  Door voortschrijdend inzicht.

  Like

  • BertG. zegt:

   Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn nog steeds 2 verschillende dingen hier.
   En hoelang moet dat dan wel niet duren, voordat ze dat voortschrijdend inzicht krijgen.
   Als je het nou nog niet door heb, hou dan maar op.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Voortschrijdend inzicht? Nou, vooralsnog niet bij Buma, om te beginnen:
   Man, man, wat was die kerel infantiel bezig!
   Als-ie geen steekhoudend antwoord meer weet, klampt-ie zich vast aan dat éne woord: Weglopen. En bij elk tegen-argument houdt-ie zich oost-indisch doof.
   Het heeft inderdaad wel wat weg van een kinder-crèche, daar! Geef zo vooral geen houten hamertjes, anders slaan ze mekaar nog gaten in hun hoofd; alleen het lichtste plastic graag!

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Voor Rutte én voor Buma, die alletwee vasthouden aan hun opvatting van vijf jaar geleden, heb ik een uitspraak ter overdenking:

    Alleen wie niet denkt verandert niet van gedachten.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 19.40. uur. Theresa, het was juist het CDA, wat wegliep. Dat heeft Hans Hillen (CDA) toenmalig Minister van Defensie, zelf toegegeven. Ben Knapen van het CDA op Ontwikkelingssamenwerking, weigerde een bepaalde bezuiniging door te voeren op OSW. Dat was wat er gebeurde. Buma (CDA) liegt dus!

    Like

 3. Heer M zegt:

  Rutte is landsbelang, en Wilders is partijbelang, zegt Rutte de gek. Het is toch echt andersom!

  Like

 4. Japio zegt:

  Goede speech Geert, duidelijk en recht uit het hart. Zag je markje bezig zijn met z’n mobiel? Wat een simpele ziel is dat toch. Markje is stiekem een linkse rakker, dat zijn bijna alle schoolmeesters.

  Like

 5. Jan zegt:

  Daar is de grijs gedraaide plaat Buma weer. Zelfde verhaaltje. Heeft nog wel een boekje geschreven met de titel ‘Tegen het cynisme. Voor een nieuwe moraal in de politiek.’
  https://www.vpro.nl/buitenhof/speel~POMS_AVRO_6100384~sybrand-buma~.html
  Altijd vies kijkend mannetje en jankerig. Goed dat Buma op afstand staat anders zou hij Wilders met zijn neus opspietsen.

  Rutte begint steeds meer op imbeciel Roosevelt te lijken met zijn New Deal die er voor zorgde dat de recessie 25 jaar duurde.
  How FDR Made the Depression Worse
  https://mises.org/library/how-fdr-made-depression-worse

  Man, man, wat bestaat de Kamer uit een kleuterschool, steeds kinderachtig trommelen. Alsof dat betekent dat je gelijk hebt.

  Like

 6. Harry zegt:

  Wat een kul verhaal van die vrome kut Buma !
  Tegen beter weten in maar blijven zeiken dat Wilders weggelopen zou zijn , terwijl zijn eigen partijgenoot Hillen daar wel eerlijk over is .
  Als christen zou je toch acuut afscheid nemen van je religie , met dergelijke lamlullen ?
  Tjonge , wat heb ik een hekel aan die die gedateerde melkmuil !
  Buma , farizeeër , de laffe leugenachtigheid druipt gewoon van je smoel !
  Van die afhangende mondhoeken , wel te verstaan .
  Tijd voor een lekbak ?

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @Harry,
   Vergeet niet dat deze hele cda-club uit farizeeers bestaat die nergens anders op geilen dan in het centrum van de macht te staan, dus gewoon afstand nemen van het dit nsb-cda, maar niet van de grote Baas boven hoor.

   Like

 7. Buma moet je niet zien lachen, dan is hij pas echt eng, een griezel.

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 9. scheermes zegt:

  Hans hillen die ook heel goed op de hoogte was wie de schuldige was tijdens de breuk,en duidelijk zei dat het niet de pvv was die schuld had aan de breuk ,blijft een leugenaar als buma toch nog stug vol houden ,dat het toch de pvv was !! Deze leugenaar heeft waarschijnlijk les gehad van rutte via een leugen cursus !! Het zijn straks de leugenaars die ons land gaan regeren !!Sterke inbreng van wilders overigens!!Hij snoert iedereen de mond ,van de linkse kerk !!TOP GEERT!!

  Like

  • BertG. zegt:

   Daar heeft hij geen Latijn voor nodig om sterk over te komen.

   Like

   • scheermes zegt:

    Bertg zegt;Daar heeft hij enz ;Inderdaad bert ,onze voorman zet de linkse kerk allemaal voor schut!! Hij word door vriend en vijand de sterkste debeter genoemd !! EN TERECHT!! Hope lijk krijgt geert een keer de zetels ,die hij meer dan dik verdient !!

    Like

 10. Tistochwat zegt:

  Altijd dat irritante, pesterige gezeik over dat Wilders zou zijn ‘weggelopen’!
  Het verveelt me onuitsprekelijk. ‘Meneer de premier’ wreef het er ook weer lekker in en wedden dat de gemiddelde sukkel hem geloofd?

  Like

 11. beschouwer zegt:

  Het is een grote schande dat de PVV als 2e partij van Nederland geboycot wordt voor onderhandelingen voor een nieuw kabinet. Men kiest liever de ecofascist Klaver om aan de tafel te gaan zitten. Walgelijk want groen links wil een klimaatdictatuur met als bonus ook nog onbeperkte massa-immigratie. Dit zal de welvaart en ook de vrijheid van Nederland kapot maken. Rutte verraadt dan zijn eigen achterban waar nogal wat mensen met geld bij zitten die wel van welvaart en luxe houden. De vvd-ers met hun opgetrokken neuzen zullen dan door torenhoge CO2-heffingen en kilometerheffingen naar de bedelstaf gebracht worden. Kijken of de vvd-ers dan nog babbels hebben over mensen die werkloos zijn en van een uitkering moeten leven. Misschien is de bijnaam Marx Rutte dan wel een juiste bijnaam.

  Like

 12. Qvic zegt:

  De VVD is een echte linkse partij geworden, want ook nu kiezen ze weer bewust om met andere linkse politieke partijen een regering te vormen, zoals nu met Groen Links. Maar ook D’66 en CDA zeggen dat ze het midden vertegenwoordigen, maar zijn zo links als maar kan. Want iedere politieke partij die pro E.U. zijn, zijn gewoon linkse partijen. Die voor afschaffing zijn van de nationale landen en zijn grenzen en ook voor de vervanging van de oorspronkelijke bewoners zijn, die deze landen hebben opgebouwd met hun cultuur en hun gebruiken. Groen Links zal ook elke midden en kleine onderneming de nek omdraaien met hun zogenaamde groene beleid. Want de energie prijzen worden dan onbetaalbaar voor deze bedrijven en ook voor de gewone bevolking. Die fanatieke wind en zonnepanelen energie figuren denken dat ze heel Nederland hiermee kunnen worden voorzien in zijn energie voorzieningen. Dit zijn niet alleen de meest onrendabele energie voorzieningen die er bestaan, maar deze zijn ook niet continu (24/7) in bedrijf. Deze worden niet voor niets met 95% gesubsidieerd om ze rendabel te laten lijken. Als deze samenstelling van de regering het wordt kunnen we Nederland als land definitief afschrijven, met dank aan alle landverraders en de mensen die toch graag de realiteit niet onder ogen willen zien. Deze mensen verafschuwen iedereen die hun uit hun droomwereld halen en op hun verantwoordelijkheid aanspreken.

  Like

 13. Thoth zegt:

  Nadat Grutte een inhoudsloze, nietszeggende betoog houdt op het einde, gaf Geert hierop een antwoordt, namelijk het budget voor de Ontwikkeling (6 miljard). Prima gedaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s