Anti-ISIS-conferentie in Washington: Europeanen willen ISIS niet vernietigen

Screenshot_19

(Vertaling: E.J. Bron)

Daarover komt het publiek van de gevestigde “kwaliteitsmedia” niets te weten en moet men zijn oor te luister leggen bij non-conforme media om iets te weten te komen. Hier is sprake van een conferentie van de anti-ISIS-coalitie in Washington, waaraan op 22/23 maart vertegenwoordigers uit 68 landen deelnamen en waarbij de gezamenlijke strategieën tegen de terreurmilitie besloten moeten worden. Een meer uitvoerige berichtgeving over de ontmoeting, die kenmerkende verschillen in de standpunten van de VS en de Europeanen aan het licht bracht, vindt men echter op de onafhankelijke website “Voltaire Netzwerk” van de Franse publicist en politieke deskundige Thierry Meyssan.

Duits - Zuerst

Volgens Meyssan herinnerde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, voor de bijeenkomst aan de door de Amerikaanse president Donald Trump aangegeven koers, die zou uitlopen op de vernietiging van de “Islamitische Staat” (ISIS) en niet alleen op diens “beperking” zoals de regering-Obama dat wilde. Maar enkele leden van de zogenaamde “anti-ISIS”-coalitie zijn het blijkbaar niet met deze doelstelling eens. Tijdens de bijeenkomst bleken volgens Meyssan veelmeer de verschillende belangen van de Europeanen en de Amerikanen. Vooral de Britten en de Fransen zouden tegen de door de VS versnelde vernietiging van ISIS.

Hoewel men in de afsluitende verklaring stond dat men vastbesloten zou zijn om samen ISIS uit te roeien, volgen de beide landen hun eigen doelen. Zo zouden de regeringen in Londen en Parijs de jongste aanval op Damascus en Hama gecoördineerd hebben om het Syrische leger te dwingen de steden te verdedigen en zijn aanwezigheid rondom het ISIS-bolwerk Raqqa te verzwakken. Volgens Meyssan diende zodoende de vlucht van de ISIS-strijders naar de Turkse grens mogelijk gemaakt te worden.

Europa zou Raqqa weliswaar van ISIS willen bevrijden, echter niet om de stad aan Syrië terug te geven. Veelmeer zou te verwachten zijn dat Groot-Brittannië en Frankrijk – voormalige koloniale machten in de regio – van hun kant tegen Raqqa zouden optreden om de krachten van ISIS daar te verdrijven en tegelijkertijd te redden. De ISIS-strijders zouden dan in de richting van de Turkse grens of zelfs naar Turkije kunnen vluchten, waar ze de daar levende Koerden zouden kunnen bestrijden.

Volgens Meyssan stootte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson de Europeanen op nog een ander punt voor het hoofd: Tillerson maakte zich er sterk voor dat de uit Syrië verdreven Syriërs weer naar hun land zouden terugkeren, wat vooral bij de Portugese minister van Buitenlandse Zaken Santos Silva op onbegrip stuitte. Deze argumenteerde dat Europa zich niet zou mogen onttrekken aan haar verantwoordelijkheid voor de bescherming van de “vluchtelingen”.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hypocrisie, ISIS, Rotzakken, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Anti-ISIS-conferentie in Washington: Europeanen willen ISIS niet vernietigen

 1. Gert Jan Reitsma zegt:

  Zo zie je weer het menslievende Europa: ze houden van iedereen behalve van hun eigen onderdanen. Die mogen lijden onder de islafieten en ondertussen de kinderbijslag betalen voor alle vandalen. Het moet niet gekker worden!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  De religie van de DOOD moet héél Europa om zeep helpen. En straks is iedereen dood met die debiele waanzin van tegenwoordig!

  Geliked door 1 persoon

 3. leefbarbaar zegt:

  Isis bestrijden? Lijkt me ook onzinnig.
  Kunnen we in de zandbak bommen gaan gooien en hulpgoederen er naar toe sturen. Zonder ooit enig resultaat te behalen.
  Het is beter om de islam hier over de grens te zetten. Dan wordt Nederland vanzelf weer de vrijhaven voor normale mensen. Net als vroeger.

  Like

  • danny zegt:

   Nee leefbarbaar.
   IS bestrijden is puur in ons eigen belang. Of willen we die idioten allemaal hier hebben. Dacht het niet.
   Uitroeien dat ‘zogenaamde kalifaat’.

   Like

 4. mahoog zegt:

  Let op mijn woorden, de elites gaan de moslims eerder helpen om ons te vermoorden,dan ons verdedigen straks.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @mahoog: 20.28. uur, op 1/4. Daar dacht ik ook meteen aan. De politieke-elite; en de roden, staan aan de kant van onze vijanden; de islam volgers; en de profiteurs – de zogenaamde vluchtelingen- en hebben lak aan de eigen bevolking.

   Like

 5. danny zegt:

  Smerige verraderlijke eu eikels
  .
  Go trump! uitroeien IS, je kan het desnoods met hulp van Poetin, Assad en de Koerden.

  Like

 6. Marlies zegt:

  Assad moet koste wat kost verdwijnen. We hebben gezien wat de consequenties zijn van het verwijderen van leiders in Tunesië, Egypte, Iraq, etc. Wat een smerige huichelende bende, die EU, met Frankrijk en Engeland voorop.

  Like

 7. Isis moet echt uitgeroeid worden. Ze vernietigen alles, cultuur beschavingen.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  In zijn geheel de islam uitroeien is de beste optie. IS is slechts een uitwas.

  Like

 9. fransdewit zegt:

  Die titel moet zijn de Europese machthebbers willen Isis niet uitroeien. Dan raken ze de voedingsbodem kwijt natuurlijk, want de toestroom van alle gelukzoekers moet wel op gang blijven natuurlijk.

  Like

 10. Dat zal een klus worden Pietersen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s