Minister van Justitie van Niedersachsen tegen verbod van kindhuwelijken

Screenshot_142

(Vertaling: E.J. Bron)

De minister van Justitie van de Duitse deelstaat Niedersachsen, Antje Niewisch-Lennartz (Groenen), heeft zich uitgesproken tegen een algemeen verbod van kindhuwelijken. De huwelijken van minderjarige kinderen en jongeren zouden “meer gedifferentieerd bekeken” moeten worden, zei de politica van de Groenen. Hiermee bekritiseerde ze het wetsontwerp van de Duitse landelijke coalitie van de CDU en de SPD dat kindhuwelijken verbiedt en huwelijken tussen partners die bij de huwelijksvoltrekking jonger dan 16 jaar waren ongeldig verklaart.

Junge Freiheit

“Het is niet gerechtvaardigd om de in het buitenland gesloten huwelijken onder jongeren over het algemeen te verdenken van een schending van de Ordre public”, bekritiseerde Niewisch-Lennartz. Zo zou er bijvoorbeeld rekening gehouden moeten worden met de motieven, die aanleiding zouden zijn voor ouders om hun minderjarige dochters voor een vlucht uit het crisisgebied uit te huwelijken.

Kritiek van de CDU

Een annulering van kindhuwelijken zou “in strijd zijn met de bescherming van de kinderen, vooral wanneer er uit het huwelijk al kinderen zijn voortgekomen.” Een huwelijk als niet bestaand te behandelen, zou verhinderen “dat er rekening wordt gehouden met de speciale belangen van de kinderen en jongeren”, waarschuwde Niewisch-Lennartz. Dit zou niet verenigbaar zijn met de Kinderrechtenconventie van de Verenigde Naties.

De fractievoorzitter van de CDU in Niedersachsen, Björn Thümler, noemde de uitspraken van de Groene politica “schandalig”. Wanneer jonge meisjes als kindbruiden seksueel uitgeleverd zouden worden aan oudere mannen en van hun kinderjaren beroofd zouden worden, zou er niets te differentiëren zijn. De minister van Justitie zou zichzelf moeten afvragen of ze wel de juiste persoon voor haar functie zou zijn. “Er mag geen plaats zijn voor verkeerd begrepen tolerantie.”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Minister van Justitie van Niedersachsen tegen verbod van kindhuwelijken

 1. Guardiacivil zegt:

  GROENE zijn zo verrot als de groene pus uit een stinkende wond.

  Geliked door 4 people

 2. Tom Hendrix zegt:

  En dergelijke zweefteven en wazigen (GL), worden door Rutte (VVD) uitgenodigd om mee te regeren. Wat een waanzin gaat regeren door toedoen van de “linkse kerk”, en de Groenen.

  Geliked door 5 people

 3. paulzwueste zegt:

  Allemaal flauwekul in Duitsland en alle andere EU-landen…
  Elke dag worden er in alle moskee’n en aanpalende haatpaleizen, aan de lopende band huwelijken tussen onvolwassen meisjes en oude vieze islamitische baardapen gesloten…
  Geheel volgens de wetten van de Koran.
  Daar kan geen algemeen verbod iets tegen doen.

  De islam heeft schijt aan onze democratie en aan de daaruit voortvloeiende wetten…
  Weg met die vervloekte islam!

  Geliked door 5 people

 4. koddebeier zegt:

  Natuurlijk weer zo’n smerige links (groene) RAT !!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  En op dat zelfde krapuul stemt de “intellectuele” Nederlander !! (sarcastisch)

  Geliked door 1 persoon

 6. Pietersen zegt:

  Child marriage is child rape.

  Geliked door 1 persoon

 7. Zo’n smerige pedofiel kan rustig zijn gang gaan, staat immers in de koran.

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  Van Groen Linkse wijven moet je het maar hebben.

  Wat is er misgegaan in de opvoeding van deze vrouwen?

  Geliked door 1 persoon

 9. Nemesis zegt:

  Die Grünen worden hier niet voor niks heel openlijk de pedo partij genoemd. Volgens mij zijn ze er ook nog trots op ook, die smeerkezen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Taljaard zegt:

  Je vraagt je toch werkelijk af wat zulke mensen bezielt.

  Het wereldvreemde neo-puriteinse fanatisme van links en de al evenzeer mensvijandige islam hebben zoveel overeenkomsten dat zij elkaar in een wederzijdse herkenning hebben gevonden en steunen.
  Een andere valide verklaring kan ik er niet voor geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s