Opnieuw crisis in zicht: Grieken plunderen hun bankrekeningen

Screenshot_71

(Vertaling: E.J. Bron)

Vaak worden beurscatastrofes met wereldwijde gevolgen alleen door psychologie veroorzaakt. Het meest beruchte voorbeeld daarvan is Black Friday in 1928. Nu bibberen de hoge bankheren, in ieder geval in Europa, opnieuw, want uit angst voor een nieuw staatsbankroet nemen de Grieken blijkbaar steeds meer geld van hun bankrekeningen op. Daarover bestaan actuele cijfers van de Griekse Centrale Bank. Volgens deze cijfers namen de spaartegoeden op Griekse banken alleen al in de eerste anderhalve maand van dit jaar met ruim € 2,7 miljard af.

Duits - Zuerst

Achtergrond van de crisisangst is de weigering van de Griekse regering om de door de Europese geldschieters geëiste bezuinigingen uit te voeren. Bovendien zou Griekenland in juli eigenlijk € 6,3 miljard schulden moeten terugbetalen – maar daarvoor ontbreekt het aan geld in de staatskas. De angst is groot, en niet onterecht, dat de staat zal proberen het geld bij de burgers te halen. In Cyprus had er voor zulke gevallen enkele jaren geleden een succesvolle test plaatsgevonden – daar werden in 2013 bankklanten met een gedwongen heffing geconfronteerd om de banken te saneren. Klanten met een spaartegoed van meer dan € 100.000,- konden daarbij tot 37,45% van hun geld kwijtraken.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Griekenland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Opnieuw crisis in zicht: Grieken plunderen hun bankrekeningen

 1. oeps48 zegt:

  Geef de Grieken eens ongelijk.

  De hele Griekse bankencrisis was een grote farce.
  Net als in alle andere Zuid-Europese landen had ook Griekenland naast een witte ook een flinke zwarte economie. Als je die zwarte economie bij de witte optelt, dan was de totale Griekse economie gewoon net zo (on)gezond als in de rest van Europa. Bovendien zaten de Griekse bankkluizen vol met zwart Russisch geld. Ook hadden veel rijke stinkers uit allerlei andere (Europese) landen hun grisselijk gegraaide zwarte geld in Griekenland weggestopt. Als een land zoveel (zwart)geld in huis heeft, hoe kan dat land dan failliet gaan? Laten we gewoon eerlijk wezen. Het waren de Europese leiders in Brussel, die dwars gingen liggen. Ze zagen een grote pot met geld, waarin ze grisselijk wilden graaien. Maar de Grieken en de Russen en al die andere keurige belastingontduikers roken lont en ze gingen in een razend tempo hun (zwarte) geld van de Griekse banken halen en elders in het paradijs van een ander verwegland onderbrengen. Griekenland had berooid het nakijken. Grisselijk graaien in de Griekse pot kon niet meer doorgaan. Dàt was niet de bedoeling geweest Dus werden ze in Brussel heel erg boos. Ze gingen Griekenland bestraffen. Griekenland werd aan een infuus gelegd. Ja, en toen was de chaos compleet en werd het wel echt crisis. Dus al die grisselijke graaiende wijsneuzen uit Brussel moeten nu niet zo schijnheilig doen. Ze wijzen weliswaar met één vinger naar Griekenland, maar vergeten, dat ze dan wel tegelijkertijd met drie vingers naar zichzelf wijzen.

  Like

  • A.Johson zegt:

   U bedoelt met grisselijke denk ik christelijke leiders. Welnu het is begrijpelijk want veel leiders verschuilen zich achter een het christelijk geloof en zijn satantisten. De bekendste is Obama en in NL Balkenende en nog en stel. Dit verklaart ook de menselijke slachtoffers bij hun “vredesmissies” het zijn offers aan de satan.
   Maar ook Arafat. Lees eens deze goede info http://www.franklinterhorst.nl/Arafats%20misdaden%20in%20Libanon.htm
   Kan u wel vertellen dat echte christelijke leiders nooit een belangrijke positie krijgen in deze zgn. grisselijke wereld, dus ook nooit beslissingen kunnen nemen zoals u omschrijft.

   Liked by 1 persoon

   • oeps48 zegt:

    @A.Johson
    Bedankt voor uw reactie op mijn uitdrukking “grisselijk graaien”. Ik gebruik deze term al vele jaren, maar u bent de eerste, die mij hierop aanspreekt. Uw interpretatie heeft wel wat.
    Jaren geleden gaf ik avondcursussen marketing aan volwassenen, die al een hele dagtaak achter de rug hadden. Ik bemerkte, dat het hen niet meeviel, de aandacht bij de les te houden. In een Vlaamse tv-soap viel mij destijd op, dat aan sommige spelers een rare tick of een onjuist taalgebruik was meegegeven. Ik heb dat overgenomen en ik heb de raderen van mijn naprakkedenkiseerverstand later draaien. En inderdaad, het werkte. Voorbeeld: “Ik heb gekijken, de prijs kost duur, dus ik ben ongekopen de winkel verlaten”. Deze artistieke vrijheid is taalkundig volkomen onjuist, maar onderbewust begrijpt iedereen het en de aandacht was weer bij de leermoment. Om dezelfde reden ben ik ook beeldspraak gaan gebruiken en ben ik gaan spelen met spreekwoorden, gezegden, uitdrukkingen, gevleugelde termen en one-liners. Voorbeeld: “Als je wat honing smeert, in plaats van azijn te morsen, vang je meer vliegen”. Mijn gedacht, ook hiermee brengt het onderbewustzijn de aandacht weer bij de les.
    Het leuke van deze artistieke vrijheid is, dat je door met de taal te spelen, je ook iets impliciet kunt suggereren, zonder het expliciet te zeggen. Deze tactiek is in de loop der geschiedenis veelvuldig toegepast. Dat gebeurde met name in tijden, waarin men niet vrijelijk kon praten. De ingewijde begreep de beeldspraak en had derhalve aan een half woord genoeg. Zo kun je tussen de regels door toch het een en ander duidelijk maken. Dat is bijvoorbeeld een van de redenen, waarom veel bijbelteksten tegenwoordig zo moeilijk te begrijpen zijn. In de renaissance gebruikten grote schilders dezelfde taktiek. Ze verborgen de geheimen in het volle zicht. Wat niet mocht zijn, was niet. Maar voor de ingewijde was het schilderij een open boek. Zo is bijvoorbeeld, het laatste Avondmaal van Leonardo DaVinci niet een katholiek, maar in feite een karthars (ketters) werk.

    Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Dat is niete zo mooi dat die Grieken hun geld van de bank halen.
  Dat kan namelijk betekenen dat als daar niets te halen is, er wellicht van rekeninghouders in andere Europse landen gestolen gaat worden.

  Liked by 1 persoon

 3. scheermes zegt:

  Gaat ons pensioengeld nu naar griekenland om de e.u voorlopig uit de brand te helpen ??Hoeveel miljard??Zeiden kees jan de jager en nout wellink niet dat wij ALLES met rente terug zouden krijgen??Deze heren zijn er vantussen gegaan met een fikse bonus van ons belastinggeld ,ondanks het wanbeleid wat door deze witteboorden criminelen gevoerd is !!Stelletje leugenaars en oplichters !! Iedereen die een wanprestatie geleverd heeft wordt met stille trom via de zijdeur afgevoerd met een riante gouden handdruk van ONS belastinggeld !! Te gek voor woorden !!

  Liked by 1 persoon

 4. joga zegt:

  Maar de Hongaren hebben geen geld op de bank en kunnen dus niet door de EU en het IMF gechanteerd worden, evenmin als die andere straatarme Oost-Europese landen. Ik zou dus in Nederland ook maar vast privé wat bankzaken regelen.

  Liked by 1 persoon

 5. kruisridder zegt:

  Victor Orbán heeft mooi George Soros bij zijn strot door zijn voornemen om een door Soros gefinancierde universiteit te sluiten. De hele politiek-correcte elite is in enorme paniek en lopen te deomstreren met honderden Nobelprijswinnaars. De Hongaren worden gelukkig geregeerd door de goede populisten.

  Liked by 3 people

 6. Onno zegt:

  Ben ik even blij dat SS psychopaat Prins Bernhard mij al van geld en gezondheid beroofd heeft. Kan er ook niets meer naar Griekenland worden overgeboekt!
  Overigens: De na de Tweede Wereldoorlog weer (ijskoud, onverstoord en schaamteloos: alsof niets zich fundamenteel gewijzigd had) theatraal over de meelstreep stappende, eerder gevluchte en daarmee, volgens Bartjens, afstand van de troon/kroon gedaan hebbende Wilhelmina van O. zal toch geen grisselijke (in werkelijkheid psychopathische en daarbij evt. satanische) graaier zijn geweest? Alleen Balkenende en Donner en Demmink en Van der Wiel en Luns en Neher en Gonsalves en Westenberg enz. enz. toch maar.

  Christenen -die met een over lijken gaande, gluiperige SS psychopaat e.d. automatisch in de clinch komen- zullen hier toch niet automatisch een ijskoud (verholen) ‘berufsverbot’ krijgen, waarna het land wordt volgeplempt met -voor psychopaten begrijpelijker?!?!- moslims?

  Like

 7. ronals en marjan zegt:

  Alle ellende is gekomen door het belachelijke idee om EEN munt (de euro) te maken voor ca 20 lidstaten. Vroeger hadden de zwakke landen het voordeel dat hun munt in waarde zakte t.o. bijvoorbeeld de sterke Duitse en NL koers. Hierdoor werd zo’n zwak land interessant om bijv. op vakantie te gaan, want je kreeg enorm veel Drachmes voor je Gulden bij inwisselen , waardoor je spotgoedkoop vakantie kon vieren en er weer extra geld binnenkwam in dat zwakke land. Met die stomme Euro zijn alle koersen van alle ca 20 lidstaten op hetzelfde niveau, dus de zwakke landen kunnen niet meer profiteren als het slecht gaat, om vervolgens bij de ECB miljarden steun te moeten vragen. Kijk maar hoe het ging toen er nog geen euro was, volgens mij zijn we nu op een punt aangekomen dat ze onze pensioen gelden willen gaan gebruiken om de zuidelijke landen te sponsoren, Ik zeg koop fysiek goud of zilver ! De euro is op sterven na dood er moet 80 miljard per maand in gepompt worden om hem overeind te houden.

  Liked by 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @ronals en marjan: 14.02. uur, op 4/4. Juist wat U zegt. Het is inderdaad zo, dat de rotzooi is begonnen met het invoeren van de Ellende Unie (EU), en het invoeren van de ellende munt de Euro. Wat Griekenland betreft; ik weet nog goed, dat het toenmalig 2e Kamerlid- de Haan (CDA)- in 2000 een motie indiende, om Griekenland buiten de EMU en de Euro te houden, vanwege hun onnauwkeurige boekhouding, die niet de realiteit van de Financiën van Griekenland weergaf. En wat deed Paars 2- Kok (PvdA) en die vuile vis Zalm (VVD); ze lachten de Haan uit, en verwierpen de motie. Zalm een voorbeeld voor onze huidige Pinokkio Rutte (VVD).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s