Met Hendrik VIII. terug naar de nationale soevereiniteit: Zo wordt de Brexit gerealiseerd

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat Londen nu officieel de Britse uittreding uit de EU bekendgemaakt heeft, wordt nu ook het hoe zichtbaar: de regering publiceerde een witboek over de “Great Repeal Bill”, de grote opheffingswet, die formeel een einde zal maken aan de geldigheid van Europees recht in Groot-Brittannië.

Duits - Zuerst

De opheffingswet zal de “European Communities Act” afschaffen, die in 1972 de Britse toetreding tot de Europese Economische Gemeenschap regelde en daarbij vastlegde dat in het vervolg Europees recht ook in Groot-Brittannië geldig zou zijn. Er moet tot midden 2018 over de wet beslist worden, maar pas in werking treden wanneer Groot-Brittannië over twee jaar de EU definitief heeft verlaten.

De “Great Repeal Bill” is de legislatieve uitdrukking van het terugkrijgen van de nationale soevereiniteit en maakt een einde aan de jurisdictie van het Europees Gerechtshof in Groot-Brittannië.

Formeel worden eerst alle EU-voorschriften en regelingen veranderd in Brits recht, in een tweede stap moeten dan langzamerhand ongeveer 20.000 wetten en voorschriften onderzocht worden om ze desnoods te herschrijven of door te strepen. Daarbij moet ook weer een historische curiositeit gaan gelden – de zogenaamde “Hendrik VIII.-volmachten”. De Tudor-koning kreeg in 1539 in de “Statue of Proclamations” toestemming om eigenmachtig door middel van proclamaties, dus zonder medewerking van het parlement, wetten te veranderen. De regering argumenteert dat deze regeling vanwege het enorme aantal verordeningen onvermijdelijk zou zijn. Overigens dienen de volmachten echter met terughoudendheid toegepast te worden. De leider van de oppositie en chef van Labour, Jeremy Corbyn, waarschuwde de regering al “dictatoriale” procedures te gebruiken: “We zullen niet gewoon stil blijven zitten en toestaan de democratie te omzeilen en ons een serie dictaten te presenteren wat er in de toekomst zal gebeuren.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Met Hendrik VIII. terug naar de nationale soevereiniteit: Zo wordt de Brexit gerealiseerd

 1. Hopelijk voor ze dat ze ook weer baas in eigen huis kunnen worden. Ik doel daarmee op de immigratie.

  Like

 2. Jean zegt:

  Er zullen ‘snel’ veel landen jaloers worden op G.B. als ze zien dat het beter gaat met G.B. zonder die lafaards en volksverraders van die EU misdaadinstelling en zeker als ze zien dat vreemd gespuis NIET MEER BINNEN GERAAKT in G.B.
  Waar wachten wij toch g.v. op om hetzelfde te doen?
  Mensen kijk uit uw ogen en zie hoe die Italiaanse troela van dat EU gedrocht massa’s vreemdelingen binnen haalt “”tegen onze wil in” en zie tevens hoe onze veiligheid en leefbaarheid totaal naar de kloten is ‘en verder naar de kloten gaat’ door die misdaad, ondertussen staat die Luxemburger ons in heel de wereld belachelijk te maken door zijn gezuip, jaag die eikel vandaag nog weg richting Luxemburg na hem eerst alles afgenomen te hebben wat hij in die jaren op zijn bankrekening heeft gekregen “voor niets te doen” en doe dat met al dat gespuis wat daar rondloopt te parasiteren.
  Leve Europa maar naar de hel met dat EU gedrocht incl. de parasieten.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Hoe eerder het monster der EUSSR, naar de verdommenis gaat, hoe beter voor ons. Ik geef de Engelsen gelijk dat ze uit de Ellende Unie stappen.

  Like

 4. danny zegt:

  Zou Nederland ook moeten doen aan de hand van de Acte van verlatinghe

  https://nl.wikisource.org/wiki/Plakkaat_van_Verlatinghe

  Dat is de originele tekst in het oud Nederlands.

  Like

 5. danny zegt:

  Hebben we niets meer te maken met zuipschuit en co.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  De leider van de oppositie en chef van Labour, Jeremy Corbyn, waarschuwde de regering al “dictatoriale” procedures te gebruiken: “We zullen niet gewoon stil blijven zitten en toestaan de democratie te omzeilen en ons een serie dictaten te presenteren wat er in de toekomst zal gebeuren.”

  Moet je nagaan, dat zegt iemand van Labour. De partij die Engeland met de neus in de diversiteit ging wrijven. De partij die de islamitische grooming bendes de hand boven het hoofd hield en wellicht houdt en de partij die een moslim burgemeester geleverd heeft aan de hoofdstad. Een keer z’n bek houden zou hem beter staan de anti semiet Corbyn.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Tudor is illuminati.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s