Ayaan Hirsi Ali zegt lezingen af vanwege veiligheid

Screenshot_57

Ayaan Hirsi Ali heeft een serie lezingen in Australië en Nieuw-Zeeland op het laatste moment afgezegd om veiligheidsredenen. De islamcriticus zou er spreken over hervormingen van de islam, in het kader van haar Hero of Heresy-tour. Hirsi Ali woont en werkt al jaren in de VS. Ze schreef een boek getiteld Heretic: Why islam needs a reformation now waarin ze haar ideeën over islamhervorming uiteenzet.

NOS

Ze zou vanavond op de Australische zender ABC deelnemen aan een paneldiscussie en daarna lezingen geven in Brisbane, Melbourne, Sydney en Auckland. In een verklaring schrijft ze dat ze tot haar spijt al haar optredens in Australië en Nieuw-Zeeland moet afzeggen om verschillende redenen, waaronder de veiligheid. Verder hoopt ze in de nabije toekomst alsnog te komen.

Protest

Australische media schrijven dat Hirsi Ali vanwege geplande protesten niet meer gaat. Zo’n 400 mensen hadden een petitie getekend tegen haar komst en er waren protesten aangekondigd van onder andere een groep moslima’s.

Hirsi Ali is Somalische van geboorte, maar kwam in de jaren 90 in Nederland terecht, waar ze politiek asiel aanvroeg. Ze was Kamerlid voor de VVD en maakte samen met Theo van Gogh de film Submission. Na de moord op Van Gogh in 2004 zat ze enige tijd ondergedoken en kreeg ze permanente bewaking.

In 2006 vertrok Hirsi Ali naar de VS en sinds 2013 heeft ze ook de Amerikaanse nationaliteit. Ze heeft onder meer een eigen stichting, de AHA Foundation. Daarmee komt ze op voor de belangen van vrouwen en meisjes en probeert ze een einde te maken aan geweld tegen hen, zoals eerwraak.

Bron:
http://nos.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Australië, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Ayaan Hirsi Ali zegt lezingen af vanwege veiligheid

 1. Charles Martel zegt:

  Zelfs in Australie heeft dit soort volkje extreem lange tenen.

  Like

 2. scheermes zegt:

  Triest !! Mijn mening is ,als je a zegt moet je ook b zeggen !!Hiermee speel je de islam alleen maar in de kaart,en winnen ze steeds meer terrein !! FOUTE BESLISSING!!

  Like

 3. Zij is een heel moedige vrouw. Nederland heeft haar toch ook laten barsten.

  Like

 4. exmarineman zegt:

  Jammer, vind het toch wel zwak van haar dat ze om veiligheidsredenen alles afzegt. Ik dacht dat ze sterker in haar schoenen staat.

  Like

 5. Pietersen zegt:

  De islam kan niet hervormd worden, want is het woord van allah die barmhartige moordenaar-god.

  Like

  • BertG. zegt:

   Vraag me af wat voor soort mensen daar nou heen zouden gaan, het hele onderwerp is totaal onzinnig.
   Wat hopen ze daar nou op te steken, gesprek stof om mossels te overtuigen?
   Je kan er nog jaren over blijven kletsen, maar dat gaat toch nooit gebeuren.

   Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Je kan net zo goed een lezing houden over hoe je de paus kan veranderen in een gereformeerde kerkganger.
    Gaat ook nooit gebeuren.

    Like

   • De kachel mot rooke. Ik hoor van lui die volle zalen trekken met alleen maar wat sprookjes en een jurk aan of zo’n wit boordje om de nek. Of een tulband op de kop of een wit overhemd met opgerolde mouwen.

    Liked by 2 people

 6. danny zegt:

  Zie hier hoe de islam met de vrijheid van mening omgaat.
  Hoe middeleeuws wilt u het hebben.

  Like

 7. Jan zegt:

  Religie van de vrede moord er weer op los, deze keer in St. Petersburg

  tien doden en circa twintig gewonden gevallen. Er zou een fragmentatiebom zijn ontploft. Diverse media spreken van een tweetal explosies.

  De aanslag zou hebben plaatsgevonden bij het Sennaja Plosjad.

  http://wnl.tv/2017/04/03/bloedige-aanslag-st-petersburg-bom-doodt-tien-passagiers/

  Like

 8. tippelaar zegt:

  Zo gaat het wereldwijd. Dreigen en bedreigen door moslims van de meest uiteenlopende soort. Het westen laat zich daarmee gijzelen. Ik stel, om degenen die deze bedreigingen uit, op te sporen en te doden. Ben ervan overtuigd dat dit de enige remedie is om de islam te stoppen. Mocht dat niet baten, dan stel ik voor om de totale moslimpopulatie in Europa uit te roeien met alle middelen. (zoals je ongedierte verdelgt)

  Liked by 1 persoon

 9. guusvelraeds zegt:

  Zo’n 400 mensen hadden een petitie getekend tegen haar komst en er waren protesten aangekondigd van onder andere een groep moslima’s.

  Het zijn vooral de vrouwen (of zullen we ze maar wijven noemen) die de islam in stand houden. Het is alsof een collectief stockholm syndroom bij al deze vrouwen aanwezig is dat generatie op generatie wordt doorgegeven. Het stockholm syndroom geeft ze de illusie van een save heaven in een omgeving met permamnent vooruitzicht op onderdrukkend geweld. Ook die vrouwen hebben deel aan dat geweld. Door zelf mee te doen aan dat geweld trachten ze intuïtief het geweld dat ze zelf kan raken af te wenden. De islam is een samenleving compleet opgebouwd uit gestoorde persoonlijkheden. Ooit een normaal gesprek gevoerd met een moslim waarin je de zaken bij de naam noemt? Elke vorm van onderlinge dialoog is uitgedamd en problemen worden opgelost met geweld. Zodra islamitische vrouwen kans zien deze kringloop te doorbreken is het afgelopen met de islam. Politiek correct Nederland heeft Ayaan Hirsi Ali in de steek gelaten laf als ze zijn. Het zijn juist de vrouwen van dit kaliber die een voorbeeld functie moeten krijgen in islamitische gemeenschappen en het is walgelijks links in het bijzonder dat hier keer op keer een stokje voor steekt met holle retoriek over haatzaaien, onverdraagzaamheid en de dooddoener verbinden. Holle retoriek die maar een functie heeft. De status quo handhaven, ook al betekend dit gemiddeld elke maand een islamitische aanslag.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Ayaan werd geboren in Somalië.
  Ze woonde ook nog in Saoedi-Arabië, Kenia en Ethiopië.
  Toen arriveerde ze in Duitsland en daarna werd ze lid van de 2e slaapkamer in Nederland.
  Thans bekeert tot Amerikaanse.
  Wat een wereld, krankjorum.
  Lid van het broederschap?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s