Laaggeletterdheid kost 1 miljard euro

Screenshot_75

AMSTERDAM – Laaggeletterdheid kost Nederland jaarlijks ongeveer 1 miljard euro. Mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven kosten de maatschappij onder meer geld doordat ze vaker werkloos zijn, vaker een beroep doen op de gezondheidszorg en weinig verdienen als ze wél een baan hebben, meldt de NOS.

De berekende 1 miljard euro is bijna twee keer zoveel als in een zelfde onderzoek dat vier jaar geleden is gedaan. Voor een belangrijk deel komt dat verschil doordat er beter gekeken is naar het aantal laaggeletterden in Nederland.

De Stichting Lezen & Schrijven gaf opdracht tot het onderzoek.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t  “Thoth”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Laaggeletterdheid kost 1 miljard euro

 1. Drs.P. zegt:

  Meer, meer, meer, meer, meer, meer veel meerrrrrrrrrrrrrrrrr analfabete fuck parasieten importeren zodat we de hele wereld bijkans taalles kunnen geven, want geld zat van de gewone man die zelf bijna niet meer kan rondkomen.
  Ook hier zijn de hoofdschuldigen de nsb-faciliteerders in den Haag uitgezonderd een paar.
  Maar nee hoor, lekker door blijven slapen in dit dichtst bevolkte kleine landje van heel Europa.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Alwéér ’n overduidelijk bewijs hoezeer het niveau van ons onderwijs is aangepast aan het IQ van de gemiddelde allochtoon.
   Sinds het oude alfabet met Aap, Noot en Mies werd vervangen door “Ahmed, Neger, Kameel en Moskee”, kan je niet verwachten dat iedereen nog zal kunnen lezen en schrijven.
   Die idiote prestatiedrang is geboren uit louter blanke discriminatie.

   Like

 2. semper fi zegt:

  Hé,de inkomende asieligen werden toch een VERRIJKING genoemd??
  Het wordt steeds gekker in dit overvolle landje!
  Nog even dit,ik las deze week de actie jantje beton!!!
  Moet dit niet achmed beton worden ?? ikke niette begrijpe!!???
  je discrimineerd vaker dan je denk,niet zo,n probleem bij deze gozer overgens ,liever racist als landverrader!
  Sterkte zieke samenleving!!

  Like

 3. Thoth zegt:

  Yep, nu de laaggeletterdheid is overwonnen, krijgen we nu opnieuw een zooitje binnen door de ‘vluchtelingen’ die niet kunnen schrijven en lezen. Dit allemaal door de ‘elite’, c.q. politici, die het zeer goed voor hebben met de immigratie. Brussel is het volgende baantje en de gewone Nederlander mag dit alles betalen. Eritreeërs, Somaliërs, Syriërs, etc., allemaal apothekers, raketgeleerden, etc., wees welkom in Nederland…

  Like

 4. Wachteres zegt:

  In elk opzicht worden wij door de EU en door onze ‘elite’ teruggeworpen naar de voormiddeleeuwen.

  En dat allemaal om de islam te plezieren. Je moet wat doen voor geld en olie!

  Like

 5. Republikein zegt:

  Ooraak en gevolg?
  Het aantal scholieren dat op de middelbare school blijft zitten of zakt voor het eindexamen is voor het eerst in vier jaar gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Vorig jaar ging het om een groep van 54.720 leerlingen die niet over gingen, 5,7 procent van het totale aantal scholieren.
  http://nos.nl/artikel/2166440-voor-het-eerst-sinds-2012-meer-zittenblijvers-op-middelbare-school.html
  Kom in de tent, dan kan je schijten voor een cent.[jeugdsentiment].

  Like

 6. de immigratie kost jaarlijks 7 miljard euro; asiel kost jaarlijks minstens 1 miljard euro

  Like

 7. dus over 4 jaar weer een verhoging met al dat gespuis wat hier naar toegebracht c.q. opgehaald wordt??? DONDER ZE HET LAND UUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  1 Miljard?
  Dat is nog niks..,..

  Alleen de instroom onder Rutte II (2015) kosten ons tot jaar 2100 100 MILJARD!

  Let wel, dit is enkel de instroom uit het Midden Oosten en de Sub Sahara regio.

  De andere migranten uit Turkije, Marokko, overzeese eilanden is NIET meegerekend.

  Like

 9. ReaGluurder zegt:

  Opvangkosten, Inrichtingskosten, Leefgeld, Kleedgeld, Huisvestingskosten, Verzekeringen, Politie-inzet, OV-kaart, Taalcursussen etc etc etc…. Op een paar na, kan dat hele Zooitje van Het Binnenhof ………………..

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Je bent de uiterst kostbare Geneeskundige Zorg nog vergeten.
   Je noemt de politie-inzet maar wat vindt je van de kosten door het Juridische apparaat plus het gevangeniswezen, dat totaal overbelast wordt met zwart, bruin en getint gespuis.
   En dan hebben we het ook nog steeds niet gehad over het “zakgeld” en de enorme uitkeringskosten…!!!
   Kun je na gaan hoe rijk wij geweest zouden zijn als al die smerige politici die verantwoordelijk waren voor het dramatische plan de islam naar het westen te halen, op slag allemaal dood gebliksemd waren.
   En hun opvolgers ook natuurlijk.

   Like

   • ReaGluurder zegt:

    In Noord-Nederland heeft een vm. kindsoldaatje zijn vriendin en een politieagent vermoord in 2011. De rechtszaak heeft jáááren geduurd. Wat zou het prijskaartje zijn; 100.000en euro’s, mss nog veel meer!! En dan hebben we het hier over 1 zaak!! Maar ja, weinig mensen maken zich hier druk over. Maar OW als ‘Gratis Geld’ opraakt!!

    Like

 10. ReaGluurder zegt:

  Kwam ik vandaag op het www tegen;

  ‘De gehele opbrengst van de aardgasbel in Slochteren ging op aan massa-immigratie en multiculturalisme.

  De kosten-baten cijfers aangaande massa-immigratie vanuit Afrikaanse en islamitische landen is zowel door het Centraal Planbureau als weekblad Elsevier berekend. Beide kwamen ongeveer op gelijke cijfers uit.
  De immigratie heeft de Nederlandse schatkist de afgelopen veertig jaar meer dan 200 miljard euro gekost. Wel blijkt dat de kosten steeds harder beginnen te stijgen en alleen al dit jaar zullen de kosten rond de 13 miljard euro gaan liggen.

  Nederland kon deze extreme kosten nooit dragen zonder ‘gratis’ geld uit de grond rond Slochteren. Sinds de ontdekking van dat aardgasveld rond 1960 en het 50 jarig jubileum van het veld heeft de schatkist van het rijk ruim 211 miljard euro aan aardgasbaten binnengekregen. Dat is iets minder dan 80% van de totale aardgasbaten van het rijk.

  De gehele aardgasbaten van de laatste 40 jaar zijn bijna in haar geheel opgegaan aan de kosten van immigratie. Echter raakt Slochteren met rap tempo leeg, terwijl de kosten van de massa-immigratie juist aan het exploderen zijn.

  Dit zal enorme sociale onrust gaan genereren omdat de kosten uiteindelijk puur gefinanceerd zullen moeten worden uit belastingsgeld, wat de belastingdruk sterk zal doen stijgen. Of de overheid zal miljarden minder kunnen uitgeven aan haar multiculturele droom en dit zal sterke reacties oproepen vanuit het allochtone bevolkingsdeel dat nu al decennialang gewend is geraakt aan gratis geld’

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Het is zo klaar als ’n klontje dat we op deze manier NOOIT nog eens decennia lang door kunnen blijven gaan.
   Elke politicus weet dit, maar geeft er de voorkeur aan te doen als of er niets aan de hand is, zodat hij zijn vorstelijk inkomen en pensioen veilig kan stellen.

   Hoe lichtzinnig gedacht…! Zij zijn de eersten die er dadelijk aan zullen gaan…

   Like

 11. Zijn allemaal hoog opgeleide taalkundigen die voor hun hobby aan vluchten doen. Ze weten perfect wanneer ze de imperativus moeten gebruiken en zeuren over de geniteringtiefus.

  Geliked door 2 people

 12. Nog even over die vermeende taal- en schrijfwaarderingen. Ik heb ooit in een ver verleden vanwege zeevaarder en moe van het staren over de wijde zee een opleiding Staatsexamen Gymnasium-B gedaan. Ruim vóór de Mammoetwet, dus buffelen. Vanuit en naar de vreemde taal vertalen en niet zoals nu een vreemd woord of complete zin op de i-Phone opzoeken. Van dit gebuffel had ik na 10 jaar nog maar 19,2% onthouden en vandaag alleen nog maar die -tivusdingen vanwege ezelsbruggetje van tiefus. Dus schei uit met lezen en schrijven en achterstanden. De mens heeft voldoende aan het kijken naar Boer Zoekt Hoer en Nieuwsuur, dan weet ie alles.

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   IJdelheid der IJdelheden lacht het kindeken van omhoog,
   terwijl zij ons beziet met een lodderoog…
   Meer weet ik er ook niet meer van.
   Ik zal Vondel eens bellen, misschien weet die ouwe het nog.

   Gewoon die kaartjes met al die titels er op blijven drukken. Ik doe dat zelf al jaren.
   Ook die bronzen plaquette op de gevel zal ik nooit weg doen.

   Trouwens, vroeger was ik ook analfabeet.
   Je ziet het nog steeds aan mij, als je het weet natuurlijk.
   Het licht moet in de juiste hoek vallen en het moet Zomertijd zijn.
   Maar ik blijf gewoon en ook handtekeningen zetten.

   Geliked door 3 people

   • Meer is niet nodig. Uw handtekening veelgevraagd. Bevestigen die slaafsheid. O, sheepel veelgeplaagd.
    Nee, was Vondel ook al niet en zo zie je maar weer dat het onthouden van het geleerde allemaal en totaal geen enkel ander belang dient dan het aan een Melkertbaan helpen van mensen die door het mennen van kinderen en het bijpassend interessant gemaakte weetjes op de mouw spelden klaargestoomd worden voor het grotere werk. Je ziet ze dan ook altijd weer terug in Den Haag of elders op een gemeentehuis als ze al niet met wijsheden en zakken vol andermans geld de wereld rondreizen en dan bij voorkeur Afrika want dat bekt ze lekker tegen de buurt. Nee, ik heb op de ambachtsschool, in het cafetaria en later in de kroeg meer geleerd dan in die kinderpakhuizen en andere breinverkrachtingsinstituten met hun hoek van invbal is hoek van uitval tijdens de Zomertijd.

    Geliked door 1 persoon

 13. Wat valt er nog meer te verzinnen voor die lamzakken.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hier, Miep boezeroen…
   Ze zal bedoelen dat ze die dag vóór in de klas als enige al negen keer misbruikt is door haar vader.
   Dat zal het wezen.

   Like

 14. Flo zegt:

  Op naar de 4 miljard!!!

  Like

 15. zou het hiermee te maken kunnen hebben? http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/knettergekke-linkse-overheidsgelovigen-elke-burger-moet-een-budget-krijgen-voor-een-leven-lang-leren/

  Wat een stelletje koekwouzen zijn die rooien en die groenen toch, man, man…………….

  Like

 16. scheermes zegt:

  Als het hun al lukt om zich een beetje verstaanbaar te maken,zijn ze al zo oud dat wij hun ten grave kunnen dragen ,en hun begraveniskosten ook nog eens een keer kunnen betalen !!

  Like

 17. BertG. zegt:

  Wat heb laaggeletterd nou te maken met de gezondheidszorg.
  Of gaan ze naar een dokter om een brief te laten voorlezen of schrijven.

  Like

 18. Seculiere zegt:

  ek ni behraap kan

  Geliked door 1 persoon

 19. tippelaar zegt:

  De landverraders van de ergste soort zitten in den Haag, het parlement, de ministeries en de club die zich onze regering noemt. Nou, mijn regering is het zeker niet. Mijn partij, de PVV is koud gezet door o.a. de VVD, die gore christenen van Buma en die walgelijke socialisten van groen links met de communist Klaver. De tijd van de PVV komt nog wel, dus blijven stemmen op Geert anders gaat het verkeerd. Hetr wordt echt tijd voor een staatsgreep of gewapende opstand in dit vuile kutland met achterlijke mongolische moslims met hun pissebedgewaden. Bah, Bah en nog eens Bah.

  Like

 20. koddebeier zegt:

  En we halen ze met duizenden per jaar binnen ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s