Jeugdige onbezonnenheid . . .

Screenshot_170

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Begin deze week werd een jong ‘alternatief’ meisje (foto) bedreigd wegens haar toch behoorlijk domme uitspraken. Activiste, jong, weinig levenservaring, niet al te intelligent leek het en ook nog erg koppig… Aanleiding; een uitspraak van een vrouw op het sociale media forum, die stenen wil gooien naar een moskee, betrekken op uitspraken van Geert Wilders en Thierry Baudet en oproepen om 500 stenen naar Wilders te gooien… ik zie persoonlijk de logica niet.

Bedreigingen

Misschien heeft de betreffende tweet-mevrouw wel heel veel last van die moskee. Qua oproepgeluid, qua verkeer en/of parkeergedrag of van moslims in het algemeen? Bijvoorbeeld in haar buurt of op haar werk, en voelt zij zich, of wordt zij daadwerkelijk, door hen bedreigd. Waarom wordt dit afgeschilderd als een actie voortvloeiend uit uitspraken van Wilders of Baudet? Alsof mensen zelf geen mening kunnen hebben en/of niet vanuit zichzelf zouden kunnen handelen. Waarom wordt sowieso iedereen die iets tegen de steeds irritantere, opdringerigere en overheersendere moslimcultuur heeft, afgeschilderd als fascist of racist? Ook hier begrijp ik de logica niet. Blijkbaar mag je niet opkomen voor jezelf, je kinderen, kleinkinderen of de cultuur van je land… De islam is een regelrechte bedreiging voor onze westerse vrijheden en zou hier openlijk verboden en geweerd moeten worden. Vreemd genoeg zijn het veelal de ‘vrijgevochten/feministische’ vrouwen en meisjes die opkomen voor deze alles en iedereen onderdrukkende ‘religie’… die gaan het nog zwaar krijgen onder de moslimoverheersing. Ook van de bedreigingen aan het adres van de betreffende ‘activiste’ begrijp ik overigens niets. Ze zet openlijk aan tot haat en geweld jegens Geert Wilders. Dan is aangifte tegen haar doen ruim voldoende en veel efficiënter dan haar te gaan bedreigen.

Verwrongen beeld

De ‘activiste’ in kwestie heeft haar actie ingezet om aan te tonen dat er een steeds sterker opkomend fascisme heerst in Nederland… Met de bedreigingen die zij nu krijgt, toont ze dat aan en heeft zij gelijk, zegt ze. Dat zij zelf oproept tot haat en zelfs tot fysiek geweld, (en dan óók nog tegen iemand van wie evident is dat hij al jarenlang ècht bedreigd wordt vanuit diezelfde moordzuchtige en geweld verheerlijkende moslim cultuur), begrijpt ze niet. Ze neemt er zelfs geen woord van terug. *Dat geeft mijns inziens wederom aan dat jonge mensen in een bepaalde leeftijd en zonder al te veel levenservaring, niet rationeel denken en gemakkelijk beïnvloedbaar zijn en daarin door derden (politiek leiders, imams en andere charlatans) veelal ge/misbruikt worden.

Het ‘activisten meisje’ ziet zichzelf in al haar dwaasheid als heldin tegen het ‘fascisme’ in Nederland, ik zeg; mensen doe aangifte tegen deze onbezonnen dwaas en laat haar opsluiten. Gedwongen opname, psychiatrische hulp en/of TBS voor deze ‘activiste’ en haar verwrongen wereld – en zelfbeeld.

*Jonger mogen stemmen?

Doorgaand op dit thema gaan er in Nederland stemmen op om jongeren al vanaf hun 16e te mogen laten stemmen. Bij onderzoeken daarin is al aangetoond wat dat heeft betekent bij de laatste peilingen. Het stemgedrag van deze jongere doelgroep (veelal ook bij 18-jarigen en ouder overigens) wordt namelijk bepaald door wat zij op dat moment op school (door veelal links georiënteerde docenten) aangeleerd krijgen – een of ander onrealistisch idealisme – of waar zij op dat moment het meeste interesse voor hebben, maar niét wegens rationele overwegingen en/of inzicht in lange termijn belangen.

Meisjes stemden veelal op Klaver (met zijn inhoud-loze, onrealistische roze bril-‘visie’) omdat hij jong en ‘zo knap is’… veel jongens stemden op een partij waar papa ook op stemt en anderen hebben vol overtuiging op een partij gestemd, maar als je ze vroeg waarom, dan bleven zij het antwoord schuldig. En dàt is een groep die in getale veel invloed zou kunnen hebben op de toekomstige Nederland…

Mensen, deze doelgroep zit vol in de puberale fase en is volop bezig met het ontdekken van zichzelf, met jongens of meisjes en met seks, uitgaan, drugs en studie en kunnen veelal helemaal geen weloverwogen stem uitbrengen, gewoon omdat hun hersenen nog niet volgroeid zijn en zij beïnvloed worden door hormonaal gedrag. Overigens valt, mijns inziens, stemmen op iemand met ‘charisma’ in plaats van op iemand met een goed inhoudelijk verhaal en een goed onderbouwde toekomst visie, ook in deze categorie van onbezonnen stemgedrag.

Stemmen vanaf 30

Persoonlijk zou ik er, in tegenstelling tot jonger mogen stemmen, juist de voorkeur aan geven om de mogelijkheid tot mogen stemmen pas vanaf het 30e levensjaar te laten ingaan. Van de meeste mensen van die leeftijd mag je verwachten dat de ‘wilde jaren’ en de hormonen grotendeels voorbij en uitgewerkt zijn en dat zij daarnaast al enige werk- en levenservaring hebben opgedaan en dus een wijzer stemgedrag zouden tonen.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", Barbarisme, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

87 reacties op Jeugdige onbezonnenheid . . .

 1. Drs.P. zegt:

  @Drs. E.N. Schilder,
  Goed stukje, en natuurlijk wil het linksdraaiende deel van NL dat pubers zo vroeg mogelijk mogen gaan stemmen, zo komen zij nog aan een beetje aanhang. Zelfs bij 30 jaar vraag ik mij af of de huidige “jeugd” dan al in staat is om te kunnen bepalen wat goed is voor het land Nederland??
  Het lijkt wel of het grootste deel van NL volledig de weg kwijt is of zo gigantisch geindoctrineerd dat ze eigenlijk pas vanaf hun 50e zouden mogen stemmen!! Vaak heb ik het gevoel in een volledig open inrichting te leven.
  Wij leven hier in een gigantisch beschermde omgeving in Europa waardoor men denkt dat dit heel normaal is, maar met een paar uur vliegen komt men in de echte wereld van stammen en moordzucht.
  En juist alle sufkutten willen deze moordzuchtige lui naar ons beschermde werelddeel halen?? Ze krijgen wat ze willen, nog een paar jaar en er kan geen vrouw meer alleen over straat lopen.

  Liked by 1 persoon

 2. ildiko zegt:

  Kan je dan iets anders verwachten als je vriend zelf ook een asielzoeker en moslim is????

  Like

 3. Johan zegt:

  Geen grotere hater dan een linkse neo extreme anti facist.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Johan: 08.37. uur. Juist links is het fascisme Johan. Churchill zou deze uitspraak gedaan hebben: ” De fascisten van de toekomst, zullen zich anti-fascisten noemen”, einde citaat. En in GL zitten mensen; die geen moeite hadden /hebben met het communisme, mensen die achter de Rote Armee Fraktion stonden- regelrechte terroristen- figuren als Duyvendak – aanslagen op benzinestations en vestigingen van de Makro- en Volkert v.d. G. moordenaar van Pim Fortuyn. Zo ziet dat bij GL uit.

   Like

  • koddebeier zegt:

   ??? Links is fascisme !!

   Like

 4. exmarineman zegt:

  Deze meid is helemaal niet dom, ze weet verdomd goed wat ze heeft gedaan en wat ze wil doen. En dat ze zo heeft gereageerd en gedaan zoals ze heeft gedaan komt voort uit haar hele indoctrinatie die ze heeft ondergaan als actief lid van de AFA en ook GroenLinks. Nu voelt ze zich verraden door GroenLinks omdat die partij niet volledig achter haar staat, maar zelfs een taart in het gezicht gooien vindt ze geen geweld. M.a.w.: ik als ultra-links persoontje van AFA mag ALLES doen tegen en met in mijn ogen (politieke) tegenstanders die ik als fascist of (ultra) rechts uitmaak. Dat dan de tegenpartij terug vecht>>>>>>> h”e, dat is niet de bedoeling, dat kan en mag niet, natuurlijk. Au, dat doet pijn. En dan te bedenken dat zij als AFA-lid nou juist de enige echte fascist is, want Hitler, Stalin, Lenin waren toevallig wel linkschen, zgn socialisten! Maar dat zal ze wel niet weten of willen erkennen!

  Like

 5. Fred zegt:

  Niet het pas stemmen vanaf je dertigste maar het tegengaan van de linkse indoctrinatie op scholen zou een beter idee zijn.
  Ook de waarheid vertellen over het milieu en de leugens die daarbij horen zou ook beter zijn.
  En wat Anne-Fleur Dekker betreft, die is al totaal verloren voor de gemeenschap.
  En zeker nu ze ook nog de “warme deken” van GroenLinks zal moeten missen.
  Wellicht kan ze eens contact opnemen met Wijnand Duyvendak.
  Deze voormalige terrorist heeft vast nog wel contacten met RARA en Antifa.
  Clubjes waar Anne-Fleur zich met het haar aangepraatte gedachtegoed best wel thuis zal voelen.
  Of anders Volkert.
  Die heeft vast nog wel contacten met milieudefensie.
  Een goor clubje (v.d. Werken – Fortuyn) waar de instelling van Anne-Fleur meer dan welkom zal zijn.
  Kan ze met haar verwerpelijke daden nog vele malen het nieuws halen.

  Like

 6. wauso zegt:

  Zoveel intelligenter zijn die ‘oudjes’ nu ook weer niet, want ze stemden massaal op Rutte, CDA, Domkoppen66 en andere moordenaarspartijen ! We zitten in dit land en naburige landen opgescheept met een enorme hoeveelheid Achterlijke Idioten. De Hoeren van de islam. Daar is niks tegen te doen laat die Burgeroorlog nu maar komen. En als je naast een RechtsKnecht zou staan bij problemen, dan neem hem zijn wapen af, want ook deze Mongool klets enkel verhaaltjes zonder een poot uit te steken !

  Like

  • Thom zegt:

   Ik denk dat van de oudjes er toch een groot deel op Wilders hebben gestemd. die weten goed hoe het in Nederland was voordat de Turken en andere kolonisten kwamen.
   Degenen van middelbare leeftijd en de jeugd daarvan zit een groot deel, die zijn opgevoed met het idee, dat je voor geld niet hoeft te werken en dat je dat gewoon met de pinpas uit de muur trekt. Dat is begonnen net voor 1970. Toen stonden opeens rijen van honderden meters lang voor de loketten van de Gemeentelijke Sociale Dienst en werden de “gastarbeiders” uit Turkije en Marokko binnengehaald. De PvdA kreeg de macht met Den Uyl en het grote brainwashen kon beginnen, nadat de pers en de t.v. geïnfiltreerd waren.

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Mijnheer Schilder, dat laatste is nu ook weer het andere uiterste:
  Wat die leeftijd van 16 betreft, heeft U gelijk, maar aan de andere kant meerderjarigen nog zo’n 12 jaar het stemrecht onthouden, nee, dat gaat echt te ver.
  Bovendien, als je dat gaat doen, wat is dan de volgende stap? Mensen ook weer tot hun 30ste of daaromtrent onder ouderlijk gezag of voogdij plaatsen? Want dat hang er wel enigszins mee samen, of in ieder geval kun je dat niet volledig van elkaar loskoppelen. Nee, dat kan echt niet: Eéns moet je het loslaten, anders belanden we in een héél ongezonde situatie.
  Het geeft trouwens ook geen garanties: Al die leraren, die thans de jeugd manipuleren en indoctrineren, zullen toch voor een groot deel eveneens de 30 gepasseerd zijn, niet?En of je nu kunt zeggen, dat díe genoeg levens-ervaring hebben opgedaan, om tot bezonken oordelen te komen…. dat valt op die manier ten zeerste te worden betwijfeld.
  Beter zou het zijn, de mensheid -niet leeftijd-gebonden- er van te doordringen, dat datgene, wat men dácht, in ’89 met de val van De Muur achter zich gelaten te hebben – het verstikkende socialisme- in werkelijkheid niet verdwenen is, maar een andere gedaante aangenomen heeft en een andere strategie volgt, daarbij ook nog gebruik makend van het pact, dat zij gesloten hebben met de islam. Dat het gewoon zijn tweede kans afwacht.
  Ook zou het daarbij helpen, dat de brede massa een beter inzicht geboden werd in wat het begrip “Frankfurter Schule” precies inhoudt, zodat men ook daarop alert zou kunnen zijn.Maar ja, daar heb je het dan weer: Wie dragen daar zorg voor? Zéker niet die leraren!

  Like

 8. Joske zegt:

  Deze onnozele, onervaren, jonge Groen Links mensjes stemmen over een paar jaar wanneer ze een gezinnetje en een koophuisje hebben allemaal VVD.

  Liked by 2 people

 9. louis-portugal zegt:

  Toevallig gezien.
  Een domme gans met een uitgesproken mening en zeker geen ruimte voor ieys anders.
  Kunnen gevaarlijk zijn dat soort mensen.

  Liked by 1 persoon

 10. delamontagne zegt:

  Over de ONDERGANG van een land,
  NEDERLAND.
  //////
  In Amsterdam is slechts 1 [één ] op de 3 jongeren van oorsprong NEDERLANDS…………………!
  In plaats van in de meerdrheid te zijn in de grote steden zijn de oorspronkelijke Nederlanders een minderheid geworden.

  Aldus Maurice Crul van de VU-University van Amsterdam.
  Crul bestudeert de immigratie en integratie over de afgelopen 25 jaar en begint nu een nieuwe “studie” over integratie.
  Niet hoe de nieuwkomers integreren, MAAR HOE DE OORSPRONKELIJKEN ZICH AAN DE NIEUWE TOESTAND AANPASSEN ? ? ? ? ? ? ? ………..

  Frans:
  http://lesobservateurs.ch/2017/03/31/immigration-seul-1-jeune-sur-3-est-neerlandais-de-souche-a-amsterdam/

  Dutch News
  http://www.dutchnews.nl/news/archives/2017/03/ethnic-dutch-a-minority-in-big-cities-says-researcher/

  Like

 11. Pieter G zegt:

  Voor de wet ben je volwassen en met 22 kan je een moordaanslag niet alleen bedenken, maar ook uitvoeren. Kan zelfs met 15 jaar. Het is nu toch een beetje Gr.l. wil Geert Wilders stenigen. Met als bijschrift: Een leuke ludieke actie. De GR.L. jihadist kan dus beter naar die landen verhuizen waar het normaal wordt gevonden om bijvoorbeeld een ontspoorde vrouw die zich heeft laten verkrachten te stenigen. Gr.L. onderhandelt met Rutte voor kabinet vorming. Het lijkt dus onderhandelen met Folkert van der Graaf hoe het nou verder moet met Nederland.
  Waarom niet geheel Nederland achter de partij en man staat die de stenengooi cultuur juist buiten de deur wil houden en daarom op een dodenlijst staat, is mij een raadsel.
  Je moet wel een erg verwrongen geest zijn om de stenengooi cultuur alle faciliteiten te geven om zich hier te vestigen. Met dank aan onze regeringen die nou juist dat hebben gedaan en nog steeds doen.

  Liked by 2 people

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Liked by 2 people

 13. Cathja zegt:

  Ik ben het met drs. Schilder eens dat de leeftijd om te mogen stemmen omhoog moet. Jongeren zijn in het dagelijks leven totaal niet bezig met politiek, kennen het gedachtegoed van de diverse partijen inhoudelijk niet, en kunnen dan ook geen keuze maken. Zoals in het artikel staat stemmen jongeren op personen die een leuke uitstraling hebben, of een vlotte babbel (of allebei), maar daardoor mag toch niet het politieke klimaat in ons land worden bepaald? Denk eens aan al die jongeren die op DENK hebben gestemd. Waardeloos voor Nederland!
  We moeten jongeren geen kans meer geven om Nederland te veranderen. Laten ze zich eerst maar op hun studie richten. Politiek bewustzijn komt daarna (misschien) wel.

  Like

 14. anna zegt:

  hier moet een duivelsuitdrijver bij komen ….

  Liked by 2 people

 15. N.E. Derlander zegt:

  Ik stel voor om het stemrecht te beperken. Er worden 2 voorwaarden toegevoegd voor een ieder:

  1. die slechts het Nederlandse paspoort heeft, en
  2. minstens € 5.000,– Inkomstenbelasting per jaar betaald aan de Nederlandse overheid, dan wel ouder is dan 23 jaar.

  Groep 2 betaalt immers het inkomen van de Nederlandse overheid, die namens de Nederlandse bevolking over de besteding daarvan beslist. Waarom moet iemand, die nog niet in staat is financieel bij te dragen meebeslissen over de vraag waaraan de inkomsten van de overheid besteed moeten worden? Dan wel ouder dan 23 jaar, omdat men wel geacht wordt de rijpheid om mee te beslissen te hebben enerzijds en anderzijds men wellicht buiten haar of zijn schuld geen inkomstenbelasting kan opbrengen.

  Het bovenstaande voorstel lijkt mij iets om over na te denken………….

  Liked by 2 people

 16. ruben zegt:

  Je ziet de haat al in haar ogen. We kunnen alleen maar medelijden hebben met zo’n iemand. Echt Gelukkig zal ze niet zijn.

  Liked by 1 persoon

 17. Het stemrecht moet worden voorbehouden aan mensen wiens familie hier al eeuwen woont en die zelf hun sporen hebben verdiend op het gebied van muntjes verdienen en gitaarspelen. Pianospelen en er vervolgens op gaan liggen zou ik ook nog willen toestaan. En de rest gewoon de bek houden en politieke, ideologische of andere religieuze partijen of samenscholingsvormen verbieden en straffen als landverraad in oorlogstijd.

  Liked by 2 people

 18. Thoth zegt:

  (..)Het stemgedrag van deze jongere doelgroep (veelal ook bij 18-jarigen en ouder overigens) wordt namelijk bepaald door wat zij op dat moment op school (door veelal links georiënteerde docenten) aangeleerd krijgen(..)

  Correct. Zo’n 70% van de docenten – meestal vrouw – heeft links gestemd in de vorige verkiezingen. De rest heeft gestemd op de christelijke partijen…

  Like

 19. Kunnen we et stemmen naar alleen boven de veertig maken ? Als je tegen die tijd nog niet doorhebt door wie en welke partijen je genaaid wordt ben je wel erg traag .
  Mischien gecombineerd met een iq minimum van 104 dan is er al een hoop gewonnen😄

  Liked by 1 persoon

 20. Steven zegt:

  Ik mag dan alleen nog maar hopen dat dit soort trollen als eerste aan de beurt zijn bij die verkrachtingscultuur barbaren.
  Tevens is het ook nog zo dat de elite hier gewoon zijn schouders over ophaalt (want het is een linkse)..maar had deze trol gezegd stenen naar de moskee te gooien, dan had oom agent al lang voor de deur gestaan en het OM een zaak gehad. (oproepen tot geweld..je kent het wel)

  Like

 21. Ivan Chapka zegt:

  Dat is niets nieuws, in de vijftiger en zestiger jaren was de stemleeftijd 28 jaar, als ik mij goed herinner. Onder druk van links is dit toen 18 geworden

  Like

  • BertG. zegt:

   28 jaar is het nooit geweest, wel 25 jaar.

   “In 1896 is de leeftijd waarop Nederlanders mogen stemmen 25 jaar, stapsgewijs verlaagd naar 18 jaar in 1972. ”
   https://www.nvvh.nl/docs/DD1_pag._8_website.pdf

   Liked by 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Er waren wel meer zaken die je pas op je 28ste mocht. O.a. vrouwen moesten tot die leeftijd een verklaring van ouders of voogden voor leggen om te kunnen trouwen. En meer van dat soort ongein.
   Hoewel de leeftijd van volwassen zijn volgens de wet op 21 jaar was vastgesteld. Pas veel later werd het 18 jaar en dit is nog niet een zo heel lang geleden.

   Like

   • BertG. zegt:

    In 1961 mocht iedere vrouw trouwen zonder toestemming met 21 jaar, dus over welk jaartal jij het dan heb, geen idee. 1920 misschien.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ach schat van me, toen was ik nog niet eens geboren. ROFLOL. Ja je mocht met 21 trouwen als het een moetje was en zelfs ook vroeger met 16 jaar. Mijn ervaring moest ik maken toen ik daadwerkelijk nog geen 28 was en dat was in de jaren ’60 van de vorige eeuw. 1967 om precies te zijn.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik moet je verbeteren.
    Ik ben de oudste zoon, en ik ben GEEN moeitje.
    Ik ken allebei de datums. 1961 , 21 jaar, + mijn eigen geboorte datum.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Is OK en ik geloof je best wel. Maar dan blijft voor mij de vraag open staan, wat ik de staat der Nederlanden heb aangedaan, dat het bij mij wel moest. Ik zou niet weten bij wie ik dat moest ankaarten.
    Als ik dat document niet zelf gezien en gekregen heb om het aan de gemeente voor te leggen samen met nog andere documenten ??
    Buiten dat me juist dat officiele stukje papier mij een enorme shock bezorgde en ik er achter kwam hoe erg mijn voogd en voogdes mij in veel dingen hadden belogen, zelfs mijn jongere neven wisten er wel van, heeft het nu geen zin meer om achter al die leugens en halve waarheden aan te rennen om te ontdekken wat het nu wel was. Feit blijft, dat ik zo’n papiertje nodig had schijnbaar,

    Like

 22. oeps48 zegt:

  Als ik de foto van dat meisje bekijk, zie ik iets, dat me helemaal niet bevalt. Zien jullie het ook? Haar oogopslag, haar mond, kortom haar uitstraling spreekt voor mij boekdelen. Ik zie heel veel frustratie, die zich uit in haat en nijd. Een extreme puberale obstinatie en opstandigheid. Waarschijnlijk haat zij alles en iedereen. Dat zou haar uitlatingen en haar gedrag kunnen verklaren. Ik denk, dat er in haar puberjaren heel veel is fout gegaan. Volgens mij heeft zij heel snel goede psychische hulp nodig. Zonder zou zij wel eens een gerede kans kunnen lopen, om een deel van haar leven niet in vrijheid door te brengen.

  Liked by 1 persoon

 23. Tistochwat zegt:

  Als dat domme, linkse, gehersenspoelde trutje ouder is, ziet ze er zo uit:

  Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Zo ziet ze er al uit, maar dat zag je niet door de grimeur/ make-up.
   Die gasten kunnen alles weg weken wat er vreemd uit ziet aan je gezicht.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Die was 12, volgens het boek èn de film! LOL!

   Like

  • beschouwer zegt:

   Vergeleken met Anne Fleur Dekker vind ik dit toch een stoot hahahaha.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik heb trouwens dat misbaksel daarnet nog even terug zitten kijken op You Tube en de blik is het inderdaad wel een beetje, zij het dan nog even net iets eerder arrogant dan waanzinnig. Echt zo’n blik van: “Kletsen jullie allemaal maar een eind weg.”
   Op een gegeven moment dacht ik letterlijk: “Meid, haal die minachtende uitdrukking van je tronie, vóór ik hem er af slá!”
   En dat zit dan later op JOOP weer te jammeren, “dat alleen extreem-rechts empathie krijgt, of zoiets.”
   Maar dat soort geluiden hoor/lees je wel vaker. Tóch opmerkelijk, dat WIJ precies het tegenovergestelde vinden.

   Like

 24. paulzwueste zegt:

  Naar mijn mening heeft de Heer Schilder het dit maal helemaal en volédig bij het rechte end.
  Ook ik heb vaak gedacht, laat stemvee jonger dan 30 jaren niet toe in onze heilige stemlokalen.
  Zij weten niets, maar dàt is het probleem helemaal niet.
  Het probleem is dat zij menen dat ZIJ hèt weten. Dàt is het probleem.
  Geloof mij.
  Neem nu dat arme meisje dat partijloos is geworden door het wangedrag van die Baudet.
  Ze heeft volkomen gelijk. Wie gaat er nu op een piano liggen…?
  En, nog véél erger, wie gaat er in Godsnaam in het Latijn tekeer in de Kamer ?
  Is ons Nederlands niet goed genoeg meer om de tegenstander te kleineren, en voor het leven te beschadigen ?
  Nee meneer Baudet. Ga onmiddellijk van die piano af en niet meer er op !
  En spreek je moerstaal in het Parlement.
  Niemand kan begrijpen wat je zegt.

  Probeer het Arabisch eens…
  Dan zal mevrouw Arib je de hemel in prijzen om je 72 maagden te bezorgen.

  Liked by 2 people

 25. edwin vissers zegt:

  De linkse beweging voelt zich gerechtvaardigd door haar sociale bekommernis. Op zich is dat goed, maar men weigert fanatiek zich te verdiepen in geestelijke kennis.

  Hieruit volgt niet alleen de ontkenning van God, van het bestaan van de geestelijke wereld, maar ook de zeer nauwe band die ieder mens heeft met het eigen zieleleven en de zeer grote invloeden van zielen en geesten onderling.

  Zoals zeer veel ouders hun kind behandelen als een leuk huisdiertje en niet begrijpen waarom het onhandelbaar wordt, zo begrijpt men ook niet waarom sommige jongeren geslachts-verwarring ondergaan.

  Het is nochthans gemakkelijk na te gaan.
  Het voorbeeld van een moeder met een ‘grote’ en of sterke ziel die een grote bewondering heeft voor haar zoon, die een ‘grote’ of ‘kleine’ ziel is of heeft, wekt, ongwild of schuldbewust, vrouwelijke gevoelens op bij haar zoon omdat deze twee een sterke gevoelsband hebben. Dat die jongen dan homofiel wordt en misschien ook nog een geslachtsverwarring ondergaat is daar het logisch gevolg van.

  Een sterke gevoelsband is op zich zeer mooi, en sterk aan te bevelen, op voorwaarde dat men begrippen als zuiverheid en oprechtheid ook echt actief wil hanteren.
  Hier gluurt de aloude hekserij vanuit een duistere hoek en meestal stopt dit de verdere bespreking.
  Sympathie groeit naar Empathie groeit naar Telepathie.

  Men moet onder ogen willen nemen dat ook ‘kleine’ zielen een sterke uitstaling kunnen hebben en niet beseffen hoe en in welke mate zij op anderen invloed uitoefenen.

  Zielen zijn bovendien ook open voor invloed van diverse geesten. Daar zouden de herders en ook de oudere wijzen van een parochie over moeten waken.
  De geestelijke chaos op onze planeet verwerd echter tot een helse (h)aard waar duivels zich thuisvoelen.

  Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Hey Edwin, nooit overwogen om predikant te worden.
   Een beetje zwak persoon zou zich toch zomaar helemaal laten inpakken door jou met je geneuzel over je denkbeeldige vriendje.
   Ben jij daar ook nooit verder voor onderzocht?
   Is toch niet helemaal ok als je overal geesten ziet.
   Misschien niet meer naar zo’n spannende film kijken vlak voor het slapen gaan, dan wordt het vanzelf wel wat minder.

   Liked by 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Ik meende ook een zwakke doch onmiskenbare wierookgeur te bespeuren.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Iedereen die al iets langer op blog zit weet dat jij ,t niet zo hebt op “predikers”.
    Nou kan ik me daar allemaal niet zo over opwinden, die predikers, zolang ze maar niet dat moslim-onkruid verspreiden.
    Wat zou je zeggen als jij onverwachts er eentje tegenkomt die jou wil bekeren en er gebeuren rara dingen……………?

    file:///C:/Users/Public/Documents/E.J.BRON/RELIGIE/giphy-downsized-large.gif

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Delamontagne.
    De ergernis van sommigen onder ons tegen de opsomming van Bijbelteksten op deze site, heeft zijn wortels in de houding van de zg. “linkse kerk” die het ongelofelijke weet waar te maken… namelijk het totale verraad van haar eigen gelovigen en alle andere mensen in alle landen van Europa.
    (Je moet het groot zien, vind ik.)
    Als ik persoonlijk kennis moet nemen van absurde feiten zoals Oostenrijkse bisschoppen die zich voor de volle 100% achter die vervloekte islam scharen, of predikanten die oproepen God voortaan maar gemakshalve als Allah te aanbidden, dan voel ik mij verraden en volledig in de steek gelaten.
    En dan heb ik het nog niet gehad over kapelaans en andere geestelijken die in Frankrijk moskeeën wilden beschermen tegen aanslagen, door in volledig habijt, met strikken versierd inclusief Sint Nicolaas-Staf voor de poorten van moskeeën te poseren.
    Omdat de islam recentelijk tijdens een redactiebezoek te Parijs weer eens wat blanken had neergemaaid met Kalasjnikovs….
    Waar moet dat naar toe…?
    Geen enkele reactie van dezelfde verspreiders van Gods Woord als er 100.000-enden van hun eigen geloofsgenoten in de Arabische landen worden opgeblazen, verbrand, gekruisigd, verkracht en in stukken gesneden.
    Als ik vervolgens hier geconfronteerd wordt met het hypocriete belerende gezemel van sommigen hier die ons graag om de oren willen slaan met de niet bestaande aanwezigheid van God en zijn mateloze liefde, alwaar wij onze kindertjes en onszelf in zouden moeten dompelen….

    dan kan ik mij die ergernis wel voorstellen.

    Liked by 2 people

  • oeps48 zegt:

   Hey Edwin, in welk kerkboek, heb je deze wijsheid gelezen? Helaas kan ik de logica niet helemaal volgen. Vroeger zei meneer pastoor tegen jongens, die voor de mannenliefde voelden, dat ze maar moest gaan trouwen, dan zou het vanzelf wel overgaan. Niet dus !!! Zo simpel liggen die zaken niet. Alvorens je over duistere machten, duivels, hekserij, zielen, geesten en goden gaat filosoferen, is het wellicht handig om het een en ander eerst eens even voor jezelf te definiëren en te rangschikken, zodat je met inzicht een stelling kunt poneren. In jouw verhaal ga je nogal chaotisch om met de diverse niveau’s van het menselijk bewustzijn en je trekt conclusies, die op drijfzand rusten.
   Hoe iemand in het leven staat, wordt o.a. bepaald door de complexe interactie tussen vele factoren, zoals karakter, astrologie, intelligentie, omgeving, milieu, opvoeding, vorming, educatie, levenservaring, maatschappelijke positie, aardse mogelijkheden en beperkingen en niet te vergeten de opdrachten en taken die de externe ziel aan de interne geest bij de geboorte heeft meegegeven.

   Liked by 2 people

  • tinekevanschagen zegt:

   Ik heb 2 jongens,1 homosexueel en de ander is toch echt van de meiden
   zelfde opvoeding, zelfde band en mijn liefde voor hen beide onvoorwaardelijk
   Ik voel me erg aangevallen door jouw reactie.Ik snap m niet zullen we maar zeggen!

   Liked by 1 persoon

   • oeps48 zegt:

    Het enige dat telt,is of je jongens gelukkig zijn. Je hebben allebei recht op jou onvoorwaardelijke liefde. Chapeau !!!

    Like

 26. Peter van Oorschot zegt:

  Nederland wordt overstroomt door moslims en de mannen en vrouwen in den Haag hebben daar geen antwoordt op, door de leeftijd te verlagen komen er nog meer onervaren mensen in de politieke arena

  Liked by 1 persoon

 27. oeps48 zegt:

  Ik ben nog opgegroeid in een tijd, waarin je pas op 21 meerderjarig werd. Dat werd net te laat voor mij verlaagd naar 18. Destijds moest je tot 14 naar school, je mocht met 16 op de brommer en een pilsje drinken en vanaf 18 mocht je autorijles nemen en stemmen en tot 23 mocht je niet trouwen zonder toestemming van je ouders en vanaf 18 gold er ook nog een dienstplicht. Voor roken gold geen leeftijd. Dat deden stoere jongens vanaf 12. En toen ik 14 werd, mocht ik thuis, als er een feestje was, één glaasje wijn drinken. Tegenwoordig is dat allemaal niet meer zo duidelijk. Aan de ene kant zijn leeftijden verlaagd en aan de andere kant juist verhoogd. Een verlaging van het stemrecht naar 16, zie ik echt niet zitten. Bepaalde politieke partijen zullen er ongetwijfeld garen bij spinnen. Maar 16-jarigen zijn welliswaar “wereldhervormers”, maar hebben nog niet echt om zich heen gekeken en hebben dus te weinig levenservaring en zijn nog te zeer met hun hormonen aan het stoeien, om verantwoord aan politiek te kunnen doen. Ze hebben nog een heel leven voor zich, om zich daar mee bezig te houden. Voor politiek heb je toch echt wel wat bezadiging, levenservaring en inzicht nodig. Laten we de leeftijd om te mogen stemmen maar gewoon op 18 houden.

  Liked by 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Toestemming om te trouwen was tot je 27ste 😀 Heb het zelf moeten meemaken, vandaar,

   Like

   • oeps48 zegt:

    Sorry, foutje bedankt.

    Liked by 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Alles OK 😀

    Maar als ik bedenk wat meisjes en vrouwen in die tijd, nog niet eens zo lang geleden, allemaal niet mochten of konden en je vertelt dit aan een 18 jarige van vandaag, die lacht je glad uit en gelooft je geen woord. Toch was het zo met heel veel dingen. Ik kan er een boekwerk over schrijven (nee, doe ik niet, geen zin). De jonge lui van tegenwoordig weten helemaal niet hoeveel heerlijke vrijheid ze genieten en wat ze allemaal doen kunnen zonder dat daar iets of iemand een stokje voor steekt.

    Liked by 1 persoon

   • oeps48 zegt:

    Ja, daar heb je inderdaad een punt. De tijden zijn inderdaad veranderd. De jeugd van tegenwoordig beseffen nog niet eens half, hoe goed nederland is. Ik herinner me nog goed, dat getrouwde vrouwen niet mochten werken. En als de mannen zaterdags met het loonzakje thuiskwamen, moesten ze dat aan moeders de vrouw afgeven. Er moest ook op zaterdagmorgen worden gewerkt. De werkweek was 48 uur. Vakantie, dus NIET voor de werkman. In 1960 (???) werd het minimumloon vastgesteld op 100,00 gulden per week. Werkgevers schreeuwden moord en brand. Dat was te duur! Ik herinner me ook nog, dat er heel wat vrouwen waren, die, ‘s-avonds na sluitingstijd, hun dierbare echtgenoot met de kruiwagen uit het café moesten ophalen. En er was vroeger ook heel veel echte diepe armoe. De verzorgingsstaat moest nog worden uitgevonden.
    Nee, die toestanden mogen niet meer terugkomen.

    Liked by 2 people

   • Nemesis zegt:

    Ja, zo was het inderdaad. Ook waren er huishoudens waar de man het geld beheerde en dit niet afgaf en de vrouw helemaal niet wist hoeveel loon of salaris de echtgenoot kreeg. Moeder de vrouw ging boodschappen doen bij de kruidenier in de buurt, Dat werd alles opgeschreven in het huishoudboekje en de kruidenier zette er de prijs bij. Een keer in de week, meestal zaterdags ging de heer des huizes dan bij de kruidenier de boodschappen afrekenen.
    Er waren ook mannen die gingen eerst de kroeg in en als ze thuiskwamen of naar huis gerold werden, zat er bijna niks meer in dat loonzakje. Ja en ook mede door dit soort praktijken was er ook bittere armoe.
    De ergste armoede onder de ouderen werd pas een beetje opgelost doordat Drees in 1957 met de AOW kwam of hoe die toe heette. Vanaf dat jaar moest iedereen die werkte een deel van z’n loon afstaan. Een gedeelte was voor juist die ouderen en het andere gedeelte werd dan gespaard voor je eigen AOW later. Dat zou dan in de speciale AOW pot gestort worden. Alleen hebben de kabinetten na Drees deze pot continu geplunderd voor andere dingen. Net zoals ze nu de AWBZ om 70 miljard geplunderd hebben en onze Bedrijfspensioenen die heeft Rutte aan de EU ter beschikking gesteld om de nood van de banken te lenigen. We hadden altijd al een bijzondere inventieve roofriddersbende als bestuurders van de bV Nederland

    Liked by 2 people

   • BertG. zegt:

    Dat klopt, getrouwde vrouwen mochten niet werken.
    Mijn moeder werd op staande voet ontslagen in 1961 omdat ze getrouwd was.
    Meer aanleiding was er niet voor nodig om je te ontslaan, bij V&D trouwens.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Niet alleen bij V&D BertG., maar bijna alle firma’s. Ik schrijf bewust “bijna”, omdat je bij enige firma’s rustig mocht trouwen zonder dat je direct je congé kreeg. Maar als je de euvele moed bezat ook nog een zwanger te worden, dan moest per direct verdwijnen. Tegenwoordig (ook al vele jaren eerde) moesten zulke zaken in je arbeidscontract staan. Toentertijd behoorde dat gewoon tot de bedrijfsregels.
    Komt nog bij het probleem van de huisvesting. Waarbij jonge getrouwden bij de ouders op de zolder moesten inwonen of zelfs apart, ieder bij zijn/haar ouders.
    Nee, vroeger was niet alles beter. Hoewel het in sommige opzichten wel rustiger en overzichtelijker was en je als jonge meid ’s avonds laat over straat kon zonder door de een of andere wilde horde apen achterna gezeten te worden.
    Ik, persoonlijk zou mijn jeugd onder geen enkele omstandigheid over willen doen. Maar zou best graag weer eens een tijdje jong willen zijn en dan dat kunnen doen en hebben wat de huidige jeugd heeft. Eventjes maar 😀

    Like

   • elisah zegt:

    Het was ook een beetje gezichtsverlies voor de man als een vrouw moest gaan werken, dat betekende dat hij niet genoeg verdiende om zijn gezin te onderhouden zoals het hoorde.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Inderdaad, zo werd er over gedacht en natuurlijk over geroddeld. Hoe hoger de functie van de heer des huizes, om te schandaliger als zijn vrouw ook nog een “betrekking” (zo heette een baan toen) had.

    Like

 28. Kraftavilqa zegt:

  Het verwarde meisje uit ’t artikel heeft gelijk v.w.b. sterk opkomend fascisme wat ze echter niet door heeft is dat ze zelf deel uitmaakt van die beweging, da’s nou tragisch en ironisch. Dat is typerend voor lijders aan linkse koprot volkomen blind voor het eigen meningsfascisme dat ook wel policorisme heet.” Meisjes stemden veelal op Klaver (met zijn inhoud-loze, onrealistische roze bril-‘visie’) omdat hij jong en ‘zo knap is’…” dat noem ik klaver’s loverboy-effect, de verbijsterende onnozelheid van die meisjes gaat hun nog opbreken en dan zijn ze ô huilie-huilie ‘slachtoffers van het gemene blanke patriarchaat’ zo zullen ze zichzelf wijsmaken. Zou men kinderen vanaf 16 jaar laten stemmen dan zou de politiek voortaan bepaald worden door lichtroze jongeren die zich gegrepen voelen door de imaginaire nood van de massa. Die rooien nooit te beroerd om maatschappelijke tegenstellingen maximaal te verscherpen moeten gedacht hebben welke tegenstelling kunnen we nu nog uitbuiten? Natuurlijk die tussen jong en oud; popular culture beweert toch al dat jong goed is dus waarom niet de concepten ‘jong is goed’ en ‘links is goed’ met elkaar verbinden evenals ‘ oud is ongoed’ en ‘rechts is slecht’ en omdat oud ongoed is hebben we ter verlichting van ’t lijden – want wie wil er nu nog oud en ongoed zijn – hebben we ’t spuitje van peggold. Kameraden wat zijn we toch humanitair! Ober consumpties en schouderklopjes voor iedereen aub.

  Liked by 1 persoon

  • oeps48 zegt:

   Het loverboy-effect van Yasser Feras, alias Jesse Klaver, hebben we eerder gezien. Heel, veel vrouwen hebben destijds gestemd op Wouter Bos. Hij had zo’n lekker strak kontje !!! Maar hij bleek een draaikont te zijn. Ook Hitler is destijds aan de macht gekomen door de stemmen van de vrouwen. De Duitse vrouwen werden helemaal wild van hem. Kennelijk maken politieke partijen graag gebruik van het loverboy-effect, om stemmen te winnen.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    En dan moet je weten dat Hitler totaal geen strak kontje had.
    Maar dat konden die vrouwen niet weten want in die tijd droegen de mannen nog van die pantalons met wijde pijpen en het kruis op de knieën.

    Liked by 1 persoon

 29. beschouwer zegt:

  In de ogen van het heksenmeisje zie je de duivelse valsheid. Het lijkt wel op het satanische fanatisme wat de rode gardisten van Mao aan de dag legden. Ik vermoed dat ze ook is ingewijd in een satanische heksenkring. Nogal wat militante veganisten zijn ingewijd in satanische heksenkringen. Berg haar maar op in een psuchiatrische inrichting en meiske ik hoop dat je de commentaren hier leest alleen maar om je verder te triggeren. Wordt heel kwaad en laat zien dat je een klein vies achterbaks duiveltje bent.

  Like

 30. win zegt:

  toen ik 22 was bereidde ik mijn eerste overzichtstentoonstelling voor.

  Like

 31. Guardiacivil zegt:

  Deze jeugdigen krijgen vorming en ideen met de paplepel ingegoten door de opvoeding van ouders op school onder vriendjes en op straat.
  Pas daarna gaat op oudere leeftijd een proces van start met zelfvorming en meer concreet eigen meningsvorming.
  Voor die tijd als puber en de naweeën sterk beïnvloedbaar.

  Like

 32. Taljaard zegt:

  Moet bekennen er op mijn 22e vrijwel dezelfde levensvisie op na te hebben gehouden als juffrouw Dekker. En geloof dat ik bepaald niet de enige ben op dit blog.
  Wie voor zijn/haar 30e niet links is heeft geen hart. Maar wie het na zijn/haar 30e nog steeds is, heeft geen verstand. (Churchill)
  Gezien de te verwachten toekomstige ontwikkelingen is het niet ondenkbaar dat ook juffrouw Dekker nog wel eens tot radicaal andere inzichten zou kunnen komen. Want zij is nog jong en dom lijkt zij mij zeker niet. Wel strijdbaar, dwars en rebels, maar dat hoeven geen slechte eigenschappen te zijn. Integendeel zelfs.
  Kortom, er is nog hoop voor deze jongedame.

  Heb daarom weinig redenen om haar van alles en nog wat toe te gaan wensen.
  Zoiets doe je so wie so al niet met een meisje van 22,
  Het enige wat je daarmee bereikt is dat zij zich een slachtofferrol en een zelfverklaard martelaarschap kan aanrekenen, waarmee zij zich in haar gelijk kan bevestigen.
  En gretig zwelgt in haar linkse existentieele narcisme, middels alle media-aandacht die zij hiermee verkrijgt. En die zij natuurlijk maximaal uitmelkt; alleszins begrijpelijk.
  Maar over een paar maanden is dit allemaal weer overgewaaid en valt zij in het zwarte gat van de vergetelheid, waarmee zij op haarzelf zal worden terug geworpen. Meer dan ooit zelfs, omdat zij ook haar identiteitsbevestigende geestelijke paraplu van Groen Links is kwijtgeraakt.

  Zo zal zij waarschijnlijk tot zelfreflectie worden gedwongen. Deze zelfreflectie kan bij jonge mensen, sprekend vanuit eigen ervaring in deze en existentieel beschouwd, alle kanten opgaan. Maar wanneer zij in de nabije toekomst ervaart en ziet wat de islamisering van Nederland en West Europa in feite inhoudt acht ik het dus geenszins onmogelijk dat een intelligente en strijdbare jonge meid als zij, met het tegelijkertijd bereiken van de jaren des onderscheids, als het ware 180 graden draait.

  Like

  • Harry zegt:

   Sta er iedere keer weer van versteld hoeveel verstandige mensen vroeger links waren .
   Dat verstandige bestaat er dan enkel uit dat ze later tot bezinning gekomen zijn .
   Vroeger hadden ze dan wel een hart en geen verstand .

   Wat ben ik blij dat ik die linkse fase helemaal overgeslagen heb !
   Dan maar GEEN hart .
   Rechts geboren en rechts de kist in , zeg maar .

   Like

 33. koddebeier zegt:

  Als je die linkse rotkop ziet heb je al gegeten en gedronken !!

  Like

 34. Tiny Bos zegt:

  25 jaar is de leeftijd waarop mensen zelf beslissingen kunnen nemen.
  De één iets vroeger en de ander iets later en velen nooit.

  Like

 35. leefbarbaar zegt:

  Ik vraag me wel af, waar en wanneer het fout ging bij dit meisje. Op een dag legde ze haar barbies neer en ging de mensheid haten? En als het allemaal te wijten is aan indoctrinatie en gebrek aan opvoeding, hoe dom moet ze dan wel niet zijn, als ze niet kan inzien dat de islam het grootste gevaar op aarde is. Gevaarlijk voor de vrede, voor mens en dier en vooral voor de vrouw. Maar dat geldt natuurlijk voor heel GsL. Triest, verloren levens in een geweldig land.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hoe dom zijn Meulenbelt, Duisenberg, Halsema? Hoe dom is van Agt, hoe dom zijn Klaver, Pechtold, al die mutsen van de “women’s March? Hoe dom is…..Enfin, aan de leeftijd ligt het in geen geval, dat is wel duidelijk.

   Like

 36. danny zegt:


  schitterend!!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s