VS: Syriërs moeten zelf over Assad´s toekomst beslissen

Screenshot_183

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson.

(Vertaling: E.J. Bron)

In de tot nu toe tegenovergestelde standpunten tussen Washington en Moskou met betrekking tot de omgang met de Syrische president Assad lijkt nu beweging te komen. Had Obama nog de afzetting van Assad als absolute voorwaarde voor een verzoening in Syrië gesteld (de koers die ook gevolgd werd door de grandioos mislukte Hillary Clinton), de regering-Trump gaat wezenlijk pragmatischer met dit thema om. De meeste aandacht ligt duidelijk bij de strijd tegen het terreurnetwerk ISIS. Dat blijkt ook op dit moment. Het contingent Amerikaanse troepen in Syrië werd duidelijk verhoogd en men staat aan Amerikaanse kant open voor een samenwerking met Rusland in het kader van luchtaanvallen.

Die Freie Welt

De Obama-doctrine stond zo´s afspraak tot nu toe steeds in de weg. Rusland had constant prioriteit gegeven aan de strijd tegen het terreurnetwerk en de regeringstroepen van Assad ondersteund. Nu lijkt deze belemmering uit de weg geruimd te zijn. Obama had in 2012 zijn houding tegenover Assad ermee gemotiveerd dat deze zogenaamd chemische wapens tegen de eigen bevolking ingezet zou hebben. Een gelijksoortige beschuldiging als tegen de toenmalige president van Irak, Saddam Hussein. Dat was in 2003 voor de voormalige Amerikaanse president George W. Bush aanleiding om een oorlog tegen Irak te voeren. Nu is bekend dat Irak op geen enkel moment de beschikking had over massavernietigingswapens. Ook voor het inzetten van chemische wapens door Assad ontbreken tot nu toe bewijzen. De verantwoordelijkheid voor een gifgasaanval in augustus 2013, dus een jaar na de Obama-doctrine, in de regio Ghuta, schuiven de rebellen en de regering elkaar in de schoenen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op VS: Syriërs moeten zelf over Assad´s toekomst beslissen

 1. guusvelraeds zegt:

  Misschien zijn beperkt gifgas aanvallen gedaan door CIA adviseurs in kongsi met de zogenaamde “rebellen”. Om dit nadien Assad in de schoenen te schuiven. De heilige Obama zal de nieuwe geluiden niet prettig vinden. Man man wat heeft die kerel aangericht in het Midden Oosten.

  Liked by 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @guusvelraeds, volgens de seculiere Syriërs die achter Assad staan hebben de Turken de zogenaamde gifgasaanval in Ghouta uitgevoerd om een reden te hebben om Assad weg te krijgen. Erdogan wil zoals bekend een hersteld Ottomaans rijk en daar hoort ook Syrië bij. Hij is net als Obama het kwade genius in deze proxy oorlog waar het ook om olie en geld draait. Misselijkmakend deze heren maar ook Hillary, Kerry, Tony Blair, Hollande en natuurlijk Saoedi Arabië, Qatar en enkele andere landen.

   Fijn dat Trump de soevereiniteit van Syrië respecteert en nu helpt om IS te verslaan.

   Liked by 1 persoon

 2. Fred zegt:

  Als de deep state maar geen spaak in het wiel steekt.
  Daar heeft de gaspijp van Qatar naar Turkije nog steeds de hoogste prioriteit.
  De opdeling van Syrië is daar onderdeel van.
  We zullen zien.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Ja, dat word wel geprobeerd want John McCain was gisteravond diep ontzet over het besluit van Tillerson. Wat een gestoorde is die McCain.

   Like

   • exmarineman zegt:

    Petra, het is heel normaal dat McCain zo reageert. Ten 1e is McCain een tegenstander van Trump en ten 2e heel belangrijk: hij wordt gefinancierd door Soros en als je dat laatste weet, dan weet je genoeg.

    Like

 3. Pietersen zegt:

  Rijst de vraag wie is eigenlijk nog een Syrier en hoe gaat men verder in dat land als IS en al die facties zijn verslagen.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Vrijwel elke IS aanhanger is een buitenlander (ze komen uit o.a. Tunesië, Libië, België, China, Saoedi Arabië, Frankrijk, Engeland, Pakistan, Turkije, Nederland) en dat geld ook voor veel al Qaida aanhangers. De IS aanhangers worden voor zover mogelijk gedood en bijvoorbeeld al Qaida aanhangers of andere Jihadisten die terrein hebben verloren kunnen amnestie krijgen van de regering in Syrië. Zij moeten hun wapens inleveren en worden dan ingeschreven als ingezetene in de plaats waar ze zijn. De anderen kunnen kiezen uit de doodstraf of verkassen naar een gebied wat nog niet in regeringshanden is. Die Jihadisten worden dan in bussen naar zo’n gebied gebracht. Daar moorden ze elkaar vaak uit en ik neem aan dat op het eind van de strijd ook zulke gebieden zoals Idlib door de regering worden ingenomen. Verder proberen er mensen te vluchten naar andere landen en natuurlijk naar de EU. Als alles meezit start begin april het offensief tegen Raqqa en Turkije mag niet meedoen van Assad, Poetin en Trump. Goed zo want zij beschermen juist IS maar willen zelf Raqqa innemen en houden. Daar is nu een stokje voor gestoken en daarnaast heeft Erdogan vast slapeloze nachten omdat Amerika een bankier van een Turkse staatsbank heeft gearresteerd. Dat hangt samen met de zaak van Reza Zarrab in Amerika die het één en ander over de werkwijze van Erdogan weet.

   http://www.turksnieuws.nl/2017/03/29/stilte-rond-het-proces-tegen-reza-zarrab-doorbroken-column/

   Like

  • Jo han zegt:

   Is het land waarop een volk leeft vernoemd naar dat volk of is dat volk vernoemd naar het land waarop het leeft?

   Like

 4. Dat is de hamvraag, of moet deze nu ook verwijdert worden?

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Ik denk dat de Amerikanen een gulden middenweg kiezen om eerst de IS te bestrijden, want laten we eerlijk zijn, de IS staat ook Amerika in de weg om die pijplijn door het MO aan te leggen. En als de rust een beetje is terug gekeerd dat de Amerikanen het spel iets anders gaan spelen.

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Dit kan natuurlijk echt niet, heer Bron. Positieve berichten over Trump? Trump is fout (want geen Clinton) en moet derhalve gedemoniseerd, geridiculiseerd en bekritiseerd worden. Pas op hoor!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. exmarineman zegt:

  Assad is de gekozen president van Syrië. En hij is een vriend van Iran, van de sjiieten aldaar. Maar ja, Qatar (het hoofdkantoor van Amnesty International is daar gevestigd alsook dat zgn Human Rights Watch, dat regelmatig rapporteert over Syrië) zijn Soennieten, evenals de Saoedies, Koeweiti, VAE’ers, Abu Dhabi. Maar ook de moslimbroederschap/muslimbrotherhood zijn soennieten en dat is Obama ook! En wat is ISIS???? Ja, ook soenniet. En aangezien de Soennieten denken dat zij de enge ware islam hebben/vertegenwoordigen vechten ze al jaren tegen de sjiieten. Zo gaat het ook in Jemen enz soennieten tegen sjiieten. Dus de VS steunt de soennieten want ook zij hebben belang bij de olie- en gastransport door Syrië. En inmiddels is door Obama ook de NAVO dit wespennest ingeluist en de rest is algemeen bekend: de islamisering door de Soennieten is onmiddellijk zeer hard op gang gekomen/gezet…..En helaas is de coup door de muslimbrotherhood in Egypte faliekant mislukt. En sinds die “heel mooi Arabische Lente” in Noord-Afrika en m.n. Libië (ook veroorzaakt door Obama) is de hel echt uitgebroken. Het wachten is op de oorlog in Europa……die kan niet uitblijven.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @exmarineman, Ja, dat klopt dat er een al eeuwenlange strijd is tussen soennieten en sjiieten, maar in Syrië staan de meeste soennieten achter Assad die geen Islamitische staat willen met Jihad. Er zitten in het Syrische leger soennieten, sjiieten, alawieten, christenen enz.

   Ik zou zeggen: gelukkig is de coup van het moslimbroederschap in Egypte mislukt en niet helaas. Het moslimbroederschap zou wereldwijd verboden moeten worden want ze infiltreren overal, ook in het EU parlement. Ik hoop dat de Trump administratie ze gaat verbieden omdat het een terroristische organisatie is. En dan hoop ik dat Europa gaat volgen met Nederland voorop. Dan kunnen we Denk lozen…

   Het moslimbroederschap wil samen met vooral Saoedi Arabië, Qatar en Turkije overal het wahabisme (salafisme) invoeren en zijn uiteraard tegen de sjiieten in o.a. Iran. Het is een heel smerig spel wat deze landen samen met de USA verantwoordelijken met Europese verantwoordelijken hebben gespeeld. Ik mag hopen dat ze allemaal voor een rechtbank worden gesleept en berecht worden. De USA is trouwens in deze de eerste verantwoordelijke.

   Momenteel worden er via Turkije veel Jihadisten Syrië ingebracht om de verliezende IS, Al Qaida, Al Nusra e.d. weer aan te vullen. Ik hoop dat daar ook Jihadisten uit de EU bij zitten want dan slachten ze elkaar daar af of krijgen te maken met de legers van de Russen, Syriërs, de Koerden of de USA.

   Like

   • exmarineman zegt:

    Dank voor je reactie Petra en de verdere informatie. Maar 1 opmerking: dat “helaas mislukte het in Egypte” was niet bedoeld als zou IK het “helaas” vinden, maar dat helaas gold voor de acties van Obama en de NAVO. Zoals beiden ook Ghadaffi hebben “afgezet” en vermoord had men dat ook graag in Egypte zien gebeuren. En gelukkig dus in mijn ogen is dat mislukt. Die hele moslim brotherhood moet inderdaad een verboden organisatie worden waar ook in de (westerse) wereld. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe de samenwerking tussen USA en Rusland in Syrië gaat werken, hopelijk positief. Assad is democratisch gekozen en idd alle geledingen van de bevolking zijn in zijn regering en ambtenarenkorps vertegenwoordigd en het was een redelijk rustig en gelukkig land, voor pakweg 95 a 98% van de inwoners. En Erdogan wil het Ottomaanse kalifaat terug hebben en heeft al grote delen van Syrië bezet onder het mom van een veiligheidsstrook van maar liefst 200 km diep! Zogenaamd tegen de Koerden, PKK en ISIS enz. Een ISIS waar hij olie van koopt en verkoopt middels zijn zoon, allemaal illegaal dus. En niemand in het westen die er ook maar iets tegen doet, want Erdogan is heilig. Zie ook maar hoe slap er door Rutte, Merkel en de EU wordt opgetreden tegen zijn referendum en het politieke circus er om heen. Iedereen weet dat hij die coup zelf op poten heeft gezet, CNN berichtte er al over nog voordat er in Europa nieuws was. Die waren naar men zegt al vantevoren geinformeerd. En hoe kan het dat hij en zijn familie niet als 1e zijn opgepakt, want dat is iets wat je als coupplegers als 1e moet doen. En dan kon hij veilig landen in Istanboel, terwijl het vliegveld “bezet” was. Ook de brug over de Bosporus daarvan was slechts 1 zijde “bezet”, de andere rijstroken waren gewoon vrij toegankelijk. En ga zo maar door.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @exmarineman, bedankt voor de uitleg over “Gelukkig” en “Helaas”. Dan begrijp ik u nu en ben het met u eens.

    Turkije werkt samen met de USA oftwel Navo en dat wringt nu aan alle kanten nu Trump de president is maar ik heb het idee dat er ondertussen wel hard gewerkt word aan oplossingen. Ze moeten wel stapje voor stapje werken want ze hebben ook nog eens de maken met de linkse kliek van de Democraten, de neocons en de wereldwijde kliek van links plus de moslims in de westers landen. De moslims in o.a. Irak, Libanon en Syrië staan juist achter Trump en hebben op zijn zachtst gezegd een pesthekel aan Obama en Co. Het is in elk geval een bende zoals Trump al aangaf en hij moet puin ruimen wat anderen hebben veroorzaakt. Hij wil geen oorlogen vanwege olie, gas of andere grondstoffen met als gevolg een genocide op de christenen in Syrië.
    Of de coup werkelijk door Erdogan is opgezet, daar ben ik nog niet over uit, maar het kwam hem in elk geval zeer goed uit. Ik ben heel erg benieuwd naar de ontwikkelingen en zoals het er nu uit ziet gaat het de goede kant uit. De USA heeft een militaire basis in Turkije en Duitsland ook. Duitsland kijkt nu of ze ergens buiten Turkije een militaire basis kunnen vinden en als de USA volgt dan kunnen ze wellicht Turkije uit de Navo wippen want het is ook nog eens zo dat Turkije “vriendjes” is met Rusland en het liefst de Koerden uitroeit waar de USA juist achter de Syrische Koerden staat. Dan is er nog het Gülen probleem want Turkije wil hem uitgeleverd zien maar de USA gebruikt juist de netwerken van Gülen in o.a. Turkije. Verder heeft alleen Rusland het recht om in Syrië te zijn en de USA niet. Turkije natuurlijk ook niet en voor de Navo geld hetzelfde. Nederland cq. Rutte heeft weinig in de melk te brokkelen want daar luisteren Merkel en de EU toch nauwelijks naar maar ik ben blij dat wij weinig met deze ellende van doen hebben want dan hebben we ook geen bloed aan onze handen. Dan kunnen wij ons richten op het verzamelen van bewijzen voor de “bewijzenbank” voor latere rechtszittingen voor het internationale strafhof.

    Ik hoop dat ook de zoon en dochter van Erdogan die zich bezighielden met IS worden gearresteerd. Tijdens een missie heeft de USA de financiële man van IS opgepakt in Irak. Hij zal vast het één en ander weten over de verkoop van olie aan Turkije maar ook de vreselijke orgaanhandel van gedode Syriërs. Ik las dat een lichaam ca. € 700,00 opleverde in Turkije en de nabestaanden kregen hun geliefde ontdaan van organen weer terug van de Jihadisten.

    Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Laat Trump maar zijn gang gaan. Ik heb liever met Trump te doen, als met de moslim Obama. Obama- feitelijk Barry Soetoero- heeft zijn geboortebewijs vervalst, en kon daardoor op fraudeleuze manier President worden van de USA. Moslims liegen, want dat mag van hun voorbeeld MO de pedoprofeet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s