Welkom in ons land

Screenshot_52

(Door: Ton Nijhof)

Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft een wet in de maak die een boete van € 1860,-  per maand per te laat geplaatste asielzoeker oplegt aan gemeenten. Bij zo’n bericht moet de autochtone Nederlander zich toch werkelijk even de ogen uitwrijven. Maar nu het vervelende: het is nog waar ook… Welkom in ons land.

Voor andere kwetsbare groepen houdt volgens de Woonbond de gierende woningnood aan. “Om een plek te vinden voor ouderen, die langer zelfstandig moeten blijven, is het nodig dat woningcorporaties 22.500 huizen per jaar bouwen”, rekent woordvoerder Trip van de Woonbond aan De Telegraaf voor. Daarnaast is de komende drie jaar behoefte aan in totaal 10.000 kleine woningen voor mensen met psychische klachten. Trip: “In totaal moeten tot 2020 150.000 sociale huurhuizen worden gebouwd door de corporaties”.

De afgelopen tijd is in rap tempo gebouwd voor statushouders. In januari en februari kwamen in totaal 6900 woningen beschikbaar voor deze groep, zegt het Platform Opnieuw Thuis. Dat gezelschap ‘controleert of gemeenten genoeg asielzoekers plaatsen’, aldus het dagblad De Telegraaf vanmorgen.

Voor de talloze autochtone jongelui die op zoek zijn naar woonruimte in dit land is er geen ‘platform’ opgericht om erop toe te zien dat de allocatie van (huur)huizen op basis van billijkheid en redelijkheid plaatsvindt. Zij zoeken het kennelijk zelf maar uit of blijven hun ouders opzadelen met sterker stijgende huurlasten zoals bij het gezin B. te A.

Het gezin B. te A.

Vader B. (68) is weduwnaar uit een huwelijk dat drie kinderen voortbracht. Na het overlijden van zijn vrouw hertrouwde hij tien jaar geleden met zijn kinderloze schoonzuster (63), die eveneens plotseling weduwe was geworden. Vader B. huurt al 37 jaar dezelfde royale huurwoning van woningcorporatie AVD en zijn jongste zoon, 31 inmiddels, woont noodgedwongen nog thuis. Vader B. begon destijds met een huur van 170 gulden en betaalt inmiddels maandelijks € 621,-. Deze zoon (Z.) heeft een prima baan en dito salaris, dus kan vrij gemakkelijk een huurwoning betalen. Kopen wil hij nog niet, in de eerste plaats omdat de koopwoningen in zijn woonplaats, waar hij ook werk heeft, erg duur zijn. Bovendien twijfelt zijn Tsjechische vriendin nog (die hier ook een baan heeft) of ze hier wil blijven wonen, of wellicht ook terug gaat naar Tsjechië. In dat geval gaan zij samen verhuizen naar Tsjechië. Voorlopig blijft hij dus nog maar ‘hokken’, terwijl zijn Tsjechische vriendin sinds een krap jaar ook is ingetrokken, simpelweg omdat de zoon – onverwacht – nog steeds geen eigen woning kreeg toegewezen.

De praktijk is nu dat, dankzij het totale gezinsinkomen, de ouders jaarlijks geconfronteerd worden met een maximale huurverhoging. Zou de zoon (31) niet meer thuis wonen, dan zou voor vader en moeder B. de huursom minder hard stijgen. Die stijging van de woonlasten overigens worden na het vertrek van zoon Z. en diens vriendin niet gecompenseerd, maar maken ‘duurzaam’ onderdeel uit van de huursom, hetgeen bij vader B. nog weleens ironie ontlokt wanneer hij het over de Overheid heeft.

Nieuwe buren

Na het overlijden van hun buurvrouw Janneke (81) is de vrijgekomen woning naast het gezin B. grondig opgeknapt door de woningbouwcorporatie. De verbouwing heeft twee weken in beslag genomen en er werd niet alleen geverfd, maar ook de badkamer en het toilet werden volledig gerenoveerd en tevens werd een fraaie Bruynzeel keuken geplaatst met front van ‘kersenhout’. Vader B. nodigde de bouwvakkers meestal uit voor een kop koffie en werd zodoende op de hoogte gehouden van de vorderingen in de huurwoning naast hem. Toen het klaar was, liep hij zelfs even met zijn zoon en schoondochter door de opgeknapte woning en zij waren het erover eens dat het zonder meer een heel fraaie stek was geworden. Zij vernamen dat de huurprijs dan ook € 710,- per maand zou bedragen, hetgeen voor de zoon totaal geen beletsel was om te opteren voor deze woning.

Groot is de verbazing in het gezin B. wanneer de woning niet aan hun zoon wordt toegewezen, maar aan ‘vluchtelingen’ die zich op een zekere morgen komen voorstellen, waarvoor de lokale stichting Vluchtelingenwerk het initiatief heeft genomen. Het is een ongemakkelijke ontmoeting, zeker wanneer vader B. zich laat ontvallen dat zijn zoon en diens Tsjechische vriendin noodgedwongen bij hem inwonen, omdat ‘zij nog steeds geen woning hebben toegewezen gekregen’. Een dag later is het een komen en gaan van leveranciers. De lokale elektronicawinkelier levert wasmachine, droger, tv, stofzuiger e.d. en ook de kringloopwinkel komt een complete inrichting brengen en plaatsen.

Uiteraard gaan vader en zoon B. ’s avonds even rekenen hoeveel van hun belastinggeld daar nu eigenlijk naar binnen werd gedragen en wat zij de komende jaren nog aan huurtoeslag, zorgtoeslag en bijzondere bijstand zullen hebben bij te dragen via de belastingen. Zij concluderen dat zij zijn bedonderd door hun eigen overheid, waar zij tot voor kort al niet heel veel vertrouwen in hadden en nu helemaal niet meer. De zoon is inmiddels bezig met het vinden van werk in Tsjechië, maar daar werkt de Tsjechische overheid niet bepaald aan mee onder het motto: ‘Eigen volk eerst’. Dat komt de zoon en aanstaande schoondochter ineens heel verheffend voor.

Zij hopen dat deze schandalige manier van handelen door nota bene de eigen overheid de autochtone Nederlanders nu eindelijk eens tot nadenken aanzet. Het is tijd voor een grondige opruiming in het belang van dit land en haar burgers.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Welkom in ons land

 1. Gert Jan Reitsma zegt:

  De naam zegt het al: een linkse minister wiens plas sterk is. Dus een goeie zeikerd. Nu een wachtgeldregeling waar een normaal mens van kwijlt. Ondertussen zet links de gemeenten onder druk. Macht en plas stinken allebei.

  Like

 2. N.E. Derlander zegt:

  Uit de uitslag van de verkiezingen op 15 maart jl. is het schandalige gedrag van de overheid niet gebleken. De instroomknuffelende partijen kunnen immers nog steeds op basis van een meerderheid formeren.

  Like

 3. Jean zegt:

  En die linkse rood en groene rotzooi word maar niet gestopt, neen, ze geven ze zelfs nog stemmen???????????? Ik snap het niet…

  Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Al deze systemen opblazen.
  EIGEN VOLK EERST.

  Like

 5. RonenMar zegt:

  Eigen volk het laatst !

  Like

 6. scheermes zegt:

  Het is al HEEL lang duidelijk dat de overheid EERST de zogenaamde asielzoeker helpt ,en de volgende asielzoeker enz ,inplaats dat wij eerst geholpen worden!! Wij worden in rap tempo vervangen ,en ook nog door een stelletje moslims die ons verachten !! Aangezien de bronlezers heel goed weten dat zij hier ook nog de sharia in willen voeren ,en ALLES willen overnemen ,hoef ik niet uit te leggen hoe ik hier over denk !! Te gek voor woorden !! Wij mogen tot overmaat van RAMP ook nog eens voor deze kostgangers zorgen !! Voor ALTIJD !! Waarom?? Omdat allah er niet toe in staat is !! Dus dringt ONZE?? regering ons met een BLIJVEND probleem op!!En wij worden STEEDS meer gekort !! HOE LANG NOG ??

  Like

 7. Prima artikel, want dit is de realiteit, helaas!

  Like

 8. Bas zegt:

  Dit Plasterk-wetje gaat de gemeente weer een flinke som geld kosten over de ruggen van de burgers.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  “ONS” land?
  Er is nog nooit 1 cm² van ons geweest en nu al helemáál niet meer!
  Als je geen hoge leefboete betaald, komen ze je van je bed lichten, desnoods zelfs als je aan een ongeneeslijke ziekte ligt te sterven. De “vluchteling” gaat hoe dan ook voor! Al moet de “overheid” over lijken gaan.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Gaan de nieuwe buren binnenkort op vakantie naar het land van herkomst? Zou zomaar kunnen. Bijkomen van de stress opgedaan op rubberen boten en de wachttijd in het AZC. Fijn dat we een vluchtelingen industrie hebben. We zouden niet zonder kunnen.

  Like

 11. ReaGluurder zegt:

  Over 50 jaar staan Plas cs. als landverraders te boek!! Felix Rottenberg erkende onlangs nog dat er ten tijde van Fortuyn een POLITIEKE LAFHEID heerste; Ja-denken, Nee-zeggen, omdat het niet uitkwam, om Fortuyn te pestten! Ga er maar van uit dat dit met Geert Wilders ook speelt! Op een enkeling na, vind ik de bewoners op Het Binnenhof het-minste-van-het-minste!!

  Like

 12. De Aanschouwer zegt:

  Verkiezingen voorbij, kans gehad en alweer op de verkeerde partij gestemd! Men zal het nooit leren! (Deel zoveel in het feuilleton “Op weg naar de destructie”).

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Verkiezingsfraude, vvd vierde al feest op 15 maart om 20:30.
   Het gaat er echt niet om op wie je stemt, maar wel om wie de stemmen telt en die laatsten waren dus de verkeerde mensen !!!!

   Like

 13. semper fi zegt:

  Ik peilt er derhalve voor de nieuwkomers ook vakantiegeld te gaan geven zodat zij zonder zorgen terug kunnen naar hun land waaruit zij vluchtte!!!!!!
  Mooi wel dat de intregatie best ok is!!!Enige marokanen studeren s,avonds laat nog voor tandarts!LEES DE HOMO,S IN ARNHEM!!! betonschaar was zeker ook gejat!!
  Minder??geen één meer!\
  ff kop thee !!
  HOREN JULLIE GOEDE ZANDHAPPERS(MAROKANEN)HIEROVER???

  Like

 14. NSB er Plasterk, je moet toch wel een flinke schurft hebben aan je eigen volk om deze zo te behandelen. Dit is voor mij een heel bekent verhaal. Het grote voorbeeld is Groningen, kijk maar naar de gaswinning. Flink geld verdiend over de ruggen van de bewoners, hun huizen vernield, sommige wonen in een bouwkeet. Ik keek gisteravond naar de monitor. maar kon het niet langer meer aanzien. Wat een stelletje hufters, wel die gelukzoekers vertroetelen, maar werkend en belasting betalend eigen volk op zo’n schofterige manier te behandelen.

  Like

 15. Theresa Geissler zegt:

  Wat men aan dit voorbeeld ook ziet,is, dat de autochtone West-Europeaan -hier dus de autochtone Nederlander- dubbel tussen wal en schip valt, doordat de Oost-Europese overheid stelt: eigen volk eerst, en de west-Europese tegelijkertijd het tegenovergestelde.
  Aan twee kanten gepakt, omdat je eigen regering liever de barmhartige samaritaan uithangt, kan het nog wranger?!

  Like

 16. Vanmorgen stond er in het AD dat de PVV alleen in gemeentes met zeer hoge scores gaat mee doen zoals Purmerend, Snijkenisse, Almelo. Roermond, Enschede en Venlo. Dus de reeds geïslamiseerde D66/Groenlinks gemeenten kunnen het volgens het AD verder vergeten…….

  Like

 17. Flo zegt:

  Voor de gemeenten weer een reden om de belastingen omhoog te gooien voor de nederlandse burgers.
  Met dank aan de vuile pisrat plasterk en consorten.

  Like

 18. Tistochwat zegt:

  De landverraders in Den Haag zullen niet rusten voordat wij allemaal uit onze woningen zijn getrapt. Dan zitten die mohammedaanse droplullen lekker warm en droog in onze huizen, terwijl wij op straat liggen te creperen, zonder enige vorm van hulp. Ik vraag me af of de ‘feministische’ welkomsttroepen ook uit hun huizen zullen worden gezet ten behoeve van de ‘vluchteling’. Ik denk dat die dwazen dat trouwens helemaal niet erg zullen vinden. Ze vinden het heerlijk om de ‘vluchteling’ te verwennen en niets gaat die idioten te ver. Met plezier kruipen ze zelf waarschijnlijk dol van geluk, met een lekker gevoel in hun hoofd, in een kartonnen doos ergens onder een brug. En zelfs dán zullen ze nog opkomen voor die schurftige parasieten. Ik denk dat de feministische manwijven zelfs elke dag hun soppige mutsen nog zullen gaan aanbieden aan die neucq-parasieten, die hun voormalige huizen inmiddels aan het uitwonen zijn.

  Als je geen miljardair bent, kun je nergens meer naartoe vluchten. De hele aarde zal binnen afzienbare tijd vervuild en verkankerd zijn door die stinkende, schurftige islam.

  Like

 19. Thomasson zegt:

  Wanneer dondert de Quisling partij van Ronald Plasterk eindelijk weg? PvdA heeft al meer dan genoeg schade gebracht. De beste plaats waar deze partij kan vinden is naast de WC’s van de Tweede-Kamer. Daar hoeft niemand haar leden meer te zien of te horen.

  Like

 20. BertG. zegt:

  Waarom is die kerel nog steeds minister, dacht toch dat de PVDA flink verloren had.
  Of zijn dit de laatste stuiptrekkingen om alles nog even flink op te stoken.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   BertG. 3 april 2017 om 15:44

   Nee. Dit is de ‘socialistische’ ‘geest’ die altijd zal blijven heersen. Die zal nooit uitgedreven kunnen worden.

   Like

 21. peter zegt:

  PVDA heeft nog altijd 9 zetels teveel .,maar Plasterk doet er alles aan om het smerige rooie zooitje op te heffen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s