Verkiezingsretoriek in Turkije: Erdoğan valt EU als “kruisridderalliantie” aan

Screenshot_73

(Vertaling: E.J. Bron)

Twee weken voor het grondwetsreferendum in Turkije vuurt de Turkse president Erdoğan opnieuw retorische salvo´s af in richting Europa. Nu heeft hij de EU een “kruisridderalliantie” genoemd.

Duits - Zuerst

Letterlijk zei Erdoğan tijdens een verkiezingsmanifestatie in de hoofdstad Ankara voor duizenden aanhangers: “Begrijpen jullie waarom ze Turkije al 54 jaar lang niet in de EU opnemen? Ik zeg het luid en duidelijk: dat is gewoon een kruisridderalliantie”.

Erdoğan zinspeelde in dit verband op een audiëntie van staats- en regeringschefs van de 27 EU-landen bij paus Franciscus in Rome afgelopen vrijdag en zei: “Kijk dan, in Italië, in het Vaticaan, zaten mak als een lam alle aanvoerders van de EU-lidstaten en luisterden naar de paus.” Sinds het begin van de toetredingsonderhandelingen van de EU met Turkije in 2005 “hebben ze ons de hele tijd belogen”.

Belangrijker vond Erdoğan echter het verwijt aan het adres van de Europeanen dat ze voorafgaande aan het referendum over het door hem nagestreefde presidiale systeem op 16 april aan de kant van zijn tegenstanders zouden zijn gaan staan. Echter: “Als Allah het wil, zal het Turkse volk, zullen 80 miljoen de aanvoerders van het Westen de grootste les leren.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, demoniseren, Europa, EUSSR, Hypocrisie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Turkije, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

45 reacties op Verkiezingsretoriek in Turkije: Erdoğan valt EU als “kruisridderalliantie” aan

  • Anna zegt:

   Wilders zei het al toen hij nog VVD er was…..
   Turkije nooit niet in de EU hij krijgt gelijk!!!! Nu door Erdogan zelf…………..
   .( wat kan de geschiedenis raar gaan !!)

   Ik hoop dat Allah het Erdogan verhinderen zal ( Zoals hij zegt) dat die 80 miljoen turken die hij ons beloofd naar hier komen……..
   Wat heeft hij hier te zoeken bij die door hem gehate kruisvaarders alliantie……

   HAAT; HAAT; HAAT; MOSLIMHAAT. Tegen alles wat niet moslim is…..

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Juist.
    En na 16 april staat hij weer in Brussel om voor de zoveelste keer honderd miljoen Euro te ontvangen…

    Like

 1. Harry zegt:

  Te paard dan maar ridders , roei het moslimtuig uit !
  De grote fout is dat ze er de vorige keer teveel in leven hebben gelaten .
  Nu zitten we met die tekenplaag .

  Hebben we trouwens al weer kogels ?

  Liked by 2 people

 2. ieznogoedh zegt:

  Als we het over kruisridders hebben, zou hij dan niet zijn geloofsbroeders moeten bedoelen die zich ongevraagd in Europa hebben gevestigd (dat is dus inmiddels een kruisriddergemeenschap geworden) en als echte ridders zich vooral richten op de kruizen van de Europese vrouwen.
  Helaas is bij die lui weinig van ridderlijkheid te bespeuren.

  Liked by 1 persoon

 3. scheermes zegt:

  Als turkije lid wordt van de e.u geven ze alle moslims uit afrika een turks paspoort ,waardoor wij overspoeld worden met miljoenen moslim afrikanen,en is de e.u geislamiseerd !!

  Liked by 1 persoon

 4. Fred zegt:

  Flikker die vent toch uit de NATO.

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Er valt me juist iets in: zouden Pechtold en Koolmees hand in hand bij Erdogan op staatsbezoek willen gaan, om daar hun solidariteit met homo’s persoonlijk te verkondigen en een statement te maken? We moeten het ze eens vragen…

  Liked by 1 persoon

 6. M.A.L. Sion zegt:

  De kracht van de bevolking zit niet bij de (linksche) media maar bij de sociale media, het internet. Het is zaak dat we ons gedurende de tijd van de kabinetsformatie luid en duidelijk laten horen. Weg met deze volksverraders en als het ze toch lukt om een kabinet te vormen zal en mag dat geen lang leven beschoren zijn.
  De stemmers op de PVV zijn belazerd want ze worden weggezet met een vals, onterecht cordon sanitair. Er moeten zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen komen om de echte kracht van de PVV naar buiten te laten komen. Er moeten een veel betere controle komen in de stemlokalen, in ieder geval tijdens het tellen van de stemmen. Geruchten gaan dat massaal stemmen voor de PVV op verkeerde stapels zijn gelegd of geheel zijn verdwenen.
  Het is al veel langer een bekend gegeven dat LINKSCH wil winnen zonder respect voor de democratische regels. We moeten onze schroom afleggen en zorgen aanwezig te zijn op de cruciale momenten om te controleren dat alles eerlijk verloopt.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Liked by 2 people

 7. Elena zegt:

  Nee Harry, we moeten allen knoerhard PANG PANG PANG roepen.
  Dat zal ze leren !!!

  Liked by 1 persoon

 8. beschouwer zegt:

  Beste Turken. Als je zo voor Erdogan bent ga dan naar Turkijke en vervul je dienstplicht. Als jongere hup naar het leger van Erdogan. Ook als 60-jarige of 70 jarige Turk kun je wel helpen om de kazerne schoon te maken of de vrachtwagens te doen onderhouden. De dames kunnen met hoofddoekjes op eten maken voor de soldaten. Zeg in ieder geval je uitkering op en ga naar Turkije om je grote held Erdogan te gaan helpen en hou op met zeuren, zeiken en parasiteren. Hou op met parasiteren op Nederland en vies achterbaks Nederland de grond in proberen te trappen. Velen van jullie hebben hard gewerkt hier en veel opgebouwd en dat is mooi. Voor vele Turken is er niks te klagen en te zeuren want Nederland heeft jullie Turken in de watten gelegd Maar zeurturken ga weg als je het hier niet bevalt en hou op met gezeur en parasiteren. De werkloosheid onder jonge Turken is hoog. Heel hoog.

  Liked by 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Zeg in ieder geval je uitkering op en ga naar Turkije om je grote held Erdogan te gaan helpen en hou op met zeuren, zeiken en parasiteren.

   In de islamitische mindset kan een moslim niet parasiteren op een kufar. De moslim heeft van allah het geboorterecht gekregen om de kufar te gebruiken als dienaar annex slaaf. Voor de kuffar is het een voorrecht om moslims te dienen alleen zo mag hij kuffar/ongelovige blijven. Leden van de P.v.d.A en vergelijkbaar hebben dat begrepen. Daarom ook de vooruitsnellende onderdanigheid en overgave. Uitkeringen trekken van Europese regeringen is geen parasiteren maar een belofte van Allah die ingevuld werd.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Beschouwer.
   Het probleem is alleen dat ze niet welkom zijn in Turkije, en dat weten ze.
   Ze moeten in Europa blijven om geld op te sturen en Europa te islamiseren.

   Like

 9. Motorman zegt:

  Dat tuig uit de NATO schoppen. En geen verkiezingen van die schurkenstaat niet toelaten hier. Wie gelooft nu dat die tellingen correct zullen gebeuren?

  Like

 10. boorzalf zegt:

  Net zoals de Europese politiek en media in de jaren ’30 van de vorige eeuw de almaar agressiever wordende toespraken van Adolf Hitler niet serieus namen of compleet negeerden, gebeurt nu exact hetzelfde met de islamitische leiders van Turkije, president Erdogan en premier Davutoglu. Bij de inauguratie van een nieuwe luchthaven in de provincie Hakkari verklaarden beide leiders dat Turkije de hele islamitische wereld zal verenigen voor de ‘bevrijding’ van Jeruzalem. Met andere woorden: voor een militaire aanval op Israël. Ook in dat opzicht dreigt de geschiedenis dus op herhaling te gaan, want het zijn wéér de Joden die uitgeroeid moeten worden.

  Is het omdat Turkije op papier nog steeds lid is van de NAVO, of omdat er miljoenen Turken in Europa wonen? Of misschien wel omdat de gevestigde Westerse orde lijkt te hebben besloten om de toekomst van ons continent stap voor stap over te geven aan de islam? Hoe dan ook, als u deze website de laatste tijd hebt gevolgd weet u dat dit beslist niet de eerste keer is dat Erdogan en Davutoglu openlijk spreken over hun imperialistische en oorlogszuchtige plannen voor een aanval op Israël en een oorlog met Europa.
  Bron: Bijbels Optiek.

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Als Turkije een vinger naar Israël zal uitsteken tekent Erdogan met onmiddellijke ingang z’n doodvonnis.
   Hij weet dat maar al te goed.
   In wezen kan Erdogan geen kant op.
   Hij moet oorlog gaan voeren, maar hij weet dat hij elke oorlog zal verliezen.
   Daarom heeft hij er voor gekozen om oorlogszuchtige taal uit te blijven slaan.
   Hij wacht op het moment van uitbreken van het grote oproer tegen de islam in Europa..
   Dan kan hij ingrijpen, omdat “zijn Turken” dan zogenaamd vermoord worden…

   Like

 11. danny zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27932177/__Verdachte_homogeweld_doet_zelf_aangifte__.html
  Volgens de jongens zijn ze aangevallen door het homostel.
  Gelul natuurlijk.
  Hebben ze ook nog zon smerige advocaat.
  Graag ook adres van deze woestijnratjes.
  Want OM gaat ze nooit vervolgen.
  Ben het echt zat.
  Tijd voor payback.
  Kan dit niet meer aanzien.
  Grrrrrrrr.

  Liked by 1 persoon

  • danny zegt:

   Die advocaat is gerald roethof, wel bekend van het verdedigen van woestijnratten. Hij was gisterenavond bij Pauw.
   Was allemaal schuld van het stel.
   Roethof zegt het niet met zoveel woorden, maar het komt er op neer.

   Liked by 1 persoon

   • danny zegt:

    Ook zaten daar bij pauw, ellie lust en Erwin Olaf.
    Ellie lust is een smerige politie kruiper, kunnen we wekelijks zien bij opsporing verzocht.
    Erwin Olaf is ervaringsdeskundige die lijkt me toch geloofwaardiger.

    Liked by 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    Aanval is de beste verdediging. Tactiek advocaat zal zoiets zijn. Alle echte slachtoffers worden in Nederland behandeld als de dader en de rechter gaat daar te vaak (gedeeltelijk) in mee.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Wat ’n naam voor zo’n vrouwelijke heipaal…. “Ellie Lust.”
    Als ik Lust hoor, stel ik me daar héél wat anders bij voor dan zo’n uitgebleekte
    verzameling mannelijke hormonen…

    Alle Lust vergaat je.

    Like

  • elisah zegt:

   Straks gaat de deurbel Danny, ik denk dat er hier meegekeken wordt…

   Like

   • BertG. zegt:

    Heel goed dat er mee gekeken wordt, dan weten ze dat er hier niet allemaal lulhannesen rond lopen in Nederlander die buigen als een knipmes.

    Liked by 2 people

   • abouneenee zegt:

    Laat ze lekker meekijken, misschien leert men er nog iets positiefs van. Danny hoeft nergens bang voor te zijn, zelfs niet als de onbetrouwbare overheid het zou willen.

    Het plaatsen van reacties is toepassing vrijheid van meningsuiting op een geheel ten onrechte als ‘extreemrechts’ omschreven forum dat draait op servers in het land van het vrije woord. Mensen die aanstoot nemen aan de artikelen op deze site worden er bovendien zeker niet toe gedwongen te komen kijken.

    Liked by 1 persoon

   • danny zegt:

    lol laat ze maar komen.
    Heb ik ze ook nog wel wat te vertellen.
    Wel graag met camera en uitzenden op nationale TV.

    Like

   • danny zegt:

    Precies Bert.
    Weten ze gelijk dat er meer mensen niet zo positief over ze denken, maar het gaat hun opvattingen helaas niet veranderen.

    Like

  • daiyu-ninja zegt:

   danny zegt:
   4 april 2017 om 06:18

   Volgens de jongens zijn ze aangevallen door het homostel.
   Gelul natuurlijk.
   ———————————————————————————————————————-
   Inderdaad, gelul.
   Niemand zal een confrontatie met een groep maroccanen uitlokken en al eens zeker niet als je maar met zijn twee-en bent. Want je weet dat je niet tegen hen op kunt en helemaal in elkaar gerost wordt.
   Mocht het zo geweest zijn dat die twee jongens als eerste iets hebben gedaan, dan zal het wel zo zijn gegaan dat die maroccanen hen aan het intimideren en aan het uitlokken/prikken waren waarop die jongens waarschijnlijk gebben gereageerd met, die maroccanen van zich weg te duwen uit zelfbescherming, waarop die maroccanen op dat gebaar zijn ingesprongen om hun frustraties ten,opzichte van homo’s, op hen te kunnen botvieren onder het mom, zij zijn begonnen.
   Lafbekken zijn het.

   Liked by 1 persoon

   • danny zegt:

    Zou maar kunnen daiyu.
    Moeten ze bij mij proberen, zijn ze iets meer kwijt dan een paar tanden.

    Like

 12. danny zegt:

  Laat maar komen, die erdogan, zal hem en zijn roversbende met alle egards ontvangen ;

  Liked by 1 persoon

 13. Er wordt nu herhaaldelijk gesproken op radio en tv over PVV stemmers die ontevreden zijn. Door dat zij laag opgeleid zijn, werkzoekende enz. D66 De hoog opgeleide stemmers en dus tevreden zijn. Dit is toch echt niet te geloven. Ze zochten de mensen speciaal uit op straat daarvoor om dit te laten zien.

  Like

  • abouneenee zegt:

   De media heeft nog nooit een andere tactiek gehad inzake andersdenkenden. Koppel PVV als partij aan de gedachte bij lager opgeleiden of de VVD als partij die opkomt voor entrepreneurs en dat blijft hangen bij mensen die daar gevoelig voor zijn en niet de kracht kunnen opbrengen een opleiding los te zien van politieke voorkeur.

   Theo Hiddema van Forum voor de Democratie stemt zelf op de PVV. Hiddema is een advocaat, nu ook Kamerlid, met boerenverstand. Niet bepaald laagopgeleid. Zo zijn er hele volksstammen van succesvolle burgers die op de PVV hun voorkeur laten vallen.

   Het lijkt mij heerlijk als partijen nooit meer andere partijen mogen aanvallen, zowel binnen als buiten de kamer, op geen enkele wijze. Dat partijen alleen zichzelf mogen presenteren en dat de democratie dan haar werk mag doen.

   Like

 14. abouneenee zegt:

  Het enige dat Erdogan kan is benadrukken dat hij benadeeld wordt, nooit eens iets van opbouwende kritiek. Dat maakt dat mensen die maar wat graag iedereen de schuld geven voor hun situatie behalve henzelf zich kunnen identificeren met Erdogan en levert dus steun onder de islamitische bevolking op. Het loopt als een rode draad door alles islamitisch heen dat anderen de schuld hebben van hun treurnis, meestal Joden. De islam zelf is immers volmaakt. Mensen die daar in trappen kunnen als verloren beschouwd worden, het heeft geen zin hen serieus te nemen.

  Like

 15. Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Mijn naam lieve lezers is Bron,
  ik vertaal alles zo goed als ik kon,
  dus ’t valt niet te behappen
  (dat zult u ook snappen…)
  waarom ‘k nooit de Nobelprijs ooit won !
  .
  Jasterke
  .

  Like

  • danny zegt:

   Onze Bron levert klasse werk!!
   Hebben we in ieder geval een alternatief voor de msm.
   Helaas geloven velen mensen nog steeds de msm en lopen ze er klakkeloos achteraan.

   Like

 16. ronals en marjan zegt:

  Erdogan durft tegen rusland /putin of amerika / trump , geen grote mond op te zetten. Maar die zwakke EU met amper een eigen gezicht en alleen maar verdeeldheid en geen vuist durven te maken tegen de instroom van profiteurs die ons hele sociale stelsel leeg vreten , daar durft hij wel tegen te schelden, want die lopen alleen maar weg met een dikke broek vol angstpoep.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s