Wie zijn de “gematigde moslims”?

Screenshot_79

(Door: Dr. Koenraad Elst)

“Ja maar, ik ken ook gematigde moslims”, “ja maar, de meeste moslims zijn geen jihadstrijders”: noem een feit uit het gruwelmuseum van het Kalifaat en je wordt meteen in die zin onderbroken. En inderdaad, er zijn veel gematigde moslims; verschillende soorten zelfs.

Eerst even de term definiëren. Extremisten, beweren onze gematigden, die zijn er aan beide kanten: de islamfanatici die beweren dat 1 + 1 = 4, en de islamcritici die warempel volhouden dat 1 + 1 = 2. Gematigden daarentegen vermijden deze uitersten en tonen redelijkheid, namelijk dat 1 + 1 = 3. Objectief behoren gematigden en islamfanatici, hoewel in verschillende mate, tot hetzelfde kamp, namelijk het foute. Maar in een ander opzicht behoren de critici en de fanatici wel degelijk tot hetzelfde kamp, namelijk door beider erkenning van de ware islam, tegenover de gematigden, die een fata morgana najagen: de niet-bestaande “verdraagzame ware islam”. De subcategorieën “gematigde islam” en “extreme islam” bestaan namelijk niet, zoals onder meer de toenmalige Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan ons bezworen heeft; er is alleen “de” islam.

Lees verder>>>
(h/t “Aegolius cs”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Moslims, Taqiyya. Bookmark de permalink .

14 reacties op Wie zijn de “gematigde moslims”?

 1. Jean zegt:

  Persoonlijk ken ik geen enkele gematigde moslim, ik ken enkel achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlappen beter bekend als islamieten die allen verziekt zijn door die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam.
  Die rotzooi in zijn totaliteit verbieden en de aanhangers zoals die voddendragers ook wel imams genoemd het land uit sodemieteren.
  Ga voor de aardigheid eens lezen op http://xandernieuws.punt.nl/ en lees aandachtig: Discussie op Jordaanse TV over machtsovername Europa door islam.
  Gaan jullie nog je stem verknoeien aan D66 of GroenLinks?
  Enkel domme mensen zullen dat nog doen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lis zegt:

  Het is eigenlijk een absurde manier van praten. Er zijn fundamentalistische christenen en gematigde christenen. Van de verschillen merk ik persoonlijk niets. De overeenkomsten zijn dat het in beide gevallen om mensen gaat die geen behoefte hebben om mij lastig te vallen of erger. In contacten met streng-christelijke mensen viel mij altijd op dat de meesten gewoon vriendelijk en behulpzaam waren en zich niet leken te storen aan het feit dat ik overduidelijk niet tot hun geloofsgemeenschap behoor.

  Dus waarom moet er dan zo moeilijk gedaan worden over ‘gematigde’ moslims. Alsof dat een ander soort moslims is? Het maakt geen moer uit waar ik ze tegenkom, maar elke moslim behandelt mij met duidelijke minachting of erger. De enige goede moslim is een afvallige.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Vertrouw ook NOOIT afvallige moslims.
   De enige goede moslim is ’n dode moslim…!

   Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Er z i j n er die het weten te verbergen – denk aan Aboutaleb – en dat zijn de verraderlijkste, want op hun geheel eigen, doortrapte wijze willen zij toch echt hetzelfde bewerkstelligen als diegenen, die hun minachting voor jou niet weten te verbergen: De invloed van de islam hier vergroten.
   Zelfs híer, op E.J. Bron, lees je nog weleens geluiden, dat hij van allemaal de beroerdste nog niet zou zijn en dat vind ik een zéér zorgwekkend verschijnsel. Die echte Salafisten zijn tenminste meteen te herkennen. Hij niet, en daardoor kan hij op den duur veel meer bereiken.

   Like

 3. Sjaak zegt:

  Het geeft geen gematigde Moslims !
  Ze schreeuwen elkaar toe wie op een turkse basaar
  in hun achterlijke taal en leven in en paralelle eigen
  wereld ! ze verrekken het te intigreren !
  Ze hebben schijt aan alles en iedereen !
  Kortom ! Het komt de dag dat we terugslaan !

  Like

 4. hslot4 zegt:

  Er is maar een moslim en dat is die de koran volgt als ideologie .
  Zwart op wit in deze ideologie alles wat niet islam is of zich onderwerpt aan de islam moet dood dit wordt meer dan 100/110 keer zwart op wit bevestigd zowel in de koran als de hadits
  Er bestaat geen gematigde islam dat is een politiek argument om mensen met islam kritiek het zwijgen op te leggen.
  Gematigde islam houdt nul stand bij enige gefundeerde kritiek.
  Islam = doods cult geen religie en zeker geen religie van de vrede .

  Like

 5. Jan zegt:

  Er waren ook veel ‘gematigde’ nazi’s, alleen, zij vonden het prima wat de ‘radicale’ nazi’s deden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Thoth zegt:

  De toenmalige Turkse premier Erdogan en nu president van Turkije gezworen heeft : “er is één islam”. In die opvatting heeft hij inderdaad gelijk. Zo’n 75% van de moslims in Europa meent dat de koran maar op één manier uitgelegd kan worden en dat is de waarheid. Dus ook wat betreft het doden van joden, kafirs, christenen en homo’s.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Een “gematigde moslim” is die moslim-groenteboer op de hoek die altijd zo vriendelijk tegen je doet en je zelfs feliciteert met Kerstmis,
   Hij drinkt whiskey en zijn zoon gebruikt drugs,,,,
   Totdat er op ’n dag ineens 20 politiewagens in je straat staan met de speciale terroristische eenheid omdat die zoon een aanslag wilde plegen…
   De vader houdt hardnekkig vol dat ze nooit wat aan zijn zoon hebben gemerkt,
   en de buren die zelf ook moslim zijn, zijn ook al geschokt en verbijsterd.

   Later blijkt die zoon ’n strafblad te hebben, maar dat hebben ze immers allemaal,
   en op zijn kamer worden Kalasjnikovs en IS-vlaggen gevonden.
   Zijn vader houdt vol daar niets van geweten te hebben…
   Jij vindt dat allemaal normaal… want nou ja er zijn nu eenmaal geradicaliseerde moslims en gewone, aardige gematigde moslims…

   Geliked door 1 persoon

 7. Jo Banjo zegt:

  Voor mij is de betekenis van een islamitische extremist een massamoordenaar. Een gematigde islamiet snijdt maar met één tegelijk een niet-moslim, bij voorkeur een Jood, Christen of als het niet anders kan een heiden voorzichtig met een scherp mens de keel door !!! NB Beter is te spreken van een islamiet – islam -islamiet, en het is ook duidelijker waarvoor een islamiet staat, namelijk voor de islam, de ideologie van haat, wraak, moord en doodslag, overgoten met een stinkend sausje van religie = dode godsdienst met de woestijngod allah = satan ook wel duivel genoemd !!!

  Like

 8. Voor mij bestaat er maar een soort moslim.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s